Kredi Kartı Açıklama

Kredi Kartı Açıklama

Son dakika kredi kartı açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi kartı açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi kartı açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi kartı açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 443 kredi kartı açıklama haberi bulunmuştur. Tüm kredi kartı açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi ve banka kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, zarardan kart sahibi sorumlu tutuluyor
Kredi ve banka kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, zarardan kart sahibi sorumlu tutuluyor Kredi ve banka kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi ve banka kartlarıyla ilgili Yargıtay'dan emsal karar geldi. Yargıtay, bankamatik arızası yaşayan müşterileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Banka kartının ATM cihazında sıkışıp iade alınamamasından sonra zamanında bankaya bildirimde bulunmayan kart sahibi, ortaya çıkacak zarardan sorumludur" dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Kredi, kredi kartı ve ek hesap borcu olan herkesi kapsıyor! Farklı bankadaki tüm borçlar...
Kredi, kredi kartı ve ek hesap borcu olan herkesi kapsıyor! Farklı bankadaki tüm borçlar... Kredi, kredi kartı ve ek hesap borcu olanlar dikkat! Günümüzde hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanan ve kredi çekenler, maaş hesabının olduğu bankadaki kredi kartını kullanması, başka bankalardaki kredi faiz oranlarının uygunluğu derken farklı bankalara borçlanabiliyor. Borcu olan çok sayıda kişi, farklı bankadaki ödemelerini tek bir bankaya toplamanın mantıklı olup olmadığını merak ediyor. Ek hesap, kredi ve kredi kartı borçları nasıl ödenmeli? Borçları tek bir bankaya toplamak uygun olur mu? İşte borcu olanlar için kritik ödeme rehberi...
21.04.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş kredi kartı kararı! Faizler değişti, hepsinde geçerli, şubat ayından itibaren...
Merkez Bankası'ndan flaş kredi kartı kararı! Faizler değişti, hepsinde geçerli, şubat ayından itibaren... Merkez Bankası harekete geçti. Kredi kartlarıyla ilgili son dakika kararı verildi. Şubat ayından itibaren başlıyor. Faizler resmen değişti. Milyonlarca kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faizin belirlenmesine esas olan ‘referans oranın’ hesaplama yöntemi değiştirilirken, Tebliğe eklenen geçici bir madde ile de Şubat ayı için referans faiz yüzde 1,25, kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1,80 olarak belirlendi.
29.01.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Flaş faiz açıklaması, 805 lira...
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Flaş faiz açıklaması, 805 lira... Kredi kartı kullanan ve kart borcu olanlar için flaş açıklama! 805 lira ödersiniz. Faiz işliyor. Sakın bu hataya düşmeyin. Detaylarıyla bir bir açıklandı. Kart borcu olan milyonlarca kişi borçlarını asgarisini ödeyerek veya hiç ödemeyip borç üstüne borç yapıyor. Bu da ileride daha büyük maddi sorunları beraberinde getiriyor. Kredi kartlarının doğru kullanımı bu noktada büyük önem taşıyor. Üst üste ödenmezse kartların nakit kullanımı durduruluyor. 3 kez asgari ödemesi yapılmazsa kart tamamen kapatılıyor. Öte yandan nakit avans çektiğinizde faiz işliyor. Faizi ise 1.98 olarak işletiliyor. 12 ay vadeli 5 bin lira çekerseniz, vade sonunda 5 bin 805 lira ödersiniz. Peki kredi kartını nasıl doğru yönetebiliriz? Kredi kartı borcu olanlar neler yapmalı?
10.09.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama!
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Banka ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Duyuru geldi. Kredi kartı, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ilgili veriler açıklandı. Kartla ödeme tutarı ocak ayında 103 milyar TL oldu; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış görüldü. Kartlarla yapılan her 5 TL vergi ödemesinin 3 TL'si internetten gerçekleşti. Kamu-vergi ödemeleri sektöründeki kartlı ödeme tutarı ise yüzde 22 arttı. Toplam kart sayısı ise 260,8 milyon adede ulaştı. En fazla kartlı ödeme artışı elektronik eşya sektöründe görüldü
17.02.2021 Ekonomi
Kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Bankada hesabı olanlar...
Kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Bankada hesabı olanlar... Bankada hesabı olan ve kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Duyuru geldi. Kredi kartı, kredi kullanımı ve mevduatlar ile ilgili veriler açıklandı. İstanbul’da yıllık olarak kredi kullanımı yüzde 33 arttı. Bireysel kredi kartı harcamaları İstanbul'da yüzde 20, Türkiye’de yüzde 23 arttı. Tasarruf mevduatında yüzde 28, altın mevduatında yüzde 106 yükseliş kaydedildi. İhtiyaç kredileri, yıllık yüzde 49 artarken, en fazla kredi kullanılan sektör ise inşaat oldu.
8.02.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama!
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Banka ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Duyuru geldi. Kredi kartı ve banka kartları ile ilgili veriler açıklandı. Kredi kartı sayısı 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 8, banka kartı ve ön ödemeli kart sayısı ise yüzde 13 arttı. Her 5 kartlı ödemeden 2'si banka kartlarıyla yapıldı. Temassız ödemeler bir önceki yıla göre 2,5 kat arttı. En fazla kartlı ödeme artışı elektronik eşya ve market-gıda sektöründe görüldü.
1.02.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartlarıyla ilgili açıklama! İlk kez...
Banka ve kredi kartlarıyla ilgili açıklama! İlk kez... Banka ve kredi kartlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Kartlarla harcamalara ilişkin yapılan duyuruda bir ilk yaşandığı belirtildi. Yerli ve yabancı kartlarla yapılan alışveriş tutarı ilk kez 2020 yılında 1 trilyon lirayı geçti. TCMB Banka Kartı ve Kredi Kartı Harcama Tutarları verisi üzerinden yapılan incelemeye göre, kartlı harcama toplamı 2020 yılında, önceki yıla göre yüzde 13 artışla 1 trilyon 61 milyar liraya ulaştı.
5.01.2021 Ekonomi
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in kızından DNA örneği alınacak! Cesedi parçalanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in kızından DNA örneği alınacak! Cesedi parçalanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulunması ardından başlatılan arama çalışmalarına ilişkin İl Jandarma Komutanlığı açıklama yaptı.
24.04.2024 Gündem
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı?
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı? Sonradan kredi kartına taksitlendirme kalktı mı? Kamu bankalarının 1 Nisan'dan itibaren bireysel kredi kartları ile giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde sonradan taksitlendirme kullanılamayacağı iddiaları sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ardından da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten peş peşe açıklamalar geldi. 
11.04.2024 Ekonomi
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor Binlerce kişi bekliyordu. Ödemeler başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek yarın toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.
7.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklama
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklama Kredi kartları ile ilgili yapılan son düzenlemeler kamuoyunda oldukça dikkat çekmişti. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH faizleri yükselse de vatandaşların KMH hesapları ve kredi kartı harcamaları rekor seviyelere ulaştı. Peki faiz artışına rağmen kart kullanımı neden yükseliyor? Merak edilenler haberin detayında...
6.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde düzenlenen Sibergöz 30 operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
30.03.2024 Gündem
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak?
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak? Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Kredi kartları için yeni dönemin sinyali verildi. Son dönemde kamuoyunda kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağı beklentisi hakimdi. Konuyla ilgili en net açıklama geçtiğimiz gün yapıldı. Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali geldi. Peki beklentiler neler? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması: Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması: Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu, bakanlıktan açıklanmayan hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
27.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum açıkladı! İşte İstanbul'daki son anket sonucu
Murat Kurum açıkladı! İşte İstanbul'daki son anket sonucu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki son anket sonucunu açıkladı. Kurum, "Son anketlerde biz 1-1,5 puan öndeyiz. Acaba ne yapsak telaşı içerisindeler. Ama hepsi boş. Ne istiyorlarsa araştırsınlar, ne istiyorlarsa sorsunlar. Bizim alnımız ak" dedi.
27.02.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, bugünden itibaren ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı denetim programına başlıyoruz. Bu denetim, 1 hafta devam edecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayı politika faizini açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 40,00'tan yüzde 42,50'ye yükseltildi. Kredi kartı faizleri artacak mı? sorusu da bu gelişmenin ardından gündeme geldi. Merkez Bankası’ndan kredi kartı faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. Öte yandan Son yıllarda Türk Lirası (TL) mevduat hesaplarına verilen faiz oranlarında yaşanan artış, yatırımcılar arasında büyük bir ilgi uyandırıyor. İşte güncel mevduat faiz oranları...
21.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.
23.11.2023 Ekonomi
Kredi kartı faiz oranları ile ilgili son dakika kararı!
Kredi kartı faiz oranları ile ilgili son dakika kararı! Kredi kartı olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişme! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi kartı kararı da geldi. Kredi kartı faizleri ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında aralıkta değişiklik olmayacak.
23.11.2023 Ekonomi
Beylikdüzü'nde yağ aldırma ameliyatı sonrası ölüm iddiası! Doktorların yanıtı şok etti
Beylikdüzü'nde yağ aldırma ameliyatı sonrası ölüm iddiası! Doktorların yanıtı şok etti Beylikdüzü'nde özel bir hastanede yağ aldırma ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Gönül Özkul'un (49) ailesi ihmal iddiasında bulundu.
22.11.2023 Gündem
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir?
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir? İş Bankası müşterileri, nasıl TROY karta geçiş yapabileceklerini merak ediyor. Türkiye'deki vatandaşlar İsrail ve ABD ürünlerine yönelik boykotla karşılık veriyor. Boykota banka kart ödeme sistemi de dahil edildi. k Türkiye’deki müşterilerin ABD merkezli Visa ve Mastercard’ı terk ederek BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından 2017 yılında yerli ve milli olarak geliştirilen TROY kart sistemine geçmesi, TROY’un kullanım hacmini bir önceki aya göre yüzde 60’ya yaklaşan oranda artırdı.
16.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Kartı Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi kartı açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.