Bubonik veba nedir? Çin'de yeni virüs alarmı! Kara ölüm Bubonik veba vaka sayısı artıyor!
Bubonik veba nedir? Çin'de yeni virüs alarmı! Kara ölüm Bubonik veba vaka sayısı artıyor! Çin'de yeni virüs alarmı! Hıyarcıklı veba adı verilen Bubonik veba salgını, haftalar sonra yeniden gündemde. Dünya corona virüs ile ilgili mücadelesine devam ederken Bubonik veba virüsündeki vaka sayısının artışından endişe ediliyor. Çin'de geçtiğimiz ay tespit edilen ve yaratabileceği olumsuz durum nedeniyle dikkat edilmesi uyarısında bulunulan bubonik (hıyarcıklı) veba, iki kişinin ölümüne neden oldu. Kemirgenlerden geçtiği tespit edilen Hıyarcıklı (bubonik) veba, yüksek ateş, üşüme, baş ağrısı, ishal ve lenf bezlerinin şişmesi gibi belirtiler gösteriyor. Peki, Hıyarcıklı veba (bubonik veba) nedir? Hıyarcıklı (bubonik) veba nasıl bulaşır? İşte bubonik veba ile ilgili son gelişmeler...
9.08.2020 Gündem
Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır?
Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır? Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kemirgen hayvanlardan geçen hıyarcıklı veba yüzünden bir kişi daha hayatını kaybetti. Kentte 3 numaralı alarm durumuna geçildiği ve alarm durumunun yıl sonuna kadar süreceği belirtildi. Peki, Hıyarcıklı veba (bubonik) nedir, belirtileri nelerdir? Hıyarcıklı veba nasıl bulaşır? İşte Hıyarcıklı veba (bubonik) hakkında merak edilenler...
9.08.2020 Sağlık
Çin’de hıyarcıklı vebadan bir kişi daha yaşamını yitirdi
Çin’de hıyarcıklı vebadan bir kişi daha yaşamını yitirdi Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kemirgen hayvanlardan geçen hıyarcıklı veba nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti.
8.08.2020 Sağlık
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri!
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri! Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsten Çin’de yeni bir hastalık türü ortaya çıktı. Sağlık yetkilileri, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bir kişide hıyarcıklı veba görüldüğünü açıkladı, uyarı seviyesi yükseltildi. Geçmişte çiğ dağ sıçanı etinden bulaştığı bilinen hastalık konusunda yetkililerden uyarı geldi. Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde yer alan ve ‘bubonik veba’ olarak da bilinen bubonik veba nedir?
6.07.2020 Gündem