Ombudsman

Ombudsman

Son dakika ombudsman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ombudsman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ombudsman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ombudsman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ombudsman gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 ombudsman haberi bulunmuştur. Tüm ombudsman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Esir değişimi Türkiye üzerinden olabilir
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Esir değişimi Türkiye üzerinden olabilir Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'nin ara buluculuğunda Ukrayna ve Rusya arasında insani koridor oluşturulacağına inandığını söyleyerek, "Ukrayna'da Ruslardan 200 kişi bulunuyor, Rusya’da ise 800 Ukraynalı esir tutuluyor. Türkiye'nin ara buluculuğuyla bu listeler iki ülke arasında verildi. İnanıyoruz ki bu durum yeni bir insani koridora yol açacaktır. İhtiyaç duyulduğu halde Türkiye üzerinden bu değişimler gerçekleştirilecektir" dedi.
19.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenski ile insani koridoru görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenski ile insani koridoru görüşecek Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Rusya-Ukrayna arasında insani koridorun oluşması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün veya yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile görüşeceğini açıkladı.
12.01.2023 Gündem
Ukrayna ve Rusya arasında kavuşma koridoru görüşmesi sonrası açıklama
Ukrayna ve Rusya arasında kavuşma koridoru görüşmesi sonrası açıklama Ukrayna ve Rusya arasında kavuşma koridoru oluşabilmesi için Türkiye Ombudmanı Şeref Malkoç başkanlığında iki ülkenin ombudsmanları ile Ankara'da gerçekleştirilen üçlü görüşme sonrası açıklama yapıldı.
11.01.2023 Gündem
Kazakistan’da halk, Anayasa değişikliği için sandık başında
Kazakistan’da halk, Anayasa değişikliği için sandık başında Kazakistan’da halk, “süper başkanlık” modelden “güçlü parlamentolu başkanlık sisteme” geçişi öngören anayasa değişikliği için sandık başına gitti.
5.06.2022 Dünya
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kiracılar, mutlaka hakkını, hukukunu, devletin rayiç artış bedelini öğrenip, sözleşmelerini buna göre belirlesin; buna göre artış yapsınlar" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin TBMM Başkanından açıklama: Türkiye, Montrö Anlaşması hükümlerine riayet edecek
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin TBMM Başkanından açıklama: Türkiye, Montrö Anlaşması hükümlerine riayet edecek Tekirdağ’a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklama yaptı. Şentop, “Montrö Antlaşması önemli bu konuda Ukrayna Büyükelçisinin de bir talebi olmuştu ama anlaşmadaki hükümler çok açık ve çok net. Türkiye bu anlaşma hükümlerini net bir şekilde kararlılıkla takip etmektedir. Bugüne kadar da böyle oldu. Bundan sonra da bu anlaşma hükümlerine Türkiye harfiyen riayet ediyor, edecek” dedi.
25.02.2022 Gündem
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Hak ve özgürlüklerde Avrupa'nın birçok ülkesinden daha ilerideyiz
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Hak ve özgürlüklerde Avrupa'nın birçok ülkesinden daha ilerideyiz Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Anayasa ve yasalarımıza baktığımızda temel hak ve özgürlükler açısından Avrupa'nın birçok ülkesinden daha ileri düzeydeyiz" dedi.
25.02.2022 Siyaset
Kamu Başdenetçisi Malkoç: CİMER'e 1 yılda 8 milyon başvuru iletildi
Kamu Başdenetçisi Malkoç: CİMER'e 1 yılda 8 milyon başvuru iletildi Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 1 yılda 8 milyona yakın başvuru yapıldığını belirterek, "Halkımız bu müesseseleri, bu müracaat yollarını iyi kullanıyor çünkü 2021 yılında o bahsettiğimiz kurumlara başta CİMER olmak üzere 8 milyona yakın başvuru iletilmiştir" dedi.
24.02.2022 Gündem
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KDK personel alımı yapacak! İşte başvuru tarihi…
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KDK personel alımı yapacak! İşte başvuru tarihi… Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ise uzman yardımcısı alacak.
10.11.2021 Personel Alımı
Sosyal medya cezasına haciz geldi
Sosyal medya cezasına haciz geldi Antalya Konyaaltı’nda ağaçlık bir alanda oturan üç arkadaşa, sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesi ile 3 bin 150’şer lira para cezası kesildi. Üç arkadaştan ikisi kesilen cezayı ödedi. Pandemi nedeni ile işsiz olduğunu belirten Mesut Sedat Özen, ise cezayı ödemeyince banka hesabına e-haciz işlemi uygulandı.
20.04.2021 Gündem
Erken emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK  mevzuatı değişti, o tarih...
Erken emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK mevzuatı değişti, o tarih... Erken emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatında değişiklik yapıldı. Erken emeklilik şartları değişti. 2008 öncesi sigortalı olanların erken emeklilik avantajı bulunuyor. Birçok aile ise çocuklarının erken emekli olabilmesi için 18 yaşından önce SGK girişini yapıyorlar. Peki bu erken emeklilik ile ilgili bir avantaj sağlıyor mu?
16.04.2021 Emekli
Çocuk yardımı skandalı! Hollanda Başbakan Mark Rutte istifa etti...
Çocuk yardımı skandalı! Hollanda Başbakan Mark Rutte istifa etti... Hollanda'da Başbakan Mark Rutte ve kabine üyelerinin, binlerce kişiyi maddi sıkıntılara sürükleyen çocuk yardımı skandalı nedeniyle istifa ettiği bildirildi.
15.01.2021 Dünya
Memurun yaptığı isim hatasını KDK düzelttirdi
Memurun yaptığı isim hatasını KDK düzelttirdi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ismi nüfus memuru tarafından yanlış yazıldığı için sosyal hayatta sorun yaşayan çocuğun adının değiştirilmesini sağladı.
2.01.2021 Yaşam
İŞKUR kamu iş ilanları 2020! Kamuya memur ve personel alınacak! İşte kamu ilanları!
İŞKUR kamu iş ilanları 2020! Kamuya memur ve personel alınacak! İşte kamu ilanları! Türkiye genelinde pek çok şehirde devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere, avukat, mühendis, teknikerden, uzman yardımcısına, pek çok kadroda sözleşmeli personel ve memur alımı gerçekleştiriliyor. Peki, kamu memur alımı ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Hangi kamu kurumları memur alıyor? İşte kamu iş ilanları...
23.11.2020 Personel Alımı
Tarihin en uygun koşullu konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki
Tarihin en uygun koşullu konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki Kamu bankalarının tarihin en uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile birlikte konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki ciddi artışa ilişkin birçok şikayet aldıklarını belirterek, "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.
5.06.2020 Ekonomi
Özel bankalarla ilgili flaş gelişme! Ombudsman devrede...
Özel bankalarla ilgili flaş gelişme! Ombudsman devrede... Corona virüs salgını sürecinde elini taşın altına sokmayan ve vatandaşı kredisini fahiş faiz oranlarıyla ötelemeye zorlayan, yeni kredi vermeyen özel bankalara karşı harekete geçildi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ombudsmanlığa (Kamu Denetçiliği Kurumu) vatandaşlardan özel bankalarla ilgili gelen başvurular sonrası mağduriyetin giderilmesi için yeni kredi limitlerinin tahsis edilmesi ve kredi kullanımının kolaylaştırılmasını talep etti.
16.04.2020 Ekonomi
KDK'dan kamu görevlilerine 'güler yüz' denetimi
KDK'dan kamu görevlilerine 'güler yüz' denetimi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK-Ombudsman), kamu hizmetlerinde kaliteyi artırmak için bütün kamu kurumlarında uygulanması gereken 17 maddelik 'İyi Yönetim İlkeleri'ni belirledi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bu ilkelerin kamu görevlileri tarafından uygulanıp uygulanmadığını, vatandaşın şikayeti üzerine takip edeceklerini, kamu görevlisinin güler yüzle hizmet edip etmediğini takip edeceklerini söyledi.
5.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söz konusu olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söz konusu olamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, "Kamu denetçilerinin vatandaşların sesine duyarsız kalması söz konusu olamaz" dedi.
18.11.2019 Siyaset
Yeni dönem başlıyor! Yatırım ombudsmanı geliyor
Yeni dönem başlıyor! Yatırım ombudsmanı geliyor Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kamu kurumları ile yatırımcıların arasında çıkan uyuşmazlıkların karara bağlanması için yatırım ombudsmanlığı sistemi hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi bünyesinde görev yapacak ombudsmanlar, yatırımların bürokratik işlemlerinin kaç günde tamamlanacağını yatırımcıya önceden bildirecek.
12.11.2019 Ekonomi
Türk ara buluculuk modeli ilk kez Afrika'da tanıtıldı
Türk ara buluculuk modeli ilk kez Afrika'da tanıtıldı Türkiye’nin ara buluculuk modeli, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Adalet Bakanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) iş birliğinde Batı Afrika ülkesi Gine’de tanıtıldı.
20.09.2019 Gündem
"Cüceler" engelli statüsüne alındı
"Cüceler" engelli statüsüne alındı KDK'nin halk arasında "Cücelik" olarak bilinen akondroplazili vatandaşların engelli sınıfında tanımlanması ve pozitif ayrımcılıktan yararlanması için yaptığı çalışmalar sonuca ulaştı.
26.02.2019 Yaşam
KDK’ya başvuran genç diplomasını aldı
KDK’ya başvuran genç diplomasını aldı Açıköğretim Fakültesi öğrencisi genç, ön lisans diplomasını alamayınca Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu ve diplomasını aldı.
26.01.2019 Eğitim
5 milyon emekliye 300 TL!
5 milyon emekliye 300 TL! 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak için gözünü Meclis'e çevirirken; Türkiye Emekliler Derneği maaşlarda yaklaşık 300 lira artış getirecek formülü gündeme getirdi. Yeni intibak düzenlemesi yapılırsa, yaklaşık 5 milyon emeklinin gelirinde artış yaşanacak
23.01.2019 Ekonomi
Güvenlik görevlisinin mağduriyetini KDK çözdü
Güvenlik görevlisinin mağduriyetini KDK çözdü Haftada 70 saatten fazla çalıştırılan, izin alamayan, mesai ücreti de eksik ödenen güvenlik görevlisi Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu, mağduriyeti giderildi.
30.11.2018 Ekonomi
İcrayla alınan Yağmur’un annesi konuştu
İcrayla alınan Yağmur’un annesi konuştu İcra memurlarınca zorla babasından alınan küçük Yağmur’un annesi Züleyha Ç., "Çocuğun gözünde kayma olduğu için düşüp bacağını çarptığı çok olurdu. (Babası) Bacaklarının fotoğraflarını çekip onu dövdüğümü iddia edip elimden almaya çalıştı.” diye konuştu.
2.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ombudsman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ombudsman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.