Son dakika Kayıt dışı istihdam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kayıt dışı istihdam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kayıt dışı istihdam haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kayıt dışı istihdam gelişmeleri de dahil olmak üzere 475 kayıt dışı istihdam haberi bulunmuştur. Tüm kayıt dışı istihdam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da korkutan işsizlik tablosu: Türkiye'yi geçti, düşüş var ama makas kapanmıyorAdana ekonomisinde istihdam verileri, son yıllarda kademeli bir iyileşme sinyali verse de kentin "işsizlik şampiyonluğu"ndaki yeri değişmiyor. 2022 yılında %15,3 olan işsizlik oranı, 2024’te %11,4’e kadar gerileyerek umut tazelese de 2025 verileri "duraklama" dönemine girildiğini gösterdi. Türkiye genelinde işsizlik %8,3’e kadar çekilirken, Adana %11,6 ile ülke ortalamasının 3 puan üzerinde kalarak kırılgan yapısını sürdürdü. Uzmanlar uyarıyor: "İyileşme henüz kalıcı değil!"
SGK'dan kayıt dışı ile mücadelede rekor ceza! '3 bin müfettiş ve denetmen sahada'Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Raci Kaya, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında, geçen yıl 124 bin 982, bu yılın ilk 4 ayında ise 29 bin 463 iş yerinin denetlendiğini belirterek, geçen yılki denetimlerde 2 milyar 36 milyon 732 bin 167 lira idari para cezası kesildiğini bildirdi.
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, paralar faizi ile iade edilecekMaaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024'te yaptığı denetimlerde, yetim maaşı alabilmek için eşinden boşanan fakat boşandığı eşiyle aynı evde yaşamaya devam eden 2 bin 404 kişiyi tespit etti.
Erdoğan imzaladı! 3 yıllık Ulusal İstihdam Stratejisi açıklandı
Yeni yol haritasını çizen 2025-2028 Ulusal İstihdam Stratejisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. İşsizlik oranının 2028 yılında yüzde 7 buçuğa düşürülmesi temel hedefler arasında yer aldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe kayıt dışı istihdam minimuma ulaştıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe sigortalı çalışanların, toplam zorunlu sigortalılar içindeki payı 2022 yılında yüzde 0,94 iken, 2024 yılında bu oran yüzde 0,88 olarak kayıtlara geçmiştir. Sektörün kayıt dışı istihdam oranının, 2014 yılından itibaren sürekli bir düşüş eğiliminde olduğu ve 2023 yılı itibarıyla minimum seviyeye ulaştığı görülmektedir" dedi.
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirten Canbolat, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
Lokanta, restoran ve kafelere KDV denetimiİstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç'in de katıldığı denetimlerde işletmelerin pos cihazları, yazar kasaları ve ödeme aldıkları cihazlar kontrol edildi.
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısıSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdamın hem ülkeye hem işverenlere hem de çalışanlara olumsuz yansıdığını ifade ederek, bu konuda uyarılarda bulundu.
SGK harekete geçiyor! Maaşı yüzde 20 düşen özel sektör çalışanlarını kapsıyorTüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında, çalışanları SMS ile bilgilendirecek. Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda; SGK tarafından çalışana kısa mesaj ile bilgi verilecek. Ayrıca işverene de uyarı yapılacak.
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT ile ilgili son dakika açıklamasıMilyonlarca kişi asgari ücret zammı ve EYT düzenlemesi için gözünü Aralık ayına çevirmişken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi. Bakan Bilgin asgari ücrete yapılacak olan zamma ilişkin,' Aralık'ta asgari ücret komisyonunun alacağı kararla emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracağız' dedi. Öte yandan EYT ile ilgili düzenlemenin bütün sorunları aşmaya dönük ve kapsamlı olacağını bildirdi.
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyorÇalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
Aylık 12.000 TL maaş istiyorlar, sayıları hızla azalıyorYüksek maaş talepleri arttı. 12.000 TL maaş ödemesi işveren tarafından karşılananamıyor. Geçtiğimiz günlerde işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre 0,1 puanlık artışla yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranlarının artışı kayıt dışı istihdamdaki artışa paralel olarak yükseliyor. Kaçak göçmenlerin pek çok iş yerinde düşük ücretle kayıt dışı olarak çalıştırılması vatandaşların işsiz kalmasına yol açıyor. Kayıt dışı istihdam ile mücadelede önemli adımlar atılıyor, denetimler artırılıyor. Kayıt dışı çalıştığı tespit edilen kaçak göçmenler ise sınır dışı ediliyor. Bunu fırsat bilen göçmen işçiler kendi aralarında gruplar kurarak yüksek maaş istemeye başladı. Dönerciler “Günde 20 kilo et kesip 12 bin lira istiyor” diye dert yandı...
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 30'a düştüSosyal Güvenlik Kurumu yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Yüzde 50'den yüzde 302a düştü. SGK tarafından yapılan açıklamada detaylara yer verildi. Milyonlarca çalışan ve işvereni ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı her işçi belli haklara sahip olarak çalışıyor. Örneğin haftalık tatil hakkı çalışandan alınamaz. SGK'lı olarak çalışanlara asgari ücretin altında maaş verilemez. Bazı işverenler SGK primi ödememek için kayıt dışı personel çalıştırma yolunu tercih ediyor. Bu şekilde çalışanlar ise genellikle asgari ücretin altına maaş alıyorlar. Maaş ödemeleri yüksek dahi olsa kayıt dışı çalışmak, çalışan açısından pek çok dezavantajı beraberinde getiriyor. Meslek hastalığı, iş yeri kazası gibi durumlar karşısında kayıt dışı çalışanın hiçbir hakkı bulunmuyor. Ayrıca işten haksız yere çıkarılırsa işe iade davası da açamıyor. Belli bir dönem kayıt dışı çalışanların emeklilik süreçleri de uzuyor. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi ile ilgili SGK gelen ihbarları değerlendiriyor, ve kayıt dışı olarak işçi çalıştırdığı tespit edilen kişiler cezai yaptırımla karşılaşıyor. SGK tarafından yürütülen çalışmalar ise sonuç verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, kayıt dışı istihdam ile mücadelenin verilen teşvikler ve denetimlerle etkin bir şeklide sürdürüldüğünü vurgulayarak, "Bu süreçte yüzde 50'lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30'lara kadar düşmüştür" dedi.
İkramiye, prim, fazla mesai ücreti ile ilgili flaş açıklama! Çalışana güzel haber, 20 gün içerisinde...Milyonlarca çalışana güzel haber! İkramiye, prim, fazla mesai ücreti, yakacak ve giyecek yardımı alan tüm çalışanları kapsıyor. Maaşı eksik ödenen ya da zamanında ödenmeyen kişiler ne yapabileceklerini merak ediyor. Sigortalı olarak çalışan herkes maaşını eksiksiz ve zamanında alma hakkına sahip. Ancak bazı işverenler pandemi, enflasyon gibi bahaneler ile çalışanlarına eksik ödeme yapıyor. Böyle bir durumda çalışanlar dava açarak haklarını alabilir. Ayrıca isteyenler tazminat hakkını da alarak işten ayrılabilir. Maaş dışında ikramiye, prim, fazla mesai ücreti gibi ek ödemeler de zamanında ve eksiksiz olarak yapılmak zorunda. İşverenin tüm bu ödemeleri yapabilmesi için yasal olarak 20 günlük süre tanınıyor.
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun...SGK'dan son dakika açıklaması! 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak! Resmen açıklandı. İl il belli oldu. SGK Başkanı Cevdet Ceylan, 7 ilde uygulanan 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında küçük ölçekli işletmelerde kadın istihdamı sağlayan işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini duyurdu. Proje kapsamında, özellikle küçük ölçekli, işçi sayısı 9 ve daha aşağıda olan işverenler ilave kadın istihdamı sağlamak koşulu ile projeden faydalanacaktır. Proje, Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde uygulanacaktır. Projenin hibe başvuruları 21 Şubat 2022 tarihinde başlamış olup bu tarihten itibaren ilave istihdam sağlayan işverenlerimiz projeden faydalanabilecektir. Yine proje kapsamında 4 bin kadın işveren projeden fayda sağlayacak olup yanlarında çalıştıracakları 4 bin kadın işçi de istihdam edilmiş olacaktır. Proje için gerekli şartları sağlayan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği sağlanacaktır.
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar...Para veriliyor, SGK resmen duyurdu! Kadın girişimcilere müjde geldi, çok sayıda ilde başladı. Şartlar belli oldu, 4 bin kadın işveren yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, AB destekli 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile yanlarında kadın istihdam edecek 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65'i kadar hibe desteği sağlayacak. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını ve başvuruların başladığını söyledi.
SGK resmen duyurdu! Tek tek tespit edildi, yüz binlerce çalışan...Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Cezası olmasına rağmen işverenler tarafından yapılıyor. SGK tek tek tespit etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu yılın ocak-ekim döneminde 926 iş yeri ve 27 bin 82 çalışanın kayıt dışı olduğunu tespit ederek, toplam 544 milyon lira ceza uyguladı.
Kayıt Dışı İstihdam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kayıt dışı istihdam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.