Kovid-19 Aşı

Kovid-19 Aşı

Son dakika Kovid-19 aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kovid-19 aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kovid-19 aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kovid-19 Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kovid-19 aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.765 kovid-19 aşı haberi bulunmuştur. Tüm kovid-19 aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Askerlik yeri öğrenme! Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman belli olacak 2022, mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?
Askerlik yeri öğrenme! Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman belli olacak 2022, mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Mayıs celp dönemi askerlik yerleri ne zaman açıklanır, mayıs askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik görevini yerine getirmek isteyen gençler, Mayıs 2022 celp dönemi sevk tarihlerini sorgulamaya başladı. Adaylar, askerlik durum belgesi sorgulama ile hangi tarihte askere gidileceğini öğrenebilecek. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre yedek subay, yedek astsubay ve erlerin ne zaman silahaltına alınacağı belli oldu. Peki, Mayıs 2022 askerlik yerleri açıklandı mı? Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman belli olacak?
18.04.2022 Gündem
Cedi Osman'dan19 sayı, 5 asist, 4 ribaunt
Cedi Osman'dan19 sayı, 5 asist, 4 ribaunt Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers, milli oyuncu Cedi Osman'ın skorer oyununun yardımıyla Washington Wizards'ı 92-86 mağlup etti.
27.02.2022 NBA
Sürücüler, en işlek ABD-Kanada sınır köprüsünü işgal etti! 23 kişiyi gözaltına alındı
Sürücüler, en işlek ABD-Kanada sınır köprüsünü işgal etti! 23 kişiyi gözaltına alındı Kanada hükümetinin aşı zorunluluğu kararını protesto etmeye devam eden Kanadalı kamyon ve TIR sürücüleri, ABD ile Kanada’yı birbirine bağlayan ve iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 27’sinin gerçekleştiği Ambassador Köprüsü’nü işgal etti. Polis, 23 kişiyi gözaltına alarak 1,300 trafik cezası kestiğini açıkladı.
9.02.2022 Dünya
Bedelli askerlik yerleri sorgulama 2022 e devlet ekranı ve MSB bedelli askerlik sevk tarihleri!
Bedelli askerlik yerleri sorgulama 2022 e devlet ekranı ve MSB bedelli askerlik sevk tarihleri! Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı, nasıl sorgulanır? Bedelli askerlik yerleri merakla bekleniyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan asker adayları şimdi gözlerini Milli Savunma Bakanlığı'na çevirdi. MSB yaptığı açıklamada celp ve sevk tarihlerini duyurmuş, ilk sevk tarihinin 3 Şubat 2022 olduğunu aktarmıştı. Peki, Bedelli askerlik yerleri nereler, hangi iller? Bedelli askerlik yerleri e devlet sorgulama ekranı
28.01.2022 Gündem
e devlet bedelli askerlik sorgulama! Bedelli askerlik yerleri açıklandıktan sonra ne yapılır, bedelli askerlik yerleri açıklandı mı 2022?
e devlet bedelli askerlik sorgulama! Bedelli askerlik yerleri açıklandıktan sonra ne yapılır, bedelli askerlik yerleri açıklandı mı 2022? Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı 2022, sorusu yanıt buldu. 2022 yılı celp dönemleri için bedelli askerlik, er ve yedek subay askerlik yerleri açıklandı. Peki, Bedelli askerlik yerleri açıklandıktan sonra ne yapılır, bedelli askerlik sonuçları nasıl öğrenilir?
28.01.2022 Gündem
Bedelli askerlik yerleri açıklandı! E Devlet Bedelli askerlik yerleri sorgulama!
Bedelli askerlik yerleri açıklandı! E Devlet Bedelli askerlik yerleri sorgulama! Bedelli askerlik yerleri yerleri açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik yerlerinin açıklandığını duyurdu. Askerlik yerleri e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden öğrenilebilecek. İşte bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı…
28.01.2022 Gündem
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş grubuna aşı tanımlanabilir
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş grubuna aşı tanımlanabilir Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede vaka sayıları artmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından, 5-11 yaş için aşı tanımlamasının ise bu hafta içinde uygulamaya geçilebileceği iddia edildi.
13.01.2022 Yaşam
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek?
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek? Türkiye'nin inaktif Kovid-19 aşı adayı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kasım ayında TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusu yaptıklarını aşının yıl bitmeden yaygın kullanıma girmesinin ümit edildiğini açıklamıştı. yerli aşıda acil kullanım onayı çıkmasının ardından, tim dünyada etkili olan Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi?
22.12.2021 Sağlık
Fransa'da tansiyon yükseliyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Fransa'da tansiyon yükseliyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi Fransa'nın deniz aşırı topraklarından Guadeloupe adasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sağlık ruhsatı uygulamasına karşı gösterilerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi.
20.11.2021 Dünya
Pfizer'dan Covid-19 ilacı için flaş karar! Anlaşma imzalandı!
Pfizer'dan Covid-19 ilacı için flaş karar! Anlaşma imzalandı! ABD'li ilaç şirketi Pfizer, COVID-19 ilacı için küresel lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma, ilacın düşük ve orta gelirli ülkede daha uygun bir bir maliyetle sunulmasını sağlayacak.
16.11.2021 Gündem
Uzun süre koruma vaat ediyor! Kovid-19 aşı adayı klinik deneyine başlıyor
Uzun süre koruma vaat ediyor! Kovid-19 aşı adayı klinik deneyine başlıyor İngiltere’de geliştirilen mikro iğneli cilt bantı tasarımlı Kovid-19 aşısının, Faz-1 klinik deneylerine başlanacağı açıklandı. Üretici firma ‘yeni nesil’ aşının, diğer aşılardan farklı olarak uzun süreli koruma sağlayabileceğini ve virüsün varyantlarına karşı etkili olabileceğini belirtti.
15.11.2021 Dünya
DSÖ'den Kovid-19 aşı çağrısı: Tek koşul olarak istemeyin
DSÖ'den Kovid-19 aşı çağrısı: Tek koşul olarak istemeyin DSÖ Acil Durum Komitesi, üye ülkelere uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "Kovid-19 aşısı kanıtı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.
26.10.2021 Dünya
'İnme ve Kovid-19 aşılarının bağlantısı yok'
'İnme ve Kovid-19 aşılarının bağlantısı yok' Son zamanlarda toplumda ‘aşı yüzünden inme geçirdi’ gibi bir algı olduğuna dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz, “Bu nedenle aşı olmak istemeyenler de oluyor. Fakat, inme ve aşı arasında bizim bulduğumuz bilimsel bir bağlantı yok” dedi.
23.10.2021 Sağlık
Bakan Çavuşoğlu'ndan aşı sertifikası açıklaması! 'Karşılıklı geçerli olacak'
Bakan Çavuşoğlu'ndan aşı sertifikası açıklaması! 'Karşılıklı geçerli olacak' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile yaptığı basın toplantısında, "Aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasını bugünkü bildirinin içine koyduk. Vatandaşlarımızın karşılıklı ziyareti daha da kolaylaşmış olacak. Aşı sertifikalarımız her iki ülkede geçerli olacak" dedi.
12.10.2021 Siyaset
Mobil aşı ekibi "nostaljik minibüs"le köy köy dolaşıyor
Mobil aşı ekibi "nostaljik minibüs"le köy köy dolaşıyor Eski minibüsü küçük bir karavana çeviren doktor Ömer Öktem, "Fahriye" adını verdiği aracıyla köy köy dolaşıp, ekibiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarını gerçekleştiriyor.
10.10.2021 Sağlık
Yunanistan'dan aşı olanlar için flaş karar!
Yunanistan'dan aşı olanlar için flaş karar! Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikası olanlar için özgürlüklerin genişletileceğini duyurdu.
6.10.2021 Dünya
'Mavi' kategoriye yakın Tunceli'de aşı çalışmalarına hız verildi
'Mavi' kategoriye yakın Tunceli'de aşı çalışmalarına hız verildi Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan ikinci doz aşılamada yüzde 71,2 oranla mavi kategoriye geçmeye yakın olan Tunceli'de, aşılama çalışmalarına hız verildi.
30.09.2021 Sağlık
Aşı ve PCR testi sonucu ile ilgili son dakika kararı!
Aşı ve PCR testi sonucu ile ilgili son dakika kararı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Kovid-19'la mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.
28.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu...
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu... Yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerin birçoğu öğrencilerine kampüse giriş için PCR testini zorunlu tuttu. Üniversitelerin sağlık merkezlerinde ve hastanelerde test yaptırmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.
28.09.2021 Eğitim
e-Nabız'da flaş gelişme! Ve değişti! T.C. kimlik numarası, doğum tarihi...
e-Nabız'da flaş gelişme! Ve değişti! T.C. kimlik numarası, doğum tarihi... e-Nabız uygulamasında flaş değişiklik! Milyonlarca vatandaş kullanıyor. Sağlık Bakanlığının e-Nabız uygulaması üzerinden ulaşılabilen 3 yeni özellik devreye girdi. e-Nabız'a kayıtlı olanlar, "Kovid-19 Aşı Durumu" bölümüne tıklayıp, "AB Uyumlu Sağlık Pasaportu"nu seçtiğinde "Dijital Kovid Sertifikası"nı oluşturabiliyor. Sertifika ayrıca Sağlık Bakanlığınca geliştirilen HealthPass uygulamasına da eklenebiliyor. Avrupa Birliği ülkelerine sorunsuz seyahat edebilmeyi sağlayan Dijital Kovid Sertifikası'nda ad, soyad, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, uygulanan aşıların türleri, üreticileri ve aşılanma tarihleri gibi bilgiler bulunuyor.
9.09.2021 Gündem
YÖK Başkanı’ndan üniversiteler için uzaktan eğitim açıklaması!
YÖK Başkanı’ndan üniversiteler için uzaktan eğitim açıklaması! Koronavirüs sebebiyle üniversitelerde ara verilen yüz yüze eğitim 1,5 sene aradan sonra tekrardan başlıyor. Yeni eğitim-öğretim senesinin ayrıntılarını anlatan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40’ı yahut herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek” şeklinde konuştu.
8.09.2021 Gündem
Okullarda 'sınıfların sürekli havalandırılması' uyarısı
Okullarda 'sınıfların sürekli havalandırılması' uyarısı Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede okullarda sınıfların sürekli havalandırılması uyarısında bulundu.
5.09.2021 Sağlık
Aşı sertifikasıyla ilgili flaş gelişme! AB onayladı
Aşı sertifikasıyla ilgili flaş gelişme! AB onayladı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edildiğini açıkladı. Bu kararla koronavirüs aşı sertifikası ve geçerli vizeye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 27 Avrupa Birliği ülkesine sorunsuz şekilde seyahat edebilecek.
30.08.2021 Gündem
Türkiye, AB'nin Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi
Türkiye, AB'nin Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edildiğini açıkladı. Bu kararla koronavirüs aşı sertifikası ve geçerli vizeye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 27 Avrupa Birliği ülkesine sorunsuz şekilde seyahat edebilecek.
30.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kovid-19 Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kovid-19 aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.