İklim Krizi

İklim Krizi

Son dakika iklim krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iklim krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iklim krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İklim Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iklim krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 343 iklim krizi haberi bulunmuştur. Tüm iklim krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı Özel bir şirket tarafından başlatılan Tohum Topu Projesi kapsamında, iklim krizinden etkilenen köylerde yaşayan kadınlar tohum topu üretimi için hem eğitim alıyor hem de gelir elde ediyor.
20.02.2024 Yaşam
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor Çukurova Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bitkilerin metabolizmasının dışarıdaki sıcaktan etkilendiğini belirterek, ağaçların erken yeşerip çiçek açmasının iklim krizinden kaynaklandığını söyledi.
19.02.2024 Adana
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: İstanbul afetlere hazır hale gelmiş olacak
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: İstanbul afetlere hazır hale gelmiş olacak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı 3 bin 550 Ada Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret etti. Kurum, "Biz afetlere hazır dirençli bir İstanbul'umuz için çalışmalarımızı üç temel madde üzerinde toparlamış olduk ve burada birincisi İstanbul'u öncelikle afet öncesi ve afet anına hazırlayacağız öncesi için hem de afet anında yapacaklarımız için 39 ilçemizde 964 mahallemizde ama toplanma alanlarıyla ama helikopter pistleriyle ama itfaiyenin güçlendirilmesiyle ama arama kurtarma ekiplerimizin arttırılmasıyla milletimizi bir kere olası afetlere hazır hale getireceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Murat Kurum: Bizi şantiyelerde milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz
Murat Kurum: Bizi şantiyelerde milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz  AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı 3 BİN 550 Ada Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret etti. Kurum, "Bizi şantiyelerde göreceksiniz. Milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz ve inşallah ben bu motivasyonla, bu huzurla, bu mutlulukla görevimi İstanbullular adına yapmış olacağım" dedi.
18.01.2024 Gündem
Kolay EYT vaadiyle dolandırdı! SGK uzmanı tutuklandı
Kolay EYT vaadiyle dolandırdı! SGK uzmanı tutuklandı Denizli’nin Buldan ilçesinde, EYT işlemlerinde kolaylık sağlama vaadiyle mağdurlardan para aldığı iddia edilen SGK uzmanı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
18.01.2024 Gündem
Rize'de 'iklim krizi' etkisi; doğal afetlerde 2 kat artış
Rize'de 'iklim krizi' etkisi; doğal afetlerde 2 kat artış Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani, lokal ve şiddetli yağışların yoğunlaştığı Rize'de, 2022'te yaşanan 650 doğal afet vakası, 2023'te artarak bin 250'ye ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, "Önceki yıllarla karşılaştıracak olursak, bu rakamlar 2 kat arttı" dedi.
18.01.2024 Gündem
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi 'Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi & Türkiye' temalı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Gabar'da 2022 yılında keşfini yaptığımız sahalarda petrol üretmeye başladık. Bugün itibari ile 30 bin varil üzerinde bir petrol üretimimiz var. 100 bin varillik petrol üretimine 2024 yılı sonunda ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, " Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor. Risk primimiz düştü, kurdaki dalgalanmalar azaldı, ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı, bankaların ve reel sektörün dış borç çevirme oranları yükseliyor." dedi.
11.12.2023 Ekonomi
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında, Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyunun olmadığını söyledi. Erdoğan, "85 milyonun her bir ferdini ‘bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
11.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşananlar insanlık suçu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşananlar insanlık suçu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur; savaş suçudur; faillerinden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalıdır" dedi.
1.12.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Gazze’deki saldırılar vicdanlarımızda onulmaz yaralar açıyor
Emine Erdoğan: Gazze’deki saldırılar vicdanlarımızda onulmaz yaralar açıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "BM Dünya Şehirler Günü" programında açıklamalarda bulundu. Emine Erdoğan İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterirken, 'Vicdanlarımızda onulmaz yaralar açıyor.' dedi.
31.10.2023 Gündem
Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan şüpheli için istenen ceza açıklandı
Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan şüpheli için istenen ceza açıklandı Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan Safa Yasin Ö.(19) hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
28.09.2023 Gündem
MSB: Son bir haftada 80 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 80 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil terörle mücadele harekatı bölgesinde 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk, 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1351, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar da 38 bin 694’e ulaştığını belirtti.
28.09.2023 Gündem
İklim krizi ölümcül örümcek türünü getirdi: Argiope lobata Türkiye'ye yayılıyor
İklim krizi ölümcül örümcek türünü getirdi: Argiope lobata Türkiye'ye yayılıyor İklim krizinin etkileri tüm dünyada görülürken ölümcül 'Argiope Lobata' Türkiye'nin pek çok şehrine yayıldı. Daha önce Türkiye'de farklı illerde görülen ve 'loblu böcek' olarak adlandırılan Argiope lobata örümceği bu sefer Tekirdağ'da görüldü. Prof. Dr. Özgür Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu türün daha çok Afrika, Güney Avrupa ve Asya’da görüldüğünü, küresel ısınmaya bağlı olarak loblu örümceğin yaşam alanlarının kuzeye doğru yayılım gösterdiğini ifade etti. İklim değişikliği ile bölgede görülmeye başlayan bu türün insanlara yönelik zararsız bir tür olduğunu söyleyen Sağlam, ısınmaya bağlı olarak ilerleyen yıllarda yeni türlerin de görülmeye başlanabileceğini aktardı.
28.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'taki yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti.
20.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar
Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi kapsamında Yeni Delhi'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Delhi'de peş peşe görüşmeler gerçekleştiriyor.
8.09.2023 Gündem
Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılar
Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılar Yunanistan'da devlet kanalı ERT'nin sunucusu, yangında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili kan donduran ifadeler kullandı. Alexandras Douvara, "Kömürleşmiş 18 göçmen dışında iyi ki hiçbir insanımızı kaybetmedik" ifadesini kullandı.
24.08.2023 Dünya
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, Dedeağaç şehrindeki Dadia Milli Parkı’nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
22.08.2023 Dünya
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak? İşte detaylar...
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak? İşte detaylar... Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 24 Ağustos Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 17,5 seviyesine yükseltmişti.
22.08.2023 Ekonomi
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor Atlantik ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Panama Kanalı’nde trafik, kuraklık yüzünden durma noktasına geldi. 200’den fazla gemi, su tasarrufu amacıyla geçişlerin kısıtlandığı kanalın iki yakasında haftalardır bekliyor.
22.08.2023 Dünya
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İklim Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iklim krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.