Kumpas Davaları

Kumpas Davaları

Son dakika kumpas davaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kumpas davaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kumpas davaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kumpas Davaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kumpas davaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 kumpas davaları haberi bulunmuştur. Tüm kumpas davaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Muharrem İnce paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı
Muharrem İnce paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan şüpheliler hakkında resen soruşturma başlattı.
11.05.2023 Gündem
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı Eski istihbaratçı Enver Altaylı ile Mehmet Barıner’e, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan verilen cezanın gerekçesi açıklandı. Mahkeme kararında, sanık Altaylı'nın, FETÖ'nün üst düzey yöneticileri ve ABD'li istihbaratçılara istihbarat verdiği, bu bilgiler kapsamında ABD menfaatlerini koruyucu ve ülke yöneticilerini bu yöntemlerle siyasi olarak tavır gösterilmesi için tehditte bulunulması gerektiğini beyan ettiği aktarıldı.
23.11.2021 Gündem
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı!
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı! Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na, İstanbul Jandarma Komutanı iken kumpas kurarak terfisini engelleyen ve onun yerine FETÖ'cü Hamza Celepoğlu'nun önünü açan yargı mensuplarından Kenan Karabeyeser, Ankara'da FETÖ'nün gaybubet evinde yakalandı.
8.06.2021 Gündem
Bakan Gül: Demokraside, 'süper mahkeme', 'süper savcı' yoktur
Bakan Gül: Demokraside, 'süper mahkeme', 'süper savcı' yoktur Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı mensubunu bağlayan tek ölçü; anayasadır, vicdandır, hukuktur. Demokraside, hukuk devletinde 'süper mahkeme', 'süper savcı' yoktur, tek süper güç hukuktur, hukukun üstünlüğüdür" dedi.
15.10.2020 Gündem
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca; Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihinde, saat 10.00'a ertelenmesine hükmetti.
16.07.2020 Fenerbahçe
AK Parti, MHP ve CHP'den 'Yassıada' teklifine tam destek
AK Parti, MHP ve CHP'den 'Yassıada' teklifine tam destek AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, TBMM Anayasa Komisyonu'nda oy birliğiyle kabul edilen ve bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren kanun teklifine tam destek verdi.
23.06.2020 Siyaset
Bakanlık mevzuat değiştirmeye hazırlanıyor! Rütbe müjdesi...
Bakanlık mevzuat değiştirmeye hazırlanıyor! Rütbe müjdesi... Mahkeme, TSK’dan ilişiği kesilen ancak yargı kararı ile kuruma dönen askerlerin doğrudan emsallerinin rütbesine yükseltilmesine karar verdi. FETÖ kumpası sonucu üsteğmen olarak TSK’dan ilişiği kesilen subay yüzbaşılığa hak kazandı. Emsal karardan sonra Milli Savunma Bakanlığı mevzuat değiştirmeye hazırlanıyor.
14.12.2019 Gündem
Eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ertuğrul'a hapis cezası
Eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ertuğrul'a hapis cezası Kamuoyunda "kumpas davaları" olarak bilinen "Balyoz", "Devrimci Karargah" gibi davaların onandığı Yargıtay 9. Ceza Dairesinin eski başkanı Ekrem Ertuğrul, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardımdan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
3.10.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Ahmet Toker'in cezası belli oldu
Eski Yargıtay üyesi Ahmet Toker'in cezası belli oldu Balyoz", "askeri casusluk" ve "devrimci karargah" davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin eski üyesi Ahmet Toker'e, FETÖ üyeliğinden 14 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
19.09.2019 Gündem
Kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Murat Yönder'in cezası belli oldu
Kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Murat Yönder'in cezası belli oldu Ergenekon, Balyoz, ÇYDD gibi kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Mehmet Murat Yönder, FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
16.09.2019 Gündem
Binali Yıldırım: İstanbul'a borcumu ödeme vakti geldi
Binali Yıldırım: İstanbul'a borcumu ödeme vakti geldi TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "11 yaşımda bu şehre geldim. Birçoğunuz da benim gibi memleketinden daha güzel bir gelecek için İstanbul'a gelmiş olabilir. Ortaokul, lise ve üniversite okudum. Burada evlendim. Burada yuva kurdum, çocuk ve torun sahibi oldum. 11 yaşındaki Binali'den bugünkü Binali Yıldırım'a gelişimle ilgili her türlü yaşadığım gelişmeleri bu şehre borçluyum. Şimdi Peygamberimizin müjdelediği İstanbul'a borcumu ödeme vaktimin geldiğini düşünüyorum." dedi.
14.02.2019 Siyaset
Ergenekon savcısı Ercan Şafak'a 9 yıl 4 ay hapis
Ergenekon savcısı Ercan Şafak'a 9 yıl 4 ay hapis FETÖ'nün kumpas davaları olarak gösterilen, "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" davalarının savcılarından Ercan Şafak'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Şafak hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatına karar verdi.
7.12.2018 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Şen'e 15 yıla kadar hapis istendi
Eski Yargıtay üyesi Şen'e 15 yıla kadar hapis istendi İlhan Cihaner'in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde makamında tutuklanmasına ilişkin süreçte rol oynadığı belirtilen, örgütün Yargıtay grup sorumlusu, eski Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü ve Yargıtay Üyesi Çetin Şen'in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
5.12.2018 Gündem
Yarbay Ali Tatar'ı intihara sürüklemişti... 15 yıl istendi
Yarbay Ali Tatar'ı intihara sürüklemişti... 15 yıl istendi Kamuoyunda "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davaları" olarak bilinen Amirallere Suikast ve Balyoz soruşturmalarında görev yapan eski Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan'ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
28.11.2018 Gündem
Eski 9. Ceza Dairesi Başkanı'na yeniden tahliye
Eski 9. Ceza Dairesi Başkanı'na yeniden tahliye FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt üyeleriyle fikir ve eylem birliği içinde hareket etmekle suçlanan ve önceki duruşmada tahliye edildikten sonra itiraz üzerine tutuklanan eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'un yeniden tahliyesine karar verildi.
20.11.2018 Gündem
"FETÖ metre" ile kriptolar deşifre ediliyor
"FETÖ metre" ile kriptolar deşifre ediliyor FETÖ ile mücadele kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın geliştirdiği "FETÖ metre" uygulaması ile kripto örgüt mensupları ve onları yönlendiren "mahrem imamlar" deşifre ediliyor.
11.09.2018 Gündem
General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de
General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel yeni rütbeleriyle aynı görevlerini sürdürecek.
8.08.2018 Gündem
Akar'dan kararlılık vurgusu: 'TSK’dan FETÖ temizlenene kadar...'
Akar'dan kararlılık vurgusu: 'TSK’dan FETÖ temizlenene kadar...' Milliyet’e konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, ‘TSK, FETÖ’den tamamen temizlendi diyebilir miyiz?’ sorusuna, ‘Yok tabii, bunun için mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah sonunu getireceğiz. Bunun lamı cimi yok’ diye cevap verdi.
26.07.2018 Siyaset
‘15 Temmuz bir destandır’
‘15 Temmuz bir destandır’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz, yüce Meclis’in tek vücut olarak hain namlulara direndiği, vatandaşlarımızın teröristlere geçit vermediği bir destandır” ifadesini kullandı.
15.07.2018 Siyaset
FETÖ kumpasıyla ihraç edilen subaylar TSK’ya dönüyor
FETÖ kumpasıyla ihraç edilen subaylar TSK’ya dönüyor FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davaları ile ‘genel ahlak’ gibi düzmece gerekçelerle askerlikten ihraç edilmesine neden olduğu askerler TSK’ya dönüyor. Mağdur askerler “Aynı aşkla ülkemize hizmete devam edeceğiz” diyor.
4.07.2018 Gündem
Kumpasın adı ‘Projeli Dosya’
Kumpasın adı ‘Projeli Dosya’ Eski Kilis Savcısı Yüksel Gök’ün ByLock yazışmaları yolsuzluk iddiasıyla siyasilere yönelik yapılan 17/25 Aralık soruşturmalarındaki kumpas izlerini ortaya koydu. Bu davalar için “Projeli Dosya” denilmesi dikkat çekti
11.02.2018 Gündem
Erdoğan sürücüsüz metro hattı açılışında konuştu
Erdoğan sürücüsüz metro hattı açılışında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın açılış töreninde konuştu. İşte birbirinden önemli o açıklamalar...
29.09.2021 Gündem
Kumpasın ilk mağduru beraat etti!
Kumpasın ilk mağduru beraat etti! 2006’da açılan Atabeyler davasının sanıklarından Pilot Yüzbaşı Murat Eren, terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasından beraat etti
29.09.2021 Gündem
1 doları 50 dolara satmış
1 doları 50 dolara satmış ETÖ’nün Danıştay abisi Galip Tuncay Tutar’ın, Pensilvanya’dan getirdiği, Gülen verdiği için kutsal kabul edilen 1 dolarları Danıştay üyelerine 50 dolar karşılığında verdiği ortaya çıktı. Fezlekede, Danıştay’daki hukuksuz işlemlerin sorumlusunun Tutar olduğu belirtildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kumpas Davaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kumpas davaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.