Karaciğer Nakli

Karaciğer Nakli

Son dakika Karaciğer nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karaciğer nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karaciğer nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karaciğer Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 686 karaciğer nakli haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu...
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu... Yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle kendisine 2 ay ömür biçilen kaynanaya gelini hayat oldu. Denizli'de yıllardır mücadele ettiği hastalık yüzünden iki aylık ömrü kalan kaynanası için hiç tereddüt etmeden fedakarlık yapan gelin, kaynanasının yeniden yaşama tutunmasını sağladı.
23.11.2023 Gündem
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
Ufuk Özkan'dan sevindiren haber: 15 yıl önce yaptığı hareket duygulandırdı
Ufuk Özkan'dan sevindiren haber: 15 yıl önce yaptığı hareket duygulandırdı Siroz nedeniyle tedavi gören ünlü oyuncu Ufuk Özkan, organ nakli gerektirmeden hastaneden taburcu oldu. Özkan, bu süreçte yanında olan ve kendisini sık sık arayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da teşekkür etti.
7.08.2023 Magazin
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Ufuk Özkan diyeti: Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor?
Ufuk Özkan diyeti: Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor? Ufuk Özkan ne diyeti yaptı, Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Ünlü oyuncunun uyguladığı diyet sonrası karaciğer nakli olacağını açıklamasının ardından Ufuk Özkan diyeti en çok konuşulan konular arasına girdi. Haberi okuyanlar Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor? Ufuk Özkan diyeti (Hollywood diyeti) nedir, zararları nelerdir, nasıl yapılır? Gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. İşte Hollywood diyeti hakkında merak edilenler…
13.07.2023 Sağlık
Ufuk Özkan son hali ve sağlık durumu! Ufuk Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ufuk Özkan hasta mı, organ nakli mi olacak?
Ufuk Özkan son hali ve sağlık durumu! Ufuk Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ufuk Özkan hasta mı, organ nakli mi olacak? Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Söz konusu gelişmenin ardından Ufuk Özkan son hali ve sağlık durumu merak konusu olurken, Ufuk Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli? Sorularına da yanıt aranıyor.
13.07.2023 Magazin
Siroz neden olur, 3. derece siroz nedir? Siroz hastalığının belirtileri nelerdir, öldürür mü? Siroz olan Geniş Aile'nin Cevahir’i Ufuk Özkan Karaciğer nakli mi bekliyor, Hollywood diyeti siroz yapar mı??
Siroz neden olur, 3. derece siroz nedir? Siroz hastalığının belirtileri nelerdir, öldürür mü? Siroz olan Geniş Aile'nin Cevahir’i Ufuk Özkan Karaciğer nakli mi bekliyor, Hollywood diyeti siroz yapar mı?? Ufuk Özkan'ın bir süredir karaciğer yetmezliğiyle mücadele ettiği ve önlem amaçlı organ nakli başvurusunda bulunduğu haberi ortaya çıktı. “Geniş Aile” dizisinde Cevahir Kirişçi karakterini canlandıran Ufuk Özkan geçen yıl karaciğer yağlanması yüzünden 17 kilo birden zayıfladı. Oyuncu, hastanedeki normal kontrolleri sırasında ise üçüncü derece Siroz olduğunu öğrendi. Doktorlar Özkan’a eğer acilen Organ Nakli olmazsa 9 ila 12 ay yaşayabileceği bilgisini verdi. Yaşanan gelişme sonrası siroz hastalığına dair yapılan aramalar arttı. Peki, Siroz neden olur, öldürür mü? Siroz hastalığının belirtileri nelerdir, siroz nedir? Geniş Aile dizisinin Cevahir’i Ufuk Özkan Karaciğer nakli mi olacak, Hollywood diyeti siroz yapar mı?
13.07.2023 Sağlık
Ufuk Özkan hastalığı nedir, Geniş Aile dizisin Cevahir'i Ufuk Özkan'ın sağlık durumu nasıl, Özkan'a ne oldu? Ufuk Özkan kimdir, nereli, kaç yaşında?
Ufuk Özkan hastalığı nedir, Geniş Aile dizisin Cevahir'i Ufuk Özkan'ın sağlık durumu nasıl, Özkan'a ne oldu? Ufuk Özkan kimdir, nereli, kaç yaşında? Ufuk Özkan, “Geniş Aile” dizisinde Cevahir Kirişçi karakterini canlandırarak herkesin aklında yer edindi. Ünlü oyuncu geçen yıl karaciğer yağlanması yüzünden 17 kilo birden zayıfladı. Oyuncu, hastanedeki normal kontrolleri sırasında ise üçüncü derece Siroz olduğunu öğrendi. Doktorlar Özkan’a eğer acilen Organ Nakli olmazsa 9 ila 12 ay yaşayabileceği bilgisini verdi. Peki, Ufuk Özkan’ın hastalığı nedir, sağlık durumu nasıl? Ufuk Özkan organ nakli (karaciğer nakli) mi bekliyor, ünlü oyuncu Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli
13.07.2023 Magazin
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, toksikoloji yoğun bakım ünitesi açıldı. Mantar zehirlenmelerinde kritik hastalar da buraya naklediliyor. Hastanede görevli Prof. Dr. İlgin Özden, ilk üç güne dikkat çekti. İlgin Özden, "Belli bir eşik aşıldığı zaman kendini iyi sanan bir hasta 3'üncü günde çok ağır bir tabloya gidebiliyor ve acil karaciğer nakli gerekebiliyor" dedi.
8.11.2022 Gündem
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi Kadına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi eklenirken, İzmir’de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil olmaması halinde sayılı günleri kalan eski eşi Can Şay’a karaciğer donörü olup, insanlık dersi verdi. Karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın kapılarını açan Azak, “Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası. Ameliyata umutsuzlukla girip, mutlulukla çıktık” dedi.
6.11.2022 Yaşam
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Karaciğer nakli ile hayata tutundu
Karaciğer nakli ile hayata tutundu Dünyada sayılı uygulamalardan olan iki aşamalı karaciğer nakli ile hayata tutundu .
1.10.2022 Sağlık
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün yaptığı açıklamayla ülkede çocuklara bulaşan ve kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakasının 180’e ulaştığını duyurdu. Vakaların yarısında "Adenovirüs" tespit edildiği ve bunun önemli bir ipucu olduğu belirtildi.
19.05.2022 Dünya
En güzel hediyeyi annesine o verdi! Kızının ciğeri ile hayata tutundu
En güzel hediyeyi annesine o verdi! Kızının ciğeri ile hayata tutundu 10 yaşındayken annesinin kadavradan karaciğer nakli olduğu günlerde hastanenin koridorlarında koşturan Gülşen, 20 yaşına geldiğinde annesine karaciğerini bağışlayarak ona en güzel anneler günü hediyesini verdi. İkinci kez karaciğer nakli için bıçak altına yatan anne Gülden Acar, "Kızım bana sağlığımı hediye etti. Bundan güzel anneler günü hediyesi olmaz" diye konuştu.
7.05.2022 Yaşam
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor...
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor... Koronavirüs salgınından neredeyse sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada hayatı felç eden pandemi, hem vaka hem de ölüm sayılarının giderek azalması ile hayatımızdan çıkmak üzere. Ancak henüz kovid-19'dan tam olarak kurtulmadan yeni salgın alarmı verildi. Tüm dünya risk altında. Avrupa'da gizemli bir hastalık daha patlak verdi. Koronavirüs de ilk çıktığı dönemde akciğerlerde hasar bırakan gizemli bir hastalık olarak hayatımıza girmişti. Tıp çevrelerinin son zamanlarda en fazla konuştuğu konular arasında yer alan ‘gizemli hepatit' virüsü, büyük endişelere neden oldu. Uzmanlar çocuklarda karaciğer yetmezliğine neden olabilen hastalığa karşı ebeveynleri uyarırken, şimdiden birçok çocuk karaciğer nakli oldu. Salgın hastalıkların art arda yaşanması akıllara tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük salgınları getirdi. Dünyanın en büyük salgını... Asırlar önce milyonlarca kişiyi öldürdü, ülkenin yüzde 40'ını yok etti. İşte tarihte büyük ölümlere neden olan salgın hastalıklar…
6.05.2022 Dünya
Gizemli virüs kabusu! Avrupa panikte, ölü sayısı artıyor
Gizemli virüs kabusu! Avrupa panikte, ölü sayısı artıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şu ana kadar 16 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün belirtileriyle ilgili uyarılarını yinelerken, Endonezya’da 3 çocuğun nisan ayında açıklanamayan karaciğer sorunu yüzünden öldüğü açıklandı.
2.05.2022 Dünya
Yeni salgın korkusu! Gizemli hastalıkta ilk ölüm gerçekleşti
Yeni salgın korkusu! Gizemli hastalıkta ilk ölüm gerçekleşti İlk olarak İngiltere'deki çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ, 11 farklı ülkede en az 169 kişide görülen virüsün bir kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu.
24.04.2022 Gündem
Lise öğrencisi kız, tacizcisini öldürdü! ''Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim' diyordu'
Lise öğrencisi kız, tacizcisini öldürdü! ''Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim' diyordu' Kars’ta, 'Seni kaçırıp, evleneceğim' dediğini öne sürdüğü Birdal Doğan'ı (40), köy meydanında öldüren lise öğrencisi A.E. (17) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
1.03.2022 Yaşam
Televizyon programına çıkıp yardım istemişti! Eşi defalarca bıçakladı
Televizyon programına çıkıp yardım istemişti! Eşi defalarca bıçakladı Tekirdağ'da Elçin Ak (28), koruma kararı aldırıp yerleştiği sığınma evinden ayrıldıktan bir gün sonra boşanma aşamasındaki eşi Özgürcan Ak (33) tarafından 5 yerinden bıçaklandı. Elçin Ak ağır yaralanırken, olayın ardından kaçan Özgürcan Ak, yakalanıp tutuklandı. Elçin Ak geçen yıl bir televizyon programına katılmış, eşinin 3 çocuğunu kaçırdığını belirterek yardım istemişti.
1.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.