Mal Paylaşımı

Mal Paylaşımı

Son dakika mal paylaşımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mal paylaşımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mal paylaşımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mal Paylaşımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mal paylaşımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 321 mal paylaşımı haberi bulunmuştur. Tüm mal paylaşımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir?
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir? Hem dini açıdan hem de günlük yaşam içerisindeki anlamı ile fıkıh kelimesi kullanılır. Bu bağlamda bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak, öğrenmek ve bilmek fıkıh olarak ifade edilmektedir. Bu karşılık kelime anlamı ile birlikte günlük hayatta kullanılan cevap olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda İslam hukukunda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü olarak da ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlamları eşliğinde günlük hayatta tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun kullanılır. Diğer yandan eski bir öğrenme biçimi olarak da ifade edilen fıkıh, günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan sözcükler içerisinde yer almaktadır.
22.04.2024 Gündem
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satıması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
18.11.2023 Gündem
Boşanma haberi herkesi şaşırtmıştı! 7 yıllık evlilik neden bitti?
Boşanma haberi herkesi şaşırtmıştı! 7 yıllık evlilik neden bitti? Yedi yıl önce büyük bir aşkla evlenen çift yolun sonuna geldik dedi ve ayrıldıklarını ilan etti. Boşanmak için mahkemeye dilekçe veren tarafın yakışıklı aktör Joe Manganiello olduğu ortaya çıktı. Peki 7 yıllık evlilik neden bitiiyor? Mal paylaşımı nasıl olacak? İşte yanıtı...
2.08.2023 Magazin
İki gelinine cinsel saldırıdan ceza aldı savcıdan itiraz geldi: Gelinlerin rızası var
İki gelinine cinsel saldırıdan ceza aldı savcıdan itiraz geldi: Gelinlerin rızası var Bursa'nın Osmangazi ilçesinde iki gelinine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Osman L.'ye (56) verilen 54 yıl hapis cezası, istinaf mahkemesince onandı. Duruşma savcısı ise oy çokluğu ile alınan karara 'Gelinlerin rızası var' diyerek itiraz etti. İlişki sırasında zor kullanıldığına dair hiçbir maddi bulgu olmadığını belirten savcı, "Bu olaylara şahit olan kimse bulunmadığı gibi en ufak şüphe duyan bir aile bireyi dahi yoktur" dedi.
7.01.2023 Yaşam
Satış iptal ediliyor! Mülke tedbir kararı konuluyor
Satış iptal ediliyor! Mülke tedbir kararı konuluyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satıması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
10.12.2022 Gündem
Kim Kardashian'a eski eşi Kanye West'ten şok! 'Müstehcen görüntülerini çalışanlarına gösterdi'
Kim Kardashian'a eski eşi Kanye West'ten şok! 'Müstehcen görüntülerini çalışanlarına gösterdi' Ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian ile Kanye West'in evliliği sekiz yıl sürmüştü. West Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle büyük tepki çekmiş; birçok ünlü marka rapçi ile işbirliklerini bitirme kararı almıştı. Yaşananların ardından ünlü ismin eski çalışanları, West'in kendilerine eski eşinin müstehcen fotoğraf ve videolarını gösterdiğini iddia etti. Anlatılanlara göre bununla da kalmayan Kanye, çalışanlarına yetişkin içerikli filmler de izletti. İşte detaylar...
24.11.2022 Magazin
Ozan, Sitare'yi arkasından bıçakladı! O Kız 9. bölümde neler oldu?
Ozan, Sitare'yi arkasından bıçakladı! O Kız 9. bölümde neler oldu? Kanal D'nin yeni sezona iddialı bir giriş yapan dizisi 'O Kız', 16 Kasım Çarşamba günü seyircilerle buluştu. Son bölümde Sitare'nin yalanları ortaya çıkmıştı ve Doruk babasına kavuşmuştu. Sitare'nin yanında ise Kadir'den başka kimse kalmamıştı. Peki, O Kız 9. bölümde neler oldu?
17.11.2022 Magazin
1 milyar liralık mal paylaşımı aileyi böldü!
1 milyar liralık mal paylaşımı aileyi böldü! Adana'da akaryakıt, hazır beton, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren grup şirketinin ortakları Halim E. (57) ve kardeşi Zafer E. (55), 1 milyar TL’lik mal paylaşımında anlaşamayınca davalık oldu. Halim E.’nin oğullarından Doğuş E., "Devletimizden can ve mal güvenliğimizi sağlamalarını istiyorum. Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle canımıza bir şey olmadan bu dava son bulsun istiyoruz" dedi.
29.08.2022 Yaşam
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu olacak! Düğmeye basıldı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu olacak! Düğmeye basıldı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için düğmeye basıldı. Meclis gündemine ekim ayında getirilmesi beklenen 7’nci yargı paketiyle birlikte kira uyuşmazlıklarında ‘arabuluculuk’ zorunlu olacak. Düzenlemeyle kira uyuşmazlıklarında, dava açmadan önce arabulucu devreye girecek.
12.08.2022 Ekonomi
BES, emekli maaşı, ikramiye, tazminat, maaş hepsini kapsıyor! 1 yıl sınırı var...
BES, emekli maaşı, ikramiye, tazminat, maaş hepsini kapsıyor! 1 yıl sınırı var... Maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti, yetim aylığı ile ilgili flaş gelişmesi. Nişanlar ve evlilikler bazen istenmeyen şekilde bitebiliyor. Çiftlerin ayrılmaya ya da boşanmaya karar vermesiyle başlayan bu süreçte, nişanda tarafların birbirine verdiği hediyeler, ziynet eşyaları ya da evlilik öncesinde ve sonrasında sahip olunan malların paylaşımı konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Yasaya göre; çiftlerin evlilik süresinde çalışarak aldığı maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti, yetim aylığı hesaba dahil. Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) alınacak toplu ödemeler de mal paylaşımı sırasında dikkate alınıyor. Özetle, bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki yasalar kime, hangi hakları tanıyor? İşte detayları...
25.07.2022 Ekonomi
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme...
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme... Ülkenin ünlü ve en zengin iş insanlarından biri olan Tom Hagen'ın eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 2018 yılının Ekim ayında kayboldu. Önce kaçırılma zannedilen olay ilerleyen zamanda açığa çıkan ayrıntılarla bambaşka bir boyuta ulaştı. Son olarak geçtiğimiz hafta Norveç basınında yer alan flaş detaylar ise herkese pes dedirtecek cinsten...
11.06.2022 Dünya
Enişte ile baldız arasında cinsel istismar davası! Son kararı Yargıtay verecek
Enişte ile baldız arasında cinsel istismar davası! Son kararı Yargıtay verecek İzmir'de, baldızı T.T.'yi (20) taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 7 ay hapis cezası alan G.T. (35) hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozulup, beraatine karar verildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi'nin verdiği kararda, T.T.'nin ifadelerinde çelişkiler bulunduğu, o dönem eniştesiyle ablası arasında mal paylaşımı konusunda çekişmeli boşanma davası başlaması nedeniyle G.T. ile menfaat çatışması yaşadıkları kaydedildi. T.T'nin avukatı, karara itiraz ettiklerini ve dosyanın Yargıtay'da incelenip son kararın verileceğini söyledi.
3.05.2022 Yaşam
Midyeci Ahmet, eski eşinin iddialarına gözyaşları içinde yanıt verdi
Midyeci Ahmet, eski eşinin iddialarına gözyaşları içinde yanıt verdi Midyeci Ahmet adıyla bilinen Ahmet Çiçek, eski eşinin iddialarına sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile cevap verdi. Ahmet Çiçek "Ailesinden bana ve yardımcıma tehditler geliyor. Yardımcım arabadan inince maskeli bir kişinin silahlı saldırısına maruz kalıyor. 16 yaşında çocuk göndermişler. Ben buradayım, bir tane korumam var onu da azat edeceğim. Kim geliyorsa gelsin ama 16 yaşında çocuğu yollamayın. Göndereceğiniz kişi kimi vuracağını bilsin, ya da en kötü siz gelin. Gelmezseniz namertsiniz. Sizden korkan sizden beter olsun. Bu arkadaşım saldırıya uğrayınca ben de 'Bu şube bize ait değildir' dedim" açıklaması yaptı.
6.04.2022 Gündem
Hamdi Alkan ve Selen Görgüzel boşandı! Detaylar ortaya çıktı; ev, araba ve nafaka...
Hamdi Alkan ve Selen Görgüzel boşandı! Detaylar ortaya çıktı; ev, araba ve nafaka... Yönetmen Hamdi Alkan (55) ile oyuncu ve şarkıcı Selen Görgüzel (43), Beykoz Aile Mahkemesi’nde görülen dava ile sekiz yıllık evliliklerini anlaşmalı olarak sonlandırdı. 10 dakikada biten duruşmanın ardından Selen Görgüzel, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan boşanmanın detayları da ortaya çıktı.
19.03.2022 Magazin
Gökhan Çıra ile Selin Ciğerci boşandı! İşte mal paylaşımı...
Gökhan Çıra ile Selin Ciğerci boşandı! İşte mal paylaşımı... İki yıl önce görkemli bir düğünle evlenen ve yakın zamanda evlat edineceklerini söyleyen fenomen Selin Ciğerci ile futbolcu Gökhan Çıra boşandı. İkilinin, kozmetik firmasında birlikte çalışmaya devam edeceği ve milyon liralık arabalarındaki ortaklığı sürdürecekleri öğrenildi.
10.09.2021 Magazin
41 yıllık miras anlaşmazlığı arabuluculuk ile çözüldü
41 yıllık miras anlaşmazlığı arabuluculuk ile çözüldü Konya'da 28 kişinin taraf olduğu 41 yıllık miras uyuşmazlığı, arabulucunun 1,5 ay süren ve 28 kişi ile yaptığı görüşme sonucunda çözüme kavuştu.
18.07.2021 Yaşam
Vefat eden işçinin kıdem tazminatını eşi alabilir mi? Kıdem tazminatı boşanmada mal paylaşımına girer mi?
Vefat eden işçinin kıdem tazminatını eşi alabilir mi? Kıdem tazminatı boşanmada mal paylaşımına girer mi? Kıdem tazminatı pek çok çalışan açısından önem büyük önem taşır. İşten çıkarılma sonrasında işveren tarafından ödenen kıdem tazminatı, çalışma hayatında en çok dava konusu olan alacakların başında gelir. Ancak işçinin ölümüne bağlı olarak mirasçılarının kıdem tazminatı talep edip edemeyeceği ve boşanmada kıdem tazminatının mal paylaşımına girip girmeyeceği en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Vefat eden kişinin kıdem tazminatına ne olur? Kıdem tazminatı üzerindeki eşlerin hakları nelerdir? Veya vefat eden işçinin kıdem tazminatını eşi alabilir mi? Vefat eden işçinin kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatı boşanmada mal paylaşımına girer mi? İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilenler...
13.07.2021 Çalışma Hayatı
Dava başladı! Parasını babası yönetiyor
Dava başladı! Parasını babası yönetiyor Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Şarapçıoğlu’nun tanıkları, ikilinin düğün masrafını yarı yarıya ödediğini ve Oktay’ın parasını babasının yönettiğini söyledi.
20.06.2021 Magazin
Metin Şentürk'e şok! İtirazı reddedildi!
Metin Şentürk'e şok! İtirazı reddedildi! Yargıtay, yerel mahkeme tarafından eski eşi Fulya Kalkavan’a 4 milyon 337 bin 793 lira katılma alacağı ödemesine hükmedilen Metin Şentürk’ün itirazını reddetti. Fulya Kalkavan’ı haklı bulan Yargıtay, yerel mahkemece verilen bu kararı onadı.
2.06.2021 Magazin
En büyük sorun boşanmada mal paylaşımı! Yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor!
En büyük sorun boşanmada mal paylaşımı! Yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor! Türkiye'de yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmada karşılaşılan en büyük problem ise mal paylaşımı. Boşanmada çiftler hatta aileler arasında yaşanan sorun ise altınların paylaşımı. Peki, Altınlar erkekte mi kadında mı kalmalı? Boşanmada mal paylaşımı nasıl gerçekleşir? Kanunlar mal paylaşımı konusunda neler söylüyor? İşte Boşanmada mal paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler...
26.01.2021 Ekonomi
Silivri'de vahşet! Astım hastası karısını boğarak öldürdü
Silivri'de vahşet! Astım hastası karısını boğarak öldürdü İstanbul Silivri'de 3 yıllık evli olan Süleyman Güngörmüş ve Melek Güngörmüş arasında alyans bozdurma nedeniyle tartışma çıktı. Kumar bağımlısı olduğu öğrenilen ve borçlarını ödemek için alyansı bozduran Süleyman Güngörmüş tartıştığı astım hastası eşi Melek Güngörmüş boğarak öldürdü. Öldürülen kadının kız kardeşi; "Astım hastası olduğunu bildiği halde 45 kilo ablamın boğazını sıkarak öldürüyor. Kadın cinayetlerinin son halkası benim ablam oldu" dedi.
20.01.2021 Gündem
Mal paylaşımı ile ilgili önemli detay! Hak alınamıyor
Mal paylaşımı ile ilgili önemli detay! Hak alınamıyor Herkesi ilgilendiriyor. Bunu yapanın pay oranı azalıyor ya da hiç alamıyor. Birçok kişi farkında değil. 1 Ocak 2002'den beri uygulanıyor. Güzel hayallerle başlayan evlilikler beklenmedik sonuçlarla bitebiliyor. Resmi verilere göre; yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmalar sonrasında ise en çok mağduriyet ve kavgalar mal paylaşımında ortaya çıkıyor. Belki de farkında olunmadan haklar eşlerden diğerine devrediliyor.
18.01.2021 Ekonomi
Tanık gösterdiği kadın sevgilisi çıktı! Adliye binası karıştı
Tanık gösterdiği kadın sevgilisi çıktı! Adliye binası karıştı Kayseri Barosu’na üye bir avukatın duruşma öncesi darp edildiği boşanma davasında ilginç ayrıntıların yer aldığı ortaya çıktı. Ercan T. (44), eşinin açtığı davada, B. A. isimli bir kadını tanık olarak gösterdi. Sibel T. (34) ise, B. A.’nın otobüs şoförü eşi M. A.’yı tanık olarak gösterdi. Avukata yönelik darp da tam da bu yüzden çıktı. M. A., adliye içinde, “Benim eşimin Ercan ile ilişkisi var” deyince olanlar oldu.
14.10.2020 Gündem
Çoğu kişi bunu bilmiyor! Boşanmada mal paylaşımına hepsi dahil ediliyor...
Çoğu kişi bunu bilmiyor! Boşanmada mal paylaşımına hepsi dahil ediliyor... Boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Boşanma durumunda en çok sıkıntı yaşanan konu ise mal paylaşımı. Çoğu kişi haklarını bilmedikleri için mağduriyet yaşayabiliyor. Bunun için de nelerin mal paylaşımına dahil olduğunu bilmek büyük önem taşıyor. Çiftlerin evlilik süresinde çalışarak aldığı maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti ve yetim aylığı da mal paylaşımı hesabına dahil. Yani bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar ‘edinilmiş mal’ olarak kabul ediliyor. İşte tüm bilgiler...
19.08.2020 Ekonomi
Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, annesi ve kardeşini öldürdü! Sebebi ortaya çıktı
Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, annesi ve kardeşini öldürdü! Sebebi ortaya çıktı Adana'da annesi İkbal Polat ile avukat kardeşi Altuğ Polat'ı (42) tabancayla vurarak öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın (45), mal paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmada cinayeti işlediği ortaya çıktı. Avukat Polat ile annesinin, baba Şeref Polat'ın akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla vesayet davası açtığı öğrenildi.
12.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mal Paylaşımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mal paylaşımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.