Opec

Opec

Son dakika opec haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan opec ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını opec haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Opec

haberleri sayfasında son dakika yaşanan opec gelişmeleri de dahil olmak üzere 348 opec haberi bulunmuştur. Tüm opec haberleri aşağıda listelenmiştir.
Petrolde Kızıldeniz etkisi! Yükselişe geçti...
Petrolde Kızıldeniz etkisi! Yükselişe geçti... Petrol fiyatları, Kızıldeniz'deki saldırılar ve Orta Doğu'daki gerilimin etkisiyle yükselişini sürdürüyor.
22.12.2023 Ekonomi
Angola, OPEC’ten ayrılma kararı kaldı
Angola, OPEC’ten ayrılma kararı kaldı   Angola Maden Kaynakları, Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Diamantino Azevedo, Angola'nın çıkarlarına hizmet etmediği gerekçesiyle Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.
21.12.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
OPEC yeni kararını açıkladı! Akaryakıt fiyatları tavan yapabilir
OPEC yeni kararını açıkladı! Akaryakıt fiyatları tavan yapabilir Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC) Bakanlar Kurulu’nun bu ay itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüştüğü toplantıda, geçtiğimiz ekim ayında alınan üretimin günlük 2 milyon varil azaltılması yönündeki kararın sürdürülmesine karar verildi.
4.12.2022 Ekonomi
Biden, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacak
Biden, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, OPEC+ grubunun petrol üretimini gelecek aydan itibaren azaltma kararı sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacağını ifade etti.
16.10.2022 Dünya
OPEC kararını verdi! Petrol fiyatları fırlayabilir
OPEC kararını verdi! Petrol fiyatları fırlayabilir OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu petrol üreticileri örgütü OPEC+, günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu kararla birlikte dünya petrol fiyatlarının etkilenmesi bekleniyor.
5.10.2022 Ekonomi
OPEC+ toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları yükselecek mi?
OPEC+ toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları yükselecek mi? Küresel piyasaların beklediği OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+) toplantısı bu haftanın takip edilecek önemli konu başlıkları arasında bulunuyor. OPEC toplantısında petrol fiyatlarındaki oynaklık nedeniyle üretim kesintisine gitmesi bekleniyor. Peki, OPEC toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları artar mı? OPEC nedir? OPEC üyesi ülkeler hangileridir? İşte detaylar…
5.10.2022 Ekonomi
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Brent petrol 100 doların altında işlem görüyor
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Brent petrol 100 doların altında işlem görüyor Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 95,97 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı 2 Ağustos tarihinden beri 100 doların altında seyrediyor.
8.08.2022 Ekonomi
Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo neden öldü?
Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo neden öldü? Muhammed Barkindo öldü mü, sorusuna yanıt aranıyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo yaşamını yitirdi. Peki, Muhammed Barkindo neden öldü? Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşında?
6.07.2022 Gündem
Akaryakıt fiyatı şokunu resmen duyurdular! Benzin, motorin ve LPG...
Akaryakıt fiyatı şokunu resmen duyurdular! Benzin, motorin ve LPG... Benzin, motorin ve LPG ile ilgili son gelen açıklama yok etkisi yaptı. O yası işaret ettiler. Koronavirüs salgını ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından dünya, enerji kriziyle karşı karşıya kaldı. Uzmanlar gelecek dönemde petrolün fiyatında tırmanma gözleneceği belirtirken ABD merkezli Foreign Policy dergisi 150 dolar tahmininde bulundu.
9.06.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Aylar sonra zirveyi gördü. Ukrayna'yı işgal saldırıları nedeniyle ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından Rusya'ya uygulanan ambargolar, brent petrolün varil fiyatında tarihi bir rekor kırılmasına sebep olmuştu. Avrupa Birliği Komisyonu'nun Rusya'yı hedef alan altıncı yaptırım paketini açıklamasının ardından brent petrol, yaklaşık 3 aylık aranın ardından yeniden zirveyi gördü. Mart ayında 130 doların üstünü gören brent petrol, bugün de 120 doların üzerine çıktı. Öte yandan Geçtiğimiz günlerde motorin grubunda 1,38 TL benzin grubunda 1,43 TL fiyat artışı meydana gelmişti. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,40 liradan satılıyor. Benzinin litresi ortalama 24,98 satılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
30.05.2022 Ekonomi
LPG'ye zam geldi! Pompaya yansıyacak, bu geceden itibaren geçerli olacak
LPG'ye zam geldi! Pompaya yansıyacak, bu geceden itibaren geçerli olacak Arabası olan milyonlar merak ediyordu. Benzin ve motorin fiyatlarına geçtiğimiz hafta indirim geldi. LPG'ye de indirim yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. LPG'ye zam geldi. Otogazın litre satış fiyatı bu gece yarısından itibaren 63 kuruş artacak.
4.04.2022 Ekonomi
Benzin, motorin, LPG... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama
Benzin, motorin, LPG... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil Sistemi'yle bugüne kadar devletin akaryakıt fiyatlarını sabit tutmak için feragat ettiği ÖTV miktarının 41 milyar 839 milyon liraya ulaştığını belirterek, "Yıl sonuna kadar gelecek ek 14 milyar 319 milyon liralık miktar ile bu rakamın yaklaşık 56 milyar 158 milyon liraya ulaşmasını bekliyoruz." dedi.
5.11.2021 Ekonomi
Petrol fiyatları düştü!
Petrol fiyatları düştü! Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin (OPEC+), uyguladıkları petrol üretim kısıntılarını kademeli olarak hafifletme kararının ardından, petrol fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 1.0'den çok düştü.
5.04.2021 Ekonomi
OPEC+ ülkeleri üretim kesintilerini 1 ay daha uzattı
OPEC+ ülkeleri üretim kesintilerini 1 ay daha uzattı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu mevcut üretim kesintilerini 1 ay daha uzatma kararı aldı. Rusya ve Kazakistan bu kararın dışında tutuldu.
4.03.2021 Dünya
OPEC'ten flaş 'petrol' kararı! 2021 Ocak ayında...
OPEC'ten flaş 'petrol' kararı! 2021 Ocak ayında... Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), gelecek yıl ocak ayı için günlük petrol üretimini 500 bin varil artırma kararı aldı.
3.12.2020 Dünya
OPEC petrol kısıntısını 1 ay daha uzattı
OPEC petrol kısıntısını 1 ay daha uzattı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkeler, nisan ayında alınan günlük 9,7 milyon varillik petrol kesintisi anlaşmasını temmuz ayının sonuna kadar uzatma kararı aldı.
7.06.2020 Ekonomi
Trump'tan flaş "petrol anlaşması" açıklaması
Trump'tan flaş "petrol anlaşması" açıklaması ABD Başkanı Donald Trump, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin, günlük ham petrol üretiminde 20 milyon varillik kesinti beklediğini bildirdi.
13.04.2020 Dünya
OPEC rekor petrol kesintisinde nihai karara vardı
OPEC rekor petrol kesintisinde nihai karara vardı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler, uygulayacakları ham petrol kesintisine dair nihai karara varırken söz konusu miktar OPEC tarihindeki en büyük kesinti olarak kayıtlara geçti.
13.04.2020 Ekonomi
OPEC rekor petrol kesintisinde nihai karara vardı
OPEC rekor petrol kesintisinde nihai karara vardı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler, uygulayacakları ham petrol kesintisine dair nihai karara varırken söz konusu miktar OPEC tarihindeki en büyük kesinti olarak kayıtlara geçti.
12.04.2020 Dünya
OPEC toplantısı kaçta? OPEC toplantısı ne zaman? Cenova merkezli OPEC 6 Nisan’da toplanacaktı!
OPEC toplantısı kaçta? OPEC toplantısı ne zaman? Cenova merkezli OPEC 6 Nisan’da toplanacaktı! OPEC toplantısı kaçta? sorusu petrol fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle yoğun bir şekilde soruluyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nin kısaltılması olan OPEC toplantısı gündemi belirleyeceği için yakından takip ediliyor. OPEC toplantısı 6 Nisan’da video konferans yoluyla yapılacaktı, ancak bazı sorunlar deniyle toplantı ertelendi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya ve diğer üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Grubu'nun toplantısının yakın petrol fiyatları da yükseldi. Dünya petrol ihracatında önemli bir konuma sahip olan OPEC ne zaman toplanacak? OPEC toplantısı kaçta yapılacak?
9.04.2020 Gündem
Petrol fiyatları güne yüzde 7.0'nin üstünde artışla başladı! Petrol fiyatları sert düşüşün ardından toparlanıyor mu? (Petrol varil fiyatı 2020)
Petrol fiyatları güne yüzde 7.0'nin üstünde artışla başladı! Petrol fiyatları sert düşüşün ardından toparlanıyor mu? (Petrol varil fiyatı 2020) OPEC+ Grubu'nda, ihracatçı Rusya ile, üretim kısıntısı anlaşması üzerinde uzlaşamamasıyla Suudi Arabistan beklenmeyen bir adım attı ve anlaşmazlık nedeniyle üretim artırmayı planladığını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte Brent ham petrolünün fiyatı yüzde 31 değer yitirerek 31.92 dolara kadar geriledi sonrasın hafif toparladı, 32.22 dolardan işlem gördü. ABD hafif ham petrolü ise aynı oranda gerileyerek 28.33 dolara indi. Petrol fiyatları sert düşüşün ardından toparlanıyor mu? Petrol fiyatları son durum…
10.03.2020 Gündem
Tarihi düşüş sonrası akaryakıtta büyük indirim beklentisi!
Tarihi düşüş sonrası akaryakıtta büyük indirim beklentisi! Brent petrol fiyatlarının yüzde 30 düşüşle 31 dolar civarına gerilemesinin ardından gözler Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Benzin fiyatında 82 kuruş motorin fiyatında ise 65 kuruşluk indirim beklentisi oluştu. Petroldeki düşüş Suudi Arabistan, Rusya ve ABD'yi vuracak.
9.03.2020 Ekonomi
Brent petrol fiyatı nedir? Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?
Brent petrol fiyatı nedir? Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin toplantısı sonrası, Brent türü ham petrolün varil fiyatı 45 dolara kadar düştü. Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında ek üretim kesintisi kararının çıkmamasının ardından, ham petrol fiyatları yaklaşık yüzde 9 kayıp gösterdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin anlaşmaya varamamasının devam etmesi durumunda Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 25 düşerek 31.43 dolara kadar indi.
9.03.2020 Gündem
Sıra ABD Merkez Bankası Fed`e geldi
Sıra ABD Merkez Bankası Fed`e geldi ABD Merkez Bankası (Fed) politika faiz kararını 18 Eylül’de açıklayacak. Piyasada 25 baz puanlık bir indirim bekleniyor.
16.09.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Opec ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki opec haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.