Mıknatıs

Mıknatıs

Son dakika mıknatıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mıknatıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mıknatıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mıknatıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mıknatıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 178 mıknatıs haberi bulunmuştur. Tüm mıknatıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur?
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur? Atmosfer sonrası sonsuz bir uzay boşluğu başlamaktadır Bu bağlamda gezegenlerin çevresinde boşlukta katı bir nesnenin koparak Dünya'ya düşmektedir. Göktaşı diğer bir ismi ise Meteorit olarak ifade edilmektedir.
29.01.2024 Gündem
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sahip olduğu özellik nedeniyle birçok maddeyi kendisine çekme özelliğine sahip olan mıknatıs, hayatın birçok alanında kullanılabilmektedir. Mıknatıs; demir, nikel ve kobalt gibi maddeleri kendisine çekme işlemini gerçekleştirmektedir.
4.01.2024 Yaşam
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum olayları ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye de atılmış bir taştır. Bize en aykırı sözleri söyleyenlere bile biz de sözümüzü söyleriz. Sözü bastırmanın yolu ne taştır, ne küfürdür. Bunları tamamen reddediyoruz. Birilerinin buradan algı oluşturması bu durumu AK Parti çıkarmış gibi bir algı oluşturması kabul edilemez. Siyasette her türlü mücadeleye eyvallah ama bu bir söz yarışıdır. Burada sopanın ne işi var?" dedi.
8.05.2023 Gündem
Kazada ölen Tolga Güleryüz'ün adı yaşatılacak!
Kazada ölen Tolga Güleryüz'ün adı yaşatılacak! Çiğli Belediyesinin, geçtiğimiz aylarda “Baş Belası” oyununun turne dönüşü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Çiğlili tiyatro oyuncusu Tolga Güleryüz anısına düzenlediği tiyatro festivalinin açılışı duayen oyuncu Tamer Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi.
19.01.2023 Magazin
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması  TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde TEKNOFEST kapsamında 'Hyperloop Geliştirme Yarışması' düzenleniyor. Test ve kontrollerden geçen araçlar, yarın vakumlanmış tünelden geçme yarışmasına katılacak.
17.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Köyde bulundu! Taş sandı ama gerçek başka çıktı, tam 50 kilo...
Köyde bulundu! Taş sandı ama gerçek başka çıktı, tam 50 kilo... Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Babur köyünde 50 kiloluk bir taş bulan Taner Ünsal, içinde çeşitli madenlerin olduğunu düşündüğü taşı incelenmesi için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'ne gönderdi.
17.07.2022 Yaşam
Dolarlar Türkiye'ye akacak! Yeni rezerv bulundu! 694 milyon ton...
Dolarlar Türkiye'ye akacak! Yeni rezerv bulundu! 694 milyon ton... Milyon dolarlar Türkiye'ye akacak. Yeni rezerv bulundu. Eskişehir'de keşfedilen 694 milyon ton nadir toprak elementi; işlendiğinde ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlayacak. Dünyada bilinen 17 'Nadir Toprak Elementi'nden(NTE) 10 tanesinin yer aldığı Eskişehir Beylikova’da önemli bir keşif daha yapıldı.
4.07.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra Beylikova'da 'nadir toprak elementi' heyecanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra Beylikova'da 'nadir toprak elementi' heyecanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eskişehir'in Beylikova ilçesi Kızılcaören Mahallesi'nde çok büyük nadir toprak elementi rezervi keşfedildiğini açıklaması, sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Özkan Alp, maden bulunmasına çok sevindiklerini belirterek, "Artık ilçemizde her şey farklı olacak" dedi.
28.06.2022 Gündem
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş!
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş! ABD’de çalışmalar yapan Türk doktor, devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kanserli hücreleri hızlı bir şekilde tespit edebilen manyetik çip geliştiren Doç. Dr. Gözde Durmuş, üstelik bunu sadece beş dolar gibi çok ucuz bir rakama mal etti.
3.06.2022 Dünya
10 yaşındaki öğrenci mıknatıs düzeneği ile trafik kazalarını önleyecek proje tasarladı
10 yaşındaki öğrenci mıknatıs düzeneği ile trafik kazalarını önleyecek proje tasarladı Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Bekir Aydemir, trafik kazalarının önüne geçebilmek için mıknatıs düzeneği ile bir proje hazırladı.
24.02.2022 Yaşam
19 aylık Murat'ın midesinden 17 mıknatıs çıktı
19 aylık Murat'ın midesinden 17 mıknatıs çıktı Denizli'de 19 aylık Murat Özdemir'in midesinden, birbirine yapışık halde 17 adet mıknatıs çıkarıldı.
24.10.2021 Yaşam
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar...
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden şekillenen küresel tedarik zincirinde stratejik üs haline gelen Türkiye, jeopolitik konumu ve sunduğu maliyet avantajıyla uluslararası şirketlerin radarına girmeye devam ediyor.
14.10.2021 Ekonomi
Ahmet bebeğin yuttuğu mıknatıs toplar, bağırsakları delinerek alındı
Ahmet bebeğin yuttuğu mıknatıs toplar, bağırsakları delinerek alındı Batman'da, 20 aylık Ahmet Arif Ataş'ın yuttuğu 14 mıknatıs top, bağırsaklarının 8 yerden delindiği operasyonla çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Mucahit Tan, "Magnetik topların çekim kuvveti çok yüksek olduğundan yutulduğunda bağırsakta delinmelere yol açar. Çocuklardan uzak tutulmalıdır" dedi.
2.08.2021 Sağlık
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı!
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı! Gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmak, doğumsal anormallikler, düşük tehlikesi, büyüme geriliği, zihinsel ve bedensel özürlere neden olabileceği gibi doğum sonrası kanser riskinde artma ve ölüme de neden olabilir. Doç. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak gebelikte radyasyondan korunmanın önemini anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi
Süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (SBTÜ), medikal, savunma, havacılık ve otomotiv sanayinde kullanılan süper alaşımları üreten yüzde 100 yerli cihaz geliştirildi.
19.07.2021 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK desteğiyle süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi
TÜBİTAK desteğiyle süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (SBTÜ), medikal, savunma, havacılık ve otomotiv sanayinde kullanılan süper alaşımları üreten yüzde 100 yerli cihaz geliştirildi.
18.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın!
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın! Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, sorunun devam ettiği bölgelerde denizlere girilmemesi uyarısı yapılıyor. Sorun Marmara Denizi’nde devam ederken pek çok kişinin aklında tek bir soru var: ‘Balık ve midye yenir mi?’ Uzmanlar, bu bölgelerden çıkarılan deniz ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
11.06.2021 Sağlık
TikTok'ta büyük tehlike! 65 çocuk acil ameliyata alındı
TikTok'ta büyük tehlike! 65 çocuk acil ameliyata alındı TikTok çocukların hayatını tehlikeye sokuyor. Aileler için önemli bir uyarı yapıldı. İngiltere’de Ulusal Sağlık Servisi (NHS), TikTok uygulamasında gençlerin piercing gibi göstermek için dillerine yerleştirdikleri süper manyetik topları yutmaları nedeniyle en az 65 çocuğun acil ameliyata alındığını belirten sağlık uyarısı yayınladı. Uyarıda, bu topların yutulması durumunda bağırsak veya kan damarlarını delinebileceği belirtildi.
30.05.2021 Dünya
Gözünün altına girmiş! 3 yıl sonra fark etti... 'Mıknatıs tutunca anladım'
Gözünün altına girmiş! 3 yıl sonra fark etti... 'Mıknatıs tutunca anladım' Ankara'da elektrik teknisyeni Mehmet Cihangir Göv'ün gözüne, 2018 yılında atölyede çalışırken fırlayan metal parça isabet etti. Kanayan yarasını kendi yaptığı pansumanla geçiren Göv, 3 yıl sonra gözünün altına mıknatıs tutması sonucu parçanın içeriye girdiğini fark etti. Göv'ün gözaltına yerleşen parça operasyonla alındı.
7.05.2021 Yaşam
2 yaşındaki çocuğun midesinden 209 mıknatıs topu çıkarıldı!
2 yaşındaki çocuğun midesinden 209 mıknatıs topu çıkarıldı! Rusya’da doktorlar ameliyatla 2 yaşındaki bir çocuğun midesinden 209 manyetik top çıkardı.
19.04.2021 Gündem
Yanı başına gökten servet düştü! Milyonluk fiyat biçtiler
Yanı başına gökten servet düştü! Milyonluk fiyat biçtiler Sinop'ta yaşanan olayda tarlasında gezen adamın yanına göktaşı düştü. Eğilip baktığında siyah bir taş olduğunu gören Durmuş Yalçın, yaşadığı durum karşısında şaşırdı. Taşı almaya kalktığında ise elini yaktı. Ertesi gün tekrar gittiğinde 10 parça taş buldu. Yalçın, milyonluk değer biçilen taşlar için şimdi alıcı arıyor.
21.01.2021 Gündem
Doktorlar ona teşhis koyamıyor! 'Bu bir Allah vergisi'
Doktorlar ona teşhis koyamıyor! 'Bu bir Allah vergisi' Sakarya’nın Karasu ilçesinde, Süleyman Demirci (57) vücudunun eşyaları üzerine mıknatıs gibi çektiğini, doktorların durumuna teşhis koyamadığını belirtti.
26.12.2020 Yaşam
Hyundai Yeni Elantra N Line geliyor
Hyundai Yeni Elantra N Line geliyor Yenilenen Hyundai Elantra N Line, ayrıca hibrit motor seçeneği ve mobilite çözümleriyle de gelecek.
13.08.2020 Otomobil
Takografta hile böyle yapılıyor! 'Yüzde 50'si müdahaleli'
Takografta hile böyle yapılıyor! 'Yüzde 50'si müdahaleli' Şehirlerarası otobüs firmaları şoför maliyetini azaltmak ve trafik cezalarından kaçmak için takograflarda hileye başvuruyor. Çeşitli hilelerle hız parametrelerinin değiştirildiğini söyleyen takograf uzmanı Elektrik Elektronik Mühendisi Bilal Yeşil, "Şu anda Türkiye'de takograf takılı araçların yüzde 50'si müdahaleli" dedi.
13.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mıknatıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mıknatıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.