Malülen Emekli

Malülen Emekli

Son dakika malülen emekli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan malülen emekli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını malülen emekli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Malülen Emekli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan malülen emekli gelişmeleri de dahil olmak üzere 320 malülen emekli haberi bulunmuştur. Tüm malülen emekli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı Kocaeli'de iddiaya göre, malulen emekli olmak, ÖTV muafiyetli araç almak veya engelli raporu almak isteyen onlarca şüpheli sahte rapora başvurdu. Polisin operasyonuyla çökertilen çeteden, aralarında doktorlarında bulunduğu 22 örgüt üyesi, 4 örgüt lideri olmak üzere toplam 182 şüphelinin yargılanması devam ediyor.
15.04.2024 Gündem
İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu
İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamayla İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladı.
24.01.2024 Gündem
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
Şansal Büyüka onun için 'malulen emekli' demişti! 3 kulüpten teklif aldı gidiyor
Şansal Büyüka onun için 'malulen emekli' demişti! 3 kulüpten teklif aldı gidiyor Sezon başında Galatasaray'la masaya oturup prensip anlaşmasına varmasına rağmen, Fenerbahçe'ye imza atan tecrübeli futbolcunun sergilediği performans camiada hayal kırıklığı yarattı. 20 maçta 2 gol 1 asistlik istatistik yakalayan 30 yaşındaki forvetin İtalya'ya geri gönderileceği öğrenilirken, ünlü yorumcu Şansal Büyüka'nın 'malulen emekli' yakıştırması yaptığı oyuncunun bazı Serie A kulüpleriyle görüşmelere başladığı belirtildi.
13.04.2023 Fenerbahçe
'Dünya markası Jorge Jesus, malulen emekli olmuş o futbolcuyu derbide nasıl oynattın?'
'Dünya markası Jorge Jesus, malulen emekli olmuş o futbolcuyu derbide nasıl oynattın?' Süper Lig'in 27.hafta karşılaşmasında Galatasaray'ın evinde Adana Demirspor'u 2-0'la geçmesinin ardından mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkmasına karşın ezeli rakibi Beşiktaş'a 4-2 kaybeden Fenerbahçe'de Ali Koç istifaya davet edilirken, spor yorumcularının Jorge Jesus'u sert bir dille eleştirmeleri dikkatlerden kaçmadı. İşte 6 golün atıldığı maçın ardından yansımalar...
3.04.2023 Fenerbahçe
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor Erken emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı farkı bulunmuyor. SGK'ya başvuruda bulunmak gerekiyor. Hastalanan, ameliyat olan ve rapor alıp işine devam edemeyenler nasıl emekli olabileceklerini merak ediyor. Malulen emekli olabilmek için çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekiyor.
21.09.2022 Emekli
Erken emeklilik hakkı! Emeklilik ile ilgili flaş detay! İki şart var
Erken emeklilik hakkı! Emeklilik ile ilgili flaş detay! İki şart var Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. Erken emekli olmak isteyen çok sayıda vatandaşı ilgilendiriyor. Malulen emekli olabilmek için ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekiyor. Doğrudan hastaneye başvurarak rapor almak yerine SGK’ya başvurarak sevk gerçekleştirmek gerekiyor. Sevkin SGK üzerinden yapılmasının nedeni, yalnızca sağlık kurulu raporunun malullük aylığı almak için yeterli olmamasıdır. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelese bile en az 1800 gün prim ödemesi yoksa veya prim ödemesini borçlanma ile 1800 güne tamamlayamıyorsa malullük aylığı alamıyor. Yani, malul sayılmak, malullük aylığı almaya yetmiyor. Ancak kişinin çalışma gücünde en az yüzde 60 kaybın olması, bu kişinin engellilik oranının da en az yüzde 40 olacağını gösterir. Bu nedenle her malul engellidir. Ancak her engelli malul sayılmayabileceği gibi, her engelli de malullük aylığı alamaz. Çünkü yüzde 40 engelli olan bir kişinin çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olmayabilir. Malullük aylığı alabilmek açısından ikinci şart, kişinin malullük için gerekli sağlık kurulu raporunu almak üzere SGK’ya başvurduğu tarihte en az 1800 gün ödenmiş priminin olmasıdır. Yani, malullük aylığı talep eden kişilerin SGK’ya başvurdukları tarihte en az 5 yıl prim ödemiş olmaları gerekiyor. Aksi takdirde, sevk işlemi yapılamıyor ve bu kişiler malullük aylığı alamıyor.
11.07.2022 Emekli
Bingöl'de 'usulsüz engelli raporu' operasyonunda 18 gözaltı
Bingöl'de 'usulsüz engelli raporu' operasyonunda 18 gözaltı Bingöl'de usulsüz engelli raporu düzenleyerek 'kamu kurum ve kuruluşlarını zarar uğrattıkları iddia edilen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.
14.06.2022 Gündem
4/a, 4/b,4/c çalışanları ile işinden ayrılanları kapsıyor! SGK duyurdu, maaş bağlanıyor
4/a, 4/b,4/c çalışanları ile işinden ayrılanları kapsıyor! SGK duyurdu, maaş bağlanıyor SGK resmen duyurdu. SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve kamu çalışanlarını kapsıyor. Ayrıca işinden ayrılmış olan vatandaşlar da yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Detaylar açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Çalışanların emekli olabilmeleri için bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Prim günü, hizmet süresi ve yaş emeklilik için belirleyici oluyor. Ancak bazı durumlarda çalışan bu şartları yerine getirebilecek kadar çalışma hayatına devam edemeyebiliyor. Bu durumda eğer kişinin sağlık sorunları bulunuyorsa malulen emeklilik söz konusu olabiliyor. Peki kimler malulen emekli olabiliyor? İşte malulen emeklilik ile ilgili detaylar...
10.06.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor...
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor... İşçi, işveren, memur milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emekli olabilirsiniz. Birçok kişi merak ediyordu. Bazılarında yaş şartı aranmıyor. Sigortalı kadınlar doğum borçlanmasıyla emeklilik için prim ve zaman kazanıyor. Çocuğa bağlı borçlanmalar, staj sigortası gibi detaylar kadınların daha erken emekli olmasını sağlıyor. Öte yandan diğer çalışanlara göre engelli kişilerde emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Emeklilik şartları da engellilik derecesine göre değişiyor. Ayrıca sağlık raporu ve engellilik raporu da gerekli belgeler. Engellilerin emekliliğinde Ekim 2008 tarihi önemli bir tarih. Bu tarihten önce işe başlayanların emeklilik şartları farklı, bu tarihten sonra işe başlayanların ise farklı. İşte kadınlar ve engellilerin erken emekliliği ile ilgili detaylar..
20.05.2022 Emekli
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor...
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor... Emekli olmak isteyen on binlerce kişiye güzel haber geldi. Emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Engelli çalışanlar için emeklilikte yaş şartı yok. Belli bir süreyi ve primi doldurduklarında emekli olma imkanına kavuşuyorlar Sosyal güvenlik mevzuatımızda bazı rahatsızlıkları ya da engelleri bulunan vatandaşlar için erken emeklilik imkânları bulunuyor. Bunlar malulen emeklilik ve engelli emekliliği. Bu iki emeklilik arasında önemli farklar var. Ancak çoğu zaman karıştırılıyor. Malulen emeklilik sigortalı olduktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarla gerçekleşiyor. Ya da iş kazası ile oluyor.
14.05.2022 Emekli
Erken emeklilik mümkün mü? Malulen emeklilik şartları ne? Malulen emekli olanlar yetim maaşı alır mı?
Erken emeklilik mümkün mü? Malulen emeklilik şartları ne? Malulen emekli olanlar yetim maaşı alır mı? Sosyal güvenlik mevzuatına göre sağlık sorunları sebebiyle erken emekli olunabiliyor. Sağlık sorunları nedeniyle, erken emekli olabilenler iki gruba ayrılıyor. Bunlardan ilki, malulen emeklilik, ikincisi ise engelli hakkıyla emeklilik olarak adlandırılıyor. Peki, Nasıl erken emekli olunur? Erken emeklilik mümkün mü? Malulen emeklilik nedir, şartları ne? Kimler malulen emekli olabilir? İşte malulen emeklilik ile ilgili merak edilenler…
11.05.2022 Emekli
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme...
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme... Maaş kesintisi ile ilgili son dakika kararı! Bazı vatandaşların maaşlarının kesildiğine dair iddialar gündemdeyken önemli bir karar imza atıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) kesilen aylığın yeniden bağlanmasını sağladı. Ayrıca vatandaşa ödenmemiş maaş tutarı da ödenecek. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2012 yılında yaşadığı bir kaza sonucu felç kalan, ardından evde bakım aylığı bağlanan ancak 2022 yılında aylığının kesilmesinden dolayı başvuruda bulunan bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturdu. Peki evde bakım parası hangi durumlarda kesilebilir? 2022 evde bakım parası ne kadar? Evde bakım maaşı almak için neler yapılır, nasıl başvurulur? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı...
3.05.2022 Ekonomi
Erken emeklilik imkanı! İşçi, memur, kadın, erkek fark etmiyor! Tarih öne çekiliyor
Erken emeklilik imkanı! İşçi, memur, kadın, erkek fark etmiyor! Tarih öne çekiliyor Erken emeklilik fırsatı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı fark etmiyor. Hem kadınlar hem de erkekler yararlanabiliyor. Emeklilik tarihi öne çekiliyor. Pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını arıyor. Erken emekli olmak bazı şartları taşıyanlar için hayal olmaktan çıkıyor. Gerekli koşulları taşıyan ve müracaatta bulunanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Ancak pek çok çalışan haberdar değil. Örneğin kadınların 6 yıla kadar erken emeklilik imkanı bulunuyor. Erkek çalışanlar 1 yıllık askerlik borçlanmasından yararlanabiliyor. Engelli vatandaşların emekliliği için ise 1800 gün prim ödenmiş olması yeterli oluyor. İşte erken emeklilik ile ilgili tüm detaylar...
2.05.2022 Emekli
Memura erken emeklilik imkanı! Yaş şartı yok, 10 yıl çalışmak yeterli
Memura erken emeklilik imkanı! Yaş şartı yok, 10 yıl çalışmak yeterli Erken emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Kamuda memur olarak çalışanları ilgilendiriyor. Yaş şartı bulunmuyor. 10 yıl çalışanları kapsıyor. SSK'lı olarak çalışanlara tanınan malulen emeklilik imkanı memurlar için de bulunuyor. Peki erken emeklilikten kimler yararlanabiliyor? Malulen emekli olma şartları neler? Malulen emekli olmak maaşları nasıl etkiliyor? İşte tüm memurların bilmesi gereken konunun detayları...
27.04.2022 Memur
Emekli maaşları ve tazminat ödemeleri ile ilgili flaş detay! Düşük aylık ve...
Emekli maaşları ve tazminat ödemeleri ile ilgili flaş detay! Düşük aylık ve... Emeklilik planı yapan yüz binlerce kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Emekli aylığının düşük olarak bağlanmasına neden oluyor. Ayrıca tazminat ödemeleri de daha düşük olarak yapılıyor. Birçok kişi sağlık nedenleri ile malulen emekli olmak istiyor. Sigortalı olarak çalışan vatandaşların, iş hayatlarında verimli olarak çalışmalarına engel sağlık sorunlarının oluşmasının ardından malulen emekli olabilme hakkı doğuyor. Peki, malulen emekli olabilmek için aranan şartlar neler? Malulen emekli olanların maaşı düşüyor mu? İşte son zamanlarda sık sık aranan malulen emeklilik hakkında merak edilen soruların cevapları…
20.04.2022 Uzmana Sor
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira...
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira... Emekli milyonlarca kişiye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi. Bayram ikramiyeleri emekli milyonlarca kişinin hesabına yatıyor. Emekliye ödenecek bayram ikramiyeleriyle ilgili tarih belli oldu. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili 4 formül masada. İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması. 2021 enflasyonu yüzde 36.08 olarak gerçekleşti. İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilecek. İkramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer bu artış ikramiyeye yansıtılırsa bin 100 liralık tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilecek. Bu yıl 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 lira 40 kuruşu bulacak. Öte yandan emeklinin alacağı en düşük bayram ikramiyesinin 1500 lira olacağı ifade edildi. Emekli milyonlarca vatandaşı beklentisi ise daha fazla. Bunun yanında bayram ikramiyesinden yeni emekli olmuş olanlar da faydalanacak. Bayram ikramiyelerinden tüm emekliler aynı oranda yararlanacak. İşte emekli bayram ikramiyesiyle ilgili tüm detaylar...
28.03.2022 Emekli
Erken emeklilik ile ilgili açıklama! Yaşı beklemeye gerek yok, başvurular SGK'ya yapılıyor
Erken emeklilik ile ilgili açıklama! Yaşı beklemeye gerek yok, başvurular SGK'ya yapılıyor Emeklilikte yaşı beklemeye gerek kalmıyor. Erken emekli olabilirsiniz. Başvurular SGK müdürlüklerine yapılıyor. Hastalığı ya da engeli olup yaşı beklemeden az primle emekli olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. SGK istatistikleri yayımladı ve en çok hangi hastalıklardan dolayı erken emekli olanlar belli oldu. Hastalık nedenleriyle erken emekli olunabiliyor ve yaşı beklemeye de gerek kalmıyor. Erken emeklilikte 10 yıllık sigortalılık süresi ile toplam olarak 1800 gün malullük sigortası primi ödemiş olma şartı bulunuyor. Sürekli bakıma muhtaç derecede olanlarda ise 10 yıllık sigortalılık süresi şartı da aranmıyor. Şartları sağlayan vatandaşlar bağlı bulundukları SGK müdürlüklerine müracaat edebilir ve malulen emeklilik için başvuru yapabilirler. SGK, en çok hangi hastaları malulen emekli ediyor? Emeklilikle ilgili tüm detaylar...
12.03.2022 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK'ya başvurulması gerekiyor! 1800 gün primle emeklilik
Emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK'ya başvurulması gerekiyor! 1800 gün primle emeklilik Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekliliğe ilişkin çokça sorulan sorulardan biri, sağlığını yitirenlerin erken emekli olup olamayacağı konusunda. Hastalanan, ameliyat olan ve rapor alıp işine devam edemeyenlerin aklında nasıl emekli olacakları sorusu var. Sosyal güvenlik mevzuatımız kimlerin sağlık sorunları sebebiyle erken emekli olabileceklerini düzenlemiştir. Bu çerçevede, iki emeklilik kavramı öne çıkıyor. Bunlardan ilki 'malulen emeklilik', diğeri de 'engelli hakkıyla emeklilik' kavramıdır. Malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasında bazı farklar vardır. İşte malulen ve engelli emekliliği ile ilgili tüm detaylar...
4.03.2022 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Yüksek tazminat için tarih verildi
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Yüksek tazminat için tarih verildi Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Emeklilik ve kıdem tazminatı için hangi tarihin en karlı olduğu açıklandı. Emeklilik için temmuz ayını beklemek mantıklı olur mu? sorusuna cevap verildi. Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Kıdem tazminatı senede iki kere, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belirleniyor ve mali ve sosyal haklar çerçevesinde senede iki kere bir önceki altı aylık döneme göre artırılıyor. Temmuz ayında da kıdem tazminatının tavanı ocak-haziran döneminde uygulanan tazminat tavanına göre artacak. Kıdem tazminatı için bekleyeceksiniz emeklilik için temmuz ayı daha doğru olur.
3.03.2022 Uzmana Sor
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık…
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık… SGK, SSK, emekli, Bağkur’lu milyonları ilgilendiriyor. Tek tek açıkladı. O emekli maaşı kesilmez, bağlanan aylık vefat durumunda de emeklinin eş ve çocuklarına kalıyor. Yetim kız çocuklarına ödenen ölüm gelirleri, kız çocuğunun evlenmesi durumunda kesiliyor. Artan pay varsa annenin almakta olduğu ödeneğe ilave edilir. Malulen emekli olanların 4/A veya 4/B’li şekilde çalışmaları aylıklarının kesilmesine yol açmaz. SGK genelgesi ile şirket ortaklarının emeklilik şekli değişti. Ben esnafım ve pandemi dolayısıyla SGK ve vergi borcum çok. Eşim hamile, ben sağlıktan faydalanamıyorum, eşim nasıl sağlıktan yararlanabilir? Selamlar, EYT ne zaman çıkacak? 1995 Yılında işe girişim var, ben de EYT çıkarsa faydalanabilecek miyim? Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ve yaşım 26. Adıma GSS prim borcu çıkarılıyor, bunu iptal ettirmem mümkün müdür? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
28.02.2022 Uzmana Sor
Erken emeklilik ile ilgili kritik detay! Sağlık raporu yetiyor, prim gün sayısı ve yaş şartı...
Erken emeklilik ile ilgili kritik detay! Sağlık raporu yetiyor, prim gün sayısı ve yaş şartı... Emeklilik şartları ile ilgili bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. Bu şartı taşıyanlar erken emekli oluyor, ödenmesi gereken prim gün sayısının dörtte biri kadarı yetiyor. Emeklilik yaş haddinden indiriliyor ve erken emeklilik yolu açılıyor. Sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekiyor, o hastalar malulen emekli oluyor. Ayrıca engelli çocuğu bulunan kadın çalışanlar da erken emeklilik hakkından yararlanabiliyor. Bu durumda olan kadın çalışanların, prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, ödenen prim gün sayılarına ekleniyor. Ağır engelli çocuğu olan kadın çalışanların prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, emeklilik sürelerinden düşülüyor. Böylece erken emekli olarak emekli maaşı alabiliyor. Parkinson tanısı konulan vatandaşlar için de malulen emeklilik imkanı bulunuyor. Çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olan ve bunu raporla belgeleyenler, prim gün sayısına göre malulen emekli oluyor. İşte erken emeklilik ve malulen emeklilik ile ilgili bilinmeyen detaylar...
16.02.2022 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Malülen Emekli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki malülen emekli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.