Kirli Hava

Kirli Hava

Son dakika kirli hava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kirli hava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kirli hava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kirli Hava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kirli hava gelişmeleri de dahil olmak üzere 618 kirli hava haberi bulunmuştur. Tüm kirli hava haberleri aşağıda listelenmiştir.
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon TL, akaryakıttan 180 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Zigana Tüneli, Türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı eserlerinden biridir. Bu gurur Türk mühendisliğinindir, hepimizindir” dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat Dünya genelinde hastalıklara bağlı ölüm oranlarında 3’üncü sırada yer alan KOAH hastalığı, kronik ilerleyici, tıkayıcı ve geri dönüşümü olmayan bir akciğer hastalığı olarak ülkemizde de yaygın görülmektedir. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastanelerdeki yatışta artış yaşandığını belirterek özellikle KOAH hastalarının bu mevsimde dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
15.11.2022 Sağlık
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler!
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler! Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hava değişimleri, cilt üzerinde birçok değişikliğe sebep oluyor. Sert ve soğuk havanın etkisi ciltte kuruluk, nemsizlik gibi sorunlara yol açarken, kapalı ortamlardaki kirli hava ise cildin hava almasını engelleyerek çeşitli problemlere zemin hazırlıyor. Özellikle mevsim değişimlerinde cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar ise ısı, nem, UV ışınlarına karşı fiziksel aktiviteye, su tüketimine, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş, yüz mezoterapisi hakkında açıklamada bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Soğuk hava bazı egzama türlerini tetikliyor
Soğuk hava bazı egzama türlerini tetikliyor Egzamada belirtiler ortaya çıktığı an şiddetlenmesini beklemeden tedaviye başlamanın ve tedbirleri bırakmamanın önemli olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersoy Hazneci, derinin nemini korumanın egzamanın engellenmesinde çok etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
15.02.2022 Sağlık
Akaryakıt, otomotiv, tarım, bankacılık, emlak, enerji her şey değişiyor! Yeni dönem Paris İklim Anlaşması sonrası başlıyor
Akaryakıt, otomotiv, tarım, bankacılık, emlak, enerji her şey değişiyor! Yeni dönem Paris İklim Anlaşması sonrası başlıyor Paris İklim Anlaşması sonrası hayatımız tümden değişecek. Akaryakıt, otomotiv, tarım, bankacılık, emlak, enerji sektörlerinde büyük değişim yaşanacak. Attığımız adıma, aldığımız nefese kadar yeni bir dönem başlayacak. Yeni bir kalkınma modeli geliştirilecek. İşte tüm detaylar...
12.10.2021 Gündem
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara...
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hava kirliliği limit değerlerini güncelledi. 15 yıl aradan sonra güncellenen hava kalitesi rehberinde temel kirleticiler arasında bulunan PM10 için yıllık limit değer 20 mikrogramdan 15’e; DSÖ’nün kanserojen madde olarak da tanımladığı PM2.5 için ise 10 mikrogramdan 5’e çekildi. Yeni değerlere göre İstanbul’da yıllık hava kirliliği ortalaması, limit değeri yaklaşık 3.4 kat; Ankara’da ise 3.8 kat aşıyor.
24.09.2021 Gündem
Bu ilk yardım kurallarına dikkat
Bu ilk yardım kurallarına dikkat Öksürük, nefes darlığı, hırlama gibi belirtilerle görülen astım atakları hakkında bilgiler veren İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, astım ataklarına karşı en koruyucu önlemin hastaların ilaçlarını her koşulda yanlarında bulundurmaları olduğunu vurguladı. Karagöl, astım atakları ve yapılacak ilk yardım müdahaleleri hakkında bilgi verdi.
9.09.2021 Sağlık
Dünya nüfusunun yüzde 90'ı kirli hava soluyor
Dünya nüfusunun yüzde 90'ı kirli hava soluyor Hava kirliliği oranları uzun yıllardır düşüş yaşasa da 2019 itibarıyla hala Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği seviyeye ulaşmadığı görüldü. Veriler Avrupa ülkelerini kapsarken, 2019 yılındaki yıllık ortalama ince partikül konsantrasyonun 12,6 ug/m3 olduğu kaydedildi. 2020 Dünya Hava Kalitesi Raporuna göre ise, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Moğolistan, Afganistan, Umman ve Katar havası en kirli ülkeler oldu. Türkiye ise 106 ülke arasında 46’ncı sırada yer buldu.
4.06.2021 Yaşam
Yürümek kilo verdirir mi? Yürüyüşten fayda sağlamanın 9 kuralı!
Yürümek kilo verdirir mi? Yürüyüşten fayda sağlamanın 9 kuralı! Bir yıldan uzun bir süredir günlük yaşamımızı derinden sarsan ve fiziksel aktivitelerimizi büyük ölçüde kesintiye uğratan koronavirüs salgını, hareketsizliğe bağlı kilo alımı ve genel sağlık sorunları için yüksek risk oluşturuyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ evde de olsa mutlaka düzenli egzersiz yapmaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Tolga Aydoğ yürüyüşten etkili sonuç almanın 9 püf noktasını ve yürüme ile harcanan kaloriyi belirleyen 4 noktayı anlattı.
9.05.2021 Sağlık
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor Anne ve babaları çok yakından ilgilendiren bir rapor yayınlandı. Hava kirliliğinin çocuklar üzerindeki yan etkilerinin araştırıldığı çalışmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Sağlık ve Çevre Birliği HEAL, hava kirliliğinden dolayı cıvaya maruz kalan çocuklarda IQ seviyesinin düştüğünü açıkladı. HEAL’in raporuna göre, hava kirliliği çocukların beyinlerine zarar vererek, Türkiye’de yılda toplam 8 bin 850 IQ puanı kaybına yol açıyor.
1.04.2021 Sağlık
Kırmızı alarm! Meteoroloji'den korkutan uyarı,  bu seviye...
Kırmızı alarm! Meteoroloji'den korkutan uyarı, bu seviye... Kırmızı alarm verildi. Sağlık için büyük risk oluşturuyor. Bakanlıktan alınan verileri Meteoroloji uzmanı değerlendirdi. Ortaya ürküten bir tablo çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre bu sabah saatlerinde Beşiktaş’ın hava kalitesi “sağlıksız” olarak nitelendirilen “kırmızı” seviyeye yükseldi. Bakanlığın Beşiktaş'taki ölçüm verilerini değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Hava kirliğinin oluşum nedeni araçlardan çıkan egzoz, evlerde ısınma amaçlı yaktığımız yakıtlar ve sanayi tesislerinden çıkan kirleticiler. Şu anda kış dönemindeyiz bu üçü de etkin durumda. Sabah saatleri trafik yoğun, bunlar atmosfere çıktığı zaman havaya karışıyor” dedi.
10.03.2021 Gündem
Bakan Kurum'dan 'dikey bahçe' açıklaması
Bakan Kurum'dan 'dikey bahçe' açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şehirlerimizde ekolojik, estetik, ekonomik dikey bahçe gibi çevre ve iklim dostu uygulamaların yaygınlaşmasını destekliyoruz." ifadesini kullandı.
3.03.2021 Gündem
“Sağlıksız hava ortamı, çalışan verimliliğini düşürüyor”
“Sağlıksız hava ortamı, çalışan verimliliğini düşürüyor” Pandemi sürecinde kapalı ortamda geçirilen süre artarken, çalışanların en çok ofiste zaman geçirdiğini ve ofislerdeki hava kalitesinin ön plana çıkmaya başladığını söyleyen Froumann Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakupoğlu, “Çalışan verimliliği şirketlerin başarısını doğrudan etkileyen bir faktör olduğu için çalışma ortamlarındaki hava kalitesinin Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın belirlediği değerlerde tutulması gerekiyor” dedi.
16.01.2021 Sağlık
Doğal gaz açıklaması! Yapmanız gereken...
Doğal gaz açıklaması! Yapmanız gereken... Tüm doğal gaz abonelerini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Diyarbakır'da evde doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu avukat Ömer Baran, eşi Müjde Baran ve stajyeri Mahsun Akbaş'ın yaşamını yitirmesinin ardından mekanik tesisat ve doğal gaz uzmanı olan makine mühendisi Sabri Erk, uyarılarda bulundu. Erk, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilmesi için doğal gaz kullanıcılarının 3 önemli noktaya dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Bunlardan birincisi menfez, ikincisi elektrik, üçüncüsü de doğal gaz borularıdır. Menfezleri açık bırakın, elektriği de doğal gazdan uzak tutun" dedi.
12.01.2021 Gündem
Sisli havalar Covid-19'a davetiye çıkarıyor
Sisli havalar Covid-19'a davetiye çıkarıyor Yapılan son araştırmalar hava kirliliğinin virüslere karşı vücudu savunmasız bıraktığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine İstanbul gibi büyük şehirlerde yoğun sis oluşumu da özellikle astım, KOAH gibi kronik hastalıkları olanları etkilerken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, "Sisli, nemli ortamda partikül yoğunluğu da çok fazla oluyor. Havadaki partiküllerin yoğunlaşması solunum yoluna virüslerin özellikle partiküllerle birlikte hızlı taşınmasına neden oluyor. Böyle havalarda özellikle kronik akciğer hastalığı olan hastalarımızın mümkün olduğu kadar evden çıkmaması öneriliyor. Evden çıkacaklarsa da ağızlarını, burunlarını sarmaları ve maskenin sıkıca takılması, önlemlerin ise unutulmaması gerekiyor" dedi.
12.11.2020 Sağlık
Vali 'buraya gelirken gördük' dedi ve ekledi: Bu vicdana sığar mı?
Vali 'buraya gelirken gördük' dedi ve ekledi: Bu vicdana sığar mı? Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde anız yangını nedeniyle Batman'da kirli hava oluşması Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin'in tepkisine neden oldu. Silvan ilçesindeki çiftçilerle bir araya gelen Vali Şahin, "Onlarca hastamız var, pandemi süreci var. Allah'tan reva mı bu yaptıklarınız? Bu insanlığa sığar mı, vicdana sığar mı?" diyerek tepki gösterdi.
25.09.2020 Gündem
Kirli hava hastalıkları kolaylaştırıyor
Kirli hava hastalıkları kolaylaştırıyor Uzmanlar, hava kirliliğinin solunum yollarına hasar vererek solunum sisteminin savunmasını bozduğunu ve virüslerin hastalık yapmasını kolaylaştırdığını belirtiyor.
5.06.2020 Sağlık
Çöl tozları ve trafik İstanbul'daki hava kalitesini etkiledi
Çöl tozları ve trafik İstanbul'daki hava kalitesini etkiledi Afrika'dan gelen ve Türkiye'de de etkisini gösteren çöl tozları, İstanbul'da hava kalitesini etkiledi. İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, çöl tozlarının bakteri barındırdığını belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Demirhan, "Çöl tozları içerisinde pek çok bakteri ve kirletici maddeler barındırıyor. Bu nedenle solunum yollarımızı etkileyebiliyor. Maske takmak hem coronadan hem de çöl tozlarından koruyacak" dedi.
15.05.2020 Yaşam
Bakanlık'tan AVM'ler için genelge! Kurallara uymayanlar alınmayacak
Bakanlık'tan AVM'ler için genelge! Kurallara uymayanlar alınmayacak İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen ve yeniden kapılarını açan alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma usullerini 11 Mayıs'ta 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle belirledi.
11.05.2020 Corona Virüsü
AVM'ler ne zaman açılıyor? AVM'lerde hangi önlemler alındı? AVM'lerde corona virüs kuralları!
AVM'ler ne zaman açılıyor? AVM'lerde hangi önlemler alındı? AVM'lerde corona virüs kuralları! Sağlık Bakanlığı, AVM ve AVM içindeki iş yerlerinde corona virüse karşı alınması gereken önlemleri madde madde açıkladı. Peki, AVM'ler ne zaman açılıyor? Hangi AVM'ler açılacak? AVM'ler saat kaçta açılacak? Hangi önlemler alındı? AVM'lerde kaç saat kalınmalı? AVM'lere kaç kişi alınacak? Sinemalar açılacak mı? Deneme kabinleri nasıl kullanılacak? İşte AVM'ler hakkında merak edilen her şey...
10.05.2020 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs açıklaması! AVM ve taksi durakları için yeni rehber
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs açıklaması! AVM ve taksi durakları için yeni rehber Flaş son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı corona virüs salgınına karşı alınacak yeni tedbirlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada pazartesiden itibaren açılacak AVM'lerde uyulması gereken kurallara da yer verildi.
9.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kirli Hava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kirli hava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.