Kuzey Kore

Kuzey Kore

Son dakika KUZEY KORE haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KUZEY KORE ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KUZEY KORE haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuzey Kore

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuzey kore gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.236 kuzey kore haberi bulunmuştur. Tüm kuzey kore haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu Karadeniz kıyısındaki Kanevskoy'da akşam karanlığını aydınlatan füzeleri patlama sesi izledi, yerel halkın paylaştığı videolarda "Vuruldu, vuruldu" çığlıkları açık şekilde duyuldu. 330 milyon dolarlık uçan radar A-50'nin Rus ordusunun elinde birkaç adet olduğu biliniyor.
24.02.2024 Dünya
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Pasifik'te ABD ile Çin karşı karşıya geldi. Orta Doğu'da sadece İsrail ve Hamas değil İran ve ABD de Orta Doğu'da çatışmalar nedeniyle karşı karşıya. Analistler, bu iki ülkenin olası bir savaşa girmesi durumunda dünyanın bir kırılma noktası yaşayacağını hatta dünyanın yeni bir küresel savaşa sürüklenebileceğini söylüyor.
19.10.2023 Dünya
Türkiye'nin İsrail-Filistin teklifine ilk cevap Rusya'dan
Türkiye'nin İsrail-Filistin teklifine ilk cevap Rusya'dan Türkiye'nin, bazı ülkelerin Filistin adına bazı ülkelerin ise İsrail adına garantör olduğu yeni bir yapıyla çatışmayı çözme teklifine Rusya'dan olumlu cevap geldi.
19.10.2023 Dünya
Gram altın için yeni rekor tahmini yapıldı! Sürprizlere hazırlıklı olun
Gram altın için yeni rekor tahmini yapıldı! Sürprizlere hazırlıklı olun Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Faiz kararlarımı sonrası bir süredir düşüşte seyreden altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının hangi seviyede olacağına vurgu yaptı.
26.09.2023 Ekonomi
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu ağırlayan Putin yaptığı açıklamada ABD'yi resmen suçladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın savaşta misket bombalarını mümkün olan en geniş şekilde kullandığını belirterek, "Misket bombalarını kullanan ABD’dir. Bunu sadece Ukrayna ordusunun eliyle yapıyorlar” dedi.
15.09.2023 Dünya
Putin ile Kim Jong Un dünyaya ilan etti: Anlaşma sağlandı
Putin ile Kim Jong Un dünyaya ilan etti: Anlaşma sağlandı Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Kuzey Kore'nin Putin hamlesi gözlerin Rusya'ya çevrilmesine neden oldu. Dünyanın nefesini tutarak takip ettiği zirve TSİ 08.39'da start aldı. Zirveden önce ABD son bir uyarıda bulunurken dünyanın beklediği ilk açıklama Putin'den geldi.
13.09.2023 Dünya
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya çapında mayın sorununa karşı uluslararası düzeyde yapılan antlaşma Ottawa Antlaşması olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu antlaşma dünya ülkeleri tarafından 1 Mart 1999 yılında imzalanmıştır. Özellikle son dönemlerde dünyada büyüyen Mayın sorununa karşı çözüm üretmek için ele alınan bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür.
12.09.2023 Eğitim
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeşil trenle yola çıktı Rusya’dan açıklama geldi!
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeşil trenle yola çıktı Rusya’dan açıklama geldi! Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine Rusya'ya gitmek üzere kurşun geçirmez yeşil treni ile yola çıktı.
11.09.2023 Dünya
Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kuzey Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Kuzey Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Her ülkenin kendisine ait bir bayrağı vardır. Bu durum özgürlüğü de ifade etmektedir. Bayrakların anlamı ve bazen de mesajı vardır. Bayrakların anlamlarını bilmek ve ne ifade ettiklerini öğrenmek pek çok kişinin de merakıdır. Merak edilen bayraklardan birisi de Kuzey Kore bayrağıdır. Bayrağın anlamı ve renklerin tek tek bütünlüğü farklı anlamlar taşımaktadır. 
10.09.2023 Eğitim
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Kore, resmi adı ile Kore Cumhuriyeti olarak da bilinen bir ülkedir. Komşu devletleri arasında Japonya, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. 
7.09.2023 Eğitim
Şans eseri idamdan kurtuldu: ABD tarihine geçecek, daha önce kullanılmamış bir yöntem kullanılacak!
Şans eseri idamdan kurtuldu: ABD tarihine geçecek, daha önce kullanılmamış bir yöntem kullanılacak! ABD'nin Alabama eyaletinde kumar borcuna batmış bir papaz eşini kiralık katil tutarak öldürttü. İki katil genç kadını öldürdükten sonra idam cezasına çarptırıldı. Ancak olaylar daha sonrasında karmaşık bir hal almaya başladı.
5.09.2023 Dünya
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
Batı tarzı giyinmeyi yasaklamıştı: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ayakkabılarıyla şaşırttı
Batı tarzı giyinmeyi yasaklamıştı: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ayakkabılarıyla şaşırttı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un,, ülkesinde Batı tarzı giyinmeyi yasaklamıştı. Ancak geçtiğimiz gün törende giydiği ayakkabılar çok konuşuldu. Kim Jong-un, ünlü isimlerin de giydiği sandaletleri tercih etmesi dikkat çekti.
3.09.2023 Dünya
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan cep telefonu, TC kimlik numarası gibi kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı. KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Uzmanı Avukat Elif Yaşaroğlu, "Kargo firmasının sorumluluğu eğer sizi önceden bilgilendirmişse aslına bakarsanız, kargoyu karşı tarafa ulaştırdıktan sonra biter. Eğer önceden bilgilendirmemişse sorumluluğu devam eder." dedi.
29.08.2023 Yaşam
Savaştan kaçıp Türkiye'de depreme yakalandı! Zakhar'dan acı haber geldi
Savaştan kaçıp Türkiye'de depreme yakalandı! Zakhar'dan acı haber geldi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Rönesans Rezidans'ta Yulia Petrova (47) ve çocuklarından Matvei Gladki (6) hayatını kaybederken, yakınlarının haber alamadığı Zakhar Gladki'nin (11) cenazesi, 402 numaralı kimsesizler mezarlığında bulundu.
29.08.2023 Yaşam
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
ABD ordusu askeri Kuzey Kore'ye sığındı: Kaçışıyla ilgili kritik detaylar gün yüzüne çıktı!
ABD ordusu askeri Kuzey Kore'ye sığındı: Kaçışıyla ilgili kritik detaylar gün yüzüne çıktı! ABD ordusunda dünyayı şoke eden bir gelişme yaşandı. Travis King isimli 23 yaşındaki ABD askeri, geçtiğimiz aylarda sınırdan kaçarak Kuzey Kore’ye sığındı.
16.08.2023 Dünya
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Altın fiyatları üst üste rekor kırmasının ardından bir miktar düşüşe geçti. Son birkaç haftadır da altında dalgalı seyir sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak, 'Kimse ne olduğunu anlamadan fiyatlar artacak" dedi.
15.08.2023 Ekonomi
İngiliz Financial Times gazetesinden flaş iddia: Ukrayna, Rusya’da Kuzey Kore’ye ait roketleri kullanıyor
İngiliz Financial Times gazetesinden flaş iddia: Ukrayna, Rusya’da Kuzey Kore’ye ait roketleri kullanıyor Şubat 2022'den beri devam eden Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili İngiliz Financial Times gazetesinden flaş iddia geldi. Gazete, Ukrayna’nın Rusya’da Kuzey Kore’ye ait roketleri kullandığını iddia etti.
29.07.2023 Dünya
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Park Jin ile 'Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri Yol Haritası'nı imzaladı. Fidan, "Kore, Asya Pasifik Bölgesi’nde ikinci büyük ticaret ortağımızdır. Ticaretimiz, istikrarlı bir şekilde artmakta. 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz dengeli bir ticaret ilişkisi temelinde 15 milyar dolara ulaşmak" dedi.
29.07.2023 Gündem
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin gelen soruya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi işaret ederek, “Türkiye'den gelen mesaj da İsveç'in geçen yıl Madrid'de yapılan anlaşmanın uygulanması konusunda ilerleme kaydettiği yönünde olmuştur” yanıtını verdi.
16.06.2023 Gündem
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti!
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti! Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne orta ya da uzun menzilli balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Japonya Sahil Güvenliği, balistik füzenin ülkenin kuzeyindeki Hokkaido bölgesi içine düşebileceği mesajı yayımladı. "J-Alert" erken uyarı sistemi, bölgedeki halka bina içlerine ya da yer altı sığınaklarına tahliye çağrısı yaptı, caddelerde sirenler çalındı. Peki, Balistik füze nedir, ne demek? Japonya’da balistik füze mi düştü? Balistik füzeler hangi ülkelerde var?
13.04.2023 Gündem
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Çin - Tayvan gerilimi devam ederken Kore Yarımadası'nda da tansiyon zirve yapmış durumda.
13.04.2023 Gündem
Donald Trump'a Stormy Daniels'tan sonra bir şok daha! Playboy modeli Karen McDougal: 10 ay ilişki yaşadık...
Donald Trump'a Stormy Daniels'tan sonra bir şok daha! Playboy modeli Karen McDougal: 10 ay ilişki yaşadık... ABD eski başkanı Donald Trump hayatının en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Yetişkin film yıldızı Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödeme nedeniyle ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan olan Trump'ın dosyasında, ikinci bir sürpriz var. Hakkındaki dava sürecini eleştiren ABD eski başkanı Donald Trump, yaşananları "Aşırı solcuların görülmemiş ölçekteki kitlesel seçim müdahalesi" olarak yorumladı. Hakkındaki davanın yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldığını iddia eden Trump, "Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünmezdim" ifadelerini kullandı.
5.04.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi Kore Yarımadası'nda gerginlik devam ediyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore'nin geçen hafta sona eren 11 günlük askeri tatbikatına yeni nükleer silahını deneyerek yanıt verdi. 'Haeil’ adlı yeni sualtı nükleer silahının, düşman deniz kuvvetlerini ve limanlarını yok etmek için sualtı patlaması yoluyla büyük bir radyoaktif tsunami oluşturabileceği belirtildi. İşte haberin detayları...
24.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kuzey Kore ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuzey kore haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.