Gazete Vatan Logo

OPEC+ toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları yükselecek mi?

Küresel piyasaların beklediği OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+) toplantısı bu haftanın takip edilecek önemli konu başlıkları arasında bulunuyor. OPEC toplantısında petrol fiyatlarındaki oynaklık nedeniyle üretim kesintisine gitmesi bekleniyor. Peki, OPEC toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları artar mı? OPEC nedir? OPEC üyesi ülkeler hangileridir? İşte detaylar…

OPEC+ toplantısı ne zaman? Petrolde üretim kesintisi olacak mı? Petrol fiyatları yükselecek mi?

OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+) bu hafta kritik gündemle toplanıyor. Petrol fiyatlarındaki değişimlerin değerlendirileceği toplantının gündeminde üretim kesintisi olacak. 

OPEC TOPLANTISI NE ZAMAN?

OPEC üyesi ülkeler 5 Ekim Çarşamba günü Viyana'da toplanacak.

PETROLDE ÜRETİM KESİNTİSİ OLACAK MI?

OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+), Kasım ayı üretim kotalarına son şeklini vermek üzere Çarşamba günü OPEC'in Viyana'daki merkezinde bir araya gelecek.

Analistler, petrol fiyatlarındaki piyasa oynaklığı karşısında grubun, üretimi günde 1 milyon varilden fazla azaltma olasılığını değerlendireceğini belirtiyor.

PETROL FİYATLARI ARTAR MI?

Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yükselen petrol fiyatları, agresif parasal sıkılaştırma politikasının küresel büyüme görünümü üzerindeki etkisine ilişkin endişeler nedeniyle geriledi. Güçlenen ABD doları da fiyatlar üzerinde baskı yarattı.