Kurumlar Vergisi

Kurumlar Vergisi

Son dakika kurumlar vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kurumlar vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kurumlar vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kurumlar Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kurumlar vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.281 kurumlar vergisi haberi bulunmuştur. Tüm kurumlar vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.
24.03.2024 Ekonomi
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
Vergi rekortmeni güreş ağası için şikayet yağdı! Doğal yapıyı bozdu, dereden 352 bin ton kumu çaldı...
Vergi rekortmeni güreş ağası için şikayet yağdı! Doğal yapıyı bozdu, dereden 352 bin ton kumu çaldı... Vergi rekortmeni güreş ağasının yaptıkları ilçede yaşayanları bezdirdi. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hem vergi rekortmeni hem de güreş ağası olan kırma, eleme ve yıkama tesisi sahibi A.R.Y.'nin, Bıçkıcı Deresi'nden 352 bin 172 ton kum ve çakılı izinsiz alıp, işleyerek sattığı tespit edildi. Buna karşın kendisine kesilen 8,5 milyon liraya yakın cezayı da yıllardır ödemeyen A.R.Y. hakkında hazırlanan rapor, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.
28.11.2023 Gündem
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma süresi uzatıldı!  Resmi Gazete'de yayımlandı
Borç yapılandırma süresi uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep hali devam eden yerlerde borçların 29 Şubat 2024'e kadar yapılandırılmasına dair tebliğ yayımladı.
9.08.2023 Ekonomi
Ev, dükkan, arsa satışında yeni dönem! Vergi muafiyeti ortadan kalktı
Ev, dükkan, arsa satışında yeni dönem! Vergi muafiyeti ortadan kalktı Ev, dükkân ve arsa satışında yeni dönem başladı. Şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl aktiflerinde tutup sonra satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden istisnaydı. Bu istisna ortadan kalkmış oldu. Şirketler kazançlarının tamamı üzerinden Kurumlar Vergisi (KV) ödeyecekler. İşte detaylar...
18.07.2023 Ekonomi
Fatih Erbakan’dan ÖTV zammı flaş açıklaması
Fatih Erbakan’dan ÖTV zammı flaş açıklaması Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, akaryakıta gelen ÖTV zammını eleştirerek, “Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.
16.07.2023 Ekonomi
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi?
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi? Kurumlar vergisi oranı arttırıldı mı, kurumlar vergisi nedir? Kurumlar vergisine yeni düzenleme geldi. 2023 yılı için belirlenen genel Kurumlar Vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak. Peki, Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi ne demek?
5.07.2023 Ekonomi
İşçi ve emeklilere zamla ilgili yeni açıklama: ‘Verdiğimiz sözler yerine gelecek'
İşçi ve emeklilere zamla ilgili yeni açıklama: ‘Verdiğimiz sözler yerine gelecek' Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması ve memurlara yapılan seyyanen zamdan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan önemli açıklamalar geldi. CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Dağ, işçi ve memur emeklileri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
5.07.2023 Gündem
Emeklilere refah payı! AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı...
Emeklilere refah payı! AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı... Emeklilere refah payı verilmesine ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanı Güler'den geldi. Güler, “5 bin 500 TL olan emelli maaşı seçim öncesinde 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Şu andaki teklifimizde yer almıyor” dedi.
5.07.2023 Emekli
MTV ve kurumlar vergisi için yeni düzenleme yapıldı
MTV ve kurumlar vergisi için yeni düzenleme yapıldı 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki katına çıkarıldı.
5.07.2023 Ekonomi
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi tür bağış ve yardımların vergi matrağından düşürüleceğine dair rehber hazırladı. Deprem yardımları da vergiden düşürülecek yardımlara dahil edildi.
22.05.2023 Ekonomi
Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de
Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de  Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
21.03.2023 Gündem
Çalışan depremzede için 50 bin TL destek! Ücret alınmayacak
Çalışan depremzede için 50 bin TL destek! Ücret alınmayacak Borç yapılandırma düzenlemesine depremzedelere yardımı kolaylaştıran maddeler eklendi. Çalışan depremzedeye işveren tarafından yapılan ayni yardımlar ile 50 bin lirayı geçmeyen nakdi yardımlardan vergi alınmayacak. Kurumlar Vergisi mükellefine sağlanan vergi teşviklerinden de bir kereye mahsus yüzde 10 kesinti yapılacak. İşte detaylar...
10.03.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Deprem bağışları vergiden düşer mi? Açıklama geldi
Deprem bağışları vergiden düşer mi? Açıklama geldi Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem bölgesine yapılan nakdi yardımlara ilişkin, "Bağış ve yardımlar vergiden değil, matrahtan düşülmektedir. Kazançtan indirim ile vergiden indirim tamamen birbirinden farklı kavramlardır" açıklamasını yaptı.
16.02.2023 Ekonomi
Bağışlar vergiden düşer mi, deprem bağışları vergiden düşüyor mu? Deprem yardımları vergiden muaf mı?
Bağışlar vergiden düşer mi, deprem bağışları vergiden düşüyor mu? Deprem yardımları vergiden muaf mı? Depremzedeler için Türkiye’nin birçok ilinden bağışlar gelmeye devam ediyor. Bağışlar yapılırken vatandaşlar tarafından Deprem yardımları vergiden düşüyor mu, bağışlar vergiden düşer mi? Sorusunun yanıtı araştırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergi boyutuna ilişkin ayrıntıları açıkladı. Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunu kapsamında Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamı ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınacak. İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
Bağışlarda vergi indirimi sağlanıyor
Bağışlarda vergi indirimi sağlanıyor Gerek şahıslar gerekse şirketler, Türkiye Kızılay Derneği’ne yaptıkları nakdi bağışların tamamını vergiye tabi gelirlerinden düşebiliyorlar. Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecektir. Aynı şekilde, Türk Kızılayınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağışların tamamı da indirime konu edilebilecektir. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacaktır.
14.02.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı
Kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı Kur korumalı mevduat ile ilgili flaş karar verildi. Şirketlerin kur korumalı mevduattan elde ettikleri kazançlar için uygulanan kurumlar vergisi istisnası uzatıldı.
26.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kurumlar Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kurumlar vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.