Merkez Bankası Başkanı

Merkez Bankası Başkanı

Son dakika Merkez Bankası Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.001 merkez bankası başkanı haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Kazakistan ve Brezilya Merkez Bankaları Başkanları ile iş birliği mutabakatları imzaladı.
20.04.2024 Ekonomi
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz" dedi.
2.04.2024 Ekonomi
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu?
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu? Kredi kartlarına düzenleme konusu gündemdeki yerini koruyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki, Kredi kartı taksit sayısı neden düştü?
16.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı düzenlemesinde 180 derece değişiklik: Kimlerin limiti düşürülecek? O sektörde taksitlendirme kaldırılıyor!
Kredi kartı düzenlemesinde 180 derece değişiklik: Kimlerin limiti düşürülecek? O sektörde taksitlendirme kaldırılıyor! Kredi kartlarına yönelik düzenlemeyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın "Aralık ayında kredi kartı harcamalrında artış oldu, takipteyiz" açıklamasından sonra kredi kartlarına bazı kısıtlamaların getirileceği gündeme geldi. Vatandaşların kullanımında en önemli kaynaklardan olan kredi kartlarında limitler, asgari ödeme tutarları taksit uygulaması gibi kullanımda yaşanan kolaylıklarda 180 derece değişiklik olabilir.
26.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı asgari ödeme oranı arttı mı? Kredi kartı asgari ödeme yüzde kaç 2024?
Kredi kartı asgari ödeme oranı arttı mı? Kredi kartı asgari ödeme yüzde kaç 2024? Kredi kartlarına ilişkin düzenle olacağı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Kredi kartı kullanıcıları düzenleme ile nelerin değişeceğini merak ederken kredi kartı asgari ödeme yüzde kaç 2024, kredi kartı asgari ödeme oranı arttı mı? Sorularına da yanıt aramaya başladı. Peki, kredi kartı asgari ödeme oranı nedir?
22.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Asgari ödeme tutarı, limit, taksit hepsi değişiyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Asgari ödeme tutarı, limit, taksit hepsi değişiyor Kredi kartı kullananlar dikkat! Asgari ödeme tutarı, limit, taksit hepsi değişiyor. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarına yönelik faiz, taksit ve kart limitlerinin sınırlanabileceği sinyalini vermişti. Kredi kartlarına ilişkin nasıl bir değişiklik yapılacak? Kredi kartlarına düzenleme geliyor! Taksitler kalkar mı, kart limitleri düşürülür mü? İşte yanıtı.
21.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri Kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sabit dar ve sabit orta gelirli vatandaşların son dönemde yoğun olarak kullandığı kredi kartlarına ilişkin bir sınırlama getirileceği piyasada tarafından konuşuluyor. Konuyla ilgili son açıklamayı geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yaptı. İşte kredi kartlarına getirilmesi planlanan kısıtlamalar...
21.02.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 'Elektrik ve doğal gazda seçimden sonra yüzde 150- 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
9.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarına yeni düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması mı geliyor?
Kredi kartlarına yeni düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması mı geliyor? Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Ekonomi yönetimi cephesinde son dönemde kredi kartlarına düzenleme yapılacağına dair sinyaller gelmeye devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ‘kredi kartlarına bir taksit sınırlaması getirilecek mi?’ sorusunu yanıtladı. Peki düzenleme nasıl olacak? İşte detaylar...
9.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor! Merkez Bankası Fatih Karahan açıkladı
Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor! Merkez Bankası Fatih Karahan açıkladı Kredi kartları için yeni düzenleme yolda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.
8.02.2024 Ekonomi
İstanbul'da 300 çeşit ürün üreten bisküvi şirketini alacaklar
İstanbul'da 300 çeşit ürün üreten bisküvi şirketini alacaklar Agrotech, merkezi İstanbul'da bulunan, gıda ve bebe bisküvisi ile 300 çeşit ürün üretimi yapan 50 bin adet satış noktasında ağı bulunan bir firmanın yüzde 70'ini almak için görüşmelere başlandığını duyurdu.
8.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Merkez Bankası Başkanı ve ekibine güvenimiz tamdır
Bakan Şimşek: Merkez Bankası Başkanı ve ekibine güvenimiz tamdır Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz" dedi.
4.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
4.02.2024 Ekonomi
Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkanlığına getirildi
Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkanlığına getirildi Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.
3.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi
Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi Hafize Gaye Erkan "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." açıklamasında bulundu. Erkan, "Ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum." ifadelerini kullandı.
2.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Bankalar 9.270 lira ödeyecek
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Bankalar 9.270 lira ödeyecek Herkesi yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası harekete geçti. Bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya çıkarıldı.
27.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çıkardı.
25.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.