Din Adamları

Din Adamları

Son dakika din adamları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan din adamları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını din adamları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Din Adamları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan din adamları gelişmeleri de dahil olmak üzere 652 din adamları haberi bulunmuştur. Tüm din adamları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Saç boyatmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyanır mı?
Saç boyatmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyanır mı? Ramazan ayı diğer aylardan ayıran faziletli, üstün kılan özelliklerinin başında oruç ibadeti geliyor. Ramazan ayı ile birlikte orucun yükümlülükleri, oruç ibadeti, orucu bozan haller gibi konular bu ayı idrak edecek pek çok kişi tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki, Saç boyatmak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyanır mı? İşte saç boyatma ile ilgili merak edilenler...
9.03.2023 Ramazan
Ermeni Patrikhanesi’nde aforoz kavgası
Ermeni Patrikhanesi’nde aforoz kavgası Kuyumcu Levon Gagaçyan, Patrik Sahak Maşalyan ve din adamları hakkında ortaya attığı iddialar üzerine kendisine tanınan bir haftalık sürede ‘tövbe’ etmeyince, Ermeni Patrikhanesi tarafından aforoz edildi.
15.01.2023 Gündem
Şentop: Batıdaki gibi giyinenler kendilerini modern, zeki ve kültürlü zannediyor
Şentop: Batıdaki gibi giyinenler kendilerini modern, zeki ve kültürlü zannediyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'deki milletin temel değerlerine karşı olan, husumetlerini, düşmanlıklarını açıkça ifade edemeyenler imam hatip liselerine, imam hatip liselerinden mezun olan öğrencilere karşı bunu ifade ediyorlar. Batıdaki insanlar gibi giyinenler, yüzünü, gözünü, saçını, kaşını batılı insanlar gibi yapanlar kendilerini modern, bilgili, zeki, kültürlü insanlar olarak zannediyorlar. Bir kısım insanlar neyin ne olduğunu bilerek ve kasten bunu yapıyorlar" dedi.
3.09.2022 Siyaset
Bartholomeos: Rusya-Ukrayna arasındaki savaş kabul edilemez
Bartholomeos: Rusya-Ukrayna arasındaki savaş kabul edilemez  Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks gençleri için düzenlenecek konferans öncesi basın mensuplarıyla buluştu. Patrik Bartholomeos Ukrayna ve Rusya savaşına değinerek "Bu kabul edilemez bir savaştır. Rusya bu savaşın bitimi için diplomasi masasına oturmalıdır, ikna edilmelidir ki bu savaş bir an evvel bitsin" dedi.  
28.08.2022 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İslam dünyasının temel problemlerinin tek çözümü adalettir
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İslam dünyasının temel problemlerinin tek çözümü adalettir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında düzenlenen İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na katıldı.
27.06.2022 Siyaset
Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos CNN TÜRK'te konuştu: Putin ülkesine haksızlık yaptı
Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos CNN TÜRK'te konuştu: Putin ülkesine haksızlık yaptı Rusya Ukrayna savaşıyla ilgili CNN TÜRK'te konuşan İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, "Mahsum silahsız insanların bu kadar feci bir şekide ölmesini istemiyoruz. İnsanlar barış ve huzur içinde memleketlerinde yaşasın." dedi.
2.03.2022 Gündem
Diş kanaması orucu bozar mı? Oruçluyken diş kanarsa oruç bozulur mu?
Diş kanaması orucu bozar mı? Oruçluyken diş kanarsa oruç bozulur mu? Dinimizde Kuran-ı Kerim’de belirtilen zamanlara göre ya da kişisel verilen kararlarda Müslümanlar tarafından oruç tutulur. Oruç tutmak bireylerin, Allah rızası için kötü alışkanlıklardan ya da yiyecek ve içecekten kendini alıkoymasıdır. Bu nedenle oruç tutma sırasında nelerin haram ya da oruç bozucu olduğu, nelerin orucu bozup bozmayacağı merak ediliyor. Diş kanaması durumu da bu konuda merak edilenler arasında yer alıyor.
1.04.2022 Ramazan
Erkek sevgiliye Sevgililer Günü mesajı! Uzun, romantik en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları ve romantik anlamlı aşk sözleri!
Erkek sevgiliye Sevgililer Günü mesajı! Uzun, romantik en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları ve romantik anlamlı aşk sözleri! 14 Şubat Sevgililer Günü heyecanı başladı. 14 Şubat Pazar günü sevgililer birbirlerine aldıkları hediyeleri verecek, aşk dolu kelimelerle birbirlerine sevgilerini gösterecek. Hediyelerine ek belki bir de mesaj iliştirecek, ya da uzaktaki sevdiğine onu ne kadar çok sevdiğini anlatmak için kelimelere sığınacak. Biz de erkek sevgiliye sevgililer günü mesajları derledik. Uzun, kısa, anlamlı en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları 2022 ve anlamlı romantik aşk sözleri…
14.02.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şentop, "bizim tarihimizde ve İslam düşüncesi ve hukukunda teokrasi olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğimiz Batılı anlamda. Teokratik iktidar yapısı olmadığı kanaatindeyim." dedi. Şentop, "Eskiden ulusal hükümetlerin ülke sınırları içerisinde demokrasiye, özgürlüklere karşı tehdit ve risk oluşturan uygulamaları vardı. Şimdi ise çok uluslu şirketlerin demokratik davranışları, siyasi kararları etkileyen tutumları var. Bence tedbir alınmazsa, bu tedbiri uluslararası bazı sözleşmelerle, ülkelerin birlikte hareket etmesi suretiyle yapabiliriz." ifadelerini kullandı. "Demokasinin modası geçmiş değil, geçmeyecektir" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin şablon ve kavram olarak kalacağını düşünüyorum ama içeriğinin boşaltılması, bozulması, manipüle edilmesi riskiyle karşı karşıyayız
6.02.2022 Siyaset
Cehennem Kapısı'nın gizemi çözüldü
Cehennem Kapısı'nın gizemi çözüldü Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, 2013 yılında ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'Ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kabul edilen Cehennem Kapısı'nın gizemi, modern bilim sayesinde çözüldü. Yer altı tanrısı Hades ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği Kerberos'un heykelinin de bulunduğu Cehennem Kapısı'nda, antik dönemde yapılan adak törenlerinde, mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit gazının etkisiyle öldüğü belirlendi.
23.07.2021 Kültür Sanat
İYİ Parti lideri Akşener: Allah'ın evi kirli hesapların evi haline getirilemez
İYİ Parti lideri Akşener: Allah'ın evi kirli hesapların evi haline getirilemez İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Allah'ın evi böyle kirli hesapların evi haline getirilemez. Sözde din adamları cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle anıyorum" dedi.
2.06.2021 Siyaset
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları...
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları... Son dakika haberine göre; Vatikan, yetişkinlerin, din adamları ve kilise hizmetindekiler tarafından istismarını suç kapsamına aldı. Bu karar14 yıl süren çalışmanın ardından alınırken, belirlenen yeni hükümler, Katolik Kilisesi Kanunu'nun revize edilmiş ceza yasası kısmına eklendi.
1.06.2021 Dünya
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, Irak ziyaretine, Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentinde Kur'an-ı Kerim dinledi.
6.03.2021 Dünya
Sevgililer günü mesajı kısa ve öz seçenekli… Erkeğe, kadına, uzun, kısa, anlamlı, romantik en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları 2021
Sevgililer günü mesajı kısa ve öz seçenekli… Erkeğe, kadına, uzun, kısa, anlamlı, romantik en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajları 2021 Sevgililer günü heyecanı başladı. 14 Şubat Pazar günü sevgililer birbirlerine aldıkları hediyeleri verecek, aşk dolu kelimelerle birbirlerine sevgilerini gösterecekler. Hediyelerine ek belki bir mesaj iliştirecekler, ya da uzaktaki sevdiğine onu ne kadar çok sevdiğini anlatmak için kelimelere sığınacak. Biz de kelimelere sığınacaklar ya da hediyesinin yanına aşk dolu bir not iliştirmek isteyenler için sevgililer günü mesajları derledik. Erkeğe, kadına, uzun, kısa, anlamlı en güzel 14 Şubat sevgililer günü mesajı 2021/ Sevgililer günü mesajı kısa ve öz seçenekli içeriklerle burada…
13.02.2021 Gündem
Adnan Oktar son savunmasını yaptı! 'İstismarda bulunmadım'
Adnan Oktar son savunmasını yaptı! 'İstismarda bulunmadım' Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 76’sı tutuklu 238 sanığın yargılanması devam ediyor. Mütalaada birçok suçtan 1365 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen tutuklu sanık Adnan Oktar, üzerine atılı suçlamaları reddederken terör örgütü ile arasında bir bağ olmadığını, kimseye cinsel istismarda bulunmadığını iddia etti. Hiç kimsenin kıyafetine karışmadığını öne süren Oktar, “Benim bine yakın kız arkadaşım var. Ben dekolteyi savunmasaydım gençlerde ayaklanma oluyor, o zaman sözüm geçmez'' dedi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında görülen duruşmaya tutuklu sanık Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.
22.12.2020 Gündem
Suudi Arabistan ve BAE onlarca gazetecinin telefonunu hacklemiş
Suudi Arabistan ve BAE onlarca gazetecinin telefonunu hacklemiş Suudi Arabistan ve BAE'nin, İsrail tarafından geliştirilen casus yazılımı kullanarak onlarca gazetecinin telefonunu hackledikleri iddia edildi.
21.12.2020 Dünya
Sokağa çıkma yasağı hafta içi devam edecek mi? Pazar, Pazartesi yasak kaçta başlayıp, kaçta bitecek?
Sokağa çıkma yasağı hafta içi devam edecek mi? Pazar, Pazartesi yasak kaçta başlayıp, kaçta bitecek? Koronavirüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla hükümet tarafından uygulamaya konan yeni yasaklar ve kısıtlamalar gündemde olmayı sürdürüyor. Pek çok kişinin koronavirüs tedbirleri ile ilgili hala kafası karışık. İnternette sıklıkla Sokağa çıkma yasağı hafta içi devam edecek mi? sorusu araştırılıyor. Peki, Pazar, Pazartesi yasak kaçta başlayıp, kaçta bitecek? Yasak ne zaman bitiyor? Bu akşam sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte pek çok yasaklarla ilgili merak ettiği konula
22.11.2020 Gündem
Kripto para haram mı? Kripto paralar ve Bitcoin caiz mi? İşte Diyanet’in fetvası!
Kripto para haram mı? Kripto paralar ve Bitcoin caiz mi? İşte Diyanet’in fetvası! Müslümanların büyük bir çoğunluğu zaman zaman Bitcoin ve kripto paraların yatırım aracı olarak kullanılmasının dinen caiz olup olmadığı ve İslami kurallara uygunluğunu araştırıyor. Pek çok kişi de Bitcoin haram mı, helal mi? sorusunu merak ediyor. Peki, Bitcoin haram mı? Kripto paralar ve Bitcoin caiz mi? İşte Diyanet’in fetvası!
9.01.2021 Gündem
3 aylar ne zaman başlıyor? Üç ayların başlangıç tarihi ve 2021 dini günler takvimi!
3 aylar ne zaman başlıyor? Üç ayların başlangıç tarihi ve 2021 dini günler takvimi! Tüm İslam alemi için önemli üç ayların ne zaman başlayacağı, kandillerin hangi tarihler de olacağı merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2021 yılı dini günler listesini paylaştı. Peki, 3 aylar ne zaman 2021? Üç ayların başlangıç tarihi ne zaman? Diyanet 2021 dini günler takvimi!
19.10.2020 Gündem
Black Friday ne zaman? 2020 Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor?
Black Friday ne zaman? 2020 Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor? Black Friday ne zaman sorusu indirimleri kaçırmak istemeyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Her yıl milyonlarca insanın alışveriş yaparak bir parçası olduğu ya da izdihamlara neden olan Black Friday çılgınlığı internette merak edilen konulardan biri. Tüm dünya küresel pandemi ve günlük yaşamın olumsuz etkisine rağmen Black Friday'de alışveriş yapmak için gün sayıyor. Corona virüs nedeniyle giderek daha fazla satıcının e-ticareti benimsediği göz önüne alındığında, Black Friday'de tüketicilere her türlü malda en düşük fiyatları sunmak için birbirleriyle rekabet etmeleri bekleniyor. Peki, Black Friday nedir? Black Friday ne zaman? Black Friday nasıl başladı? İşte Black Friday ile ilgili merak edilenler...
10.08.2020 Ekonomi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Ayasofya' açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Ayasofya' açıklaması MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Batı dünyasında hala Ayasofya’nın unutulmamış olması ve 576 yıl önce sonsuza dek Türklere ait bir varlık haline gelmiş olan bu ibadethaneyle ilgili beyhude rüyalar görülmesi çok manidardır." ifadesini kullandı.
10.07.2020 Siyaset
Trump'tan flaş çağrı! 'İbadethanelerin açılmasına izin verin, yoksa...'
Trump'tan flaş çağrı! 'İbadethanelerin açılmasına izin verin, yoksa...' ABD Başkanı Donald Trump, eyalet valilerinden yeni tip corona virüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde kapatılan camiler de dahil olmak üzere ibadethanelerin açılmasına izin vermelerini isteyerek, aksi halde kendi yetkilerini kullanacağını açıkladı.
22.05.2020 Dünya
Kovid-19 sürecinde uzaktan manevi destek girişimi önerisi
Kovid-19 sürecinde uzaktan manevi destek girişimi önerisi Yeni tip koronavirüsle ilgili süreçte evden dışarı çıkmayan yaşlılar, engelliler ile ağır depresyon, derin kaygı bozuklukları ile travma yaşayan vatandaşlar için çevrim içi psikolojik ve manevi destek verecek projelerin hayata geçirilmesi önerildi.
29.03.2020 Sağlık
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu?
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu? Haşdi Şabi, İran Generali Kasım Süleymani’ni ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesinden sonra, birçok vatandaşın araştırdığı konuların arasında yer aldı. Haşdi Şabi nedir ve ne anlama gelir? Soruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Haşdi Şabi nedir? diye arıyor. İşte Haşdi Şabi hakkında merak edilenler…
3.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Din Adamları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki din adamları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.