Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık
Nefes darlığı, morarma, dilde şişme… Uzmanı ilaç alerjisine karşı uyardı
Nefes darlığı, morarma, dilde şişme… Uzmanı ilaç alerjisine karşı uyardı Bilinçsiz ilaç kullanımının ilaç alerjisine ve buna bağlı hayati riske neden olabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur, “Kişide bir ilaca karşı alerjik reaksiyon geliştiyse, aynı ilacı tekrar aldığında daha büyük reaksiyon gelişebilir. Bu reaksiyonlar döküntü, kızarıklık, kaşıntı gibi hafif de olabilir. Daha ciddi durumlarda ise küçük dilde şişme, nefes darlığı, dudaklarda şişme ve göz altlarında morarma şeklinde görülebilir. İlaç alerjisi çabuk müdahale edilmesi gereken ciddi bir sorundur” dedi.
18.01.2023 Sağlık
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat!
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat! Çocuklarda kalp üfürümleri altta yatan bir kalp rahatsızlığına işaret edebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının önemli kısmını kalp içi delikler ve büyük damarlar arası açıklıklar oluşturuyor. Genellikle belirti vermeyen bu durum muayene sırasında ortaya çıkabiliyor ve kilo alamama, beslenme güçlüğü, solunum ve sık solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtiler görülebiliyor. Prof. Dr. Feyza Ayşenur Paç, çocuklarda kalp üfürümü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.02.2021 Sağlık
Ciltteki morarmalar neyin habercisi?
Ciltteki morarmalar neyin habercisi? Ciltte herhangi bir travma olmaksızın kendiliğinden gelişen morluklar bazı hastalıkların göstergesi olabiliyor.
25.07.2017 Sağlık