Gazete Vatan Logo

'Cesetleri mis kokuyor'

IŞİD’in Türk militanlarının sosyal medya hesaplarındaki fotoğrafla ve yorumlar oldukça ilginç ve ürkütücü...

'Cesetleri mis kokuyor'

Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) Türkiye üzerinden katılan militanların sosyal medya hesaplarında çarpıcı fotoğraf, video ve yorumlar yer alırken bir militan, “IŞİD’in bünyesi altında suphanallah cesetleri mis kokuyor” mesajını paylaştı.



Cumhuriyet'in haberine göre, Facebook hesaplarında Türk militanların kimileri, silahlarla poz verip “annesini silahların üstünde cennete taşıyacağını” söylerken kimileri de cihada katıldıktan bir süre sonra vazgeçip geri dönen arkadaşlarına ateş püskürüyor.

IŞİD’e son dönemde katılan binlerce Türk militanın, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundukları ortaya çıktı.



GİDİYORUM GARDAŞ EBEDİ MUTLULUĞA

1 Haziran günü IŞİD’le savaşmaya gittiğini söyleyen K.U. adlı bir militan, “Gidiyorum gardas sehadeti tatmaya, bana mehrini soyledi illa sehadet diyor, gidiyorum gardas ebedi mutluluğa” ifadelerini kullanıyor. Birkaç gün sonra ise, ağır silahlarla poz verdiği bir paylaşımında “Devletul İslam bagiye annemi bu silahlarin üstünde cennete götürecem biiznillah” İfadeleri yer alıyor. I.U. adlı bir başka militan ise, çevresindekilerin “savaşa, gezmeye gider gider katıldıklarını” söyleyip bu duruma şöyle tepki gösteriyor: “Bundan sonra en az 4 ay kalmak için Allah adına söz vermeyen hiçkimse gelmek için benimle irtibata geçmesin. Allah’tan korkun burası egoların tatmin edileceği bir yer değil ki. Gel iki gün sonra yok annem hasta, yan tatı çamura battı diye cihaddan kaç. Bunun hikmini biliyor musunuz? Videoları görüp de gaza gelmeye gerek yok, sonraki günde gazınız kaçıyor böyle.”



A.İ. isimli bir başka Türk militan, “Hiçbir şey ölüm kadar anlamlı, şehadet kadar çekici gelmiyor gözüme” sözlerini kullanıyor. Ardından da Arap yarımadasındaki hackerların IŞİD’e destek bildirisini yayımlayarak, “devletimizin siber saldırı kuvvetleri de olacak” diyor.

CESETLERİ MİS KOKUYOR

Z.İ.O. kullanıcı isimli bir kişi ise IŞİD bünyesinde her milletten insan olduğuna dikkat çekerek, “Her yerden insan var ve IŞİD’in bünyesi altında suphanallah cesetleri mis kokuyor” ifadelerine yer veriyor. C.D. adlı bir başka militan ise 6 aylık yeğeninin ağır silahla çekilmiş fotoğrafına “Dünyanın en küçük mücahidi” diye yorum yapıyor.

Öte yandan Cumhuriyet’e konuşan IŞİD’e yakın kaynaklar, örgüte son dönemlerde Türkiye üzerinden katılımda yaşanan artışın, IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasının ilk günden bu yana güçlü oluşuna ve IŞİD’in Bağdat’a ilerlerken hiçbir dirençle karşılaşmamasına bağlı olduğunu söyledi.

(Cumhuriyet)

Haberin Devamı