Kış Depresyonu

Kış Depresyonu

Son dakika Kış depresyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kış depresyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kış depresyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Depresyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış depresyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 kış depresyonu haberi bulunmuştur. Tüm kış depresyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir Kış mevsimiyle bireylerde depresif duygular da artıyor. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar halsizlik, aşırı uyku isteği, iştah kaybı, sürekli mutsuzluk ve hüzün hissi yaşıyorsanız, siz de kış depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Düzenli fiziksel aktivite, doğal ışıktan faydalanma, vitamin ve omega-3 içeren beslenme alışkanlıklarıyla kış depresyonunun etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Klinik Psikolog Melek Abca ayrıca eski kış geleneklerini yaşatmanın ve sosyal etkileşimi artırmanın da ruh sağlığına olumlu katkıda bulunabileceğine vurgu yapıyor.
1.12.2023 Sağlık
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi Kış aylarında sık rastlanan kış depresyonuna karşı uyarılarda bulunan Uzman Klinik Psikolog Gözde Nur Kınalı, “Depresyonu önlemek için ilk yapılması gerekenlerden biri davranış aktivasyonudur. Kişinin yaşam rutininin kendiliğinden mutluluk getirmediği bazı zaman dilimleri için rutinlerin tekrar organize edilmesi gerekmektedir. Kişi sosyal destek mekanizması geliştirmeli, hareketliliğini artırmalı ve güneşli anların olduğu fırsat zamanlarını iyi değerlendirmelidir. Kış döneminde de kendisine mutluluk verecek nedenler bulmalıdır. Böylece kışa yönelik algıları da değişebileceği gibi daha az depresif hissetmesine yol açabilir” dedi.
27.12.2022 Sağlık
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
İnsanlar da kış uykusu semptomu yaşayabilir!
İnsanlar da kış uykusu semptomu yaşayabilir! Kış depresyonu hakkında bilgilendirmede bulunan Uzman Klinik Psikolog Zozan Başçi, bazı insanların kış depresyonu nedeniyle ‘kış uykusu semptomu’ yaşayabildiğini belirterek “Kış depresyonu da bir klinik depresyon şeklidir, ancak yorgunluk halleri, artan uyku, artan iştah ve kilo alımı genellikle en belirgin semptomlardır” dedi.
9.01.2021 Sağlık
Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilir
Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilir Depresyon sanılan duygu durum değişikliklerinin bahar yorgunluğu olabileceğini bildiren Psikiyatri Bölümü Uzmanı Dr. Timur Fadıl Oğuz,"Mevsim değişiklikleri duygusal dalgalanmalara yol açıyor. Öncelikle, depresyon ve mevsimsel depresyonun olmadığına dair bir psikiyatri uzmanının değerlendirmesini almak gerekir. Çünkü bazen de depresyon gibi gözükür ama fiziksel bir sorun olabilir. Eğer depresyon tanısı konursa, genellikle tedaviler çok etkilidir" dedi.
22.05.2020 Sağlık
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri!
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri! Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sonbaharın erkek vücudu için en önemli mevsim geçişi olduğunu söyleyerek, “Bu aylarda yoğun iş temposuna bağlı cinsel isteği yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Çinko hem bağışıklığı kuvvetlendirmede hem de testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineraldir” dedi.
2.10.2019 Sağlık
Yıllar sonra yüzünü yıkadı
Yıllar sonra yüzünü yıkadı Güneş ışınlarına maruz kaldıkça vücudunda DNA mutasyonu gerçekleşerek kanser hücreleri hızla yayılan ve bu yüzden bazı uzuvlarını kaybeden 43 yaşındaki Sibel Oflas, kemoterapi tedavisi sonrası yıllar sonra yüzünü yıkamanın mutluluğunu yaşadı. Oflas, "Yaralarım iki ay önce kadar iyileşti ve iki aydır doya doya yüzünü yıkayabiliyorum, krem sürebiliyorum. Ben üç, belki daha fazla yıldır bunları yapamıyordum" dedi.
13.07.2019 Sağlık
Kış depresyonuna karşı 9 etkili öneri
Kış depresyonuna karşı 9 etkili öneri Dondurucu ve kasvetli bu kış günlerinde pek çok kişi kendisini keyifsiz, isteksiz, halsiz, yorgun hatta tükenmiş hissediyor. Uyku ve beslenme alışkanlıklarının bozulması da cabası. Bu olumsuz hisler 2-3 hafta ile sınırlı kalmıyorsa ‘kış depresyonu’ yaşıyor olabilirsiniz.
21.01.2019 Sağlık
Yorgunluk ve mutsuzluğun gizli sebebi
Yorgunluk ve mutsuzluğun gizli sebebi Erken kararan bir gökyüzü, daha az güneş ve daha az gün ışığı… Soğuk bir hava, fiziksel aktivite alanlarının azalması ve evde geçen sürenin artması… Tüm bu sebepleri bir araya getiren kış ayları bazı insanlar için depresyonla geçen bir mevsime dönüşebiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, kış depresyonunun bilinmeyen yüzünü anlattı.
11.01.2019 Sağlık
Kış depresyonunun ilacı gün ışığı!
Kış depresyonunun ilacı gün ışığı! Karanlık ve soğuk kış günlerinde pek çok insan kendini yorgun ve halsiz hissediyor. Uzmanlar, kışın düşen enerjimizi şarj edebilmek için basit ama etkili bir yol öneriyor: Kendinizi dışarı atın!
5.02.2018 Sağlık
Kış depresyonunu böyle atlatın!
Kış depresyonunu böyle atlatın! Prof. Dr. Rüstem Aşkın, gün ışığının azaldığı dönemlerde "kış depresyonu"nun sık görüldüğünü, bu rahatsızlığın hobilerin, sohbet ve yürüyüş gibi aktivitelerin artırılmasıyla daha kolay atlatılabileceğini söyledi.
1.01.2018 Sağlık
Dikkat! Bu günlerde depresyona girebilirsiniz
Dikkat! Bu günlerde depresyona girebilirsiniz Uzm. Psikiyatr Dr. Sıtkı Karaca, kış mevsiminin insanlarda depresyona neden olduğuna dikkat çekerek, neler yapılması gerektiğini anlattı.
23.01.2015 Sağlık
Sonbaharda seks gücünüzü koruyun
Sonbaharda seks gücünüzü koruyun Güçlü performans için çinko
11.10.2013 Arşiv
Kış depresyonundan kurtulun
Kış depresyonundan kurtulun Havanın sürekli kapalı olması, ruhsal çöküntüye yol açabiliyor
11.01.2012 Sağlık
Mevsimsel depresyonun sorumlusu hormonlar!
Mevsimsel depresyonun sorumlusu hormonlar! Bahara geçerken kendinizi depresif mi hissediyorsunuz?
22.02.2010 Sağlık
Saatler geri alındı depresyona dikkat!
Saatler geri alındı depresyona dikkat! Uzmanlara birçok sorun da beraberinde geliyor
26.10.2008 Yaşam
Kış depresyonu kapıda
Kış depresyonu kapıda Sürekli yorgun mu kalkıyorsunuz? Canınız yemek yemek istemiyor mu? Hiç sebep yokken ağlıyor musunuz? Çok mu çabuk sinirleniyorsunuz? O halde depresyonda olabilirsiniz... İşte sizi mutlu edecek birkaç öneri
12.01.2006 Yaşam
Erdoğan parlaklığını kaybediyor
Erdoğan parlaklığını kaybediyor İngiliz Reuters haber ajansı AKP'den arka arkaya miletvekilleri ayrılmasını "Erdoğan parlaklığını kaybetmeye başladı" diye yorumladı
29.09.2021 Gündem
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor!
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor! Güneşli ve sıcak havalar geride kaldı. Sonbahar ile birlikte bulutlu, soğuk havalar mevsimsel depresyonu da beraberinde getirdi. Havaların kapanmasıyla görülen bu depresyon tipi, uyku bozukluğu, iştah artışı veya azalması, yorgunluk hissi, cinsel isteğin azalması olarak kendini gösteriyor. Sonbahar ve kış döneminde günlerin kısalması ve güneşin yerini daha karanlık günlere bırakması kişilerin kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ise mevsimsel depresyonu tetikleyen en büyük nedenler olarak görülüyor. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız mevsimsel depresyonun kadınları daha çok etkilediğine dikkat çekerek, mevsimsel depresyona yönelik bilinmeyenleri gazetevatan.com için yanıtladı.
23.09.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor! Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
15.11.2021 Sağlık
Stresli hissettiğinizde kaçınmanız gereken 4 yiyecek
Stresli hissettiğinizde kaçınmanız gereken 4 yiyecek Kaygı, anksiyete, depresyon… Bu ruh sağlığı problemlerine neredeyse hepimiz aşinayız. Stresli bir hayatın sonucu olarak karşımıza çıkan bu sorunları aşmak içinse genel sağlık durumumuzu ve bağışıklık sistemimizi zinde tutmak oldukça önemli. Peki, stresi kendinizden uzak tutmanın en iyi yollarından birinin bağırsaklarınıza iyi gelen yiyecekleri tüketmek olduğunu söylesek? İşte kaygı, anksiyete, depresyon riskini ve belirtilerini azaltmak için uzak durmanız gereken yiyecekler...
3.07.2021 Sağlık
Sonbahar depresyonuna karşı 'acı' reçete
Sonbahar depresyonuna karşı 'acı' reçete Mevsimsel depresyonun doğru beslenmeyle tedavi edilebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, kırmızı pul biber gibi acı besinlerin mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağladığını belirtti.
3.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kış Depresyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış depresyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.