Kürt Sorunu

Kürt Sorunu

Son dakika Kürt sorunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kürt sorunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kürt sorunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürt Sorunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürt sorunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.176 kürt sorunu haberi bulunmuştur. Tüm kürt sorunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
Vatandaştan Ali Babacan’a tepki: İslam’a saldıranlarla birliktesiniz
Vatandaştan Ali Babacan’a tepki: İslam’a saldıranlarla birliktesiniz Van’ın Erciş ilçesinde parti binasının açılışına katılan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a tepki gösteren bir vatandaş, “İslam’a saldıranlarla birliktesiniz. CHP zihniyeti dinime saldırıyor, namusuma saldırıyor ve siz onlarla birliktesiniz” dedi.
6.08.2022 Siyaset
MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim için tarih verdi: Onlara sandığı dar edeceğiz
MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim için tarih verdi: Onlara sandığı dar edeceğiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Kürt sorunu' tartışmasıyla ilgili konuşan Bahçeli, "Böylesi bir dönemde CHP Genel Başkanı'nın sözde Kürt sorunundan bahsetmesi tesadüf müdür?" ifadelerini kullandı. Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Herkes hesabını 2023 yılının haziran ayına göre yapmalıdır. Zillet İttifakı biraz sabretsin, onlara Türkiye'nin büyüklüğünü aziz millet iradesiyle göstereceğiz, sandığı dar edeceğiz” dedi.
5.10.2021 Siyaset
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, "Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır." dedi.
1.10.2021 Siyaset
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kim kürt sorunu var diyorsa şunu tarif edin. ‘Kürt sorunu var’ derken neyi kastediyorsunuz. Tarif edin. Ben böyle bir sorun görmüyorum. Geçmişte yaşanan sosyal, ekonomik ve idari eşitsizliklerle güdülenmiş gibi sunulan terör sorununu bir etnik gruba ilişkin tanımsal yakıştırmalarla meşrulaştırma gayretlerinin tezahürü olan kürt sorunu kavramını reddediyoruz. Kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz” dedi.
30.09.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması!
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ile ilgili konuşarak, "Yeni sistemde Parlamento'nun erken seçim kararı alınması zorlaştırıldı. Erken seçim olmasın diye bir sistem var Türkiye'de." dedi.
30.09.2021 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na HDP tepkisi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na HDP tepkisi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP'yi meşru görmek, meşruiyet kavramında vurulmuş paslı zincirdir. CHP Genel Başkanı tarihi bir yanlışın içindedir" dedi.
23.09.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Sorunları dostlarımızla beraber çözeceğiz
Kılıçdaroğlu: Sorunları dostlarımızla beraber çözeceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım. Dostlarımızla beraber çözeceğiz bütün sorunları. Sorunlarla boğuşan değil nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacımız var'' dedi.
22.09.2021 Siyaset
HDP'li Sezai Temelli'nin sözleri siyaseti karıştırdı!
HDP'li Sezai Temelli'nin sözleri siyaseti karıştırdı! Siyasette İmralı polemiği sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir belgeselde, “Kürt sorununu çözmek için meşru organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ görebiliriz” dedi. CHP Lideri, geçmişte çözüm sürecinin başarısızlığında önemli neden olarak TBMM’nin etkin şekilde devreye alınmamasını ve muhatabın “gayrimeşru” olmasını görüyordu. Kılıçdaroğlu yeni bir “çözüm süreci” mi vaat ediyordu? Bu yaklaşımı Millet ittifakı da paylaşıyor muydu? Yoksa kapatma davası sürecinde HDP’ye yönelik bir jest mi söz konusuydu?
22.09.2021 Siyaset
Bahçeli: Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur
Bahçeli: Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını ifade ederek, “Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir. Kılıçdaroğlu’nun iradesi rehin alınmış, vicdanı haczedilmiştir” dedi.
21.09.2021 Siyaset
Bakan Soylu'dan 'Osman Şiban' açıklaması
Bakan Soylu'dan 'Osman Şiban' açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldığı öne sürülen Osman Şiban hakkında, "3 teröriste ev sahipliği yapan kişi Osman Şiban. Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamızda ne varsa bunun sonucunu ortaya koyarız" dedi.
26.11.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi... AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşı çalışmaları ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan " Yerli aşı iyi bir aşamaya geldi. En geç nisan ayında uygulamaya geçilmesini umuyoruz" dedi. Arınç'ın istifası ile ilgili de isim vermeden konuşan Erdoğan "Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir. Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur" ifadelerini kullandı.
25.11.2020 Siyaset
Devlet Bahçeli'den sert tepki: Biz harcarsak hainleri harcarız!
Devlet Bahçeli'den sert tepki: Biz harcarsak hainleri harcarız! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. "Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir. Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir." diyerek Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Bahçeli, " MHP ve AK Parti iki kahraman millet eseridir. Biz harcarsak hainleri harcarız. Cumhur İttifakı al-ver süreci ile kurulmamıştır." dedi.
24.11.2020 Siyaset
Kılıçdaroğlu: 'Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu biziz'
Kılıçdaroğlu: 'Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu biziz' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oylarının bekledikleri ölçüde artmadığını belirterek, "Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu kim; sorumlusu biziz. Vatandaş değil" dedi.
11.11.2020 Siyaset
İYİ Parti lideri Akşener'den Kürt ve Zazalara mesaj
İYİ Parti lideri Akşener'den Kürt ve Zazalara mesaj İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultay konuşmasında Kürtlere ve Zazalara yönelik mesajları dikkat çekti. Akşener daha öncede eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı çıkışa verdiği cevap ile çok konuşulmuştu.
22.09.2020 Siyaset
HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında soruşturma
HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında son günlerden yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.
14.09.2019 Gündem
İmralı'dan HDP'ye '23 Haziran' çağrısı!
İmralı'dan HDP'ye '23 Haziran' çağrısı! İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptı.
20.06.2019 Gündem
Turgut Özal, vefatının 26. yılında anılıyor
Turgut Özal, vefatının 26. yılında anılıyor Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 26 yıl geçti.
17.04.2019 Siyaset
Başbakan Yıldırım: Kesin hedef 1370 kilometrelik Irak-Suriye sınırını temizlemek
Başbakan Yıldırım: Kesin hedef 1370 kilometrelik Irak-Suriye sınırını temizlemek Başbakan Yıldırım, İzmir’de CNN Türk’te yayınlanan ‘Seçim Özel’in konuğu oldu. Hande Fırat’ın moderatörlüğünü yaptığı programda, Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal (ortada) ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’nın sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, ‘Kandil operasyonu adım adım ilerliyor’ dedi, ekledi: Kandil bölgesi, terörle mücadelede bizim için stratejik nokta, kırmızı çembere alınmış yer. Hedef, 1370 km.’lik Irak ve Suriye sınırını yüzde yüz güvenli hale getirmek
20.06.2018 Siyaset
"Suruç'taki olayın aydınlanmasını bekliyoruz"
"Suruç'taki olayın aydınlanmasını bekliyoruz" CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu bayramda Suruç'ta acı bir olay yaşadık. 4 kişi hayatını kaybetti. Hepimiz üzüldük ve hepimiz olayın aydınlanmasını bekliyoruz." dedi.
17.06.2018 Siyaset
Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingindeki HDP bayraklarına tepki
Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingindeki HDP bayraklarına tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, CHP'nin cumhurbaşkan adayı Muharrem İnce'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingde HDP'nin bayraklarının yer almasına tepki göstererek, "Geçmişte Hakkari gibi benzer yerlerde o şekilde miting yapmıştı. Dünkü Diyarbakır mitingi de büyük ölçüde HDP desteğiyle gerçekleştirilmiş bir mitingdir. Bunu bütün Diyarbakırlılar biliyor, bütün Türkiye'nin de bilmesinde yarar var" dedi.
12.06.2018 Siyaset
Oy değil sorunu çözmek istiyorum
Oy değil sorunu çözmek istiyorum CHP’li İnce Diyarbakır mitingine ‘Kardeş kavgası son bulsun’ sözleriyle başladı. Kürt sorununa çözüm için 3B önerisini yineledi: Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz
11.06.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buket Aydın moderatörlüğündeki ‘Seçim Özel’de, Demirören Medya Grup Başkanı, Kanal D ve CNN Türk İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Kandil ve Sincar'a olası operasyon ile ilgili konuşan Erdoğan: “Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... BM'nin Mahmur meselesini de halletmesi lazım. Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bunları çok konuştum. Şimdi de konuşuruz. Bu meseleyi çözmezseniz vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur'dan. Sİncar da küçük bir Kandil'dir aslında.” dedi.
8.06.2018 Siyaset
Meclis’te ‘çözüm komisyonu’ vaadi!
Meclis’te ‘çözüm komisyonu’ vaadi! Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Van mitinginde Kürt sorunuyla ilgili, “Çözüm yeri TBMM’dir, orada temsil edilen siyasi partiler aldıkları oya, milletvekili sayısına bakmadan eşit üyeyle komisyon kuracağız. TRT kanallarından birini bu soruna tahsis edeceğiz” dedi
4.06.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kürt Sorunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürt sorunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.