Karadut

Karadut

Son dakika karadut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karadut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karadut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karadut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karadut gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 karadut haberi bulunmuştur. Tüm karadut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadut üreticisinin yüzünü güldürüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Karadut üreticisinin yüzünü güldürüyor! Kilo fiyatı açıklandı Mersin'de örtü altında yetiştirilen üreticisinin de yüzünü güldüren turfanda 'karadut' hasadı devam ederken hem ülke içinden hem de yurtdışından talep görüyor.
20.03.2024 Gündem
Mersin’de karadut hasadı: Kilosu 50 liradan ihraç ediliyor
Mersin’de karadut hasadı: Kilosu 50 liradan ihraç ediliyor Mersin’in Silifke ilçesinde yılın karadut hasadı örtü altında yapılmaya devam ederken kilogramı yurt dışına 50 liradan satılmaya başlandı.
28.03.2023 Ekonomi
Yılın ilk karadut hasadı yapıldı! Kilo fiyatı ortaya çıktı
Yılın ilk karadut hasadı yapıldı! Kilo fiyatı ortaya çıktı Mersin’in Silifke ilçesinde yılın ilk karadut hasadı yapıldı. Örtü altında yetiştirilen ve geçtiğimiz yıla göre 20 gün erken hasat edilen karadutun kilogramı ise 110 liradan alıcı buldu.
23.01.2023 Ekonomi
Magnum çekiliş sonuçları 2022 sorgulama! Magnum çekiliş sonuçları isim listesi ne zaman ilan edilecek, açıklanacak?
Magnum çekiliş sonuçları 2022 sorgulama! Magnum çekiliş sonuçları isim listesi ne zaman ilan edilecek, açıklanacak? Magnum kura çekiliş sonuçları, noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişin ardından sorgulanmaya başlandı. Canlı yayında gerçekleşen kura çekilişinin ardından Magnum çekiliş sonuçları isim listesi araştırılmaya başlandı. İsim listesi Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanacak. Çekilen kuranın sonuçlarına göre 09264984 numaralı Burak Fidan asil talihli oldu, yedek talihli ise 11045571 numaralı Selahattin Acar oldu. Peki, Magnum çekiliş sonuçları isim listesi ne zaman ilan edilecek, açıklanacak? İşte Magnum çekiliş sonuçları 2022 sorgulama süreci…
13.10.2022 Gündem
Magnum çekiliş sonuçları 2022 açıklandı mı, liste nasıl sorgulanır? Magnum kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Çekiliş sonuçları sorgulama!
Magnum çekiliş sonuçları 2022 açıklandı mı, liste nasıl sorgulanır? Magnum kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Çekiliş sonuçları sorgulama! Magnum sonuçları için yapılan araştırmalar hızlandı. Magnum Maserati çekiliş sonuçları isim listesi sorgulanıyor. Magnum çekilişe katılan vatandaşlar sonuçların ne zaman, hangi tarihte açıklanacağını araştırıyor.
12.10.2022 Gündem
Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, park halindeki kamyona çarptı: 2'si ağır 5 yaralı
Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, park halindeki kamyona çarptı: 2'si ağır 5 yaralı Eskişehir'de sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği otomobil, park halindeki kamyona çarptı. Kazada orta refüje çıkarak hurdaya dönen araçta 2'si ağır 5 kişi yaralandı.
3.08.2022 Yaşam
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor...
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor... K ve C vitamini bakımından çok zengin, kollajen sentezini artırıyor. Kemik dokusu gelişimine yardımcı oluyor, kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşen görevi görüyor. Riboflavin içeriyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor, kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan ilaç ile benzerlik gösteriyor, vücudun şeker seviyesini optimum bir aralıkta tutmaya yardımcı oluyor. Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelliyor, kansere karşı koruyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Bağışıklığı arttırıyor, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle mücadeleye yardımcı oluyor. Doğal bir antibiyotik olan bu besin kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi tedavi ediyor, yorgunluk ve baş dönmesi gibi anemi belirtilerini sonlandırıyor. Saçların beyazlamasını önlemede yardımcı oluyor, ölümcül hastalıklara karşı koruyor. Bursa'da bin yaşındaki ağacı ile ilgili odağı olan bu meyve şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşte her derde deva bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
1.06.2022 Sağlık
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
21 Nisan A101 kataloğu 2022! Perşembe A101 aktüelde neler var? A101 aktüel ürünler 21 Nisan kataloğu 2022
21 Nisan A101 kataloğu 2022! Perşembe A101 aktüelde neler var? A101 aktüel ürünler 21 Nisan kataloğu 2022 A101 aktüel 21 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı. İndirimli ürünlere sahip olmak isteyen vatandaşlar. “Perşembe A101’de ne var?” sorusuna yanıt arıyor. A101 bu hafta da birbirinden farklı ürünleri indirimli olarak vatandaşlara sunacak. İşte 21 Nisan A101 kataloğu 2022
21.04.2022 Ekonomi
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir!
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir! Yemek yedikten bir süre sonra hızla karnınız şişiyor ve pantolonunuzun düğmesini dahi kapatamaz hale geliyorsanız dikkat! Veya sabah dümdüz bir karın ile uyanıp; akşam 6 aylık hamile görünümüne bürünüyorsanız tüm bunların ardındaki sebeplerden biri SIBO yani ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı olabiliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.08.2021 Sağlık
Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Dut pekmezinin alternatif tıpta kullanıldığı ve birden fazla yararı olduğu belirtilebilir. Dut pekmezi, hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahip olup, besin değeri oldukça yüksek gıdalar içerisinde bulunmaktadır. Beyaz ve karadut olarak türleri bulunan dut pekmezi, mineral açısından çok zengindir. Dut pekmezi iştah açan özelliği ile beraber kilo aldıran özelliği bulunur. Solunum, mide, diş rahatsızlıkları, gribal enfeksiyonlar gibi konulara iyi gelmektedir. Karbonhidrat, yüksek oranda C vitamini ve antioksidan maddeler içeren dut, taze şeklinde de tüketilmektedir. Fakat taze şekilde tüketilen dut çabuk bozulabilir. Bu yüzden dut kaynatılması neticesinde oluşan dut pekmezi, her zaman tüketilebilmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Karadutun bilinmeyen 5 mucizevi faydası
Karadutun bilinmeyen 5 mucizevi faydası Besin değeri ve sağlık yararları nedeniyle son yıllarda sıkça tüketilen karadut bağışıklık sisteminin de en büyük destekçisi. Özellikle koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu süreçte uzmanlar bağışıklığımızı korumamız için karadutun tüketilmesini öneriyor. Virüse karşı kalkan görevi gören karadutun faydalarını Diyet ve Beslenme Uzmanı Esra Şahin anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Karadutun kilosu 15 lira!
Karadutun kilosu 15 lira! Mersin'in Silifke ilçesinde Türkiye'nin ilk karadut hasadı başladı. 2 dönümlük serada bu yıl 6 ton hasat beklenirken, kilosu ise 15 TL'den alıcı buluyor.
5.03.2021 Gündem
İlk kadın belediye başkanı Leyla Atakan'ın hayatı film oluyor!
İlk kadın belediye başkanı Leyla Atakan'ın hayatı film oluyor! İzmit Belediyesi'nin girişimleriyle Türkiye'nin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan'ın hayatı, beyaz perdeye aktarılıyor. Yönetmenliğini Mustafa Yılmaz'ın yapacağı ‘Leyla Hanım’ filminde, Leyla Atakan'ı ünlü oyuncu Naz Elmas canlandıracak.
11.02.2021 Kültür Sanat
Tatil cennetinde tedirgin eden görüntü! 1 metre, 6 kilo, zehirli...
Tatil cennetinde tedirgin eden görüntü! 1 metre, 6 kilo, zehirli... Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir amatör balıkçı, 1 metre uzunluğunda, 6 kilogram ağırlığında zehirli balon balığı avladı. Görenleri şaşkına çeviren ve istilacı olarak bilinen balık, tedirgin etti.
24.10.2020 Yaşam
Magnum Porsche çekilişi ne zaman bitiyor? 2020 Magnum çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak?
Magnum Porsche çekilişi ne zaman bitiyor? 2020 Magnum çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? Magnum Porsche çekilişi heyecanı devam ediyor. Bu yıl Magnum araba çekilişi, 1 Nisan’da başladı. Kampanyaya son katılım günü 30 Eylül olarak belirlendi. Magnum bu yıl 2 Porsche marka araba veriyor. Kampanyaya katılım için Magnum dondurmalardan çıkan şifreyi mesaj olarak göndermek. 2020 Magnum Porsche çekilişi ne zaman bitiyor? Magnum 2020 çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak?
29.09.2020 Gündem
Turunçgillerin bilinmeyen faydaları
Turunçgillerin bilinmeyen faydaları Diyetisyen Salih Gürel, Turunçgillerin sadece lezzetli ve hoş değil aynı zamanda sağlığa birçok fayda sağlayan bir meyve grubu olduğunu söyledi.
29.01.2020 Sağlık
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek?
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek? BEDAŞ, İstanbul'da düzenlenen bakım onarım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde planlı elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu. BEDAŞ aynı zamanda elektriklerin tahmini olarak saat kaçta geleceğini de açıkladı.
21.01.2020 Gündem
Hasta olmamak için bunları yiyin!
Hasta olmamak için bunları yiyin! Kışı hasta olmadan atlatmak için vücut direncini artıran besinleri tüketmenin önemli olduğunu anlatan Gastronomi Bölümü öğretim görevlisi Merve İşeri Uzunoğlu, besinlerin yararlarını renklerine göre ayırt etmenin mümkün olduğunu söyledi.
6.12.2019 Sağlık
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme…
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme… Bugün çok yoruldunuz mu? Ayaklarınız, beliniz, boynunuz belki başınız yorgunluktan ağrıyor olabilir. Peki ya tüm yorgunluğunuz aslında görebildiğiniz değil de göremediğiniz bir noktadaysa ve bu yorgunluk sizi sandığınızdan daha çok etkiliyorsa…
20.09.2019 Sağlık
Yabancı uyruklu 2 profesör gözaltına alındı! Yurt dışına kaçıracaklardı
Yabancı uyruklu 2 profesör gözaltına alındı! Yurt dışına kaçıracaklardı Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yurt dışına kaçırmak için izinsiz böcek ve kelebek yakalayan yabancı uyruklu 2 profesör gözaltına alındı.
4.07.2019 Yaşam
Acı, dilini yakınca kanser olduğunu öğrendi
Acı, dilini yakınca kanser olduğunu öğrendi Antalya’da dil kanserine yakalanan 72 yaşındaki Kadir Keskinbalta, erken teşhis sayesinde girdiği başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Daha önce dilindeki kanser tümörü yüzünden çok sevdiği acılı yemekleri yiyemediğini belirten Keskinbalta, “Artık acı yiyebiliyorum ve çok mutluyum” dedi.
21.05.2019 Sağlık
Bir avuç dutun 9 faydası!
Bir avuç dutun 9 faydası! Diyetisten Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi.
14.05.2019 Sağlık
Muğla'da yakalandı! 'Tüm bölgeyi istila edebilir'
Muğla'da yakalandı! 'Tüm bölgeyi istila edebilir' Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'ta mercan kayalıklarında yaşayan zehirli aslan balığı Gökova Körfezi'nde görüldü.
13.01.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Karadut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karadut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.