Migren Tedavi

Migren Tedavi

Son dakika Migren tedavi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Migren tedavi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Migren tedavi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Migren Tedavi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan migren tedavi gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 migren tedavi haberi bulunmuştur. Tüm migren tedavi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır Ense, şakaklar ve göz çevresinde yoğunlaşan ağrılarla migrenin ataklar halinde görülen baş ağrısı tipi olduğunu ve tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Yaşam tarzında yapılacak ufak değişikliklerin yanı sıra, son yıllarda Türkiye’de de uygulanan özellikle akupunktur, ozon terapi, nöral terapi, proloterapi, ağrı mezoterapisi ve kupa-hacamat gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) yöntemleri ile migren tedavisinde çok başarılı sonuçlar alınmaktadır” dedi.
16.08.2021 Sağlık
"Migren kadınlarda daha sık görülüyor"
"Migren kadınlarda daha sık görülüyor" Nöroloji Kliniğinden Uzm. Dr. Nurşen Borand, migrenin kadınlarda erkeklerden daha sık görüldüğünü ifade ederek, birçok insanın yaşam kalitesini düşüren migren hakkında bilgiler verdi.
19.02.2020 Sağlık
Nöral terapi ile migren tedavisi
Nöral terapi ile migren tedavisi Dr. Meltem Ayran, Nöral terapi ile migren tedavisi’ni anlattı.
16.01.2020 Sağlık
Anne-babalar dikkat: Çocuğunuzda migren olabilir
Anne-babalar dikkat: Çocuğunuzda migren olabilir Prof. Dr. Aynur Özge, çocuklarda migren görülme sıklığının giderek arttığına dikkat çekerek, aileleri uyardı. Birçok ailenin çocuğundaki migreni fark etmediğine işaret eden Özge, “Çocuklar, ‘başım ağrıyor’ demezler. Çocuğun baş ağrısının anahtarı davranışındadır, sözünde değil. Gerekli önlemler alınmazsa bizi yakın gelecekte yaşam kalitesi, yaşam algısı, mutluluk düzeyi düşük, depresif, kaygılı ve beyin fonksiyonları zayıflamış bir nesil bekliyor” uyarısında bulundu.
27.08.2019 Sağlık
"Migren iş performansını olumsuz etkiliyor"
"Migren iş performansını olumsuz etkiliyor" Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özkan, "Migren hastalarının yüzde 65'inin çalıştığı çevrede sorun yaşadığını görüyoruz. Bu kişilerin şiddetli ağrı çektiğini ve normal performansının yüzde 10'u kadarıyla o günü geçirdiğini düşünürseniz, ciddi sorun olduğu görülüyor." dedi.
24.07.2019 Sağlık
"Migren tedavi edilebilir bir hastalık"
"Migren tedavi edilebilir bir hastalık" Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, günlük hayatı olumsuz etkiyen, baş ağrısının ötesinde bir durum olan migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.
25.06.2019 Sağlık
Migrenin 7 belirtisine dikkat
Migrenin 7 belirtisine dikkat Hemen hemen herkes hayatında en az bir kere baş ağrısıyla karşı karşıya kalıyor...
14.02.2019 Sağlık
Migren ağrısından kurtulmanın yeni yolu!
Migren ağrısından kurtulmanın yeni yolu! Migren ağrısından kurtulmada “vagus terapi” alternatif olabilir mi?
24.10.2018 Sağlık
Migren hastalarına müjde!
Migren hastalarına müjde! Migrene karşı antikor tedavisi geliştirildi. İngiltere'de geliştirilen antikor iğnesinin migren nöbetlerinin sayısını ve ağrıların şiddetini azalttığı tespit edildi.
1.12.2017 Sağlık
'Aşırı ağrı kesici kullanmak migren ataklarını zorlaştırıyor'
'Aşırı ağrı kesici kullanmak migren ataklarını zorlaştırıyor' Migrenin uygun ilaçlarla tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Nörolog Faik İlik, gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekti, “Rastgele ve aşırı kullanılan ağrı kesiciler migren ataklarını zorlaştırıyor” dedi.
20.09.2017 Sağlık
Migrene botoks müdahalesi!
Migrene botoks müdahalesi! Uygun tedavi yöntemleriyle tüm baş ağrısı tiplerinin kontrol altına alınabileceğini söyleyen uzmanlara göre botoks tedavisi, migren ataklarından koruyan yöntemler arasında önemli yer tutuyor.
14.06.2017 Sağlık
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır? Başı sarılı ve gözü şişmiş bir şekilde video paylaşan IShowSpeed’a ne olduğu merak konusu oldu. Cluster headache nedeniyle bu durumda olduğunu belirten Speed şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki, Cluster Headache nedir, ölümcül mü, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
31.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve duyulan otlardan biri olarak karabaş otu öne çıkmaktadır. Özellikle farklı biçimlerde kullanılması ile beraber aynı zamanda faydaları üzerinden önemli yere sahiptir. Daha çok Akdeniz Bölgesi'nde yetişen, 30 ila 100 cm boyutuna sahip, çok yıllık bitki türlerinden biridir.
11.07.2023 Sağlık
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir?
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir? Yöresel ve sevilen tatlar içinde bulunan yemlik otu, hem çok faydalı hem de çok sevilen faydalı bir bitki türüdür. Yemlik otu, bahar aylarında sıkça rasanan bir bitki türüdür. Yemlik otu ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve ne olduğu ile ilgili bilgilenmek isteyen kişiler için, yemlik otu ile ilgili çok araştırma yapıyor. Bu nedenle de yemlik otunun faydaları ile ilgili bilgi vermek, okurlar için çok önemli olur.
17.06.2023 Sağlık
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm Sabah uyandığınızda çene kaslarınızda ve dişlerinizde ağrı varsa, muhtemelen siz de Bruksizmden muzdarip olabilirsiniz. Amerikan Uyku Cemiyeti'ne göre, toplumun yüzde 10'u diş sıkmaya bağlı sorunlar yaşıyor. Peki diş gıcırdatma rahatsızlığından kurtulmak mümkün mü?
18.12.2022 Sağlık
Migrende 'atak' uyarısı
Migrende 'atak' uyarısı Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece migren ile ilgili verdiği bilgilerde, “Migren tanısı konulduktan sonra ayda 4’ün üzerinde atak yaşıyorsanız, kesinlikle doktora başvurun” dedi. Migrenin toplumda fazla görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özlece, migrenin daha çok gençlerde görüldüğünü ifade etti.
11.09.2022 Sağlık
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor Kronik ağrıların yanı sıra sebebi bulunmayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle ilgilenen algoloji bölümü, uzun süredir süregelen ağrılarla mücadele ediyor. Uzm. Dr. Zeynep Tuncer, algoloji uzmanlarının en sık karşılaştığı hastalıkların başında ise kronik migren ve yüz ağrılarının geldiğini belirtti.
18.08.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Ağrıları anında kesiyor, kan şekerini düşürüyor! İlaçtan daha etkili olduğu kanıtlandı, 45 tane yiyenlerde...
Ağrıları anında kesiyor, kan şekerini düşürüyor! İlaçtan daha etkili olduğu kanıtlandı, 45 tane yiyenlerde... Osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı oluyor, antioksidan ve polifenol bakımından çok zengin, doğal ağrı kesici görevi görüyor. Boğaz ağrılarının ve sinirsel baş ağrılarının sonlanmasında etkili oluyor, karaciğeri temizliyor, bronşit ve astım belirtilerini hafifletiyor, hafızayı güçlendiriyor ve beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. Stresi ve aşırı terlemeyi azaltıyor, saçların beyazlamasını yavaşlatıyor, kan şekerini düşürüyor ve diş eti iltihaplanmasını sonlandırıyor. Ağrılı kramplar, gaz ve şişkinliği yatıştırıyor, mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Baş ağrısı ve kronik baş ağrısını hafifletiyor, migren ağrılarına iyi gelen magnezyum bakımından çok zengindir. İşte faydaları saymakla bitmeyen besinler...
27.07.2022 Sağlık
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, pandeminin ikinci yılının sonu itibariyle, stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli ölçüde artış görüldüğünü kaydetti. Dünya Vertigo Farkındalık Haftası nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu, Türkiye’de ise nüfusun önemli kısmını etkilediğini belirtti. Bu dönemde baş dönmesinin ve denge bozukluklarının tetiklenmesinde, stresin ve çalışma koşullarındaki değişikliklerin etkili olduğu vurgulandı.
16.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Migren Tedavi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki migren tedavi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.