Nükleer Silah

Nükleer Silah

Son dakika nükleer silah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer silah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer silah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Silah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer silah gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.790 nükleer silah haberi bulunmuştur. Tüm nükleer silah haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen Birinci Nükleer Enerji Zirvesi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Fidan, “Gazze'deki katliam sürerken, İsrailli yetkililerin nükleer silahlarla ilgili söylemleri, sadece 'pervasız' denilerek geçiştirilemez” dedi.
21.03.2024 Gündem
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız Rusya lideri Putin son hamlesini dünyaya duyurdu. On binlerce hayata mal olan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir açıklama geldi.
13.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, "İsrail sende atom bombası var. Bunu da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz" dedi.
21.11.2023 Gündem
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aşkla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini her alanda yüceltemeye devam ediyoruz. Milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır." dedi.
10.11.2023 Gündem
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna'ya verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirecek” ifadelerini kullandı. Karadeniz Tahıl Anlaşması'na değinen Lavrov, Türkiye'nin Rus tahılının işlenmesine yardım etmekle ve ihtiyacı olan ülkelere bağımsız olarak yardım sağlanmasına izin veren bir plana katılmakla ilgilendiğini söyledi.
13.07.2023 Dünya
Rusya-Wagner krizinde son durum! Washington Post dünyaya duyurdu: ABD her şeyi biliyordu
Rusya-Wagner krizinde son durum! Washington Post dünyaya duyurdu: ABD her şeyi biliyordu Rusya ve Wagner arasındaki kriz henüz 24 saati doldurmamışken çözüldü. Moskova'ya doğru yürüyüşe geçen Wagner birlikleri başkente 200 kilometre kala durdu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası 'kan dökülmemesi için' üslerine döndüğünü söyledi. Prigojin'in Belarus'a gideceği ve hakkındaki suçlamaların düşürüleceği açıklandı. Washinton Post'un haberi ise dünya gündeminde bomba etkisi yarattı.
25.06.2023 Dünya
Putin nükleer silahların yerini açıkladı: Transfer yaz sonuna kadar tamamlanacak
Putin nükleer silahların yerini açıkladı: Transfer yaz sonuna kadar tamamlanacak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Belarus'a ilk parti taktik nükleer silahları yerleştirdiğini, silah transferinin yaz sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
17.06.2023 Gündem
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin gelen soruya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi işaret ederek, “Türkiye'den gelen mesaj da İsveç'in geçen yıl Madrid'de yapılan anlaşmanın uygulanması konusunda ilerleme kaydettiği yönünde olmuştur” yanıtını verdi.
16.06.2023 Gündem
NATO: Rusya’nın nükleer söylemi sorumsuzca ve tehlikeli
NATO: Rusya’nın nükleer söylemi sorumsuzca ve tehlikeli NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Rusya’nın Belarus topraklarına taktik nükleer silah konuşlandırması planına ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya'nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzca” dedi. Belarus muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya ise söz konusu durumun 1990 Belarus Devlet Egemenlik Bildirgesi’ne aykırı olduğunu belirtti.
27.03.2023 Dünya
Vladimir Putin savaşı Avrupa'ya taşıyor: Belarus’a nükleer silah yerleştireceğiz
Vladimir Putin savaşı Avrupa'ya taşıyor: Belarus’a nükleer silah yerleştireceğiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajında Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (START) yükümlülüklerine uyarak Belarus’a nükleer silahlar yerleştireceklerini duyurdu.
25.03.2023 Dünya
ABD: Ukrayna'da ateşkesi kabul etmek, Rusya'nın fethini onaylar
ABD: Ukrayna'da ateşkesi kabul etmek, Rusya'nın fethini onaylar Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ateşkes sağlanması için atılan adımlar hakkında yaptığı açıklamada, "Ukrayna'da ateşkesi kabul etmek, Rusya'nın fethini onaylar" dedi.
16.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi  Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli füze fırlattığı bildirildi.
20.02.2023 Dünya
Kuzey Kore lideri, resmi pullara kızıyla fotoğrafını bastırdı
Kuzey Kore lideri, resmi pullara kızıyla fotoğrafını bastırdı Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, piyasaya yeni çıkarılacak pullara kızı Kim Ju Ae ile fotoğraflarını bastırdı.
15.02.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Esir değişimi Türkiye üzerinden olabilir
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Esir değişimi Türkiye üzerinden olabilir Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'nin ara buluculuğunda Ukrayna ve Rusya arasında insani koridor oluşturulacağına inandığını söyleyerek, "Ukrayna'da Ruslardan 200 kişi bulunuyor, Rusya’da ise 800 Ukraynalı esir tutuluyor. Türkiye'nin ara buluculuğuyla bu listeler iki ülke arasında verildi. İnanıyoruz ki bu durum yeni bir insani koridora yol açacaktır. İhtiyaç duyulduğu halde Türkiye üzerinden bu değişimler gerçekleştirilecektir" dedi.
19.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Rusya Devlet Başkanı Putin'den sert uyarı: Düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz
Rusya Devlet Başkanı Putin'den sert uyarı: Düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li basketbolcu Brittney Griner ile silah kaçakçısı Viktor Bout’un takas edilmesinin ardından "ABD ile yeni mahkum takası mümkün" dedi. Minsk Anlaşması'na atıfta bulunup 'ihanete uğradık' diyen Putin, Rusya'ya nükleer silahlarla saldırmaya cüret eden her ülkenin yeryüzünden silineceğini belirtti.
9.12.2022 Dünya
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada "nükleer savaş" riskinin büyüdüğünü söylerken, "Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır" dedi.
7.12.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan mevkidaşına: Eski dostum nereye gitsek arkasından koşuyor
Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan mevkidaşına: Eski dostum nereye gitsek arkasından koşuyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türk Devletleri Teşkilatı’yla birliğini güçlendiren Türk dünyası artık yeni bir jeopolitik gerçeklik. Tüm dünya ilgisini oraya vermeye başladı. Bugün (Yunanistan Dışişleri Bakanı) Nikos Dendias da hemen soluğu orda aldı. Bazı ziyaretlerde bulunuyor. Nereye gitsek arkasından koşuyor sağ olsun benim eski dostum” dedi.
5.12.2022 Siyaset
ABD Başkanı Biden, Putin'le görüşmek için masaya tek şart koydu
ABD Başkanı Biden, Putin'le görüşmek için masaya tek şart koydu ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın mantıklı bir şekilde sona ermesinin tek yolunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'dan çekilmesi olduğunu belirterek, “Eğer Putin, gerçekten bu savaşı bitirmenin bir yolunu bulmaya karar verirse onunla konuşmaya hazırım” dedi.
1.12.2022 Dünya
Biden'dan Çin açıklaması: Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum
Biden'dan Çin açıklaması: Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında Çin-ABD ilişkilerine dair, "Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum” dedi.
14.11.2022 Dünya
Ankara'da ABD-Rusya görüşmesi
Ankara'da ABD-Rusya görüşmesi CIA Direktörü Burns ile ile Rus mevkidaşı Türkiye'de bir araya geldi. Görüşme Ankara'da gerçekleşti.
14.11.2022 Dünya
ABD'deki ara seçimlerine ilişkin Rusya'dan açıklama geldi
ABD'deki ara seçimlerine ilişkin Rusya'dan açıklama geldi Moskova'dan yapılan son dakika açıklamasında ABD'de yapılan ara seçimlerin sonuçlarının ABD-Rusya arasındaki kötü ilişkileri iyileştirmeyeceği belirtildi.
9.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Silah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer silah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.