Memur Hakları

Memur Hakları

Son dakika memur hakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan memur hakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını memur hakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Memur Hakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan memur hakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 651 memur hakları haberi bulunmuştur. Tüm memur hakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler...
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler... Kamu çalışanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren tamamen değişiyor. Ödemeler artıyor. Tek tek açıklandı. Yıl boyunca yeni ödemeler geçerli olacak. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişti. Konaklama, yemek, kreş ücretleri değişti. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
1.02.2022 Memur
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar...
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar... Asgari ödeme tutarları belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Şubat itibarı ile başlıyor. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Yeni ücretler 2022 yılı boyunca geçerli olacak. Bakanlık harekete geçti ve tek tek açıklandı. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiriyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
7.01.2022 Memur
Çalışanlara 4 müjde birden! Harekete geçildi, yeni düzenleme geliyor
Çalışanlara 4 müjde birden! Harekete geçildi, yeni düzenleme geliyor Yüz binlerce çalışanı kapsıyor. 4 müjde birden geliyor. Üniversite diploması olanlara büyük kolaylık sağlanıyor. Temizlik görevlisi olarak çalışan üniversite mezunu kişiler büro personeli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sayıları 1 milyona yaklaşan 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen sürekli işçilere müjde vermeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı’nda uzman bir kadro tarafından üzerinde çalışılan düzenlemelerin detayları netleşmeye başladı. Çalışma tamamlandığında karar makamlarına sunulacak. İşte üzerinde çalışılan yenilikler…
13.07.2021 Çalışan Hakları
Tüm memurları ilgilendiriyor! Kamu ve tazminat davası açılabilir
Tüm memurları ilgilendiriyor! Kamu ve tazminat davası açılabilir Tüm memurları ilgilendiriyor. Görev nedeniyle ve görev sırasında uydurma bir suça veya iftiraya uğrayan memurlar için kanunlarda çeşitli düzenlemeler yer alıyor. Eğer memurun iftiraya uğradığı anlaşılırsa korunması için de memurun amirine bazı görevler verilmiş olup bu görevler uygulamaya alınabilir; kamu davası veya tazminat davası açılabilir. Peki iftiraya uğrayan memurun korunmasına yönelik hangi düzenlemeler var? İftiraya uğrayan memur nasıl korunur? İftiraya karşı korunmayan memur neler yapabilir? İşte tüm bilgiler...
18.09.2020 Memur
İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memura ne olur? Memur hakkında işlem yapılır mı?
İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memura ne olur? Memur hakkında işlem yapılır mı? Yıllık izni onaylanan ancak izindeyken göreve çağrılan memurların hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında geliyor. Danıştay 5. Dairesi'nin memurun izin durumu ile ilgili kararı konuya açıklık getiriyor. Peki, İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memur hakkında işlem yapılabilir mi? İşte memurun izni ile ilgili merak edilenler...
25.08.2020 Memur
Memurlar basına demeç verebilir mi?
Memurlar basına demeç verebilir mi? Devlet memurları, basına bilgi veya demeç verme konusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hükümlerinin ne olduğunu merak ediyor. Memurların radyo veya televizyonlara demeç vermesi serbest midir? İşte o sorunun yanıtı!
21.01.2019 Çalışan Hakları
Milletvekili maaşıyla 25 TV alabiliyor
Milletvekili maaşıyla 25 TV alabiliyor Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Biz gelmeden, iki-üç maaşıyla buzdolabı, televizyon alabilen memur şimdi bir maaşla bunları alabiliyorsa demek ki alım gücü düşmemiştir, artmıştır” dedi
26.09.2006 Ekonomi
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünde 6 kilo kokain çalındığının ortaya çıkmasının ardından tutuklanan zabıt katibi Gençay Hacı Aytan'ın avukatı Ayşen Alkan, "Adliyede herkes müvekkilimin içici olduğunu biliyormuş. İçici bir memurun emanete verilmesi, emanetteki sorumluların o memurun içici olduğunu bilmesine rağmen, orada görevinin devam ettirilmesi belli usulsüzlüklerin üstünün kapatılmaya çalışıldığının göstergesi" dedi. Adli emanet çalışanları Özlem Özabay ile Sedef Sayan'ın da tutuklu bulunduğu soruşturmada ifade veren Ayşe Ç., "Gençay Hacı Aytan'ın uyuşturucu madde kullandığını biliyordum. Şahsın esrar içtiğine defalarca şahit oldum" dedi.
19.03.2024 Gündem
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti Kocaeli'de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
2.01.2024 Gündem
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. G20'de Türkiye'nin tahıl koridoru çalışmalarının takdirle karşılandığını söyleyen Çelik, "Türkiye'nin öncülük ettiği pek çok şey zirve bildirgesine girdi. İstanbul anlaşmasının bildirgeye girmesi önemli olmuştur" ifadelerini kullandı. Seçimlerden sonra AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığını belirten Çelik, "Vize serbestisi ve gümrük birliğinin güncellenmesi konuları öne çıkmaktadır. AB ile değişik modeller hakkında çalışılıyor" dedi.
12.09.2023 Gündem
Memurların toplu sözleşme kazanımları netleşti! İşte detaylar...
Memurların toplu sözleşme kazanımları netleşti! İşte detaylar... Memur ve memur emekli milyonları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Dört milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nin detayları netleşti ve hem Toplu Sözleşme hem de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararı Resmi Gezete’de yayımlandı.
6.09.2023 Memur
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu?
Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu? Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 4'üncü toplantısı dün yapıldı. Kurul mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak. Bu toplantıyla da memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak. Memur maaşlarına yapılacak zam oranının ne zaman açıklanacağı ve ne kadar olacağına dair araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu?
31.08.2023 Memur
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memmur zammına ilişkin konuşarak " Kamu görevlilerini ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğız." dedi.
30.08.2023 Ekonomi
Emekli aylıkları ve memur maaşları için son viraj! Yüzde 45 sonrası yeni hesap ortaya çıktı
Emekli aylıkları ve memur maaşları için son viraj! Yüzde 45 sonrası yeni hesap ortaya çıktı Emekli ve memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal hakları belirlenecek. Emekli maaşı ve memur zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam oranında gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrildi. Son toplantının yarın gerçekleşeceği ve kararın açıklanacağı öğrenildi.
30.08.2023 Emekli
Emekli zammı ile ilgili Ak Parti'den yeni açıklama! 'Beklentiyi karşılayacağız'
Emekli zammı ile ilgili Ak Parti'den yeni açıklama! 'Beklentiyi karşılayacağız' Emekli zammı ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. Güler, emeklilere yapılacak ek zamla ilgili olarak, "Rapor hazırladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışma yürütüyor, bütçe dengesini bozmadan beklentiyi karşılayacağız" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme 1. Görüşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Eğitim, sağlık, adalet gibi diğer kamusal alanlardaki çalışan sayımızı sürekli artırdık. Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Memurların toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor
Memurların toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor Memurların Toplu Sözleşme sürecinde ilk toplantı bugün yapılacak. Toplantıda memur ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranları değerlendirilecek.
1.08.2023 Ekonomi
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak Kamu çalışanları toplu sözleşme sürecinin başlamasını bekliyor. İlk toplantı yarın 14.00'te yapılacak. Toplantıya hükümet ile sendikaların temsilcileri katılacak. Toplantıda talepler dile getirilecek ve görüşme takvimi belirlenecek.
31.07.2023 Ekonomi
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine yapılacak olan toplu sözleşme zammına dair ilk teklifini açıkladı. Yalçın, "2 yıllık süreçteki enflasyon verileri dikkate alınarak 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1. üç ayda yüzde 35, 2 3 ayda yüzde 10 3 yüzde 15, 4 3 ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla tekliflerimizi sunuyor. Refah payı dahil 1. altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Vaadi yerine getirdikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 ocak ayında 29 bin 700 TL olmuş olacaktır. Kamuda ücret skalasındaki çarpıklığın giderilmesi, sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve emekli aylıklarının artırılması yönündeki tekliflerimizi sıralamak istiyorum." ifadelerini kullandı.
24.07.2023 Ekonomi
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi Milyonlarca vatandaş gözünü oraya çevirdi. Son toplantısını 3 Temmuz’da yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Kabine gündemindeki sıcak başlık ise ekonomideki son gelişmeler olacak.
24.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Memur Hakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki memur hakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.