Kore Yarımadası

Kore Yarımadası

Son dakika kore yarımadası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kore yarımadası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kore yarımadası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kore Yarımadası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kore yarımadası gelişmeleri de dahil olmak üzere 334 kore yarımadası haberi bulunmuştur. Tüm kore yarımadası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
ABD ordusu askeri Kuzey Kore'ye sığındı: Kaçışıyla ilgili kritik detaylar gün yüzüne çıktı!
ABD ordusu askeri Kuzey Kore'ye sığındı: Kaçışıyla ilgili kritik detaylar gün yüzüne çıktı! ABD ordusunda dünyayı şoke eden bir gelişme yaşandı. Travis King isimli 23 yaşındaki ABD askeri, geçtiğimiz aylarda sınırdan kaçarak Kuzey Kore’ye sığındı.
16.08.2023 Dünya
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Park Jin ile 'Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri Yol Haritası'nı imzaladı. Fidan, "Kore, Asya Pasifik Bölgesi’nde ikinci büyük ticaret ortağımızdır. Ticaretimiz, istikrarlı bir şekilde artmakta. 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz dengeli bir ticaret ilişkisi temelinde 15 milyar dolara ulaşmak" dedi.
29.07.2023 Gündem
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Çin - Tayvan gerilimi devam ederken Kore Yarımadası'nda da tansiyon zirve yapmış durumda.
13.04.2023 Gündem
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi Kore Yarımadası'nda gerginlik devam ediyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore'nin geçen hafta sona eren 11 günlük askeri tatbikatına yeni nükleer silahını deneyerek yanıt verdi. 'Haeil’ adlı yeni sualtı nükleer silahının, düşman deniz kuvvetlerini ve limanlarını yok etmek için sualtı patlaması yoluyla büyük bir radyoaktif tsunami oluşturabileceği belirtildi. İşte haberin detayları...
24.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den balistik füze denemesi
Kuzey Kore’den balistik füze denemesi Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.
19.03.2023 Dünya
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj!
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj! Kuzey Kore yönetimi, Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze ateşledi. Füze denemesinin Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Sook Yeol arasında bugün yapılacak kritik zirve öncesinde gerçekleştirilmesi, "Tokyo ve Seul'e mesaj" olarak yorumlandı.
16.03.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız!
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız! Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Pyongyang'ın silah testleri çerçevesinde fırlattığı herhangi bir füzeyi vurması halinde bunun "açık bir savaş ilanı" olarak değerlendirileceği uyarısında bulundu.
7.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi  Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli füze fırlattığı bildirildi.
20.02.2023 Dünya
Japonya'dan misilleme! Kuzey Kore'nin ardından füzeleri ateşledi
Japonya'dan misilleme! Kuzey Kore'nin ardından füzeleri ateşledi Japonya Savunma Bakanlığı, SM-3 Block IIA önleme füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı. Denemenin, Kuzey Kore'nin ardı ardına gerçekleştirdiği silah testlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.
22.11.2022 Dünya
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.  Füze testinin, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui'nin bölgede savunma iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kalan ABD-Güney Kore-Japonya ittifakını hedef alan açıklamasının hemen ardından gelmesi "gözdağı" olarak yorumlandı.
17.11.2022 Dünya
Kore Yarımadası'da adım adım savaşa! Kuzey Kore'den Güney Kore deniz sınırına 250 top atışı
Kore Yarımadası'da adım adım savaşa! Kuzey Kore'den Güney Kore deniz sınırına 250 top atışı Kuzey Kore'nin Kore Yarımadası'nın doğu ve batısına doğru 250 top atışı gerçekleştirdiği bildirildi. Top mermileri deniz sınırı olarak belirlenen tampon bölgenin Kuzey Kore tarafına düşerken, Güney Kore ordusu Pyongyang'ı bombardımanları durdurmaya çağırdı.
19.10.2022 Dünya
Kore Yarımadası'nda tansiyon yükseliyor! Kuzey Kore lideri Kim Jong’Un'un kız kardeşinden ağır hakaretler ve küfürler...
Kore Yarımadası'nda tansiyon yükseliyor! Kuzey Kore lideri Kim Jong’Un'un kız kardeşinden ağır hakaretler ve küfürler... Çin ile Tayvan arasındaki gerilim savaşa doğru adım adım giderken Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki tansiyon yükseliyor. Kore Yarımadası'nın ‘düşman kardeşleri' olarak adlandırılan iki ülke arasındaki ipler bir kez daha; bu sefer de Kim Jong-un’un kız kardeşi olan ve Kuzey Kore’nin gelecekteki lideri olacağına kesin gözüyle bakılan Kim Yo-jong’un sözleri nedeniyle gerildi.
19.08.2022 Dünya
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket...
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket... Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın altıncı ayında çatışmalar ülkenin güneyindeki Zaporojya bölgesinde nükleer santralın etrafında yoğunlaştı. Reaktörlerin kazara isabet alarak büyük bir nükleer felaketi tetiklemesi endişesi yaşanıyor, reaktörlerden bir acilen devre dışı bırakıldı.
7.08.2022 Dünya
Çin'den sonra Kuzey Kore'ye gözdağı! Kim Jong Un çok kızacak: Pelosi, sınırda böyle poz verdi
Çin'den sonra Kuzey Kore'ye gözdağı! Kim Jong Un çok kızacak: Pelosi, sınırda böyle poz verdi ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi beraberindeki kongre heyetiyle, Güney Kore-Kuzey Kore sınırı olan Kore Tarafsız Bölgesi’ni ziyaret etti. Pelosi, geçtiğimiz günlerde Tayvan'a ziyaret gerçekleştirerek Çin-Tayvan-ABD arasındaki krizi tırmandırmıştı.
4.08.2022 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Savaş çanları çalıyor, füzeler peş peşe ateşlendi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Savaş çanları çalıyor, füzeler peş peşe ateşlendi Kuzey Kore'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dünya şokta. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi. Kore Yarımadası'nda savaş çanları çalıyor. Pyongyang yönetimi, ABD ile Güney Kore'nin bölgedeki ortak askeri tatbikatlarını tehdit olarak görüyor ve buna karşılık harekete geçtiler. İşte son dakika haberinin detayları...
22.07.2022 Dünya
Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye uyarı
Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye uyarı Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığına bağlı bir düşünce kuruluşu olan Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, "ABD ve müttefikleri bizimle askeri bir çatışmayı seçerlerse güvenlik açısından eşi görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklardır" dedi.
22.07.2022 Dünya
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine karşılık ABD'nin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı arttırmaya devam edeceğini belirterek, ABD ve müttefiklerinin birlikte, hızlı bir yanıt vereceğini söyledi.
13.06.2022 Dünya
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını veto etmeleri nedeniyle BM Genel Kurulu'nda ilk kez hesap verdi. Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore 2018'de nükleer silahlardan arındırma önlemleri aldığından beri, ABD tarafı Kuzey Kore'nin olumlu girişimlerine karşılık vermedi ve Kuzey Kore'nin meşru ve makul endişelerini ele almadı. Sorunu çözmek için gerekli samimiyeti de göstermedi" dedi.
8.06.2022 Dünya
Kuzey Kore'den bomba hamle! Füzeleri peş peşe ateşlediler, canlı yayında...
Kuzey Kore'den bomba hamle! Füzeleri peş peşe ateşlediler, canlı yayında... Kuzey Kore'den son dakika hamlesi geldi. Füzeleri peş peşe ateşlediler. Tüm televizyonlar canlı yayınladı. Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin denizaltından fırlatılan bir balistik füzeyi Kore Yarımadası'nın doğu kıyısı açıklarında test ettiğini duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
7.05.2022 Dünya
Dünyanın konuştuğu acımasız kız kardeş! Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un halefi Kim Yo Jong kimdir?
Dünyanın konuştuğu acımasız kız kardeş! Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un halefi Kim Yo Jong kimdir? Nükleer gücü ve denediği balistik füzelerle dünyaya korku salan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un'un küçük kız kardeşi Kim Yo Jong, ağabeyinin yanında katıldığı toplantılarla, ABD ve Güney Kore yöneticilerini hedef alan zehir zemberek açıklamalarıyla son birkaç yılın en fazla merak edilen isimlerinden biri haline geldi. Kore Yarımadası'nda nükleer tansiyon yükseldikçe tanınırlığı artan, ağabeyinin doğal halefi kabul edilen "gölge lider" Kim Yo Jong kimdir?
5.04.2022 Dünya
Dünyanın en güçlü ülkeleri... Nükleer alarm! Kuzey Kore harekete geçti, 5 yıl sonra ilk kez...
Dünyanın en güçlü ülkeleri... Nükleer alarm! Kuzey Kore harekete geçti, 5 yıl sonra ilk kez... Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddeti ile devam ederken, dünyayı nükleer silah korkusu sardı. Kore Yarımadası'ndan çok konuşulacak bir haber geldi. Güney Kore basını Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 'nükleer planını' sayfalarına taşıdı. Kuzey Kore, Rusya ve İran ile yaşanan gerilimlerde gündeme gelen nükleer güç, en çok merak edilenler arasında. Son araştırmalara göre dünya üzerinde 14.995 nükleer silah bulunuyor. Savaş ortamı nedeniyle nükleer gücü olan ülkeler merak konusu oldu. Hangi ülkelerde nükleer silah var? Dünyanın en güçlü ülkeleri hangileri? Türkiye'de nükleer silah var mı?
27.03.2022 Dünya
ABD harekete geçti! Çin ve Kuzey Kore arasındaki...
ABD harekete geçti! Çin ve Kuzey Kore arasındaki... ABD Hint-Pasifik Komutanlığı, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği füze denemelerinin ardından bölgedeki istihbarat gözetim faaliyetleri ve balistik füze savunma hazırlıklarının artırıldığını belirterek, “Çin ile Kore Yarımadası arasındaki Sarı Deniz'de gözetim faaliyetleri hızlandı” açıklamasını yaptı.
10.03.2022 Dünya
Çin Dışişleri Bakanı Wang’dan Ukrayna açıklaması
Çin Dışişleri Bakanı Wang’dan Ukrayna açıklaması Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde Ukrayna ve Rusya arasındaki krizle ilgili Çin’in tüm taraflarla temas kuracağını söyledi.
23.02.2022 Dünya
Kuzey Kore'den şaşırtan karar! Çekildi
Kuzey Kore'den şaşırtan karar! Çekildi Kuzey Kore, sporcularını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korumak amacıyla Tokyo Olimpiyatları'na katılmayacağını açıkladı.
6.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kore Yarımadası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kore yarımadası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.