Makat

Makat

Son dakika makat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan makat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını makat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Makat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan makat gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 makat haberi bulunmuştur. Tüm makat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Evde kendin yap: Basur sorunu bu çaylarla hafifliyor! Hemoroid sancısına şifa oluyor
Evde kendin yap: Basur sorunu bu çaylarla hafifliyor! Hemoroid sancısına şifa oluyor Makat bölgesindeki iltihaplanma olarak bilinen basur oldukça sancılı, kanamalı, şişliklere neden olan bir rahatsızlıktır. Gündelik hayatı sıkıntıya düşüren basur evde hazırlayacağınız çaylarla bir nebze olsun hafifliyor. İşte hemoroide sancısına iyi gelen çaylar...
16.12.2023 Sağlık
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi Birçok insan, tuvalette uzun süre oturma alışkanlığı nedeniyle sağlığını riske atıyor. Sağlık uzmanları, uzun süreli tuvalet molalarının sağlığınıza riske atabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle tuvalette uzun süre vakit geçirmenin, önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığı, tuvalette uzun süre kalma sonucunda rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığı belirtiliyor.
9.10.2023 Sağlık
Hastaneye götürüldü, makatında tespit edildi!
Hastaneye götürüldü, makatında tespit edildi! Kars’ta polisin yol kontrolünde durdurduğu yolcu otobüsünde hareketinden şüphelenilen İran uyruklu kişinin hastanede çekilen röntgeninde, makatında uyuşturucu tespit edildi. Uyuşturucuyu doğal yollarla çıkaran şüpheli, tutuklandı.
6.03.2023 Yaşam
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları!
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları! İnsan papilloma virüsü (HPV), ciltten cilde temas yoluyla insanlar arasında geçen viral bir enfeksiyondur. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, 40'tan fazla çeşiti de cinsel temas yoluyla bulaşır. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.05.2022 Sağlık
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir?
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi nedir, hangi hastalıkların tedavisinde uygulanır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022 Sağlık
Makatına torpil yerleştirip patlatan kişi, tıp literatürüne girdi
Makatına torpil yerleştirip patlatan kişi, tıp literatürüne girdi Denizli'nin Tavas ilçesinde 2014 yılında, şizofreni hastası Ramazan B.'nin (35) makatına torpil yerleştirip, patlatmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tedavi edilip, taburcu edilmesi, bilim adamlarının yayınladığı makaleyle tıp literatürüne girdi.
6.03.2022 Gündem
Makat sarkması neden olur?
Makat sarkması neden olur? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, rektal prolapsus olarak da bilinen makat sarkmasının nedenlerini, tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
8.02.2022 Sağlık
'Doğum koçu' ile evde doğum yapan kadının bebeği oksijensizlikten öldü
'Doğum koçu' ile evde doğum yapan kadının bebeği oksijensizlikten öldü Ankara'da, 'doğum koçu' tarafından evde doğum yaptırılan Ö.G.'nin (41) bebeği, ters gelerek doğum kanalında kaldı. Hastaneye kaldırılan Ö.G. ameliyata alınırken, bebeğin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi.
12.01.2022 Yaşam
Anal fistül nedir, nasıl tedavi edilir?
Anal fistül nedir, nasıl tedavi edilir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, anal füstül hastalığı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Anal fistül nedir, nasıl tedavi edilir?
Anal fistül nedir, nasıl tedavi edilir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, anal füstül hastalığı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Her ne kadar anal fissür (makat çatlağı) ile ismi karışsa da, anal fistül apayrı bir hastalıktır. Dış deliği, makat kenarında; iç deliği ise bağırsağın iç kısmında olan, normalde bulunmaması gereken bir yol olan anal fistül; bağırsak, makat kenarı apselerinin iyileşmesi sırasında ya da tedavisi sonrasında ortaya çıkabilir. Ayrıca fistüllerin varlığında da makat etrafı apseleri görülebilir. Anal fistüllerin tanısında elle ve gözle muayene yeterli olabileceği gibi, daha kompleks fistüllerde makat bölgesinin görüntülenmesini sağlayan MR ya da endoskopik ultrasonlar gerekli olabilir. Anal fistüllerin tedavisi, fistüllerin etkilediği makat etrafı kaslarının ne kadarının tutulduğuyla alakalıdır. Makat kaslarının belli bölümlerinde ve küçük miktarlarda olan basit fistüllerde, fistülün kesilip temizlenmesi yeterli olabileceği gibi; kasların ciddi anlamda tutulduğu ve kesilmesinin kas fonksiyonu bozukluğuna (gaz ve dışkı kaçırma ve makatta ıslaklık oluşması) neden olabilecek durumlarda kas kesilmesini engelleyen “sfinkter koruyucu yöntem” dediğimiz işlemler uygulanır.
5.01.2022 Sağlık
Kadınlarda rahimi daraltıyor, kısırlığa neden oluyor!
Kadınlarda rahimi daraltıyor, kısırlığa neden oluyor! Rahim içi şekil bozuklukları grubunda yer alan rahim perdesi sık karşılaşılan problemlerden biridir. Uterin septum yani halk arasındaki bilinen adı ile ‘Rahim Perdesi’ rahimin doğuştan gelişen bir anomalisi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Onur Meray, kısırlığa neden olan rahim perdesi hakkında merak edilenleri anlattı.
6.12.2021 Sağlık
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun Kadınların en sık ihtiyaç duyduğu genital bölge operasyonları son yıllarda oldukça popüler uygulamalar arasında gösteriliyor. Kadınların en çok tercih ettiği operayonlar arasında iç dudak estetiği, klitoris estetiği, vajina daraltma, genital gençleştirme ve beyazlatma yer alıyor. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı.
2.11.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Basur kansere dönüşür mü?
Basur kansere dönüşür mü? Hemoroid halk dilinde basur olarak bilinen bir makat hastalığıdır. Birçok makat hastalıkları gibi bağırsak kanseri de basurun belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu nedenle makat bölgesinde en ufak şikâyeti olan hastalar geciktirmeden uzman bir doktora görülmelidir. Doktor öncesi bilgi sahibi olmak için Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hemoroid hastalığının kansere dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında çok rahat ulaşılabileceğiniz önemli bilgiler verdi.
22.09.2021 Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır! Rahim ağzı kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen jinokolojik kanserlerin başında geliyor. Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek ve sigara içmek geliyor. Bunun yanı sıra ileri evreye kadar şikayet oluşturmayan rahim ağzı kanserinde en önemli risk faktörü olarak HPV virüsü gösteriliyor. Peki, Rahim ağzı (serviks) kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğt. Üyesi Şefik Gökçe anlattı.
14.09.2021 Sağlık
Sigara, çay ve kahve ile ilgili flaş açıklama!
Sigara, çay ve kahve ile ilgili flaş açıklama! Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Altınova, idrar kaçırmanın bireyin yaşam kalitesini bozduğunu söyleyerek, “Sigara kullanımı, fazla kahve ve çay tüketimi ile bazı ilaçlar idrar kaçırmayı artırıyor. Obezite ve kronik kabızlık ile menopoz gibi faktörler idrar kaçırmanın nedenleri arasındadır” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Makat çatlağına şifa olan besinler!
Makat çatlağına şifa olan besinler! Kabızlık yaşayan kişilerde dışkılama sırasında basınç ve zorlama ile anüste çatlaklar ya da yırtıklar oluşur. Oluşan bu yırtıklara makat çatlağı (anal fissür) denir. Bu yırtıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olan en temel sebep kabızlık ve ishal ataklarıdır.
5.09.2021 Sağlık
Mantar hastalığı nedir, neden olur? Mantara iyi gelen şeyler nelerdir?
Mantar hastalığı nedir, neden olur? Mantara iyi gelen şeyler nelerdir? Mantar hastalığı, deri üzerinde oluşan ve tek hücreli mantarların oluşturduğu enfeksiyonlu ve bulaşıcı bir hastalıktır. Mantar hastalığı, akıntı, kaşıntı, renk ve doku değişiklikleri ile belirti gösteriyor. Peki, Mantar hastalığı nedir, neden olur? Mantara iyi gelen şeyler nelerdir? İşte detaylar…
16.02.2022 Sağlık
Stres egzaması belirtisi ve tedavi yöntemleri
Stres egzaması belirtisi ve tedavi yöntemleri Günümüz yaşam şartlarında strese bağlı egzama sıklıkla görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Cilt rahatsızlıklarının büyük bir bölümü kişilerde meydana gelen psikolojik hastalıklar sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Strese bağlı egzamalarda son dönemlerde en çok rastlanan deri rahatsızlıklarından bir tanesidir.
16.02.2022 Sağlık
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir Lazer ile hemoroit, anal fissür (anüs çatlağı) ve kıl dönmesinde tedavi başarısının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu, “İşlem çoğu zaman genel anestezi gerektirmez, lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile çözümlenmektedir. Lazer ışının etkisi hastalıklı bölgeye olduğu için, sağlam dokular hasar görmez, komplikasyon oranları da çok düşüktür. Lazer ile 20 dakikalık işlemden sonra hasta aynı gün taburcu edilir” dedi.
5.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Makat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki makat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.