Gazete Vatan Logo

Milletvekili maaşıyla 25 TV alabiliyor

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Biz gelmeden, iki-üç maaşıyla buzdolabı, televizyon alabilen memur şimdi bir maaşla bunları alabiliyorsa demek ki alım gücü düşmemiştir, artmıştır” dedi

Şahin’in bu açıklaması gözleri, kamu görevlilerinin “TV ve buzdolabı fiyatlarına göre” alım gücündeki değişime çevirdi.

2002 yılında kamuda ortalama memur maaşı 531 milyon liraydı. Bu rakam bugünkü değer hesabıyla 533 YTL’ye karşılık geliyor. 2002 yılında en düşük TV fiyatı 600 milyon liraydı. Yani ortalama maaş alan bir memur, TV alabilmek için maaşının üzerine, bu tutarın yüzde 12’si kadar daha para koymak zorundaydı. Bugün itibariyle ortalama memur maaşı 824 YTL iken, en düşük TV fiyatı 300 YTL’den başlıyor. Buna göre ortalama maaşlı bir memur maaşıyla 2.5 TV alabiliyor. Ancak 2002 yılında bir milletvekili 7 adet TV alabilirken, şu anda bir milletvekili maaşıyla 25 TV alınabiliyor. Aynı şekilde bir milletvekili 2002’de 6 buzdolabı alabilirken, bugünkü maaşıyla 13 adet buzdolabı alabiliyor. Ortalama memur maaşıyla 2 buzdolabı alınabiliyor.

‘Sendikaları ciddiye almıyorum’
Memur zammına tepki gösteren sendikalara, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den sert yanıt geldi. Şahin, “Siyasi parti genel başkanı gibi konuşuyorlar. Son dört yıldır sendika ve konfederasyonları ciddiye almamaya başladım” diye konuştu. Memurlara verdikleri zammı savunan Şahin, “2007 ile ilgili enflasyonu yüzde 4 öngörmemize rağmen, yüzde zam 12 yaptık” diye konuştu.

“Hükümetle seçime kadar mücadele edeceğiz” diyen sendika başkanlarına tepki gösteren Şahin, “Sendikalar memur hakları için mücadelede güvenilirliğini kaybetti” dedi.

Haberin Devamı