Karbon

Karbon

Son dakika karbon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karbon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karbon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karbon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karbon gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.793 karbon haberi bulunmuştur. Tüm karbon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Enerji verimliliğine 20 milyar dolar yatırım yapılacak: Yenilenebilir enerjinin elektrik kurulu gücündeki oranı yüzde 59'a ulaştı
Enerji verimliliğine 20 milyar dolar yatırım yapılacak: Yenilenebilir enerjinin elektrik kurulu gücündeki oranı yüzde 59'a ulaştıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2035'te 120 bin megavatlık rüzgar ve güneş kurulu gücü hedeflediğini ve bunun için 80 milyar dolara yakın yatırıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruz
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Beşiktaş Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen ‘Enerji Dönüşümü-Yenilenebilir Enerji 2035 Lansmanına katıldı. Bakan Bayraktar, “Geldiğimiz noktada Türkiye artık gidilemeyen bölgelerde, doğalgaz, petrol arayan ve üreten bir ülke haline geldi. Türkiye petrollerinin günlük petrol üretimi sadece 36 bin varildi. Bugün sadece Gabar’dan 51 bin varile yakın günde petrol üretiyoruz. Bu rakamı inşallah 100 bin varil sadece Gabar bölgesine taşıyacağız" dedi.
21.10.2024Ekonomi
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken verilerDünya Gıda Günü’nde “Temel Hizmetlere Erişim Olmadan: Soğutma Hakkı” (Without Access to Fundamental Services: The Right to Refrigeration) adlı raporundan gıda güvenliğine ilişkin önemli veriler paylaşan Beko, gıda israfının önlenmesi konusuna dikkat çekti.
18.10.2024Sağlık
Turkcell’den sürdürülebilir gelecek için dev yatırım
Turkcell’den sürdürülebilir gelecek için dev yatırımTurkcell, 30’uncu yılında stratejik odak alanlarından biri olan sürdürülebilirlik başlığı altında büyük bir yatırımı hayata geçirdi. Turkcell’in 2026’nın sonunda 300 MW’a ulaşacak güneş enerjisi santrali yatırımlarının ilki Uşak’ta enerji üretimine başladı.
17.10.2024Ekonomi
Türkiye'nin küresel pazara açılan kapısı: En büyük serbest bölgesi Adana'da!
Türkiye'nin küresel pazara açılan kapısı: En büyük serbest bölgesi Adana'da!Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi İşletme Müdürü Yusuf Dinçsoy, Süveyş Kanalı'na, Orta Doğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika pazarlarına yakın konumda olan Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nin 4.6 milyon metrekarelik alanıyla da Türkiye’nin en büyük serbest bölgelerinden biri olduğunu söyledi.
17.10.2024Adana
Bakan Uraloğlu açıkladı:  2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının 17 Ekim’de araç trafiğine açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “2023 yılında 93 kilometrelik kesimini hizmete açmıştık. Aydın-Denizli Otoyolu kavşağından başlayıp Kuyucak kavşağında sonlanan 70 kilometrelik son kesiminde de çalışmaları tamamladık. Toplam 163 kilometrelik otoyol projesi ile Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşecek." ifadelerini kullandı.
15.10.2024Gündem
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!Uluslararası Yol Federasyonu Dünya Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla İstanbul’da başladı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kongremizde; mobilite, dijitalleşme, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularını bütün yönleriyle tartışarak, ortak aklın çözümleriyle sektöre büyük katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
15.10.2024Ekonomi
Adana'da sanayi alanında yeşil dönüşüm yatırımları hızlanıyor
Adana'da sanayi alanında yeşil dönüşüm yatırımları hızlanıyorAdana Sanayi Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) iş birliğinde Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda Responsible Tanıtım Programı gerçekleştirildi.
8.10.2024Adana
Roberto Righi: Türkiye’ye güveniyor ve yatırım yapıyoruz
Roberto Righi: Türkiye’ye güveniyor ve yatırım yapıyoruzPirelli’den ayrılarak bağımsız bir şirket haline gelen endüstriyel ve ticari lastik üreticisi Prometeon, ilk kez kendi ismini kullandığı, Kocaeli’nde üretilen Serie 02 lastiklerin Avrupa lansmanını geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirdi.
7.10.2024Ekonomi
Türkiye'de yenilenebilir enerji çalışmaları: Yılda 8 -10 bin megavatlık kurulu güç devreye alınabilecek
Türkiye'de yenilenebilir enerji çalışmaları: Yılda 8 -10 bin megavatlık kurulu güç devreye alınabilecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjide toplam 80 bin megavat kapasite tahsisi yapıldığını belirterek, her yıl 8 ila 10 bin megavatlık kurulu gücün devreye alınabileceğini söyledi.
2.10.2024Ekonomi
Gençler için İzmir’de ‘Teknoloji ve Etki Merkezi’
Gençler için İzmir’de ‘Teknoloji ve Etki Merkezi’Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezi’ni İzmir’de hayata geçirildiğini duyurdu.
1.10.2024Yaşam
2025'te emekli olacaklar dikkat! Aylıkları daha az mı yatacak? AK Partili Güler açıkladı
2025'te emekli olacaklar dikkat! Aylıkları daha az mı yatacak? AK Partili Güler açıkladıAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2025 yılında emekli olanlara, 2024 yılında emekli olanlara göre daha az aylık bağlanacağına yönelik değerlendirmelere ilişkin olarak "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım" dedi.
28.09.2024Ekonomi
Adana'da su krizi tehlikesi! Yer altı kaynaklarında çok ciddi azalmalar var, Adana'da obruk oluşum riski artıyor
Adana'da su krizi tehlikesi! Yer altı kaynaklarında çok ciddi azalmalar var, Adana'da obruk oluşum riski artıyorTürkiye’de dünya genelinde yaşanana iklim krizi nüfus artışı ve karbon salınımındaki artış gibi sebeplerden dolayı son yıllarda su krizi baş gösterdi. Yaşanan bu kriz Türkiye genelinde birçok tarım alanında obruk oluşumunu artırdı ve bu oluşumun ilerleyen yıllarda artacağı öngörülüyor. Su krizinin etkisiyle Türkiye genelinde obruk krizinin gelecek yıllarda artacağını açıklayan Adana Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Türkiye’nin milli su rezervi sayılan yer altı kaynaklarının yok olmasının engelleyecek adım atılmadığı takdirde tıpkı Konya’da olduğu gibi Adana’da da obruk oluşumunun hızlanacağını dile getirdi.
27.09.2024Gündem
Güngören’de Kentsel Dönüşüm ve Sıfır Atık için kollar sıvandı! Hayata geçecek
Güngören’de Kentsel Dönüşüm ve Sıfır Atık için kollar sıvandı! Hayata geçecekGüngören Kent Konseyi, Eylül ayı olağan toplantısını başarıyla gerçekleştirdi. İlçenin geleceğini şekillendirecek önemli konular ele alındığı toplantıda kültür-sanat, spor ve eğitim alanlarındaki projeler ile bu hedeflerin desteklenmesi amaçlanıyor.
26.09.2024Gündem
KADEM İnovasyonda Kadın Programı 8. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni İstanbul'da yapıldı
KADEM İnovasyonda Kadın Programı 8. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni İstanbul'da yapıldıKadın ve Demokrasi Vakfı’nın girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı “İnovasyonda Kadın Programı”nda bu yıl finale kalan iki ayrı kategorideki 6 kadın girişimci toplam 1 milyon TL ödüle layık görüldü. Girişimci kadınlar ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ile KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.
27.09.2024Gündem
Bakan Kacır: Türkiye, Avrupa'nın 3. büyük otomobil üreticisi oldu
Bakan Kacır: Türkiye, Avrupa'nın 3. büyük otomobil üreticisi olduSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üretim ve ihracattaki rekorlara dikkati çekti. Türkiye'nin otomotiv üretiminde Avrupa 3'üncüsü olduğunu söyleyen Kacır demir-çelik sektöründeki başarıların da altını çizdi. Bakan Kacır, "Yerli ve yabancı yatırımcıların, ilan ettiğimiz programlara bugüne kadar gösterdiği teveccüh, ülkemizin önümüzdeki dönemde de özellikle küresel yüksek teknolojili yatırımların odağı olacağını kanıtlıyor." dedi.
19.09.2024Ekonomi
KADEM’İN “İnovasyonda Kadın” programında final haftası
KADEM’İN “İnovasyonda Kadın” programında final haftasıKadın ve Demokrasi Vakfı KADEM’in girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı İnovasyonda Kadın Programı’na bu yıl iki ayrı kategoride 31 kadın girişimci katılmaya hak kazandı. Kampa katılmaya hak kazanan kadınlar bir hafta boyunca eğitim alacak. Ödül töreni 22 Eylül’de.
17.09.2024Ekonomi
Türkiye’de sanayi üretiminin merkezi olacak! Bölgede yeni bir sanayi şehri kuruluyor Sürdürülebilirlikte öncü olmayı hedefliyor
Türkiye’de sanayi üretiminin merkezi olacak! Bölgede yeni bir sanayi şehri kuruluyor Sürdürülebilirlikte öncü olmayı hedefliyorTürkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olmayı hedefleyen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Yeşil Mutabakat Çalışmaları kapsamında Net Karbon Sıfır Hedefi projelerini hayata geçiriyor. Paris İklim Anlaşması ile belirlenen hedefler doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye için belirlenen 64 hedef doğrultusunda pilot bölge ilan edilen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimin iki katına çıkarılması hedefleniyor.
11.09.2024Adana
Gaziantep Sanayi Odası 'Kurumsal Karbon Ayak İzi'ni hesaplayan ilk oda oldu
Gaziantep Sanayi Odası 'Kurumsal Karbon Ayak İzi'ni hesaplayan ilk oda olduGaziantep Sanayi Odası (GSO), çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik önemli bir adım atarak, ISO 14064-1 standardına göre Kurumsal Karbon Ayak İzi hesaplamalarını tamamlayan ve raporlayan ilk oda oldu.
9.09.2024Gaziantep
Bakan Bayraktar,: Akkuyu NGS'de hedefimiz 2028'de 4 reaktörün de devreye girmesi
Bakan Bayraktar,: Akkuyu NGS'de hedefimiz 2028'de 4 reaktörün de devreye girmesiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) hedefin 2028'de 4 reaktörü de devreye almak olduğunu açıklayarak Akkuyu'nun tek başına Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını söyledi.
8.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu test etti: Otonom kamyon akıllı yollarda!
Bakan Uraloğlu test etti: Otonom kamyon akıllı yollarda!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri teknolojisi ile donatılmış Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu’nda şehir dışı lojistik merkezleri arasında sürücüsüz lojistiğe imkân tanıyacak Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu Teknolojisine sahip otonom kamyonunu test etti.
7.09.2024Ekonomi
TPAO, ilk Yeşil Enerji Sertifikasını aldı
TPAO, ilk Yeşil Enerji Sertifikasını aldıTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ilk Yeşil Enerji Sertifikasını (YEK-G) aldığını bildirdi
7.09.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan yeni önlem! Yapay zekâ ile tespit edilecek
Rekabet Kurulu'ndan yeni önlem! Yapay zekâ ile tespit edilecekBeş yıllık stratejik plan ile rekabet ihlali yapan şirketleri ihbar edene artık ödül de verilecek. Rekabet Kurulu Başkanı Küle yaptığı açıklamada, "Tekel ve karteller toplumsal refah önündeki en büyük engel. Vatandaşlarımızın fiyat ve kalite rekabetinden yararlandığı yapıyı kuracağız" ifadelerini kullandı.
4.09.2024Gündem
En büyük kanatlı rüzgar santrali için 20 milyon dolar ‘yeşil kredi’
En büyük kanatlı rüzgar santrali için 20 milyon dolar ‘yeşil kredi’Almanya’nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank’tan Çerkeş Rüzgar Enerji Santrali projesi için 20 milyon dolarlık yeşil finansman alan Cengiz Holding, gelecek yıl tamamlanacak projede kullanılan türbin kanatlarının Türkiye’nin en büyüğü olacağını duyurdu.
3.09.2024Ekonomi
Yavru vatan Kıbrıs'a önemli yatırım! Seyahat süresi 9 dakikaya düşecek
Yavru vatan Kıbrıs'a önemli yatırım! Seyahat süresi 9 dakikaya düşecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’nın şehir içi ve transit trafiğini düzenleyecek olan 20 kilometre uzunluğundaki Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
28.08.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karbon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karbon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.