Meb Öğrenci

Meb Öğrenci

Son dakika meb öğrenci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meb öğrenci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meb öğrenci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Öğrenci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb öğrenci gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.484 meb öğrenci haberi bulunmuştur. Tüm meb öğrenci haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Yüz binler öğrenci için ders zili çalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül'de okullarıyla buluşacak.
31.08.2023 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması... Yeni sistem geliyor. Artık öğrenciler kendileri seçecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak güncel ve ileriye dönül çalışmaları değerlendirdi. Eğitim bütçesinin 8 milyondan 292 milyona çıkarıldığını belirten Özer, bütçenin 210 milyonunun okullara aktarıldığına dikkat çekti. Bakan Özer aynı zamanda öğrencilerin derslerde hangi seviyede olduğunu kendilerinin seçeceği ve öğretmenlerin de bunu takip edebileceği yeni bir sistemin geliştirildiğini duyurdu. İşte detaylar...
6.10.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla...
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yaz okulu kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.
16.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki  eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar... MEB harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlıyor. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Ayrıca LGS ve YKS'ye girecek adaylar için de büyük önem taşıyor. Tamamen ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı sonrası yeni bir adım daha atmıştı. Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi, her ay tüm öğrencilerin yardımcı kaynaklara doğrudan ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında bir yenilik daha yapılacak ve yardımcı kaynaklar, ders kitaplarıyla birlikte dağıtılacak.
15.05.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 81 ilde başlıyor, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, 17 Mayıs'ta...
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 81 ilde başlıyor, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, 17 Mayıs'ta... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararı resmen duyurdu. 81 ilin tamamında uygulanacak. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor.17 Mayıs itibarı ile başlıyor. Bakanlık tarafından detaylar paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB artık öğrenci izleme araştırması yapacak. Milli Eğitim Bakanlığınca eğitimde süreç odaklı değerlendirme yaklaşımını benimseyerek öğrencilerin öğretim programlarında yer alan kazanımları edinme düzeylerini belirlemek ve izlemek amacıyla Öğrenci Başarı İzleme Araştırması yapılacak. Araştırma, 17 Mayıs tarihinde 81 ilde ülke genelinde yapılacak.
15.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 50'ye düşürüldü. MEB'den yazılı açıklama geldi. Kurum açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni kararlar madde madde açıklandı. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılabilecek. E az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabileceği bildirildi. BİLSEM açılışlarında bulunması zorunlu derslik sayısı azaltıldı. Okul pansiyonlarının açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı düşürüldü.
14.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni gelişme MEB tarafından resmen duyuruldu. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor. Bugünden itibaren erişime açıldı. Tüm öğrenciler tamamen ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de hazırlanan çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı. 2021 yılı kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynak sayısı, yurt genelinde 36 milyona ulaştı.
9.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Yüzde 50'ye çıkarıldı, 81 ilde...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Yüzde 50'ye çıkarıldı, 81 ilde... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Yüzde 50'ye yükseltildi. MEB resmen duyurdu ve belli oldu. Lise ve üniversite mezunu milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Mesleki eğitim merkezlerine yönelik Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapıldı. Öğrenciler MEB'e bağlı olan mesleki eğitim okulunda hem eğitim görüyor hem de çalışarak para kazanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte 3. yılın sonunda kalfa olan öğrencilere ödenen miktara da zam yapıldığını belirten Bakan Özer, asgari ücretin yüzde 50'si kadar ücret ödendiğini bildirdi. Öte yandan Bakan Özer, mesleki eğitim merkezleri tamamlama programına 81 ilden 64 bin 149 gencin başvuru yaptığını söyledi.
9.04.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak...
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Okullardaki tüm öğrencilere yapılacak. MEB tarafından 'okul sağlığı hemşireleri yönergesi' hazırlandı. Buna göre okul sağlığı hemşireleri, okuldaki tüm öğrencileri yılda en az 1 kez, özel sağlık gereksinimi olan öğrencilere ise uygun sıklıkla fiziki muayenesini yapacak. Her bir öğrenci için 'Öğrenci Sağlık Tanıma Formu' doldurulacak. Öğrencilerin sağlık taramaları yapılacak. Aynı zamanda hastalanan ya da acil müdahalede bulunulması gereken öğrenci veya okul çalışanına müdahale edilecek. İşte MEB yönergesinin detayları...
1.04.2022 Eğitim
MEB son dakika kararını resmen duyurdu! Öğrencileri sevindirecek müjde! 1 yıl içinde...
MEB son dakika kararını resmen duyurdu! Öğrencileri sevindirecek müjde! 1 yıl içinde... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Harekete geçildi ve başladı. Öğrencileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Yeni bir proje hayata geçirildi. Okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi' devreye alındı. Yeni proje için dev bir bütçe ayrıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projede bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfının açılması hedefleniyor. Öte yandan çok sayıda desteğin de uygulamaya geçirileceği belirtildi. Projenin ön hazırlıkları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle konuya ilişkin toplantı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Projeyi bu mart ayında başlattık. Özellikle okul öncesi eğitime erişimi artırma noktasında planlanan takvimin çok öncesinde önemli ilerlemeler sağladık. Seçilen 7 bin ilkokulun eğitim altyapısını güçlendirme, eğitim ortamlarını zenginleştirme, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik gelişim destek programlarının planlamasını da tamamladık. Artık bu haftadan itibaren projenin bu kısmını da uygulamaya geçiriyoruz." dedi. MEB'in son dakika açıklaması...
14.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık...
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Büyük değişiklik başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri ile ilgili harekete geçildi. Bakan Özer yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz." diye konuştu.
2.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı son dakika duyurdu! MEB harekete geçti, 81 ilde başlıyor...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı son dakika duyurdu! MEB harekete geçti, 81 ilde başlıyor... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! MEB harekete geçti ve duyurdu. 81 ilde kısa süre içinde başlıyor. Öğretmen ve veli yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada on binlerce öğretmenlere 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı ilk yardım eğitimi verildiği belirtildi. Eğitimler devam edecek. Şu ana kadar 68 binden fazla öğretmen sertifikasını almış durumda. Aynı uygulama veliler için de başlayacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu ve "2022 yılında hedefimiz 100 bin öğretmenimize eğitim vermek ve öğrencilerimizin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmeleri. Bu kapsamda velilerimizin de kısa süre içinde ilk yardım eğitimlerini almalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Eğitim alan milli eğitim personeli afetlerde de görev alabilecek. MEB'in son dakika açıklaması...
26.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! MEB'den son dakika kararı, 2022 yılının sonuna kadar...
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! MEB'den son dakika kararı, 2022 yılının sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu. MEB harekete geçti ve yeni bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmayı planlıyor. Bakanlık, bu planını hızla uygulamaya başladı. Öte yandan MEB, 5 yaş grubunda okullaşma oranını kısa sürede yüzde 78’den yüzde 85’e çıkardı. Böylece 3-5 yaş grubunda okullaşma oranı da yüzde 45’ten yüzde 48’e yükselmiş oldu. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Gerekli planlamalarımızı yaptık. 2022 yılı sonunda bu hedeflere ulaştığımızda 3-5 yaş grubunda okullaşma oranımız yüzde 45’ten yüzde 76’ya çıkmış olacak. Böylece, okul öncesinde okullaşma oranında da çok önemli bir artış sağlayarak OECD ortalamasına yaklaşmış olacağız." dedi.
15.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar! Resmen değişti, bütün okullarda başlıyor! Yarıyıl tatili ve...
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar! Resmen değişti, bütün okullarda başlıyor! Yarıyıl tatili ve... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den son dakika kararı. Resmen değişti. Tüm Türkiye'deki okullarda başlıyor. Tek tek açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yıl sonuna kadar okul kütüphanelerindeki kitap sayısının 100 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini duyurdu. Öte yandan Okullarda yarıyıl tatiliyle ilgili flaş açıklama. Resmen belli oldu. Bakan Özer duyurdu. Yarıyıl tatili öne alınacak mı? sorusunun cevabını milyonlarca öğrenci ve veli merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında yarıyıl tatilinin öne alınıp alınmayacağı ve yüz yüze eğitim konularında açıklama yaptı. Bakan Özer, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok.
9.01.2022 Eğitim
MEB'den okullarla ilgili flaş karar! Resmen belli oldu, yüz yüze eğitim ve yarıyıl tatili...
MEB'den okullarla ilgili flaş karar! Resmen belli oldu, yüz yüze eğitim ve yarıyıl tatili... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Yüz yüze eğitim ve yarıyıl tatiliyle ilgili flaş gelişme. Resmen belli oldu. Okullar kapanacak mı? Uzaktan eğitim yeniden mi başlayacak? Milyonlarca öğrenci bu soruların yanıtını merak ediyordu. Açıklamalar peş peşe geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim ile ilgili kararı açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında yarıyıl tatilinin öne alınıp alınmayacağı ve yüz yüze eğitim konularında açıklama yaptı. Bakan Özer, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok. Öte yandan Sağlık Bakanı Koca da koronavirüs salgınında son durumu paylaşarak yüz yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koca, "Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda yüz yüze eğitim devam edecektir." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...
6.01.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Yeni karar yürürlüğe girdi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Müjdeli haber geldi. MEB son dakika duyurdu. Yeni dönem başladı. Lise 1,2,3,4. sınıfların tamamını kapsıyor, devam edenlere ücret ödenecek. Aylık 2.125 lira olacak. Mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek; 3'üncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret de asgari ücretin 3'te 1'inden yarısına yükseltildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerle yeni bir dönemin başladığına ve mesleki eğitimin daha cazip hale geldiğine dikkat çekerek iş dünyasının 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğinin devam etmesi için geçerli hiçbir mazeretin kalmadığını söyledi.
25.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ücretsiz veriliyor! 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar...
MEB resmen duyurdu! Ücretsiz veriliyor! 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Ücretsiz olarak veriliyor. Uygulama devam edecek. Tüm öğrenci ve öğretmenleri kapsıyor. Her ay içerik de çeşitlilik de güncelleniyor. Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer Yardımcı Kaynak Destek Paketi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için bu paketi hazırlama kararı aldıklarını hatırlatan Bakan Özer, "Tüm öğrencilere bu kaynakları basılı olarak ulaştıracağımızı da duyurmuştuk. Bu süreç de başarılı bir şekilde ilerliyor. Şu ana kadar bu kapsamda 23 milyonun üzerinde destek kitabı, öğrencilerimize ulaştırıldı." dedi.
22.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık...
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyuruldu. Yeni düzenleme yapıldı. Bakan Özer imzası ile 81 ile gönderildi. Flaş değişiklik kararının detayları MEB tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Yeni karar pek çok öğrenci için avantaj oluşturacak ve fırsat eşitliği sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
7.12.2021 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Bugün başladı, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Bugün başladı, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve MEB resmen duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Uygulama bugün başladı. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Tamamen ücretsiz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada LGS ve YKS'ye girecek adayları ilgilendiren önemli detaylar açıklandı.  Öğrenci ve öğretmenlere sunulan kaynakların çeşitliliği artırılarak hazırlanan destek paketlerinin üçüncüsü erişime açıldı. İnternet üzerinden erişilebilen aralık ayı kaynak paketi ayrıca basılı olarak da tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak.
6.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve yarın başlıyor! 7 yıl sonra bir ilk...
MEB harekete geçti ve yarın başlıyor! 7 yıl sonra bir ilk... Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik adım! MEB harekete geçti, 7 yıl sonra yeni dönem resmen başlıyor. 26 bölgede 32 bin kişinin görüşü alındı. Bundan böyle yüzde 100'e ulaştırılacak. Tüm eğitim kademelerinde ve sınıf seviyelerinde güçlendirilecek. Yapılan çalışma ile bursluluk sınavına giriş koşulları değişiyor, burs verilen öğrenci sayısı da artırılıyor ve yabancı dil derslerine düzenleme geliyor. Öğretmenler için 3600 ek gösterge verilmesi de gündemde. İşte detaylar...
30.11.2021 Eğitim
Okullarla ilgili flaş karar! MEB duyurdu: Tüm öğretmenler ve...
Okullarla ilgili flaş karar! MEB duyurdu: Tüm öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika kararını duyurdu. Öğretmenlerle ilgili flaş gelişme. Hepsini kapsıyor. 1 hafta boyunca uzaktan olacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma programı, 15-19 Kasım'da uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
14.11.2021 Eğitim
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih verildi, tüm öğrenciler... Resmen duyuruldu
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih verildi, tüm öğrenciler... Resmen duyuruldu Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu ve tarih verildi. Tüm öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den okulların açık kalıp kalmayacağına ilişkin net açıklama geldi. Öğrencilerin okulların açılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Özer, eğitim-öğretim yılının sonuna kadar yüz yüze eğitime devam etme kararlılıklarında olduğunu vurguladı.
3.11.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Öğrenci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb öğrenci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.