Nasreddin Hoca

Nasreddin Hoca

Son dakika Nasreddin Hoca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nasreddin Hoca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nasreddin Hoca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nasreddin Hoca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nasreddin hoca gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 nasreddin hoca haberi bulunmuştur. Tüm nasreddin hoca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir?
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir? Filozoflar yaşam ve söylem biçimleriyle sadece yaşadıkları değil, dünya geneline hitap eden kişilerdir. Söyledikleri özlü ve derin sözleriyle insanların yaşam tarzlarına şekil vermeye çalışırlar. Konfüçyüs, Sokrates, Eflatun (Platon), Aristo, İbn-i Sina, Jean-Jacques Rousseau, Karl Marx gibi filozoflar söyledikleri sözlerle tarihe adlarını yazdırmışlardır.
28.01.2024 Gündem
Nasreddin Hoca animasyon filmi için hazırlık
Nasreddin Hoca animasyon filmi için hazırlık Nasreddin Hoca’yı konu alan ve Hollywood film yapımcısı Timur Bekmambetov tarafından yönetileceği ifade edilen animasyon filmi için hazırlıkların son aşamaya geldiği duyuruldu.
24.03.2023 Magazin
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
Bakan Kurum: Güçlü Türkiye anlayışıyla hizmet götürüyoruz
Bakan Kurum: Güçlü Türkiye anlayışıyla hizmet götürüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 63. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ne katıldı. Bakan Kurum, çok yakın zamanda Akşehir’in tüm Türkiye’nin, bölgenin en önemli turistik destinasyonlarından bir tanesi olacağını belirterek, “Büyük Türkiye yolculuğunda, büyük Türkiye’de güçlü şehirler, güçlü Türkiye anlayışıyla hizmet götürüyoruz. Nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, heyelan olsa, yangın olsa biz ilgili tüm arkadaşlarımızla iki saat içerisinde orada oluyoruz. Vatandaşlarımızın yarasını sarıyoruz” dedi.
9.07.2022 Siyaset
Türkiye günlerce onu konuşmuştu! Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den yeni haber
Türkiye günlerce onu konuşmuştu! Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den yeni haber Gaziantep’te uğradığı pitbull saldırısıyla tüm Türkiye’nin gündemine oturan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in son hali görüntülendi. Şahinbey Belediyesi’nin “Çocuk Şenliği”ne katılarak 23 Nisan’ı doyasıya eğlenerek geçiren minik Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, Asiye’nin önümüzdeki günlerde yeni ameliyatlar geçireceğini söyledi.
23.04.2022 Yaşam
Müzeyyan Senar kimdir? İşte Cumhuriyetin Divası Müzeyyan Senar’ın hayatı!
Müzeyyan Senar kimdir? İşte Cumhuriyetin Divası Müzeyyan Senar’ın hayatı! Türk sanat müziğinin en önemli sanatçılarından Müzeyyan Senar’ın bugün ölüm yıldönümü! Türk müziğinin en önemli assolistlerinden olan Müzeyyan Senar, "Benzemez Kimse Sana", "Şarkılar Seni Söyler", "Ormancı" gibi nice şarkılarıyla biliniyordu. Peki, Müzeyyan Senar kimdir? İşte Müzeyyan Senar’ın hayatı hakkında merak edilenler…
8.02.2022 Kültür Sanat
2 yaşındaki Ayşenur'un ölümünde kan donduran detaylar
2 yaşındaki Ayşenur'un ölümünde kan donduran detaylar Burdur'da dayısı Hızır Tunç Çetinkaya (19) tarafından darbedilerek öldürülen Ayşenur Kazık'ın (2) cenazesi, biyolojik babası Erdi Karakiraz ve yakınları tarafından teslim alındı. Acılı baba "Kızımı bir gün bile göremedim, ölüsünü alıyorum" dedi.
14.01.2022 Gündem
Altın ile ilgili flaş karar! Hükümet düğmeye bastı!
Altın ile ilgili flaş karar! Hükümet düğmeye bastı! Yastık altındaki altınlarla ilgili flaş karar! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, altınla tasarruf yapanlara yönelik yeni modelinin detayları belli oluyor. Yeni modelde, “Ayşe Teyze” altınlarıyla birlikte kuyumcuya veya Darphane’ye gidiyor, sertifikasını alıyor. Böylece hem alım-satım farkından kurtuluyor hem de ekstra kâr payı alabiliyor. Ayşe Teyze isterse istediği zaman sertifikasının karşılığında geriye altın da alabiliyor.
31.12.2021 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İzmir'de protesto!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İzmir'de protesto! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma törenindeydi. Tören alanında Uzundere kentsel dönüşüm mağdurlarının pankartlı protestosuyla karşılaşan Kılıçdaroğlu 9 yıldır tamamlanmayan proje için söz verdi.
24.10.2021 Siyaset
29 yıldır Nasreddin Hoca'yı canlandırıyordu! Mustafa Karatepe hayatını  kaybetti
29 yıldır Nasreddin Hoca'yı canlandırıyordu! Mustafa Karatepe hayatını kaybetti Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaşayan ve 29 yıldır çeşitli etkinliklerde Nasreddin Hoca'yı canlandıran 58 yaşındaki emekli memur Mustafa Karatepe, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
20.09.2021 Yaşam
Şehit Erdem son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Erdem son yolculuğuna uğurlandı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe-Şimşek Harekatı kapsamında üs bölgesine teröristlerce yapılan taciz ateşiyle şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem (23), Konya'nın Akşehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
13.09.2021 Gündem
TÜBİTAK, Nasreddin Hoca'nın  torunlarıyla deney yaptı
TÜBİTAK, Nasreddin Hoca'nın torunlarıyla deney yaptı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında, "Bilim okulda, bilim her yerde" sloganı ile düzenlenen teknoloji tırı etkinliklerinin dördüncüsü Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirildi.
11.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Aleyna Tilki tarzını bakın kime benzetti!
Aleyna Tilki tarzını bakın kime benzetti! Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken şarkıcı Aleyna Tilki, bir kez daha kafa karıştıran bir tweeti ile magazin gündemine geldi.
10.02.2021 Magazin
Sağlık Bakanlığı İlhan Başgöz için harekete geçti
Sağlık Bakanlığı İlhan Başgöz için harekete geçti ABD'de yaşayan Prof. Dr. İlhan Başgöz (97) pandemi nedeni ile Türkiye'ye dönemiyordu. Sağlık Bakanlığı devreye girerek Başgöz'ün Türkiye'ye dönmesini sağlayacak.
28.12.2020 Gündem
UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi! KPSS önlisans sınavı UNESCO sorusu!
UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi! KPSS önlisans sınavı UNESCO sorusu! KPSS ön lisans sınavı gerçekleştirildi. Adaylar, sınav sorularının cevaplarını kontrol ederek KPSS ön lisans netlerini ve puanlarını hesaplıyor. KPSS ön lisans sınavında cevabı merak edilen sorulardan biri de UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi oldu. ÖSYM tarafından KPSS ön lisans sınavında sorulan UNESCO sorusu internette araştırılan konuların başında geliyor. Peki, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde Türkiye'den hangi unsurlar girmiştir? İşte UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi!
25.10.2020 Gündem
Türkiye TRT'de bayramlaşacak!
Türkiye TRT'de bayramlaşacak! TRT 1’de canlı yapılacak Bayram Özel programları ile bayram dopdolu geçecek.
23.05.2020 Televizyon
Prof. Dr. Cengiz Tomar: “Kurt kanunu işliyor, Hafter’e veda, yolun sonu görünüyor..."
Prof. Dr. Cengiz Tomar: “Kurt kanunu işliyor, Hafter’e veda, yolun sonu görünüyor..." Prof. Dr. Cengiz Tomar, "Hafter, Kemal Tahir’in Kurt Kanunu romanını okumamış olduğundan, “kurtlukta düşeni yemek kanundur” kaidesini bilmiyordur muhtemelen. Ama şimdi tecrübeyle öğrenecek. Hafter için Rusya, Mısır ve BAE’den gelen ilk sinyaller “Yolun sonu görünüyor” türküsü kıvamında. Hafter’e olan halk desteği de çok düşük seviyede" dedi.
21.05.2020 Dünya
Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Rasim Öztekin İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredecek?
Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Rasim Öztekin İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredecek? Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit'in sunduğu "Film Gibi Hayatlar" programına bu hafta Rasim Öztekin konuk oldu. Pek çok kişi, Rasim Öztekin'in İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredeceğini merak ediyor. Peki, Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Türk Tiyatrosu'nda kavuk geleneği nedir? İsmail Hakkı Dümbüllü kimdir? İşte Rasim Öztekin'in İsmail Dümbüllü'nün kavuğu hakkındaki açıklamaları...
26.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse ikisi birden kapatılır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse ikisi birden kapatılır! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. İncirlik ve Kürecik kapatılır mı? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse incirlik ya da Kürecik, gerekirse ikisi birden kapatılır" yanıtını verdi.
18.12.2019 Siyaset
Sevenleri uyardı ama vazgeçmedi!
Sevenleri uyardı ama vazgeçmedi! İzmir'de doktor Ersin Bal, Uzundere Otobanı’nda motosikletle seyir halindeyken akılalmaz bir kaza geçirdi. Önündeki kamyonun jant kapağı fırlayıp çarpınca yere düşüp sürüklenen Bal, ağır yaralandı.
6.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Nasreddin Hoca" mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Nasreddin Hoca" mesajı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asırları aşan hiciv ve söz ustası Nasreddin Hoca, her zaman milletimizin gülen yüzü, tebessüm kaynağı olmuş, yüksek dehasının ürünü fıkraları, nasihatleri ve hikayeleriyle bugünün nesillerine de ışık tutmuştur." ifadesini kullandı.
4.07.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Korkaklar için de yaşasın cehennem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Korkaklar için de yaşasın cehennem... Mısır Eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonundaki ölümüyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mursi'nin darbeyle indirilmesini, hücrede eziyet çektirilmesini ve hayatını kaybetmesini seyreden Batı dünyasını ve insanlığı kınıyorum. Mursi'nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları, önümüzdeki kirli zihniyetin varlığını sürdürdüğünü işaret ediyor. Mursi'nin ölüsünden bile korkuyorlar. Eşine bile göstermeden defnettiler. Neden korkuyorsunuz? Korkaklar için de yaşasın cehennem" dedi
18.06.2019 Siyaset
Turizme milli doping
Turizme milli doping Türkiye milli maç için bu hafta sonu Fransa’yı ağırlayacak. Konya’daki maçın Türkiye’ye olan Avrupalı ilgisini daha da artırması bekleniyor.
6.06.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 29 bin 689 sağlık çalışanını istihdam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 29 bin 689 sağlık çalışanını istihdam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da sağlık çalışanlarıyla buluştuğu iftar yemeğinde konuşma yaptı. Erdoğan, "Bu yıl içerisinde bu 29 bin 600 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık." dedi.
23.05.2019 Gündem
Karikatürist Sunder Erdoğan, hayatını kaybetti
Karikatürist Sunder Erdoğan, hayatını kaybetti Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan karikatürist Sunder Erdoğan (67), solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi
26.04.2019 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Nasreddin Hoca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nasreddin hoca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.