Katolik

Katolik

Son dakika katolik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan katolik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını katolik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Katolik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan katolik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.581 katolik haberi bulunmuştur. Tüm katolik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya gönderdiği Filistin konulu mektupta, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.
13.04.2024 Gündem
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar Şişli’deki Feriköy Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu'nda oyunu kullanan seçmen, okulun bahçesindeki Surp Vartanans Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Ayine katılanlardan Nurhan Palakoğlu, "Bu sene ilginç bir rastlantı olarak Paskalya ve yerel seçimler aynı güne denk geldi. Şu an bulunduğumuz yerdeki bahçemiz, kilisenin ve okulun ortak kullandığı bir bahçe, mesafe açısından iyi oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi Katolik aleminin yönetim merkezi olan Vatikan Şehir Devleti’nin ünlü bahçelerine, 6 Şubat depremlerinde yitirilen canların anısına ve desteğinden dolayı Vatikan’a teşekkür amacıyla bir zeytin ağacı dikildi.
6.02.2024 Dünya
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Cemaatteki Tuncer Cihan açılan ateşle hayatını kaybetti. Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.
29.01.2024 Gündem
Papa Francis, İran’daki patlamaların kurbanları için dua etti
Papa Francis, İran’daki patlamaların kurbanları için dua etti Katolik dininin ruhani lideri Papa Francis, İran’da 3 Ocak bombalı saldırılarında ölen ve yaralananlar için dua etti.
6.01.2024 Dünya
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir? ABD'nin New York kentinde Filistinli yanlısı protestocular, geleneksel Şükran Günü Geçidi'ni engellemek için üzerlerine sahte kan döküp ellerini asfalta yapıştırdılar. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar “Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı.
24.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 8. Aile Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişçesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor. Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir." ifadelerini kullandı
26.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile Filistin'i görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.
26.10.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi… Ortodoks Hristiyanların yüz yıllardır kutladığı ‘Meryem’in göğe alınışı’ bayramı yarın kutlanacak. Peki, Meryem Ana yortusu nedir? 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
14.08.2023 Gündem
Efsane şarkıcı Sinead O'Connor hayatını kaybetti
Efsane şarkıcı Sinead O'Connor hayatını kaybetti Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, 56 yaşında hayatını kaybetti. O'Connor, 2018'de Müslüman olmuş ve adını Shuhada' Sadaqat olarak değiştirmişti.
26.07.2023 Magazin
Erdoğan'ın sözleri dünyada gündem! CNN International'dan Türkiye vurgusu: Benzersiz bir konumda
Erdoğan'ın sözleri dünyada gündem! CNN International'dan Türkiye vurgusu: Benzersiz bir konumda Rusya, Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyaya bir kez daha umut olurken Ukrayna lideri Zelenski Türkiye'ye bir mektup gönderdi. CNN International krizin çözümünde Türkiye ve Erdoğan'ın rolüne dikkat çeken bir analiz yayınladı
18.07.2023 Gündem
Usta oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı!
Usta oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı! Kanal D'nin fenomen dizisi 'Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar, önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 78 yaşında hayata veda eden Rana Cabbar, Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı’nda yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine sevenlerinin yanı sıra sinema ve sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı.
22.04.2023 Magazin
Kutsal cuma nedir, kutsal cuma günü ne demek? 7 Nisan neden kutsal Cuma? Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi olayı!
Kutsal cuma nedir, kutsal cuma günü ne demek? 7 Nisan neden kutsal Cuma? Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi olayı! Katolik, Ortodoks, Lutheryan, Anglikan, Metodist ve reform edilmiş gelenekler de dahil olmak üzere birçok Hristiyan mezheplerinin üyeleri Kutsal Cuma’yı oruç tutarak ve ayin ile kutlarlar. Piyasayalar, mağazalar Cuma günü kapanır, hayat neredeyse durur. Peki, Kutsal cuma nedir, kutsal cuma günü ne demek? 7 Nisan neden kutsal Cuma? İşte Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi olayı…
6.04.2023 Gündem
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı Beyoğlu'nda, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin yaklaşık 4 saat süren çalışmasından sonra yangın güçlükle söndürüldü.
24.01.2023 Gündem
Beyoğlu’nda bulunan bir kilisede çıkan yangın nedeniyle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu
Beyoğlu’nda bulunan bir kilisede çıkan yangın nedeniyle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu Beyoğlu’nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojman kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu.
23.01.2023 Gündem
Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! Vatikan duyurdu
Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! Vatikan duyurdu Vatikan, doğum adı Joseph Ratzinger olan 95 yaşındaki Eski Papa 16. Benedict'in hayatını kaybettiğini açıkladı.
31.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş." dedi ve "Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu.
18.12.2022 Gündem
12 yaşındaki kızı kaçırdı, ailesi ile ilişki yaşadı! 'Uzaylı' yalanıyla kabus yıllar sürdü
12 yaşındaki kızı kaçırdı, ailesi ile ilişki yaşadı! 'Uzaylı' yalanıyla kabus yıllar sürdü 38 yaşındaki Robert Berchtold, 12 yaşındaki Jan Broberg'i saplantı haline getirdi. Jan'ın annesi ve babasıyla da ilişki yaşadı. Kızı kaçırıp bayılttı. Uyandıktan sonra kasetçalardaki kayıttan çıkan o ses, 12 yaşındaki kız için yıllarca yaşanacak bir kabusun başlangıcıydı. Ses ona 'Görevin 16 yaşına kadar Robert'tan bir çocuk sahibi olmak' diyordu. Kızın beynini yıkayan adamın yaptıkları kan dondurdu...
7.12.2022 Dünya
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir?
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir? Haçlı seferleri aynı zamanda haçlı akınları olarak bilinir. 1096-1270 yılları arasında farklı zaman dilimlerinde gerçekleşmiş seferler olarak öne çıkar. Özellikle Avrupalı Katolik Hıristiyanların Ortadoğu toprakları üzerinde siyasi ve askeri kontrol elde edebilmek için yapmış oldukları seferlerdir.
10.11.2022 Eğitim
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz skandalı! Kardinal itiraf etti
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz skandalı! Kardinal itiraf etti Fransa’daki Katolik Kilisesi’nin Papa’dan sonraki en yüksek mevkiye sahip Kardinallerden biri olan Jean-Pierre Ricard, 35 yıl önce 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel olarak taciz ettiğini itiraf etti. Kardinal Ricard’ın yaptığı açıklama da yapılan basın toplantısında okundu.
8.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan ölen madencilerin eş veya çocuklarına kıdemlerine bakılmaksızın aylık bağlanması konusunda yasal düzenleme yapılması için talimat verdi. Ailelere 1 milyon 500 bin TL’yi aşacak yardım yapılacağı ifade edildi.
18.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabuller
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabuller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı (Meclisi) Başkanı Zandanshatar Gombojav ve Dünya Süryani Katolik Patriği Mor İgnatius Yusuf III. Yunan ve beraberindeki heyetini kabul etti.
17.10.2022 Siyaset
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor Mardin'in Midyat ilçesinden 1985'te ailesiyle göç edip Almanya'ya yerleşen, bugüne kadar 22 kitap yazan ve 14 dil bilen Süryani rahibe Hatune Doğan (52), geçen yıl dönüş yaptığı memleketinde tarımla uğraşıyor.
5.09.2022 Yaşam
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Katolik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki katolik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.