Kara Veba

Kara Veba

Son dakika kara veba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kara veba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kara veba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Veba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara veba gelişmeleri de dahil olmak üzere 33 kara veba haberi bulunmuştur. Tüm kara veba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kara Veba, bilinen tarihten daha önce ortaya çıkmış! DNA analizi ile tespit edildi, önemli detaylar...
Kara Veba, bilinen tarihten daha önce ortaya çıkmış! DNA analizi ile tespit edildi, önemli detaylar... İnsanlık tarihinde görülen en ölümcül salgın olan Kara Veba üzerine yeni bir çalışma yayımlandı. 13. yüzyıla ait iki mezarda yapılan DNA incelemeleri sonrasında tespit edilen genetik materyallerde, salgının başlangıç olarak görülen tarihten daha önce ortaya çıktığını ortaya koydu. İşte Kırgızistan'da, Kara Veba'nın kökenleri hakkında detayların elde edildiği veriler...
16.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor...
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor... Koronavirüs salgınından neredeyse sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada hayatı felç eden pandemi, hem vaka hem de ölüm sayılarının giderek azalması ile hayatımızdan çıkmak üzere. Ancak henüz kovid-19'dan tam olarak kurtulmadan yeni salgın alarmı verildi. Tüm dünya risk altında. Avrupa'da gizemli bir hastalık daha patlak verdi. Koronavirüs de ilk çıktığı dönemde akciğerlerde hasar bırakan gizemli bir hastalık olarak hayatımıza girmişti. Tıp çevrelerinin son zamanlarda en fazla konuştuğu konular arasında yer alan ‘gizemli hepatit' virüsü, büyük endişelere neden oldu. Uzmanlar çocuklarda karaciğer yetmezliğine neden olabilen hastalığa karşı ebeveynleri uyarırken, şimdiden birçok çocuk karaciğer nakli oldu. Salgın hastalıkların art arda yaşanması akıllara tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük salgınları getirdi. Dünyanın en büyük salgını... Asırlar önce milyonlarca kişiyi öldürdü, ülkenin yüzde 40'ını yok etti. İşte tarihte büyük ölümlere neden olan salgın hastalıklar…
6.05.2022 Dünya
Koronavirüs salgını bitmeden 'Marburg' kâbusu başladı! Kurtuluş şansı çok az
Koronavirüs salgını bitmeden 'Marburg' kâbusu başladı! Kurtuluş şansı çok az Dünya koronavirüs salgınının pençesinden henüz kurtulamamışken, Afrika'dan gelen yeni bir uyarı endişeye neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika'da vakalar görüldüğünü duyurdu. 'Marburg humması' alarmı verildi. Yarasalardan bulaşıyor, diğer virüslere göre çok daha ölümcül. Üstelik bu virüs için henüz bir tedavi ya da aşı da mevcut değil.
10.08.2021 Dünya
Pandemi ne demek? DSÖ Corona virüsünü Pandemi ilan etti!
Pandemi ne demek? DSÖ Corona virüsünü Pandemi ilan etti! Corona virüsü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Pandemi olarak ilan edildi. DSÖ’nün bu kararından sonra vatandaşlar, “Pandemi ne demek?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Pandemi ne demek? Dünya Sağlık Örgütü tarafından Corona virüsünün Pandemi ilan edilmesi ne anlama geliyor? Pandemi nasıl ilan edilir? İşte detaylar…
12.03.2020 Gündem
Felaket! "Yeni Kara Veba salgınının tedavisi yok"
Felaket! "Yeni Kara Veba salgınının tedavisi yok" Dünya Sağlık Örgütü, şu ana kadar 127 kişinin ölümüne neden olan Kara Veba hastalığının tedavisi olmadığını duyurdu.
6.11.2017 Dünya
‘Kara ölüm’ geri döndü
‘Kara ölüm’ geri döndü Orta Çağ’da 50 milyon insanın ölümüne yol açan veba salgını, Madagaskar’da ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü, yüzlerce kişinin öldüğü salgının şimdiden 9 Afrika ülkesini tehdit ettiğini açıkladı
1.11.2017 Dünya
Afrika'da Kara Veba salgını!
Afrika'da Kara Veba salgını! Afrika'da ortaya çıkan Kara Veba salgını, şu ana kadar yaklaşık 1,300 kişinin ölümüne neden oldu.
31.10.2017 Sağlık
Afrika'da Kara Veba salgını!
Afrika'da Kara Veba salgını! Afrika'da ortaya çıkan Kara Veba salgını, şu ana kadar yaklaşık 1,300 kişinin ölümüne neden oldu.
30.10.2017 Dünya
Talihsiz çocukların iskeletleri bulundu!
Talihsiz çocukların iskeletleri bulundu! İngiliz araştırmacılar 14. Yüzyılda Avrupa nüfusunun üçte birini yok eden Kara Veba salgınında ölen 48 çocuğa ait iskeletleri buldu.
17.06.2021 Dünya
Son üçyüz yıldır tahminleri tutmuyordu
Son üçyüz yıldır tahminleri tutmuyordu İnsanlığın durumu zor diye düşündü. Son üç yüz yıldır bu cümleyi çok sık telaffuz ettiğinin farkındaydı, ama başta kendisi olmak üzere çok sayıda insanın akıl almaz çabalarına rağmen, durum adeta kara veba gibi bir türlü düzelmiyor, hatta daha da kötüleşiyordu
5.01.2007 Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik Kabine'nin ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekli ve memurlara mesaj vererek, "Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi.
24.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş Polonya'nın Pien köyündeki 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında bir 'kadın vampir' kalıntısı bulundu. 'Ölülerin geri dönüşüne karşı korunmak', İtalyan vampirler ve cadıların mezardan çıkıp insanları yemesini önlemek için boynuna orak yerleştirildiği, ayağına da asma kilit takıldığı görüldü.
3.09.2022 Dünya
Şarbon hastalığında erken tanı önemli
Şarbon hastalığında erken tanı önemli Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara geçebilen şarbon hastalığının erken tanı ve uygun tedavi ile hızlıca tedavi edildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyolog Prof. Dr. Emine Sönmez, “Şarbon şüphesi olan hayvanların kesilmemesi, derilerinin yüzülmemesi ve etlerinin tüketilmemesi için farkındalık oluşturulmalıdır” dedi.
15.04.2021 Sağlık
Ortaçağ’da 25 milyon insan ölmüştü, Çin’de ortaya çıktı! Bubonik veba nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Ortaçağ’da 25 milyon insan ölmüştü, Çin’de ortaya çıktı! Bubonik veba nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 'bubonik veba' yeniden baş gösterdi. Yaz aylarındaki vakalardan sonra dağ sıçanı yiyen 25 yaşında bir kadında bubonik veba tespit edildi. Yetkililer 24 saat içinde öldürebilen hastalık için 21 bölgeden 17'sinin risk altında olduğunu açıkladı. Bubonik veba nedir? Bubonik veba belirtileri nelerdir?
29.09.2020 Gündem
Bubonik veba nedir? Çin'de yeni virüs alarmı! Kara ölüm Bubonik veba vaka sayısı artıyor!
Bubonik veba nedir? Çin'de yeni virüs alarmı! Kara ölüm Bubonik veba vaka sayısı artıyor! Çin'de yeni virüs alarmı! Hıyarcıklı veba adı verilen Bubonik veba salgını, haftalar sonra yeniden gündemde. Dünya corona virüs ile ilgili mücadelesine devam ederken Bubonik veba virüsündeki vaka sayısının artışından endişe ediliyor. Çin'de geçtiğimiz ay tespit edilen ve yaratabileceği olumsuz durum nedeniyle dikkat edilmesi uyarısında bulunulan bubonik (hıyarcıklı) veba, iki kişinin ölümüne neden oldu. Kemirgenlerden geçtiği tespit edilen Hıyarcıklı (bubonik) veba, yüksek ateş, üşüme, baş ağrısı, ishal ve lenf bezlerinin şişmesi gibi belirtiler gösteriyor. Peki, Hıyarcıklı veba (bubonik veba) nedir? Hıyarcıklı (bubonik) veba nasıl bulaşır? İşte bubonik veba ile ilgili son gelişmeler...
9.08.2020 Gündem
Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır?
Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır? Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kemirgen hayvanlardan geçen hıyarcıklı veba yüzünden bir kişi daha hayatını kaybetti. Kentte 3 numaralı alarm durumuna geçildiği ve alarm durumunun yıl sonuna kadar süreceği belirtildi. Peki, Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir, belirtileri nelerdir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır? İşte Hıyarcıklı veba (bubonik) hakkında merak edilenler...
9.08.2020 Sağlık
Çin’de hıyarcıklı vebadan bir kişi daha yaşamını yitirdi
Çin’de hıyarcıklı vebadan bir kişi daha yaşamını yitirdi Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kemirgen hayvanlardan geçen hıyarcıklı veba nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti.
8.08.2020 Sağlık
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri!
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri! Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsten Çin’de yeni bir hastalık türü ortaya çıktı. Sağlık yetkilileri, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bir kişide hıyarcıklı veba görüldüğünü açıkladı, uyarı seviyesi yükseltildi. Geçmişte çiğ dağ sıçanı etinden bulaştığı bilinen hastalık konusunda yetkililerden uyarı geldi. Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde yer alan ve ‘bubonik veba’ olarak da bilinen bubonik veba nedir?
6.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Türkiye'deki tedbirlerin salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacağının altını çizerek, 'Hassasiyet gösterirsek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs toplantısı öncesi yaptığı açıklamada da; "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor" dedi.
18.03.2020 Siyaset
Bakan Koca: Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım
Bakan Koca: Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım Koronavirüs dün İran’da 11 can daha aldı ve ölü sayısı 77’ye yükseldi. Son 24 saat içinde 835 kişinin virüse yakalanmasıyla vaka sayısı 2 bin 336 oldu.
4.03.2020 Gündem
En ölümcül hastalık veba Çin'de yaşayan 2 kişide görüldü
En ölümcül hastalık veba Çin'de yaşayan 2 kişide görüldü Çin'de veba teşhisi konulan iki kişinin hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Veba, tarihin en ölümcül hastalığı olarak biliniyor.
14.11.2019 Dünya
Veba hastalığı nedir? Tedavisi mümkün mü?
Veba hastalığı nedir? Tedavisi mümkün mü? Fare gibi kemirgen hayvanlardan insanlara geçen Veba hastalığı dünya gelinde oldukça sık görülen bir hastalık. Baş ağrısı, vücut ağrısı, titreme, şiddetli halsizlik, bulantı gibi belirtilerle ortaya çıkan Veba hastalığı nedir? Veba hastalığı belirtileri nelerdir? Tedavisi mümkün mü? İşte detaylar…
2.11.2019 Sağlık
‘Akrabalarınızın selamlarını getirdim’
‘Akrabalarınızın selamlarını getirdim’ Moldova’daki Türk bölgesi Gagauzya’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik. Özerkliğin layığıyla işlemesi için somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldık” dedi
18.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ırkçılık uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ırkçılık uyarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Komrat’ta coşkuyla karşılandı. Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah ile ortak basın toplantısından sonra Gagavuz Türklerine seslenen Erdoğan, "Dünyanın her yerinde etnik ve kültürel farklılıklardan kaçınılmaya çalışılıyor. Toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık veba salgını gibi yayılıyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor." dedi.
18.10.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kara Veba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara veba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.