Katır

Katır

Son dakika katır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan katır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını katır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Katır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan katır gelişmeleri de dahil olmak üzere 184 katır haberi bulunmuştur. Tüm katır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: 7'li masayı tekmeleyip yine oturdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: 7'li masayı tekmeleyip yine oturdular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son iki ayda istismar edilmedik kavram, ayaklar altına alınmadık değer bırakmadılar. 35 gün kaldı. Yedili masanın etrafındaki her bir parti geçmişleri, kırmızı çizgilerini bir kenara bırakıp çiğneyip geçti. Millete umut diye pazarladıkları masayı kumar masası, noter masası dediler, tekmelediler. Sonra tıpış tıpış masaya dönüp tekrar oturdular. CHP'ye yöneltmedik itham bırakmayanlar Kılıçdaroğlu'na sarıldılar. Bizi beğenmeyenler yedili masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler" dedi.
12.04.2023 Gündem
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Masada bize pusu kuruldu
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Masada bize pusu kuruldu İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı seçim sürecini zehir zemberek sözlerle eleştirdi. Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada "Millet tercihiyle baş başa kalamamış tercih sıkışmıştır. Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu." ifadelerini kullandı. HDP'nin Kılıçdaroğlu lehine açıklama yaptığını söyleyen Ağıralioğlu, "Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür. Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim." dedi.
22.03.2023 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Miraç kandili nedir, Miraç gecesinde ne oldu? Miraç Kandili önemi ve anlamı ile fazileti!
Miraç kandili nedir, Miraç gecesinde ne oldu? Miraç Kandili önemi ve anlamı ile fazileti! Miraç Kandili anlamı ve önemi ile ilgili yapılan araştırmalar Miraç Kandili’ne kısa bir süre kala yoğunlaştı. Üç aylar içinde idrak edilen kandil günleri Müslümanlar ibadet eder, günahları için tövbe eder. Kur'an-ı Kerim'de geçmese de İslam dininde manevi öneme sahip kandillerden biri de Miraç Kandili. Peki, Miraç Kandili nedir, Miraç gecesinde ne oldu? İşte Miraç Kandili önemi, anlamı ve fazileti…
26.02.2022 Gündem
Fatma Girik’in çocuğu var mı? Fatma Girik hiç evlendi mi, eşi Memduh Ün mü, manevi kızı kim, mirasını kime bıraktı?
Fatma Girik’in çocuğu var mı? Fatma Girik hiç evlendi mi, eşi Memduh Ün mü, manevi kızı kim, mirasını kime bıraktı? Türk sinemasının usta oyuncularından Fatma Girik hayatını kaybetti. Fatma Girik'in ölüm haberini Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin duyurdu. Yeşilçam'ın dev oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Fatma Girik uzun süredir hastalıkla mücadele ediyordu. Peki, Fatma Girik kimdir, kaç yaşındaydı ve nereli? Fatma Girik evli mi, çocuğu var mı, eşi kim?
29.01.2022 Gündem
Yargıtay'dan emsal 'eşek' kararı! Sanığa 2 yıl 1 ay hapis şoku... Eşek büyükbaş mı küçükbaş mı?
Yargıtay'dan emsal 'eşek' kararı! Sanığa 2 yıl 1 ay hapis şoku... Eşek büyükbaş mı küçükbaş mı? Gündüz vakti, ağılın önünde bağlı olan sahipli eşek çalındı. Yargılamada eşeğin küçükbaş ya da büyükbaş olup olmadığı tartışmaları gündeme geldi. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, eşeğin büyükbaş hayvan olduğuna hükmederek, sanığın ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan cezalandırılması gerektiğine hükmetti. Sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
20.01.2022 Gündem
Arkadaşlarıyla iddiaya girdi, yarım çay bardağı antifriz içti! 25 yaşındaki genç...
Arkadaşlarıyla iddiaya girdi, yarım çay bardağı antifriz içti! 25 yaşındaki genç... Konya’nın Kulu ilçesinde arkadaşlarıyla iddiaya giren genç, antifriz içmesi sonucu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
13.01.2022 Gündem
Instagram’da öküz yılı hikayesi nedir? Öküz yılı ne anlama geliyor, ne zaman sona ediyor? Öküz yılı Öküz yılında doğanların özellikleri…
Instagram’da öküz yılı hikayesi nedir? Öküz yılı ne anlama geliyor, ne zaman sona ediyor? Öküz yılı Öküz yılında doğanların özellikleri… Çin'de geleneksel 12 hayvanlı takvime göre "Fare Yılı"ndan çıkarak "Öküz (Niu) Yılı"na giren halk, yeni yılın girişiyle kutlamalara yaparken, Intagram kullanıcıları da birçok hikâyede gördükleri öküz yılı paylaşımlarının ardından araştırma yapmaya başladı. Öküz yılı nedir, Instagram'da öküz yılı hikayesi ne demek, gibi sorulara yanıt aranamaya başlandı. Peki, Öküz Yılı nedir? Instagram hikayelerindeki öküz yılı ne demek? Öküz yılı anlamı nedir, ne zaman başlıyor, sona eriyor?
12.02.2021 Gündem
Tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayan Gölbaşı Barajı'nın yüzde 90'ı kurudu
Tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayan Gölbaşı Barajı'nın yüzde 90'ı kurudu Bursa Ovası'ndaki tarım arazilerinin büyük bir kısmını sulayan Kestel ilçesindeki Gölbaşı Barajı'nın yüzde 90'ı kurudu. 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan barajda yaşanan kuraklık, DHA tarafından havadan da görüntülendi.
11.12.2020 Gündem
İBB yüzde 560 zam yaptı! Tepki yağdı
İBB yüzde 560 zam yaptı! Tepki yağdı İBB, gazete satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 560’a varan zam yaptı ve yenileme için büfelere 300 bin liraya kadar maliyet çıkacağını bildirdi. Yeni sözleşmeye imza atmayan gazete bayilerine ise 1 Ekim’de ihaleye çıkılacağı belirtildi. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, “Bu paraları ödememizin imkânı yok. İmamoğlu’ndan 1 aydır randevu talebim var. Onu yanılttıklarını düşünüyorum. Ama bunu anlatamadık” dedi.
27.09.2020 Ekonomi
Malazgirt Zaferi nedir, neyi sağlamıştır? 1071 Malazgirt Zaferi tarihinin Türk tarihindeki önemli nedir?
Malazgirt Zaferi nedir, neyi sağlamıştır? 1071 Malazgirt Zaferi tarihinin Türk tarihindeki önemli nedir? Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü anılıyor. ‘Anadolu kapılarını Türklere açan olay’’ olarak nitelendirilen Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde Bitlis'in Ahlat ile Muş'un Malazgirt ilçelerinde, etkinlikleri törenleri başladı. Peki, Malazgirt Zaferi neyi sağlamıştır? Malazgirt Zaferi tarihinin Türk tarihindeki önemli nedir? Malazgirt Meydan Muharebesi hakkında merak edilenler…
25.08.2020 Gündem
Hasat başlamadan sipariş almaya başladılar! 300 yıllık yöntem...
Hasat başlamadan sipariş almaya başladılar! 300 yıllık yöntem... Siirt'in Tillo ilçesindeki tarım üreticileri, atalarından kalma 300 yıllık yöntemle çeltik ve susam ekimini sürdürüyor. Hatrant köyünün muhtarı Hayrettin Beydoğan, "Teknolojiyi kullanmıyoruz. Tarım işlerimizi insan, at, katır ve eşek gücü ile yapıyoruz. Arazilerimiz kaynak suyu ile sulanıyor, verim 2 kat oluyor" dedi.
29.05.2020 Ekonomi
Miraç Kandili ne zaman? Recep ayının 27. Gecesi Miraç Kandili’nde hangi ibadetler yapılır, oruç tutulur mu?
Miraç Kandili ne zaman? Recep ayının 27. Gecesi Miraç Kandili’nde hangi ibadetler yapılır, oruç tutulur mu? Miraç Kandili ne zaman? Müslüman vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. ‘’Yolculuk yapmak’’ anlamına gelen miraç, İslam inancında Hz. Muhammed’in göğe yükselişini anlatır. Peki Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler nelerdir?
14.03.2020 Gündem
Tek tırnaklı hayvanlar hangileridir? (Tek tırnak eti nedir?)
Tek tırnaklı hayvanlar hangileridir? (Tek tırnak eti nedir?) Tarım Bakanlığı kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve satan firmalara ait bilgileri paylaştı. Tarım Bakanlığı’nın hileli gıdaları paylaşmasının ardından vatandaşlar tek tırnaklı hayvanları araştırmaya başlandı. Tek tırnaklı hayvanlar hangileridir? Tek tırnaklı hayvanlar hangileridir?
15.02.2020 Gündem
Ruam hastalığı için dikkat çeken uyarı!
Ruam hastalığı için dikkat çeken uyarı! Adalarda atla taşımacılığın üç ay değil, süresiz olarak sonlanması gerektiğini belirten Veteriner Hekim Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Ruam hayvan sağlığı kadar insan sağlığı için de bir tehdittir," dedi.
21.12.2019 Sağlık
Ruam hastalığı nedir? Dikkat edilmesi gerekenler...
Ruam hastalığı nedir? Dikkat edilmesi gerekenler... Adalar Kaymakamlığı tarafından yapılan, "Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir. 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edilmiştir" açıklamasından sonra herkes Ruam hastalığı nedir? İtlaf etmek ne demektir? Ruam etkeni nedir? Ruam hastalığı insandan insana nasıl bulaşır? sorularına yanıt arıyor. Uzmanlardan açıklama geldi.İşte Ruam hakkında merak edilenler…
19.12.2019 Gündem
Büyükada'da ruam hastalığı tespit edildi onlarca at öldürüldü
Büyükada'da ruam hastalığı tespit edildi onlarca at öldürüldü Adalar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir. 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edilmiştir" denildi. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Seyyak Ak, hastalığın insanlara da bulaşabileceğini söyledi.
19.12.2019 Gündem
Heykel yarışmasındaki 10 eser sahiplerini bekliyor
Heykel yarışmasındaki 10 eser sahiplerini bekliyor Türkiye’nin 47 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat tarafından düzenlenen ve Kemer Country Club ev sahipliğinde yapılan “Heykelde Yeni Keşifler” yarışması kapsamında seçilen 10 eser, 12 Ekim’deki müzayedede sahipleriyle buluşacak.
11.10.2019 Kültür Sanat
İngilizler peşine düştü, paha biçilemiyor
İngilizler peşine düştü, paha biçilemiyor Siirtli eyer ustası Mahmut Tokgöz, Çanakkale harbinde İngilizlerden kalma at eyerlerine gözü gibi bakıyor
13.06.2019 Ekonomi
Dünyada sadece ABD'de vardı! Türkler de yaptı...
Dünyada sadece ABD'de vardı! Türkler de yaptı... Dünyada sadece ABD'de olduğu belirtilen insansız kara aracının benzeri yerli ve milli imkanlarla Ankara'da Türk firması tarafından üretildi. 'BOĞAÇ' adı verilen 6x6 insansız kara aracı, en zorlu arazi koşullarında zorlanmadan ilerliyor, üzerindeki 'Atış Tespit Sistemi' ile düşman ateşini tespit edip, yine üzerindeki 'Uzaktan Komutalı Silah Kulesi' ile hedefi ateş altına alabiliyor.
1.06.2019 Ekonomi
Hakkari'de 80 hayvan çığ altında kalarak telef oldu!
Hakkari'de 80 hayvan çığ altında kalarak telef oldu! Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üzerilerine çığ düşen ahırlarda bulunan yaklaşık 80 hayvan telef oldu.
17.03.2019 Yaşam
Amanoslar'da PKK ağır darbe!
Amanoslar'da PKK ağır darbe! Teröristlerin Türkiye’ye geçiş için kullandığı Amanos Dağları’nda son 2 haftada PKK’ya ağır darbe vuruldu. Aralarında örgütün sözde üst düzey sorumlularının da bulunduğu 23 terörist etkisiz hale getirildi. PKK, Afrin ile bağlantısı kesilen Amanoslar’da hepten köşeye sıkıştı.
10.04.2018 Gündem
SİHA tespit etti! Mehmetçik etkisiz hale getirdi
SİHA tespit etti! Mehmetçik etkisiz hale getirdi Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde, PKK/KCK bölücü terör örgüt mensuplarının katır ile silah ve patlayıcı madde taşıdığı anlar Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile tespit edildi.
9.04.2018 Gündem
Terör örgütüne büyük darbe!
Terör örgütüne büyük darbe! Tunceli kırsal alanında güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda, teröristlerin kullandığı 3 sığınak ve bir doğal yarık tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramada teröristlerin kullandığı 1240 çift ayakkabı ve bol miktarda tıbbi malzeme ele geçirildi.
21.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Katır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki katır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.