Mobil Telefon

Mobil Telefon

Son dakika mobil telefon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobil telefon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobil telefon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobil Telefon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobil telefon gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.883 mobil telefon haberi bulunmuştur. Tüm mobil telefon haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail-Hamas savaşında son dakika! Türk Kızılay: Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! Türk Kızılay: Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz İsrail ablukasındaki Gazze hala yoğun bir bombardıman altında. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7.000'in üzerine çıktı. ABD ordusu Suriye’nin doğusunda İran Devrim Muhafızları tarafından kullanılan ait tesislere hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Türk Kızılay, Gazze'deki sabit hat, mobil telefon ve internet iletişiminin kesilmesi nedeniyle "Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz" açıklamasında bulundu.
27.10.2023 Dünya
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte güvenli seyahat, kamu yararı ve toplum güvenliği bakımından seyahat halindeki araç sürücülerinin yaptığı hatalara karşı ceza yazılmaktadır. Trafik cezası olarak adlandırılan cezalar ise çeşitli kodlarla daha kolay anlaşılır hale getirilmiştir. 73/C Trafik Ceza kodu bunlardan sadece bir tanesidir ve ilgili kanunun 73/C madde ceza miktarı ne kadardır? Pek çok kişi tarafından merak konusudur. Bu madde sürüş sırasında aynı anda cep telefonu ya da herhangi bir iletişim cihazı kullanmaya karşı güvenlik önlemi olarak konulmuştur. Hem sürücü hem çevresinde bulunanların güvenli seyahat edebilmesini sağlayabilmek amacıyla kanunun 73/C maddesi konulmuştur.
18.08.2023 Gündem
‘Tuğla’  versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda!
‘Tuğla’ versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda! 3 Nisan 1973 tarihinden icat edilen ilk cep telefonun üzerinden 50 yıl geçti ve hayatımızı tamamen değiştirdi. 3 ayda geliştirilen bir icadın tüm dünyada yaygın hale gelmesi çoğu zaman beklenen bir durum değil. Ancak ilk cep telefonu, bunu başaran sayısız inovasyonlar arasındaydı. 50 yıl önce kurulan 'Tuğla' olarak anılan cihaz, hepimizin yaşam tarzını baştan aşağı değiştirecekti.
3.04.2023 Dünya
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak geliştirdiği yapay zekâ uygulaması ‘Cere’yi mobil telefon kullanıcılarının deneyimine sundu. Yazılı ve sesli sohbet edebilen Cere, ruh halinize göre müzik parçası öneriyor, gündemdeki haberleri derliyor, yemekten modaya, sağlıktan spora hemen her konuda bilgi paylaşıyor. Geniş dil modellerini baz alarak geliştirilen ve canayakın olması için özel eğitilen Cere’nin ilk mobil uygulama olduğunu söyleyen Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Cere hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer, hem de kurumsal versiyonu ile iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı. Türkçe sesli dil desteği ve mobil uygulamanın erişim kolaylığı ile kullanıcılar yapay zekanın olanaklarını hem günlük hem de iş yaşantılarında deneyimleyebilecek” dedi.
23.03.2023 Bilim ve Teknoloji
e-Devlet'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, vatandaş artık en ucuzunu seçebilecek
e-Devlet'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, vatandaş artık en ucuzunu seçebilecek e-Devlet'te yeni bir dönem başlıyor. Milyonlarca kişiye güzel haber! Vatandaş artık e-Devlet kapısı üzerinden en ucuzunu seçebilecek. Operatörlerin tarife ve kampanya teklifleri e-Devlet'te görülebilecek. Böylece vatandaşın fiyat ve hizmet kıyaslaması yaparak kafa karışıklığını gidermesi, piyasada da fiyat regülasyonu sağlanması bekleniyor.
28.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu siyasette bir ilk" diyerek duyurdu! AK Parti'den Metaverse için ilk adım...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu siyasette bir ilk" diyerek duyurdu! AK Parti'den Metaverse için ilk adım... Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO'daki Metaverse Forumu'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Bizlere de düşen kendi insanlarımızı, bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, güvenli, güçlü, donanımlı şekilde hazırlamaktır" dedi
21.03.2022 Siyaset
Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir?
Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir? Türkiye'de dördüncü operatörü NETGSM mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet veren NETGSM, mart ayı itibarıyla abone alımına başlayacağını duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından “Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.02.2022 Bilim ve Teknoloji
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak?
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) duyurdu! Elektronik haberleşme sektörüne yönetmelik yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, internet hızından, aboneliğe, kampanya ve tarifelerin duyurulmasından, taahhütname süresine kadar pek çok konuda değişiklik yapıldı. Peki, İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Kampanya ve tarifelerde üyelik nasıl olacak? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...
18.01.2022 Gündem
IMEI kayıt harcı ve maktu ÖİV tutarları belli oldu! 2022'den itibaren bu fiyatlar geçerli olacak
IMEI kayıt harcı ve maktu ÖİV tutarları belli oldu! 2022'den itibaren bu fiyatlar geçerli olacak Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu ÖİV tutarı ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından alınan IMEI kayıt harcı tutarı, yeniden değerleme oranında artırıldı. 2022 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarılacak.
21.12.2021 Ekonomi
MTV, ÖTV, emlak vergisi, harç, değerli kağıtta yeni tarifeler belli oldu!
MTV, ÖTV, emlak vergisi, harç, değerli kağıtta yeni tarifeler belli oldu! Yeni yılın gelmesine sayılı günler kala vergi düzenlemeleri birer birer Resmi Gazete'de yayımlanmaya başladı. Buna göre vergi, harç, değerli kağıt, engelli otomobili tavanı gibi birçok kalemde yeni rakamlar belli oldu.
21.12.2021 Ekonomi
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta...
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta... Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu, Vergi Usul Kanunu'nun 107/A maddesi uyarınca yapılan elektronik tebligata ilişkin telefon veya elektronik posta adresine bilgilendirme mesajı gönderilmemesinin, tebligatın süresini ve geçerliliğini etkilemeyeceğine hükmetti.
18.11.2021 Ekonomi
Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman?
Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman? Mobil telefon ve akıllı cihazlar şirketi Mobiltel, halka arz için talep toplayacak. SPK’dan onay alan Mobiltel payları, şirket paylarının yüzde 20,29’luk bölümünü halka arz edecek. Peki, Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman? Mobiltel halka arz hisse fiyatı ne? Mobiltel halka arz eşit mi? İşte Mobiltel halka arz takvimi!
13.11.2021 Ekonomi
2021'in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu
2021'in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu Hayatın vazgeçilmezi haline gelen mobil cihazların sorunsuz çalışabilmesi için gerekli olan mobil işletim sistemlerinin basın yansımalarını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasına göre, Android işletim sistemi, iOS’a yüzde 142 fark attı.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital eğitim için dev iş birliği!
Dijital eğitim için dev iş birliği! Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids eğitimde güçlerini birleştirdi! Çocuklar için kolay ve eğlenceli öğrenme sunan dünya devi Da Vinci Kids, artık yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te.
16.07.2021 Eğitim
İş arayanlar ve işverenler Sanal İstihdam Fuarı'nda buluşacak
İş arayanlar ve işverenler Sanal İstihdam Fuarı'nda buluşacak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 5. Sanal İstihdam Fuarı'nın 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. İş arayanlar ve işverenlerin çevrim içi olarak buluştuğu fuar iki gün sürecek.
7.07.2021 Çalışma Hayatı
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar İstanbul'a getirilmeye başlandı.
4.07.2021 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Toplam internet aboneliğimiz 82,4 milyonu buldu
Bakan Karaismailoğlu: Toplam internet aboneliğimiz 82,4 milyonu buldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Bugün Edirne'ye de gitseniz, Kars'a da gitseniz 7'den 77'ye herkesin 4.5G teknolojisini kullandığını göreceksiniz. 2020 yılı sonu itibarıyla, yaklaşık 66 milyonu mobil internet olmak üzere toplam internet aboneliğimiz 82,4 milyonu buldu'' dedi.
23.06.2021 Ekonomi
Türkiye'de telefon numarası taşıma sayısı 153,4 milyona yaklaştı
Türkiye'de telefon numarası taşıma sayısı 153,4 milyona yaklaştı Türkiye'de cep telefonu operatörleri arasında bugüne kadar 151 milyon 91 bin 343 numara taşınırken, sabit telefonlarda bu sayı 2 milyon 263 bin 38 olarak kayıtlara geçti.
18.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Telefon numarası taşıma sayısı 153,4 milyona yaklaştı!
Telefon numarası taşıma sayısı 153,4 milyona yaklaştı! Türkiye'de cep telefonu operatörleri arasında bugüne kadar 151 milyon 91 bin 343 numara taşınırken, sabit telefonlarda bu sayı 2 milyon 263 bin 38 olarak kayıtlara geçti.
16.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek 5G teknolojisi özellikle nesnelerin interneti teknolojisinde makinelerin ihtiyaç duyacağı hızlı ve kesintisiz internet ihtiyacını karşılayacak.
2.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Xiaomi Türkiye'deki fabrikasında üretime başladı
Xiaomi Türkiye'deki fabrikasında üretime başladı Teknoloji şirketi Xiaomi ve partneri Salcomp'un, yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip İstanbul Avcılar'daki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.
29.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı... AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde 2023 manifestosunu açıkladı. Erdoğan," Evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını yansıtmıyor." dedi. Erdoğan yeni anayasa vurgusu da yaparak, "Türkiye’nin yeni ve sivil bir Anayasa’yı tartışması, gelişen ve değişen dünya şartlarının kaçınılmaz bir gereğidir." dedi. Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.
24.03.2021 Siyaset
Resmen değişti! 81 ilde başlıyor cezalar belli oldu, 5,50 ve 200 lira...
Resmen değişti! 81 ilde başlıyor cezalar belli oldu, 5,50 ve 200 lira... Tüm Türkiye'de uygulanacak değişiklik Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Cezalar belli oldu. Yapan yandı. 5 liradan başlıyor 200 liraya kadar çıkıyor. Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasını teşvik edecek düzenleme yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen esaslara uygun olarak hayvanlarını tanımlatmayan, hayvanlarını kayıt altına aldırmayan ve gerekli bildirimlerde bulunmayan hayvan sahiplerine, sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 50 lira, koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 5 lira, diğer hayvan türleri için hayvan başına 50 lira, işletmelerini kayıt altına aldırmayan ve kayıt tutmayan hayvan sahiplerine ise işletme başına 200 lira idari para cezası verilecek
20.03.2021 Siyaset
İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Zorunlu hale getirildi
İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Zorunlu hale getirildi İkinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirildi.
20.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mobil Telefon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobil telefon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.