Mobilya Sektörü

Mobilya Sektörü

Son dakika Mobilya sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mobilya sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mobilya sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobilya Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobilya sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 mobilya sektörü haberi bulunmuştur. Tüm mobilya sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyat artışları tüketiciyi harekete geçirdi! Alım tarihleri öne çekildi
Fiyat artışları tüketiciyi harekete geçirdi! Alım tarihleri öne çekildi Tüketiciler artan fiyatlar nedeniyle mobilya alımlarını öne çekiyor. Sektör, mobilya alımlarında taksit sınırının artırılmasını talep ediyor.
1.07.2023 Ekonomi
Geç kalmayın, şimdiden alın! Bayram sonrası yüzde 30 zam geliyor
Geç kalmayın, şimdiden alın! Bayram sonrası yüzde 30 zam geliyor Ev kuracaklar kara kara düşünüyor. Evlenmeyi düşünenler dikkat o ürünlere de zam geliyor. Enflasyonun artmasıyla birlikte zamlar peş peşe geliyor. Asgari ücrete yapılan zammın hammadde fiyatlarını yükselttiğini söyleyen mobilya sektörü temsilcileri, mobilya fiyatlarına bayramdan sonra yüzde 30 varan oranlarda zam yapılacağını duyurdu.
6.07.2022 Ekonomi
Fiyatlar ikiye katlandı! Karaborsaya düştü
Fiyatlar ikiye katlandı! Karaborsaya düştü Zam oranları vatandaşı isyan ettirdi. Fiyatlarda yüzde 100'ün üzerinde artış oldu. Karaborsaya düştü. Yangın fırsatçıları şimdi de keresteye göz dikti. Fiyatlar ikiye katlandı. Mobilyacılar sunta ve MDF gibi ürünlerin kara borsaya düştüğünü belirterek duruma isyan etti.
6.08.2021 Ekonomi
KPSS şartı yok 100 bin kişiye iş fırsatı! Talep patladı çift vardiyaya geçtiler...
KPSS şartı yok 100 bin kişiye iş fırsatı! Talep patladı çift vardiyaya geçtiler... KPSS istemiyor. 100 bin kişi yararlanıyor. İş müjdesi geldi. Evlenenler ve evini yenilemek isteyenler mobilyaya talebi patlattı. Sektör ilk defa çift vardiyaya geçti. Türk mobilya sektörü iç piyasanın yanı sıra ABD ve Avrupa başta olmak üzere dış pazarlardan da yoğun talep alıyor.
9.07.2021 Ekonomi
Corona virüs için 'Paradan bulaştı' iddiası!
Corona virüs için 'Paradan bulaştı' iddiası! İzmir’de corona virüs nedeniyle yaşamını yitiren mobilya sektörünün tanınan isimlerinden Süleyman Avinca’nın virüsü paradan kaptığı iddia edildi. Uzmanlar virüsün para üzerinde uzun süre canlı kalabildiğini doğrularken, Avinca’nın eşinin ise taburcu olduğu öğrenildi.
1.05.2020 Yaşam
Türk mobilya sektörü ABD'ye ihracatı artırıyor
Türk mobilya sektörü ABD'ye ihracatı artırıyor Mobilya sektörünün hedef pazar olarak belirlediği ABD'ye ocak-nisanda gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 44 artarak 52 milyon 905 bin dolara çıktı.
8.06.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,"KDV uyuşmazlığında son noktaya geldik, imzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konut kredi faizleri ile ilgili de konuşan Albayrak, "Konut faizleri yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" ifadelerini kullandı.
21.03.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan enflasyon rakamları açıklaması
Bakan Albayrak'tan enflasyon rakamları açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayında Enflasyon rakamları ve gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Albayrak, "Ortaya koyulan rakamlar kasım aralık ayları için trendin gayet olumlu olduğu ve yıl sonu hedeflerini yakalayacağımızı görüyoruz." ifadelerini kullandı. Albayrak ayrıca mevduat faizinin daha da düşeceğini söyledi.
5.11.2018 Ekonomi
"Mobilyada KDV indirimi imdadımıza yetişti"
"Mobilyada KDV indirimi imdadımıza yetişti" Mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesinin daralmaya başlayan sektörü tekrar canlandıracağı, hem üretici hem de tüketiciye fayda sağlayacağı belirtiliyor.
1.11.2018 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan milyonlarca kişiye KDV ve ÖTV müjdesi
Bakan Albayrak'tan milyonlarca kişiye KDV ve ÖTV müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut ve mobilya'da KDV yüzde 8'e, Beyaz eşyada ise ÖTV sıfıra düşecek. Ticari araçlarda ise KDV'yi yüzde 1'e düşürüyoruz." dedi.
31.10.2018 Gündem
Bakan Varank: Üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var
Bakan Varank: Üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayimizin tüm sektörleri, son dönemdeki finansal saldırılara rağmen ayakta kaldı ve büyümeye devam ediyor. Bu yolda üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var. Sanayici ve üreticinin maliyetlerini aşağı çekecek, sizleri daha fazla üretime teşvik edecek, ithalata karşı yerli üretimi destekleyecek programları gündemimizde tutmaya devam edeceğiz" dedi.
23.10.2018 Gündem
365 gün 'indirim var' yalanı bitiyor
365 gün 'indirim var' yalanı bitiyor Ekonomi Bakanlığı, 365 gün süren indirim kampanyalarına son vermeye hazırlanıyor. Çalışmayla haksız rekabetin önüne geçilecek, tüketicinin yanıltılması da engellenecek.
18.06.2018 Ekonomi
Tasarımı keşfettiler ihracat delisi oldular
Tasarımı keşfettiler ihracat delisi oldular Mobilya sektörü sessiz sedasız ihracat devrimi gerçekleştiriyor. Şu an sektördeki 36 bin işletmenin 10 bini ihracatçı. Sürekli ihracat yapan 600 firmanın ihracatı 1 milyon doları aşıyor
20.01.2018 Ekonomi
Seramik ihracatın en  katma değerlisi çıktı
Seramik ihracatın en katma değerlisi çıktı Seramik sektörü her 1 dolarlık ithalatına karşılık yaptığı 18.2 dolar ihracatla ‘en katma değerli’ oldu. TSF Başkanı Çenesiz, “Taşı toprağı ürün yapıp dövize çeviriyoruz” dedi
15.11.2017 Ekonomi
Teşvik firmalardan
Teşvik firmalardan Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indiriminin 30 Eylül’de bitmesiyle satışlar yarı yarıya azaldı. Beklenenin aksine zam yapılmadı hatta bazı firmalar indirimleri kendileri sürdürüyor
7.11.2017 Ekonomi
Mobilyada KDV indirimi 30 Eylül'de sona erecek!
Mobilyada KDV indirimi 30 Eylül'de sona erecek! Şubat ayında hayata geçirilen ve iç pazarda yaşanan hareketlilik dolayısıyla uzatılan mobilyadaki KDV indirimi, 30 Eylül'de sona erecek. Vatandaşlara indirimli mobilya için çağrıda bulunan sektör temsilcileri, özellikle bu ayın son günlerinin iyi satışlarla kapatılacağını ümit ediyor.
27.09.2017 Ekonomi
30 Eylül son gün! Fiyatlar artacak
30 Eylül son gün! Fiyatlar artacak Şubat ayında hayata geçirilen ve iç pazarda yaşanan hareketlilik dolayısıyla uzatılan mobilyadaki KDV indirimi, 30 Eylül'de sona erecek. Vatandaşlara indirimli mobilya için çağrıda bulunan sektör temsilcileri, özellikle bu ayın son günlerinin iyi satışlarla kapatılacağını ümit ediyor.
18.09.2017 Ekonomi
KDV indirimi  sürekli olsun
KDV indirimi sürekli olsun Mobilya sektöründe KDV’nin Eylül sonuna kadar % 18’den % 8’e düşürülmesi hem satışları hem istihdamı artırdı. Sektör çalışanları, hareketliliğin devam etmesi için indirimin de sürekli olmasını istiyor
29.08.2017 Ekonomi
Siparişe yetişmek için  saniyelerle yarışıyor
Siparişe yetişmek için saniyelerle yarışıyor Türk otomotiv sektörü üretim ve ihracatta rekora koşarken, fabrikalar dünyaya otomobil yetiştiremiyor. Tam kapasiteyle 24 saat çalışan şirketler, saniyeleri hesaplar hale geldi.
9.07.2017 Otomobil
10 bin liraya çalışacak eleman aranıyor
10 bin liraya çalışacak eleman aranıyor İnegöl’ün lokomotif sektörü mobilyada yüksek maaşa rağmen çalışacak kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Türkiye’nin mobilya şehri İnegöl’de 2 bin 500 mobilya firması, 3 bin ile 10 bin lira arasında aylık ücret verip çalıştıracak kalifiye eleman bulamıyor.
17.05.2017 Ekonomi
Katar çıkarması
Katar çıkarması Türkiye, Expo Turkey by Qatar’a çıkarma yaptı. Gayrimenkul, fuarda en çok dikkat çeken sektörlerden oldu. Türk firmaları yeni projelerini sergilerken, yabancı yatırımcılara fırsatları anlattı
22.04.2017 Ekonomi
Beyaz eşyadan sonra fırsatçılar mobilyada
Beyaz eşyadan sonra fırsatçılar mobilyada Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri satışlara olumlu yansıdı ancak fırsatçılar devreye girdi. MOSFED Başkanı Güleç, tedarikçilerinin zam yapmaya başladığını söyledi.
15.04.2017 Ekonomi
"Mobilyada zam yapan fırsatçıları bildirin"
"Mobilyada zam yapan fırsatçıları bildirin" Mobilya sektörü temsilcileri ve tüketici örgütleri, mobilyada KDV oranının yüzde 18'den 8'e düşürülmesine karşın fiyatlarda indirim yerine artış yapan fırsatçılara karşı uyarılarda bulunuyor.
5.04.2017 Ekonomi
Fiyatlar düşmedi ama ‘uzatma’ya bakılacak
Fiyatlar düşmedi ama ‘uzatma’ya bakılacak Beyaz eşyada ÖTV’nin sıfırlanması ve mobilyada KDV’nin indirilmesi satışlara olumlu yansırken fiyatların düşmediği hatta arttığı Merkez Bankası’nın raporuyla ortaya çıktı. Üreticiler bu ay sona erecek teşviğin uzamasını istedi. Maliye Bakanı, “Gerekiyor mu gerekmiyor mu bakacağız” dedi
4.04.2017 Ekonomi
Hükümetten yeşil ışık! Hepimizi güldürecek
Hükümetten yeşil ışık! Hepimizi güldürecek Maliye Bakanı bizzat duyurdu. İnşaat, beyaz eşya ve mobilyada yapılan geçici vergi indirimleri kalıcı hale gelebilir.
5.04.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mobilya Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobilya sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.