Mıs-C

Mıs-C

Son dakika MIS-C haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MIS-C ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MIS-C haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mıs-C

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mıs-c gelişmeleri de dahil olmak üzere 33 mıs-c haberi bulunmuştur. Tüm mıs-c haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocukların aşılanması virüsün yayılımını azaltabilir!
Çocukların aşılanması virüsün yayılımını azaltabilir! Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte pek çok ebeveyn çocuklarının koronavirüse yakalanacağı endişesini taşıyor. 12 yaş üstü çocuklara uygulanan Covid- 19 aşısının ile ilgili merak edilen pek çok soru var. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Günhar, 12 yaş üzerindeki çocuklara uygulanan Covid-19 aşıları hakkında merak edilenleri anlattı.
25.10.2021 Sağlık
Aşı başlayana kadar çocukları Covid’den koruyun!
Aşı başlayana kadar çocukları Covid’den koruyun! Covid-19 enfeksiyonunun çocuklarda genellikle bulgu vermeden veya çok hafif bulgularla seyrettiğinin bilindiğini işaret eden Çocuk Kardiyolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Gülendam Koçak, “Nadiren bazı çocuklarda Covid enfeksiyonu geçirdikten ortalama 2-4 hafta sonra MIS-C denilen ağır bir hastalık durumu ortaya çıkabilmektedir” dedi.
28.06.2021 Sağlık
'Çocukları MIS-C'den korumanın yolu aşılama'
'Çocukları MIS-C'den korumanın yolu aşılama' Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Batman'da doktor çiftin çocukları Toprak Kılınç'ın (8) ölümüyle tekrar gündeme gelen çocuklarda Covid-19 sonrası gelişen multisistem inflamatuar sendromunun (MIS-C) görülme sıklığının salgın hızıyla paralellik gösterdiğini söyledi. Hastane özelinde şimdiye kada MIS-C kaynaklı 80 çocuk hastaları olduğunu, 1'ini kaybettiklerini belirten Ceyhan, "Bütün yapmanız gereken çocukları da yetişkinlerde olduğu gibi Covid-19'dan korumak. Bunun en etkili yolu, aşılamadır" dedi.
8.06.2021 Sağlık
MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Çocuklarda görülen MIS-C hastalığı hakkında merak edilenler…
MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Çocuklarda görülen MIS-C hastalığı hakkında merak edilenler… Koronavirüs (Kovid19) salgınının dünyadaki etkisi devam ederken, koronavirüs sonrası ortaya çıkan a MIS-C hastalığı hızla yayılıyor. Uzmanlar bu hastalıktaki yoğun bakıma kaldırılma oranının yüzde 70 bandında olduğunu belirtirken, sadece Hindistan'da 2 bin kişide görülen bu hastalığın daha çok 5 ila 15 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğü ifade edildi. Peki, MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
7.06.2021 Gündem
Korona sonrası ortaya çıkan gizemli hastalık ciddi tablolara neden oluyor!
Korona sonrası ortaya çıkan gizemli hastalık ciddi tablolara neden oluyor! Kovid'den iyileşen bazı çocuklarda bir süre sonra ortaya çıkan gizemli hastalık MIS-C'nin ardından, şimdi de “nadir görülse de erişkinlerde de benzer bir sendrom tanımlandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid'den iyileşen erişkinlerde birkaç ay sonra ortaya çıkabilen MIS-A sendromunun yüksek ateş, tansiyon düşüklüğü, halsizlik ve ishal belirtileriyle ortaya çıktığını söyledi ve mutlaka hekime başvurulması gerektiğinin altını çizdi.
11.03.2021 Sağlık
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor...
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor... Uyuz vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl "dirençli uyuz vakalarında" patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, "Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor" dedi.
26.02.2021 Yaşam
Koronavirüs geçiren çocuklarda ölümcül MIS-C tehlikesi
Koronavirüs geçiren çocuklarda ölümcül MIS-C tehlikesi Koronavirüs geçiren çocuklarda görülen ölümcül MIS-C hastalığının (Çocuklarda çoklu sistem inflamatuarı) ülke genelinde 100'ün üzerinde çocukta tespit edildiği, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sadece kendi hastanelerinde bu hastalıktan 62 çocuğun tedavi görüp, kurtulduğunu söyledi. Ceyhan, "Çocukta 5 günden uzun süren ateş, deride morarma, döküntü, organlarda fonksiyon bozukluğu, göğüs ağrısı, karın ağrısı varsa acil hastaneye müracaat edilmesi lazım" dedi.
25.02.2021 Sağlık
Koronavirüs geçiren çocuklarda yeni hastalık tehlikesi!
Koronavirüs geçiren çocuklarda yeni hastalık tehlikesi! Çocuklar koronavirüsü hafif belirtilerle geçirirken, bazıları hiç belirti göstermeden hastalığı atlatabiliyor. Uzmanlar, koronavirüse maruz kalan çocukların "MIS-C" yani multisisteminflamatuar sendrom hastalığına yakalanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, "Koronavirüs geçirdikten yaklaşık 4-6 hafta sonra ortaya çıkan farklı bir klinik tablo mevcut. Mide bulantısı, kusma, ishal, şiddetli karın ağrısı gibi bağırsak tutulum bulguları görülebiliyor. Bu hastalık korkutucu ve ölümcül sonuçlar doğurabildiğinden bizim için önemli" dedi.
23.01.2021 Sağlık
Covid-19 çocuklarda da ağır seyredebilir
Covid-19 çocuklarda da ağır seyredebilir Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, Covid-19'un çocuk hastalardaki etkisinin çoklu organ tutulumu olan, MIS-C tablosu ile daha ağır seyredebildiğini belirterek, "Ergenlik dönemindeki çocukların 'Bize bir şey olmaz' düşüncesiyle rehavete kapılmaması lazım" dedi.
3.01.2021 Sağlık
'Baht Oyunu' başlıyor! İşte çok konuşulacak karakterleri...
'Baht Oyunu' başlıyor! İşte çok konuşulacak karakterleri... Kanal D’nin yapımcılığını ve proje tasarımını Fatih Enes Ömeroğlu’nun yaptığı, ARC Film imzalı ‘Baht Oyunu’ 15 Haziran Salı akşamı izleyiciyle buluşacak.
15.06.2021 Televizyon
Tarım Orman Bakanlığı 2021 personel alımı! Nasıl başvurulur, kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir?
Tarım Orman Bakanlığı 2021 personel alımı! Nasıl başvurulur, kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir? Tarım ve Orman Bakanlığı mühendis alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda başvuru şartları ve tarihi hakkında bilgilere de yer verildi. Başvuru yapacak adayların 2020 yılında yapılan KPSS (B) grubu, KPSSP3 türünde 70 almış olmaları gerekiyor. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Tarım ve Orman Bakanlığı kadro dağılımı ve başvuru detayları.
15.04.2021 Personel Alımı
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Lideri Nikos Anastasiadis'in "iki devletli çözümün mümkün olmayacağı" açıklamalarına cevap vererek, "1968 yılından bu yana devam eden müzakere süreçlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ana nedeni de halen devam etmekte olan Rum-Yunan zihniyetidir.
2.01.2021 Gündem
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor Cinsel bilgisizlik, eğitimsizlik, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışların cinsel sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, doğru bilgilendirmenin önemine işaret ediyor.Her üç kadından birinde cinsel istek ve uyarılma bozukluğu görüldüğünü belirten uzmanlar, erkeklerin ise yaklas¸ık yüzde 40'ının yas¸amları boyunca en az bir cinsel is¸lev bozuklugˆu yas¸adıgˆına dikkat çekiyor. Uzmanlar, dünyada her üç kişiden birinin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını belirtiyor.
3.09.2020 Sağlık
BM Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır Genel Kurul'a seslendi
BM Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır Genel Kurul'a seslendi Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen Bozkır, go¨revi boyunca BM u¨yelerinin tamamını temsil edeceğini belirterek, "Her bir grubun ve u¨yelerinin beklenti ve go¨ru¨s¸leri, benim ic¸in es¸it derecede kıymetli olacaktır. " dedi.
22.06.2020 Gündem
ASELSAN'ın yeni silahı için geri sayım başladı
ASELSAN'ın yeni silahı için geri sayım başladı "Mehmetçiğin yeni süngüsü" olarak nitelendirilen ASELSAN'ın otomatik havan silah sistemine ilişkin testler başarıyla gerçekleştirildi.
5.12.2017 Ekonomi
Yaz geliyor! İşte zayıflama tüyoları
Yaz geliyor! İşte zayıflama tüyoları Vücudumuzda, baharın gelmesi ve hava sıcaklığının artmasıyla çeşitli fizyolojik ve hormonal değişiklikler görülebileceği belirtildi...
25.05.2016 Sağlık
Özcan Deniz Beren Saat'in peşinde
7.05.2015 Magazin
Milyonlarca kişiye PKK şoku!
Milyonlarca kişiye PKK şoku! Çeteler, vatandaş adına ilaç yazıp devlete fatura etti...
29.09.2021 Gündem
Ekşisözlük'e yazılan Ahmet Kural entrysi olay yarattı
Ekşisözlük'e yazılan Ahmet Kural entrysi olay yarattı Ekşisözlük yazarı Ahmet Kural ile tanıştıktan sonra aralarında geçen diyaloğu anlattı. Bu yazı sözlükte büyük olay yarattı. Bu entry'den sonra Ahmet Kural hakkında sayfalarca yazı yazıldı. İşte şoke eden o diyalog
23.12.2014 Magazin
Terk edilen Suruç’ta büyük dram
Terk edilen Suruç’ta büyük dram Sığınmacı akınına uğrayan Suruç’ta büyük dram yaşanıyor. İlçede eczane ve fırınlar dışında açık dükkan yok. Yiyecek bulunamıyor. Hastaneler ise yaralılarla dolu.
29.09.2021 Gündem
'Cesetleri mis kokuyor'
'Cesetleri mis kokuyor' IŞİD’in Türk militanlarının sosyal medya hesaplarındaki fotoğrafla ve yorumlar oldukça ilginç ve ürkütücü...
15.06.2014 Dünya
'Bir türlü örgüt olamadık!'
'Bir türlü örgüt olamadık!' CHP İzmir Milletvekili tutuklu Mustafa Balbay duygularını böyle dile getirdi
29.09.2021 Gündem
Panpiş bu işe ne dedi?
Panpiş bu işe ne dedi? Hilal Cebeci, bakın eski sevgilisi Doğuş'un paylaştığı fotoğraf hakkında ne dedi?
17.11.2011 Magazin
Hayat sigortası bir ihtiyaç
Hayat sigortası bir ihtiyaç Finans Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ajlan Sözütek: Hayat sigortası bir ihtiyaç
28.12.2010 Ekonomi
Baykal'dan Erdoğan'a cevap
Baykal'dan Erdoğan'a cevap CHP Lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor...
2.02.2010 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Mıs-C ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mıs-c haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.