Meb Resmen Duyurdu

Meb Resmen Duyurdu

Son dakika MEB resmen duyurdu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEB resmen duyurdu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEB resmen duyurdu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Resmen Duyurdu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb resmen duyurdu gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 meb resmen duyurdu haberi bulunmuştur. Tüm meb resmen duyurdu haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 31 Mayıs...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 31 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürlerinin 2022 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu açıklandı. Usul ve esaslar, öncelik sırası, yapılacak işlemler ve başvuru ile atama süreci ile ilgili tüm detaylar tek tek duyuruldu. Yer değiştirme işlemleri tercihler dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek ve elektronik ortamda yapılacak. Puan hesabında 31 Mayıs ve 30 Haziran tarihleri esas alınacak. Gerekli şartlar taşınmadığı halde onaylanırsa veya farklı bir belgeyle başvuru yapılırsa işleme alınmayacak ve yer değiştirme işlemleri iptal edilecek. Atamalara ilişkin sonuçlar, bakanlığın internet adresinden duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlerinin 2022 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu...
30.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini paylaştı. MEB tarafından tüm ayrıntıları ile kamuoyuna duyuruldu.. Toplumun herkesimini çok yakınsan ilgilendiriyor. Atılan adımlar sonuç verdi! Tavsiyelerin pek çoğu hayata geçirildi! MEB, 20. Millî Eğitim Şûra Kararlarının uygulanmasına yönelik ilk rapor yayımlandı. Raporun sonuçları, son altı ayda atılan adımların tavsiye kararları ile büyük bir uyum gösterdiğini ortaya koyuyor.
6.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merakla bekliyordu. MEB'den flaş açıklama geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan tabletler, uzaktan yapılan eğitime öğrencilerin gösterdiği katılım ve online olarak yapılan derslere yönelik yapılan açıklama önemli verileri ortaya çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 21 Eylül 2020 ile 22 Ocak 2021 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 445 bin 750 öğrenciye ücretsiz tablet verildi. Böylece uzaktan eğitime katılım konusunda sıkıntı yaşayan öğrenci sayısı azalmış oldu. Yapılan açıklamada ayrıca uzaktan eğitim ve EBA ile ilgili detaylar da paylaşıldı.
26.01.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve başlıyor 3 yıl...
MEB resmen duyurdu! Ve başlıyor 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı binlerce kişinin beklediği açıklamayı yaptı. MEB resmen duyurdu 4 Ocak'ta başlıyor. 3 yıl şartı var ve MEB'in açıklamasına göre son tarih ise 26 Ocak. MEB öğretmenler için mazerete bağlı yer değiştirme başvuru sürecini başlatıyor. MEB tarafından yayımlanan il içi ve iller arası tayin duyurusuna göre, üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dahil olmak üzere, il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri için başvuru süreci başlıyor. Peki, MEB il içi ve iller arası tayin başvurusu nasıl yapılır? MEB mazerete bağlı yer değiştirme şartları ne? İşte MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ile ilgili detaylar...
30.12.2020 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, öğretmen kontenjanları...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, öğretmen kontenjanları... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) açıklama geldi. MEB öğretmen ve öğretim elemanı kontenjanları belli oldu. Öğretmen seçimi için kılavuz yayınlandı. MEB, yurt dışına 640 öğretmen ve öğretim elemanı görevlendirecek. İşte 2021 yurtdışı öğretmenlik kılavuzu ve MEB yurtdışı öğretmenlik 2021 başvuru şartları...
22.12.2020 Eğitim
MEB harekete geçti... Bakan Selçuk duyurdu! Parasız dağıtılacak
MEB harekete geçti... Bakan Selçuk duyurdu! Parasız dağıtılacak Yüz binlerce kişiye müjde! Bu hafta başlıyor, ocak sonuna kadar tamamlanacak. Öğrencileri ve velileri sevindirecek haberi Bakan Selçuk duyurdu. Ücretsiz olarak dağıtılacak. Binlerce öğrenci yararlanacak. Uzaktan eğitime geçilmesinin ardından online olarak yapılan dersler nedeniyle bilgisayarı ya da tableti bulunmayan öğrenciler mağduriyet yaşıyordu. Uzun süredir üzerinde çalışılan öğrencilere tablet dağıtımı ile ilgili detaylar netleşti. Bakan Selçuk 500 bin öğrenciye tablet verileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde alınan kararla bu haftadan başlayarak ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı, resmi veriler üzerinden tespit edilen öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracaklarını bildirdi.
17.12.2020 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Resmen değişti: Anasınıfı, ilkokul, liseler...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Resmen değişti: Anasınıfı, ilkokul, liseler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika kararı! Yönetmelik değişti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni alınan karara göre nüfusu az ve dağınık olan köy ve diğer benzeri yerleşim yerlerinde anasınıfı ve ilkokullara öğretmen normu verilmesi için gerekli öğrenci sayısı azaltıldı. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının norm kadrolarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Yeni karara göre 5 öğrencisi bulunan anasınıflarına öğretmen normu verilebilecek ve öğrenci sayısına bakılmadan ilkokul açılabilecek. İşte kararın tamamı...
18.08.2022 Eğitim
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
20 bin öğretmen ataması ile ilgili son dakika gelişmesi!Taban puanlar ve kontenjan listesi açıklandı
20 bin öğretmen ataması ile ilgili son dakika gelişmesi!Taban puanlar ve kontenjan listesi açıklandı Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika gelişmesi! MEB resmen duyurdu. Taban puanlar ve branş listesi belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin detayları paylaştı. Bakan Özer, "En fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu." şeklinde konuştu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Eylül'deki 20 bin öğretmen atamasına ilişkin alanlar, taban puanlar ve kontenjan listesi "www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı.
3.07.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yaz tatilinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yaz tatilinde... Milli Eğitim Bakanlığı'dan resmi açıklama geldi. Resmen değişiyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak. Detaylar Bakan Özer tarafından açıklandı. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.Burada yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulunan Özer, "2022-2023 eğitim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ardından ilk kez Arapça ve İngilizce 'Destekleme ve Yetiştirme Kursları' açacağız." diye konuştu.
27.06.2022 Eğitim
Ara tatil kararı! Bakan Özer son dakika duyurdu, bayramla birleştirildi
Ara tatil kararı! Bakan Özer son dakika duyurdu, bayramla birleştirildi Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika açıklamaları art arda geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Tarihler belli oldu. Ara tatil bayram ile birleştiriliyor. Bakan Özer eğitim-öğretim takvimini açıkladı. Öğretmen atamaları, 3600 ek gösterge, devamsızlık, sınıf tekrarı ile ilgili yeni kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.
7.06.2022 Eğitim
MEB'den yaz tatili öncesi son dakika kararı! Tarih verildi, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile...
MEB'den yaz tatili öncesi son dakika kararı! Tarih verildi, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Son dakika kararının detayları belli oldu. 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini doğrudan ilgilendiriyor. Milyonlarca öğrenci yaz tatili için geri sayıma başladı. Tatil öncesi MEB'den son dakika kararı geldi. Bakan Özer tarafından tek açıklandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında hayata geçirilecek. MEB okuma becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak çalışma başlattı. 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin yaş gruplarına uygun metinler oluşturuldu. İlk etapta 4. sınıf düzeyine yönelik hazırlanmış metinlerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında basılı ve ücretsiz olarak öğrencilere iletildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında ise 3 ve 5. sınıf düzeyindeki metinler aynı şekilde ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturulacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını duyurdu. Ayrıca öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak amacıyla "MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenler için de güzel haber geldi. Bakan Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi gelişimlerini kendileri planlayacaklar" ifadelerini kullandı.
29.05.2022 Eğitim
Bakan Özer: 2 ayda 16 bin 361 okula kütüphane yaptık
Bakan Özer: 2 ayda 16 bin 361 okula kütüphane yaptık Beyoğlu’nda İstiklal Millet Kütüphanesi’nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gerçekleştirdikleri ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile 2 ayda 16 bin 361 okulu kütüphane sahibi yaptıklarını söyledi.
27.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, 81 ilde yapılacak. 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Tarih belli oldu, 28 Mayıs'ta olacağı açıklandı. Çalışmalar da tamamlandı. On binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. MEB, öğrenciler için salgın dönemindeki kayıpların telafi etmek adına ücretsiz olarak destekleme yetiştirme kurslarını devreye almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de ülke genelinde bu kursa yönelik ortak bir değerlendirme sınavı uygulayacak. Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için tarih 28 Mayıs olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu uygulamaya çok önem verdiklerini belirterek, bu dönemdeki sınavın kapsamının genişletildiğini, farklı branşlardan başarı testi yapılacağını duyurdu. Bu sınavın not ya da puan olarak kullanılmayacağını da vurgulayan Özer, 33 farklı kitapçık oluşturulduğunu bildirdi. MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
20.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 50'ye düşürüldü. MEB'den yazılı açıklama geldi. Kurum açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni kararlar madde madde açıklandı. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılabilecek. E az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabileceği bildirildi. BİLSEM açılışlarında bulunması zorunlu derslik sayısı azaltıldı. Okul pansiyonlarının açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı düşürüldü.
14.05.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Tüm okullarda yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika kararı! Tüm okullarda yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık... MEB'den son dakika kararı. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahmut Özer resmen duyurdu. 81 ilde başlıyor. Yeni dönem geliyor. Sistem tamamen değişecek. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararı açıkladı. Matematik dersinde yeni bir dönem başlıyor. İlkokuldan liseye kadar tüm kademlerde geçerli olacak. Matematik öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik dersini öğrencilere sevdirmek için başlattıkları "matematik seferberliği" kapsamında dersin yeni eğitim materyallerine yönelik çalışmalarda son aşamaya geldiklerini, gelecek hafta eylem planını açıklayarak projeyi resmî olarak başlatacaklarını bildirdi. Matematikte ders saatlerine ilişkin bir düzenlemenin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Özer, "Ders saatleri aynı ama içeriklerde farklılıklar olacak" dedi. Öte yandan 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' ile ilgili detaylar belli oldu. Aday öğretmenlerin adaylık süresi 2 yıldan fazla olamayacak. Öğretmenler yetiştirme programına tabi tutulacak. Katılım eğitimlerin tamamı için zorunlu olacak. Öğretmenlik 3 kariyer basamağına ayrılacak. Yazılı sınav yapılacak. Sınavdan muaf olacak olanlar ve başvuru şartları da tek tek açıklandı. Aynı zamanda özel okul öğretmenleri de sınava başvuru yapabilecek. Yazılı sınavlar yılda 1 defa yapılacak. İşte son dakika haberin detayları...
13.05.2022 Eğitim
Yarın ilan edilecek! Milli Eğitim Bakanı Özer 'çok önemli bir adım' diyerek duyurdu...
Yarın ilan edilecek! Milli Eğitim Bakanı Özer 'çok önemli bir adım' diyerek duyurdu... MEB son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin Resmî Gazete'de yayımlanmasına ilişkin süreci değerlendirdi. Özer, "Yarın yönetmelikteki bahsi geçen uzman ve başöğretmenlik ile ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyu ile paylaşacağız. 2022 yılı bitmeden süreci nihayetlendireceğiz ve inşallah eğitim sistemimizde devasa sayıda uzman ve başöğretmenlerimizin olduğu, sürekli kişisel gelişimin mesleki gelişimin tartışıldığı, iyi uygulamaların konuşulduğu bir eğitim ekosistemi oluşturulmasıyla ilgili çok önemli bir süreç başlamış olacak." dedi.
12.05.2022 Eğitim
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl...
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor. Tamamen değişti, yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu oluyor ve yüz binlerce kişiyi kapsıyor. MEB'den öğretmenlere ilişkin açıklama geldi. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' ile ilgili detaylar belli oldu. Aday öğretmenlerin adaylık süresi 2 yıldan fazla olamayacak. Öğretmenler yetiştirme programına tabi tutulacak. Katılım eğitimlerin tamamı için zorunlu olacak. Öğretmenlik 3 kariyer basamağına ayrılacak. Yazılı sınav yapılacak. Sınavdan muaf olacak olanlar ve başvuru şartları da tek tek açıklandı. Aynı zamanda özel okul öğretmenleri de sınava başvuru yapabilecek. Yazılı sınavlar yılda 1 defa yapılacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yönetmeliğe ilişkin açıklamada bulundu. Son dakika haberin detayları...
12.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Okullara gönderilecek, imzalar atıldı ve...
MEB harekete geçti! Okullara gönderilecek, imzalar atıldı ve... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve imzalar atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Derneği (TED) arasında protokol imzalandı. 'Okul Kütüphanelerinin Zenginleştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü'ne göre 100 kitaptan oluşan temel eğitim setleri 1500 okula gönderilecek. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Mümkün olduğu kadar tüm imkanlarımızı seferber ederek, 81 ilde 922 ilçedeki tüm eğitim camiamızla birlikte el ele vererek ülkemizin tüm çocuklarına çok daha iyi bir eğitime erişim imkanını kazandırmamız gerekiyor. Tüm odağımız bu ve bunu yapabilecek güçteyiz" diye konuştu.
10.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararları resmen duyurdu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Güncelleme yapıldı. Haftada 2 ders saati olarak belirlendi. Çevre dostu projeleri odak noktasına alan MEB’in bu kapsamda hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerinin sayısı 525’e ulaştı. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atan Bakanlığın, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ve Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi ile öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek. Bakanlık öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması için Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.
6.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Yüzde 50'ye çıkarıldı, 81 ilde...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Yüzde 50'ye çıkarıldı, 81 ilde... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Yüzde 50'ye yükseltildi. MEB resmen duyurdu ve belli oldu. Lise ve üniversite mezunu milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Mesleki eğitim merkezlerine yönelik Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapıldı. Öğrenciler MEB'e bağlı olan mesleki eğitim okulunda hem eğitim görüyor hem de çalışarak para kazanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte 3. yılın sonunda kalfa olan öğrencilere ödenen miktara da zam yapıldığını belirten Bakan Özer, asgari ücretin yüzde 50'si kadar ücret ödendiğini bildirdi. Öte yandan Bakan Özer, mesleki eğitim merkezleri tamamlama programına 81 ilden 64 bin 149 gencin başvuru yaptığını söyledi.
9.04.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfları kapsıyor, 21 Nisan'da...
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfları kapsıyor, 21 Nisan'da... MEB'den yeni açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tarihler duyuruldu. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini doğrudan ilgilendiriyor. MEB'den bursluluk sınavı başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakanlık tarafından bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu (İOKBS) yayımlandı. Yayınlanan kılavuza göre bursluluk sınavı başvuruları 21 Nisan'da başlayacak
5.04.2022 Eğitim
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir" dedi.
25.03.2022 Eğitim
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Tamamen değişiyor, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Tamamen değişiyor, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Sistem tamamen değişecek. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararı açıkladı. Matematik dersinde yeni bir dönem başlıyor. MEB seferberlik başlattı. İlkokuldan liseye kadar tüm kademlerde geçerli olacak. Matematik dersi öğrencilerin korkulu dersi olmaktan çıkıyor. MEB, TÜBİTAK ile işbirliği yapacak. Matematik konusunda yeni yaklaşımlar üzerinde çalışılıyor. Yeni matematik yaklaşımının, öğrencilerin öğrenim hayatından sonraki başarılarını da etkileyeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yöntem farklılığının daha hayatla ilişkili olacağını belirterek, "Eğitimin ilk kademelerinde çok somut, daha sonra gittikçe soyutlaşan ama hayatla ilişkisi hiç kopmayan bir Matematik yaklaşımı tasarlıyoruz." ifadelerini kullandı. MEB’in matematik dersiyle ilgili başlatacağı yeni dönemin detayları neler? İşte matematik dersinde yeni dönem…
25.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Resmen Duyurdu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb resmen duyurdu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.