Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler!
Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler! ASELSAN Korkut alçak irtifa hava savunma sisteminin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. “KORKUT'an bir yanımız olduğu doğrudur” başlığı ile paylaşılan Korkut ile ilgili bilgiler ve teknik özellikler araştırılıyor. Peki, Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? İşte ASELSAN Korkut hava savunma sistemi görüntüleri ve detaylar…
17.11.2022 Bilim ve Teknoloji
'Siper' füzesinin test atışı başarıyla yapıldı
'Siper' füzesinin test atışı başarıyla yapıldı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “S-400 ayarında bir yerli hava savunma sistemine doğru gidiyoruz. 5 yıl içinde bu kademeleri doldura doldura gideceğiz” demişti. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonuyla geliştirilen uzun menzilde etkili olacak hava savunma füze sistemi 'Siper', yaptığı başarılı test atışından sonra projede bir aşamayı daha geride bıraktı.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin silahları yerli motorlardan güç alıyor
Türkiye'nin silahları yerli motorlardan güç alıyor ASELSAN'ın geliştirdiği Sarp, Korkut, Gökdeniz gibi silah sistemlerinde, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde yerli servo motor ve hareket kontrol çözümleri kullanılıyor.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den tarihi hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Türkiye'den tarihi hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aselsan'ın Gölbaşı'ndaki yerleşkesinde, Aselsan Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ROKETSAN'ın yerli ve milli uydu çalışmalarıyla ilgili olarak, "Artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. uzayın karanlığını milli teknolojimiz sayesinde bir kez daha aydınlattığımız bir kez daha söylemek istiyorum. Tamamen milli yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kez uzaya ulaştık" dedi.
12.11.2020 Gündem
Hava savunma sistemi Korkut'un eğitim simülatörü göreve başladı
Hava savunma sistemi Korkut'un eğitim simülatörü göreve başladı Türkiye'nin katmanlı hava savunmasında görev alan Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nin eğitim simülatörü göreve başladı.
8.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar Akıncı TİHA'nın teslim tarihiyle ilgili bilgi vererek, "2020 sonunda teslim edeceğiz." dedi.
6.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında, "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz olmadığını ifade etmemize rağmen, Barış Pınarı Harekatı'nı yalnız yapmak zorunda kaldık" dedi. Bakan Akar, açıklamasının devamında "Hava savunma sistemleri: TSK, Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı, yüksek irtifa hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir" ifadesini kullandı.
21.11.2019 Siyaset
"Atom" göreve başlıyor!
"Atom" göreve başlıyor! ASELSAN'ın hava tehditlerine karşı namlulu silah sistemlerinin etkinlik düzeylerinin artırılması amacıyla geliştirdiği 35 mm Parçacıklı Mühimmat (Atom) göreve başlıyor.
28.07.2019 Gündem
Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi! Korku salacak
Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi! Korku salacak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hava savunma yeteneğini güçlendirmek için geliştirilen Korkut sisteminin ilki geçtiğimiz günlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Milli olarak geliştirilen bu sistem havadan karaya füzeler ve düşman hava unsurlarına karşı mücadele verecek.
29.09.2021 Gündem
'Elimizdeki sistemlerin havadaki mermiyi vurma imkan ve kabiliyeti yok'
'Elimizdeki sistemlerin havadaki mermiyi vurma imkan ve kabiliyeti yok' Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, sınır bölgelerinde ortaya çıkan füze ve havan tehdidine dikkat çekerek, elimizdeki hiç bir sistemin havadaki mermiyi vurma/imha imkan ve kabiliyeti olmadığını söyledi.
29.09.2021 Gündem
KORKUT testleri başarıyla geçti
KORKUT testleri başarıyla geçti TSK’nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT Hava Savunma Sistemi, tüm testleri geçti.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri