Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022!
Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022! Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na (GFN) göre 2022 yılına ait kaynakların 28 Temmuz itibarıyla bitti. Peki, Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek?
29.07.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli: Elektrikli traktör prototiplerimiz seri üretime hazır
Bakan Pakdemirli: Elektrikli traktör prototiplerimiz seri üretime hazır Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Yerli ve milli traktörümüz günlük 7 liralık şarjla akşama kadar 8 saat çalışacak. Prototiplerimiz seri üretime hazır. Onlar konuşur, biz yaparız. Son derece ekonomik olacak, çiftçilerimizin mazot derdi bitecek" dedi.
27.03.2019 Ekonomi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yetkinlikleri için güç çarpanı olacak Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasının hızla tamamlanacağını belirterek, "Ulaşım, enerji, elektroteknik, yapı malzemeleri, kimya ve gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek" dedi.
22.05.2024 Ekonomi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
ELEV Eğitim Vakfı Okulları İklim Değişikliği ve Küresel Isınma ile Mücadele Ediyor
ELEV Eğitim Vakfı Okulları İklim Değişikliği ve Küresel Isınma ile Mücadele Ediyor ELEV Eğitim Vakfı Okulları öğrencileri, iklim değişikliğine dikkat çekmek için karbon ayak izini azaltacak ve doğaya geri dönüş sağlayacak çalışmaları ile EKo-Okul projesi uygulayıp “yeşil bayrak” almaya hak kazandı.
24.11.2022 Advertorial
Karbon ayak izi nedir, hesaplama formülü ne? Karbon ayak izi nasıl hesaplanır, ölçülür, azaltılır ve neden olur, karbon ayak izi ne demek?
Karbon ayak izi nedir, hesaplama formülü ne? Karbon ayak izi nasıl hesaplanır, ölçülür, azaltılır ve neden olur, karbon ayak izi ne demek? İklim değişikliği tüm dünya için tehdit olmayı sürdürüyor. Yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir yaşamın yolu ise insanoğlundan geçiyor. Çevremizi korumak, gelecek nesillere en kıymetli mirası bırakmak bizim elimizde.  Bu anlamda iklim değişikliğiyle ve küresel ısınmayla mücadelenin bir yolu olarak karbon ayak izi azaltma karşımıza çıkıyor. Peki, Karbon ayak izi nedir? Karbon ayak izi nasıl azaltılır, karbon ayak izi hesaplama nasıl yapılır? Karbon ayak izi ne demek?
30.09.2022 Gündem
İGA İstanbul Havalimanı ‘Karbon Salımı Sertifikası’nda seviye atladı
İGA İstanbul Havalimanı ‘Karbon Salımı Sertifikası’nda seviye atladı İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından verilen Havalimanı Karbon Akreditasyonu kapsamındaki ‘Karbon Salımı Sertifikası’nı Seviye 3’e yükseltti.
3.06.2022 Ekonomi
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda!
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda! Artan dünya nüfusu, iklim krizi, savaşlar nedeniyle son yılların en önemli gündemi olan gıda, tüm üretim ve tedarik ağıyla çözüm arayışına girdi. Bu arayışa çözüm olmak hedefiyle İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak.
13.05.2022 Ekonomi
Yağmur barajlardaki su seviyesini arttırdı
Yağmur barajlardaki su seviyesini arttırdı İzmir'de son haftalarda etkili olan yağışlı hava, barajlardaki su seviyesini dikkat çekici ölçüde artırdı. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aslı Bor Türkben, yağışların sevindirici olduğunu ancak su tasarrufuna sıkı sıkıya bağlanmak gerektiğini söyledi.
10.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi: İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi: İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğab, "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler." dedi.
23.10.2021 Siyaset
Resmen duyuruldu, yeni destekler! Milyonlara güzel haber...
Resmen duyuruldu, yeni destekler! Milyonlara güzel haber... Milyonlarca KOBİ'ye güzel haber! Harekete geçildi ve resmen duyuruldu. Yeni destekler devreye alınacak. Çalışmalara başlandı. Paris İklim Anlaşması'nın Meclis'te onaylanmasının ardından KOSGEB, KOBİ'lere yeşil dönüşüm desteği için düğmeye bastı. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, yeşil mutabakata uyum süresinin hızlanmasına yönelik yeni destek modelleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bununla beraber çevreyle ilgili uygulamalara uyum için yeni teşviklerin devreye gireceği ifade edildi.
7.10.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.
13.07.2021 Ekonomi
Su ayak izi nasıl hesaplanır? Su ayak izi hesaplama ekranı!
Su ayak izi nasıl hesaplanır? Su ayak izi hesaplama ekranı! Su ayak izi, doğrudan ve dolaylı su kullanımını hesaplamak için kullanılan küresel ölçekte kabul gören bir göstergedir. Su ayak izi bir ülkenin geneli için de hesaplanabilir ve o ülke içerisinde tüketilen tüm mal ve hizmetlerin üretimi için kullanılan toplam tatlı su miktarını ortaya koyar. Türkiye’nin su ayak izi hesaplamaları, üretimin ve tüketimin %80’inin iç su kaynaklarına dayandığını ortaya koyuyor. 22 Mart Dünya Su Günü'nde su ayak izinizi hesaplayarak ne kadar su tükettiğinizi öğrenebilirsiniz. Peki, Su ayak izi nasıl hesaplanır? Doğrudan ve dolaylı su kullanımı için Su ayak izi hesaplama nasıl yapılır? İşte Su ayak izi hesaplama ekranı!
22.03.2021 Gündem
Bilim insanı Türk mutfağının karbon ayak izini hesapladı
Bilim insanı Türk mutfağının karbon ayak izini hesapladı İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ, Türk mutfağı kaynaklı besin tüketiminin küresel iklim değişikliğine etkisini araştırdı.
4.02.2021 Bilim ve Teknoloji
TOGG CEO'sundan flaş açıklama! Yüzde 93'ü tamamlandı...
TOGG CEO'sundan flaş açıklama! Yüzde 93'ü tamamlandı... TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, "Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi. Karakaş, Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 gizlilik anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan oluşacak” ifadelerini kullandı.
7.08.2020 Ekonomi
F-35 özellikleri nelerdir? F-35 savaş uçağı hangi ülkelerde var? (F-35 son durum)
F-35 özellikleri nelerdir? F-35 savaş uçağı hangi ülkelerde var? (F-35 son durum) ABD’nin S-400 satın aldığı gerekçesiyle Türkiye’yi F-35 yeni nesil savaş uçağı programından çıkarmasının ardından Türkiye, F-35’in resmi internet sitesindeki küresel katılımcılar listesinden de silindi. Öte yandan ABD Kongresi, Türkiye’nin mülkiyetinde olan ancak teslim edilmeyen 6 adet F-35 savaş uçağının ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılabilmesi için yetki verecek. Gelişmelere bağlı olarak, F-35 hakkında yapılan araştırmalar arttı. Öte yandan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk şirketlerinin F-35 savaş uçağı programından çıkarılmasının programa 600 milyon dolar maliyetin yanı sıra uçak başına 7 ile 9 milyon dolar ek maliyet çıkaracağını söyledi. İşte F-35 hakkında merak edilenler…
17.07.2020 Gündem
Soğutma teknolojisi küresel ısınmaya neden olmamalı
Soğutma teknolojisi küresel ısınmaya neden olmamalı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karaosmanoğlu, mekanları yaşanır kılan, endüstriye soğuğun gücünü sunan sektörün, gezegende küresel ısınmaya, iklim değişimine neden olmaması gerektiğini bildirdi.
25.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyada bir ilk! Merih Demiral, Myanmar...
Dünyada bir ilk! Merih Demiral, Myanmar... Worldview Impact Foundation’ın Ecofriend platformu, Birleşmiş Milletler Çevre Programı desteği ile g boyunca oluşturduğu tüm karbon ayak izini sıfırlamak amacıyla projeye destekte bulunan Juventuslu milli futbolcu Merih Demiral’ın adını verdi. Demiral bu katkısıyla dünyanın ilk sıfır karbon futbolcusu oldu. İşte detaylar...
5.06.2020 Futbol
Doğanın yaşam örgüsü alarm veriyor!
Doğanın yaşam örgüsü alarm veriyor! İklim değişikliği, tüketici tercihleri, kentleşme, demografi, tarımsal kirlilik ve aşırı hasat gibi unsurlar, doğada biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyerek yaklaşık 1 milyon canlı türünü yok olma tehlikesiyle baş başa bıraktı.
21.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Artık Apple Watch'ta!
Artık Apple Watch'ta! ParaMara tüm dünyada teknoloji dünyası ve tüketiciler tarafından merakla beklenen Apple Watch ile uyumlu hale getirilen ilk uygulamalar arasında yerini aldı...
27.03.2015 Bilim ve Teknoloji
ING Bank İSF'yi sokak partisiyle kutluyor
ING Bank İSF'yi sokak partisiyle kutluyor ING Bank, birçok markanın indirimli ürünler sunacağı “İstanbul Shopping Fest 2012” organizasyonu kapsamında 15 Haziran’da Bağdat Caddesi Marks&Spencer mağazası önünde dev bir sokak partisi veriyor.
12.06.2012 Futbol
Türkiye’nin en ekoseksüel adamı
Türkiye’nin en ekoseksüel adamı ‘Yedi yıl içinde dünyanın en iyi şaraplarını üreteceğim’
28.11.2008 Arşiv
Çevreye duyarlı olmak için 'karbon ayak izinizi'ölçün
Çevreye duyarlı olmak için 'karbon ayak izinizi'ölçün Küresel ısınmanın gündeme yerleşmesiyle gelecekte de yaşanabilir bir çevre arayışında, bazı bilimsel bulgu ve veriler önem kazanmaya başladı
27.02.2007 Yaşam