Gazete Vatan Logo

Kumpasın adı ‘Projeli Dosya’

Eski Kilis Savcısı Yüksel Gök’ün ByLock yazışmaları yolsuzluk iddiasıyla siyasilere yönelik yapılan 17/25 Aralık soruşturmalarındaki kumpas izlerini ortaya koydu. Bu davalar için “Projeli Dosya” denilmesi dikkat çekti

Kumpasın adı ‘Projeli Dosya’

FETÖ üyesi hakim ve savcıların, örgütün talimatıyla 17-25 Aralık kumpas davalarını kurguladıklarına dair ByLock yazışmaları tespit edildi FETÖ irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Kilis Cumhuriyet Savcısı Yüksel Gök’ün deşifre edilen ByLock yazışmaları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Yazışmalarda, Gök’ün Kilis’te görev yaptığı dönemde, sözde 17/25 Aralık kumpas dava dosyalarıyla ilgili örgüt abisine bilgi aktardığı tespit edildi.

Ses kayıtları FETÖ’ye!

Gök, örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock programından, dosyada birçok iş adamı ve dönemin kabine üyelerinin çocuklarına ait ses kayıtlarının yer aldığını, bu bilgileri örgüte aktardığını, ilerleyen aşamalarda ise dosyanın kendisinden alındığını yazdı.

Kumpas davaları için “projeli dosya” diyen Gök, örgüt abisine yazdığı mesajda, “Daha önce birçok kez not olarak ilettiğim bir örgüt dosyası vardı. Bu dosyanın içeriği berber Yaşar (Yaşar Aktürk) isimli kişiyle başlayıp bakan çocuklarına ve Rıza Sarraf’a kadar giden bir dosyaydı. Projeli dosya olduğundan içerisinde klasör klasör tape (ses) kaydı vardı. Tape kayıtlarında Rıza Sarraf, Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in dahi kayıtları vardı” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Dosya FETÖ savcısında

Soruşturma dosyasını, eski Kilis KOM Şube Müdürü Mehmet Emin Çakıcı ile sanık eski savcı Özcan Şişman’ın hazırladığını kaydeden Gök, Çakıcı’nın imzasının bulunduğu 300 sayfalık fezlekenin, Adana özel yetkili Cumhuriyet savcılığının kapanması nedeniyle Kilis Başsavcılığına gönderildiğini anlattı.

Örgüt abisinin ısrarı üzerine Gök, “Abi dosya bende olsa çok rahat alırdım. Aslında dosyanın bende olduğunu haber vermiştim, şimdi çok zor abi ama çok önemli ise almaya çalışırım. Yine de tehlikeli olur çünkü fotokopi adliyede çekilecek o da sonra tespit ediliyor abi” cevabını verdi.