Karot

Karot

Son dakika Karot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karot gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 karot haberi bulunmuştur. Tüm karot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı Avcılar’da geçen yıl, 38 yaşındaki Mahbup Uzunay, binadan düşen beton parçalarının kafasına düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yapılan testlerde çürük olduğu belirlenen 4 katlı binanın yıkımı, olaydan 11 ay sonra başlatıldı. Yıkım sırasında, binanın 4'üncü katında uyuyan evsiz pencereye çıkarak ekiplere seslendi. Evsizin binayı terk etmesiyle yıkıma devam edildi.
20.03.2024 Gündem
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta  son 1 yılda 50 bin deprem oldu
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta son 1 yılda 50 bin deprem oldu Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Yaşam
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Gündem
'Başka binamda hasar yok' diyen 96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidinin binasına yıkım kararı
'Başka binamda hasar yok' diyen 96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidinin binasına yıkım kararı Adana'da 6 Şubat'taki ilk depremde yıkılıp, 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın tutuklu yargılanan ve ilk duruşmada 'Yıkılan bina dışında yaptığım diğer binalarda hasar yok' diyen müteahhiti Hasan Alpargün'ün (72) aynı sokakta yaptığı Alper Apartmanı için yıkım kararı çıktı.
7.01.2024 Gündem
Kentsel dönüşümde yeni dönem! Bakan Özhaseki: Tapuda şerh olacak
Kentsel dönüşümde yeni dönem! Bakan Özhaseki: Tapuda şerh olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk canlı yayınında rezerv alan tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Kimsenin malında, mülkinde, toprağında gözümüz yok." dedi.
28.11.2023 Ekonomi
Küçükçekmece'de facia göz göre göre "geliyorum" diyor
Küçükçekmece'de facia göz göre göre "geliyorum" diyor Küçükçekmece'de yıkılması için boşaltılan 5 katlı bina korku saçıyor. Kolonları patlayan kirişlerinde demirler ortaya çıkan binanın önünden her gün yüzlerce kişi ve araç geçiyor.  
26.11.2023 Gündem
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023 Gündem
96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi mahkemede suçu su depolarına attı: Apartmanın betonları kanser olmuş
96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi mahkemede suçu su depolarına attı: Apartmanın betonları kanser olmuş Adana’da 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün adliyeye sevk olurken "Mukadderat" demişti. İlk duruşmada ise, apartmanın betonlarının kanser olduğunu öne sürdü.
9.10.2023 Gündem
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi Sultangazi'de iddiaya göre, Nuri S. isimli müteahhit 30 yıl önce toprak sahibi İslam Altın ile kat karşılığı anlaşarak başladığı apartman inşaatının bir kısmını yarım bıraktı, tamamladığı daireleri ise 29 yıl önce 7 kişiye satarak ortadan kayboldu. Dairelerini müteahhit Nuri S.'den alanlar binada oturmaya başladı. Ancak müteahhit iddiaya göre İslam Altın'a söz verdiği daireleri yapmadı. Bu sırada toprak sahibi İslam Altın ölünce çocukları müteahhite dava açtı. Dava 2008 yılında kesinleşince; 29 yıl önce satılan arsa ve daire tapuları toprak sahibi olan İslam Altın'ın çocuklarına geri verildi. İslam Altın'ın çocukları ise, bina ve arsayı başka bir müteahhite sattı. Yeni müteahhit ise, deprem riski olduğu gerekçesiyle binadan karot alınmasını sağladı. Binanın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında incelenmesiyle yıkımına karar verildi. 
28.09.2023 Gündem
Ölüme neden olan binanın tahliyesine mahkemeden durdurma kararı
Ölüme neden olan binanın tahliyesine mahkemeden durdurma kararı Avcılar'da beton parçasının kopması sonucu bir kadının ölümüne neden olan 37 yıllık binanın tahliyesi için tanınan süre tamamlanırken, bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.
10.05.2023 Yaşam
Bakan Kurum açıkladı: Çavuşoğlu Sanayi Sitesi hazine arazisine taşınacak
Bakan Kurum açıkladı: Çavuşoğlu Sanayi Sitesi hazine arazisine taşınacak Kartal’daki Çavuşoğlu Sanayi Sitesi esnafıyla kentsel dönüşüm toplantısı yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, yeni dükkan müjdesi verdi. Bakan Kurum, “Tuzla’daki hazineye ait araziyi Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’ne tahsis edeceğiz. Nasıl ki evlerimizi Yarısı Bizden kampanyasıyla dönüştürüyorsak sanayi sitemizin de yarısını devletimiz verir, dönüştürürüz. Hiçbir hak kaybına, hiçbir mağduriyete izin vermeden sizleri yeni dükkânlarınıza kavuşturacağız” dedi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın Neler Oluyor Hayatta programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin." dedi.
1.05.2023 Ekonomi
Çatlaklarla dolu binanın bulunduğu sokakta korku dolu anlar
Çatlaklarla dolu binanın bulunduğu sokakta korku dolu anlar Avcılar'da 1 ay önce boşaltılan 4 katlı bina tehlike saçıyor. Kolon, kiriş ve duvarlarında derin çatlaklar bulunan 40 yıllık Pehlivan Apartmanı'nın bulunduğu sokakta oturanlar tedirginlik içinde. Daire sakinlerinin henüz anlaşamadığı için yıkımına başlanamayan binadan zaman zaman beton parçaları düşürüyor. Mahalle sakinlerinden  Gülsen Önder, "Her an üstümüze yıkılacak diye korkuyla oturuyoruz. Bina çatlamış, ikiye ayrılmış. Hala bu binayı böyle tutuyorlar. Niye bu binayı bekletiyorlar anlamadım" dedi.
27.04.2023 Yaşam
Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu: Arazi o zaman bataklıktı
Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu: Arazi o zaman bataklıktı Depremde, Diyarbakır’da 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, “Binaların altındaki kolonlardaki konum değişikliği, mimari planda gösterilen duvarların kaldırılması ve döşemelerde merdiven boşluğu açılması gibi yapıda meydana getirilen düzensizlikler, binanın yıkılmasına sebep olduğu kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan S.S.’nin, “Bu site yapılmadan önce arazide Yıldız Otoparkı, Yıldız Yazlık Sineması ve Yıldız Havuzu vardı. Arazi o zaman bataklıktı” sözlerinin de zemin değerlendirmesi konusunda oldukça önemli olduğu vurgulandı.
27.04.2023 Gündem
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı Konya Teknik Üniversitesi, Hatay’daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, “Depremin etkilediği tüm coğrafyada ortalama yüzde 95 oranında 2000 öncesi yapıların yıkıldığını söylemiyorum, göçtüğünü söylüyorum. Binalarla ilgi durum tespitinin bir an önce yapılması gerekiyor. Bile bile mezarımızda oturuyoruz. Yeni depremlerle karşılaşacağız. Daha ciddileriyle de karşılaşacağız. Buna hiç hazır değiliz” dedi.
14.04.2023 Yaşam
Bakan Nebati, Togg ile trafiğe çıktı: 'Büyük bir heyecanla ilk sürüşümü gerçekleştirdim'
Bakan Nebati, Togg ile trafiğe çıktı: 'Büyük bir heyecanla ilk sürüşümü gerçekleştirdim' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Devlet Malzeme Ofisi tarafından alınan ve bakanlıklara dağıtılan Togg'uyla İstanbul'da Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçti.
8.04.2023 Ekonomi
Ürküten 'karot' sonucu ortaya çıktı! Depremdeki yıkımın ana nedenini açıkladı
Ürküten 'karot' sonucu ortaya çıktı! Depremdeki yıkımın ana nedenini açıkladı KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300’ü aşkın binadan aldıkları karotlar, dayanıklılık testini geçemedi. İncelemede, 25 olması gereken beton basınç dayanımı 10 Megapascal’ın altında ölçüldü. Uzmanlar ise yıkımın asıl nedenini açıkladı.
8.04.2023 Gündem
Karot testi yaptırmak için başvurdular ama işlemleri tamamlamadılar! 'Evim yıkılır' korkusu
Karot testi yaptırmak için başvurdular ama işlemleri tamamlamadılar! 'Evim yıkılır' korkusu Bursa’da 133 kişi yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurdu. Ancak hiçbiri işlemleri tamamlamadı. Bu durumun ekonomik yetersizlikten dolayı olduğunu söyleyen BUÜ Rektör Yardımcısı, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, "Bina riskli çıkarsa 60 gün içinde yıkılmak zorunda. İnsanlar, 'Nereye gideceğim?’ diye düşünüyorlar” dedi.
7.04.2023 Gündem
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında yürütülen Kalkınma Öncelikli Kentleşme (KÖK) Çalışmaları toplantısının ilki Gaziantep Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
2.04.2023 Gündem
Karot aldırmada endişelere son verecek yöntem! ‘Binaya hiçbir zarar vermiyor’ deyip detaylarını anlattı
Karot aldırmada endişelere son verecek yöntem! ‘Binaya hiçbir zarar vermiyor’ deyip detaylarını anlattı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ülke genelinde bina tespiti için başvuruların arttı. Bazı vatandaşlar ise binaya zarar verebileceği endişesiyle karot aldırmaktan korkuyor. Betonun tahribatsız basınç dayanımı ölçümü için kullanılan 'Schmidt çekici' yöntemini öneren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu üyesi Ali Güngör, ‘bu yöntemi daha çok öneriyorum' diyerek detaylarını anlattı.
2.04.2023 Gündem
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler?
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler? İstanbul’un kalbi, binlerce eski yapının bulunduğu Beyoğlu’nun Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depreme dayanıklı konutların inşası için 20 yıldır çaba sarf ettiklerini belirtirken ‘İmkânsızın üstünü deniyoruz’ dedi.
30.03.2023 Gündem
Rönesans'ta üst katlar neden arkaya devrildi? İnceleme sonuçları açıklandı
Rönesans'ta üst katlar neden arkaya devrildi? İnceleme sonuçları açıklandı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, depremde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ta yaptıkları incelemelere ilişkin, “Hatay’da gördüğümüz Rönesans binasında bodrum ve üstteki 1 ile 2 katın hiç hasar almadığını, ama yetersiz bindirme boylarından dolayı, üst katların arkaya doğru devrildiğini gördük” dedi.
23.03.2023 Gündem
Bakanlıktan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak incelemesi
Bakanlıktan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak incelemesi 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünün ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.  Ciddi derecede korozyon görüldüğünü belirten ekipler, maliyetin yüzde 40'ın üzerinde olması halinde otogarın yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirtti. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli ise "Gördüklerimizin bir kısmını da sizin az önce çalışma yaptığınız gibi biz kırdık. 2 yıl öncesinden itibaren yine dolaşırken göreceksiniz birçok kilit noktada karotlar ve numuneler alındı. Bu numunelerin çalışması ve raporlanması bitti ve uygulama aşamasına gelindi. İnsanların haklı olarak görselden etkilenerek endişeleri var. İçimiz rahat. Raporun neticesindeki uygulama ile ortaya çıkacak" diye konuştu.
23.03.2023 Gündem
Depremde yıkıldı enkazında çok sayıda kişi hayatını kaybetti! Mete Apartmanı'nın inşaat mühendisinin ifadesi ortaya çıktı
Depremde yıkıldı enkazında çok sayıda kişi hayatını kaybetti! Mete Apartmanı'nın inşaat mühendisinin ifadesi ortaya çıktı Adana'da, depremde yıkılan Mete Apartmanı'nın 16 Şubat'tan beri tutuklu inşaat mühendisi Atilla Tuğran'ın, savcılıktaki ifadesinde, "Binanın yıkılmasında kusurum yoktur" diyerek suçlamaları reddettiği ortaya çıktı.
15.03.2023 Gündem
Risk tespitinde yapılan testler yönetmeliğe aykırı! Fiyatlar arasında uçurum var
Risk tespitinde yapılan testler yönetmeliğe aykırı! Fiyatlar arasında uçurum var Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşlar binasının depreme dayanıklı olup olmadığını araştırıyor. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde uygulanan modeller ve istenilen rakamlar ise kafaları karıştırıyor. Yönetmeliklere uymayan keyfi yöntemler öneriliyor, vatandaşın deprem endişesi suiistimal ediliyor. Aynı bina için 50 bin lira diyen de var, 800 bin lira isteyen de. Bakanlığa bildirilmesi zorunlu olan sonuçları saklamayı bile teklif ediyor.
7.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Karot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.