Malullük

Malullük

Son dakika malullük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan malullük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını malullük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Malullük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan malullük gelişmeleri de dahil olmak üzere 770 malullük haberi bulunmuştur. Tüm malullük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dilekçeyi veren o an emekli oluyor: SGK artık o detaya bakıyor! Şartlar değişti, emeklilik hayali gerçek oldu!
Dilekçeyi veren o an emekli oluyor: SGK artık o detaya bakıyor! Şartlar değişti, emeklilik hayali gerçek oldu! Emekli olabilmek için belli başlı şartlarn yerine getirilmesi gerekir. Bunlar yaş ve prim günüdür. Ancak malılen emekli olmada kriterler farklılık gösterir. Türkiye'de sigorta sistemi ve yasal düzenlemeler değişiklik gösterdiği için malulen emekliliğin şartları da güncellenmeye devam ediyor. Ama genelde en az 10 yıl sigortalı bir işte çalışma şartı aranır..
24.02.2024 Çalışma Hayatı
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem Emekli aylığını yükseltmek isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli aylığı, çalışma süresi, prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, enflasyonla beraber dilekçe tarihine göre artırılabilir. Emekli aylığı, çalışanın ortalama aylık kazancı ile aylık bağlama oranının çarpımı sonucunda bulunan tutar olup bunda prime esas kazanç önemli rol oynuyor. Aylık bağlama oranı ise sigortalının malullük, yaşlılık, ölüm sigortalarında toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için yüzde 2 uygulanıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek Asgari ücretteki artışla en düşük işsizlik ödeneği 7 bin 940, en yüksek 15 bin 880 lira oldu. 10 ay boyunca işsiz kalan vatandaşa düzenli gelir sağlayan ödenek, malullük aylığı bağlandığında kesilmiyor. Yasaya göre işsizlik ödeneğinin en düşük miktarı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı en yükseği yüzde 80'i kadar yatırılıyor. İşsizlik ödeneği almaya hak kazananlara İŞKUR, GSS primini ödeme dışında yeni bir iş bulma, aktif işgücü hizmetleri kapsamında kurs, programlar ayarlıyor. Kurumun teklif ettiği işyeri ile görüşüp kabul ettiği halde işe başlamayanların işsizlik maaşı kesiliyor. Ancak, eğitim durumu, yaş, cinsiyet, fizik ve sağlık durumuna uygun olmayan bir işte çalıştırılması istenmesi, işin ikâmet edilen belediye sınırları dışında olması durumunda iş reddedilmiş sayılmıyor. Teklifi kabul edip işe başlamış olsa bile iş yerinde İş Kanunu'nda belirtilen çalışma koşullarına aykırılık halinde ayrılıp işsizlik ödeneğinin devamı talep edilebiliyor.
12.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdamın hem ülkeye hem işverenlere hem de çalışanlara olumsuz yansıdığını ifade ederek, bu konuda uyarılarda bulundu.
8.11.2023 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayanlara toptan ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yazılı başvuranlara yatırılan primler iade ediliyor. Emeklilik yaşını dolduranlar prim iadesi hakkından yararlanabilir. Sadece çalışandan kesilen, uzun vadeli sigorta kollarını (malullük, yaşlılık, ölüm) ifade eden primler iade edilir. İşveren payı, sağlık sigortası payı ve İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen prim ise iade edilmiyor. İşte emekli milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Emekli
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar?
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar? Muhtaçlık sınırının altında geliri olan ve bu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler, başvuru yaptıktan sonra şartları karşılaması durumunda yaşlılık maaşı ödemelerinden faydalanabiliyor. Bayram öncesi yaşlılık maaşı alan vatandaşlar “65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?” sorusuna yanıt arıyor.
12.04.2023 Ekonomi
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
17.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
21.02.2023 Gündem
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emekli olma hayaline kavuşuyor. Teklifin yasalaşması beklenirken, staj ve çıraklık sigortasının da EYT kapsamına dahil edilmesi talep ediliyor. Yargıtay’ın geçtiğimiz yıllarda yurt dışındaki vatandaşlar için verdiği karar ise yüz binlerce kişi için umut oldu. İş Hukuku Uzmanı Avukat Aysel Aba Kesici, mevcut durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki staj ve çıraklık mağduru kişilerin de hukuk yolu ile haklarını arayabileceğini söyledi.
3.02.2023 Gündem
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli
SGK askerlik borçlanması ödeme… E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar?
SGK askerlik borçlanması ödeme… E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar? EYT düğümü nihayet çözüldü. Hizmet ve prim ödeme gün sayısını dolduran ancak yaş haddi için bekleyen yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olacak. EYT borçlanması yaparak emekli olmak isteyenler SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Emeklilik hayali kuran vatandaşlar e devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması işlemlerini yapabilecekken Sosyal Güvenlik Kurumlarının kapısını çaldı. Peki, E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar? İşte SGK askerlik borçlanması ödeme…
29.12.2022 Emekli
Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden geçici işçi alacak! İşte başvuru şartları!
Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden geçici işçi alacak! İşte başvuru şartları! Orman Genel Müdürlüğü duyurdu! Kimya Laboratuvar Teknisyeni pozisyonunda 19, Matbaa Teknisyeni pozisyonunda 2, Aşçı pozisyonunda 84, Otomotiv Elektrikçisi pozisyonunda 3, Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi pozisyonunda 4, Otomotiv Şasi ve İskelet İşçisi pozisyonunda 10, Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) pozisyonunda 1, İşletme Elektronik Bakımcısı pozisyonunda 8 olmak üzere toplamda 131 Geçici İşçi alımı yapılacak. Peki, Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Orman Genel Müdürlüğü personel alımı şartları ve ilanın detayları…
29.12.2022 Personel Alımı
Çıraklık sigortasında kritik 'prim' detayı!
Çıraklık sigortasında kritik 'prim' detayı! EYT düzenlemesinden faydalanacak binlerce vatandaş için heyecanlı geri sayım başladı. Emekli olabilmek için Staj ve çıraklık sigortasının kapsama dahil olmasını bekleyenler ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Çıraklık sigortasında dikkat çeken detayı açıkladı. Staj ve çıraklık sigortası EYT'de başlangıç olarak hesaplanacak mı? İşte detaylar...
28.12.2022 Çalışma Hayatı
Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanı güncellendi! Başvurular sadece İŞKUR’dan yapılacak!
Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanı güncellendi! Başvurular sadece İŞKUR’dan yapılacak! Orman Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü/tmy statüsünde daimi işçi alımı ilanınu güncelledi. Müdürlük, adaylarca açık iş ilanlarına yapılan başvuruların bazılarının Türkiye İş Kurumu üzerinden bazılarının ise https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr (Kariyer Kapısı) adresi üzerinden yapıldığı anlaşıldığını kaydetti. Adayların 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasında başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanacak ilanlar üzerinden yapılması istendi. Peki, Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
27.12.2022 Personel Alımı
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı ilanı yayınlandı! Antrenör alımı yapılacak! KPSS’den en az 50 puan almak yetiyor!
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı ilanı yayınlandı! Antrenör alımı yapılacak! KPSS’den en az 50 puan almak yetiyor! Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alacak. Yayımlanan ilana göre, 685 sözleşmeli antrenör alınacak. Bakanlığın, taşra teşkilatı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde istihdam edilecek antrenör alımı için KPSS’den en az 50 puan almış olmak ve antrenörlük belgesine sahip olmak gerekiyor. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? GSB personel alımı şartları ne? GSB antrenör alımı ilanı!
25.12.2022 Personel Alımı
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir?
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir? 2022 yılının sonuna yaklaşılırken yaklaşık 12 milyon emekliye ödenen ikramiyeler ile ilgili araştırmalar da arttı. Bayramlarda emekliye ödenen ikramiyelerin yılbaşında da verilip verilmeyeceği merak edilirken, ikramiyelerin ödeme takviminde yılbaşının olup olmadığı da araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir? Kimler emekli ikramiyesi alabilir? İşte detaylar…
6.12.2022 Emekli
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 145 sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de ve Kariyer Kapısı kamu iş ilanları sayfasından yayınlandı. İlana göre, mühendis, şehir plancısı, mimar, diyetisyen, kütüphaneci, tekniker, teknisyen, büro personeli, destek personeli ile koruma ve güvenlik personeli alınacak. Başvurular 5 Aralık’ta başlıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte kadro dağılımı ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
4.12.2022 Personel Alımı
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) duyurdu! Engelli ve eski hükümlü daimi işçi alımı yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 141 engelli ve 83 eski hükümlü/TMY statüsünde çalıştırılmak üzere toplamda 224 daimi işçi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, OGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? OGM işçi alımı başvuru şartları ne? İşte OGM eski hükümlü ve engelli işçi alımı ilanı!
30.11.2022 Personel Alımı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ilanı! Bakanlığa sürekli işçi  ve uzman yardımcısı alınacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ilanı! Bakanlığa sürekli işçi ve uzman yardımcısı alınacak! İşte personel alımı başvuru şartları! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu. İŞKUR üzerinden kura ile en az lise mezunu 19 sürekli işçi ve Kariyer Kapısı üzerinden 31 uzman yardımcısı kadrosuna personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
28.11.2022 Personel Alımı
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları!
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu!, 18 farklı ilde 1098 işçi alımı yapılacak. MSB İŞKUR üzerinden 1098 işçi alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmıyor. İlköğretim ve ortaöğretim mezunları MSB personel alımı ilanına başvuruda bulunabilecek. Peki, 2022 MSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte MSB işçi alımı başvuru şartları!
22.11.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Malullük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki malullük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.