Son dakika Merkez Bankası Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.130 merkez bankası başkanı haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCMB'den yastık altı altınlar için yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayınlandıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), finansal sistem ve altın piyasalarını yakından ilgilendiren yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmî Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, daha önce yürürlükte olan Altın Cinsinden Fiziki Varlıkların Finansal Sisteme Kazandırılması Hakkında Tebliğ resmi olarak yürürlükten kaldırıldı.
Google'ı mesken tutan dolandırıcıları Gemini'ya sorduk: Sorumlu Google'ın kendisi!İnternet sitelerinde yer alan Google reklamlarında yaşanan dolandırıcılık olayları, Google’ın kendi yapay zekâsı Gemini tarafından bile şaşkınlıkla karşılanıyor. Google reklamlarında gösterilen “Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kovuldu” gibi sahte başlıklarla dolandırıcılar adeta fink atıyor ancak teknoloji devi yeterli önlemi almıyor
Google'ı mesken tutan dolandırıcıları Gemini'ya sorduk: Sorumlu Google'ın kendisi!İnternet sitelerinde yer alan Google reklamlarında yaşanan dolandırıcılık olayları, Google’ın kendi yapay zekâsı Gemini tarafından bile şaşkınlıkla karşılanıyor. Google reklamlarında gösterilen “Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kovuldu” gibi sahte başlıklarla dolandırıcılar adeta fink atıyor ancak teknoloji devi yeterli önlemi almıyor
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı: Tüm gözler TCMB Başkanı Karahan'ın TBMM'deki kritik sunumunda!Borsa İstanbul, dünkü düşüşün ardından güne %0,06 artışla 10.741,77 puandan başladı. Küresel ve jeopolitik risklerin etkisiyle karışık bir seyir izleyen piyasalarda, gözler yurt içinde TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın TBMM'deki kritik sunumuna çevrildi. Bankacılık ve turizm endeksleri açılışta pozitif ayrışırken, analistler teknik olarak 10.900 direncini işaret ediyor.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi!Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeler ile konut arzını artırmaya yönelik atılacak adımlar ve izlenecek politikalar değerlendirilmiştir" denildi.
TCMB Başkanı Karahan açıkladı! İşte yıl sonu enflasyon tahminiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2025-II Bilgilendirme Toplantısı kapsamında açıklamalarda bulundu. TCMB Başkanı Karahan, 2025, 2026, 2027 ve orta vadeli enflasyon tahminlerini açıklarken, 2025 yıl sonu enflasyon beklentisinin değişmediğini vurguladı.
Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyon beklentileri gerileme eğilimine girdi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı haziran ayından bu yana dezenflasyon sürecinin devam ettiğini açıkladı. Karahan, "Geldiğimiz noktada enflasyonun ana eğilimi geriledi. Hizmet enflasyonundaki düşüş belirginleşti, mal enflasyonu da düşük seviyelerde seyrediyor" dedi.
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı duruşumuzu sürdüreceğizTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TCMB 93. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini belirtti.
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon ve faizlere ilişkin net mesajTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Sıkı para politikası duruşuna ilişkin kararlılık, iç talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla dezenflasyon sürecini güçlendiriyor.” dedi.
Bakan Şimşek'ten 4 trilyon dolarlık buluşmaHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yer aldığı yatırımcı toplantısına, toplam varlık büyüklüğü 4 trilyon doları aşan 25’ten fazla kuruluştan üst düzey temsilciler katıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ABD'de temaslarda bulunacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yatırımcı buluşmaları başta olmak üzere çok sayıda temasta bulunacak.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklamaEkonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, yurt içi ve küresel piyasalarda son dönemde yaşanan gelişmelerin ülke ekonomisine etkisinin kısa süreli ve sınırlı kalması için güçlü bir koordinasyon içinde gereken tüm adımların atıldığı bildirildi.
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan 'dezenflasyon' ve 'faiz' mesajı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, talep koşullarının dezenflasyon sürecini bozmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Yüzde 24 olan yıl sonu enflasyon hedefimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın ikinci faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizinde 250 baz puan indirime gitti ve faizi yüzde 42,5 seviyesine çekti. Banka aralık ve ocak ayının ardından, mart toplantısında da faiz indirimine devam ederek, böylelikle üç ayda toplam 750 baz puanlık indirim yapmış oldu.
Merkez Bankası Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.