Kalp Ve Damar Hastalıkları

Kalp Ve Damar Hastalıkları

Son dakika kalp ve damar hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp ve damar hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp ve damar hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Ve Damar Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp ve damar hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.415 kalp ve damar hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm kalp ve damar hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Dünyada en çok tüketen ülkeyiz! Dikkat bu gıdalardan uzak durun
Dünyada en çok tüketen ülkeyiz! Dikkat bu gıdalardan uzak durun Ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda bulunan kalp ve damar hastalıkları, bazı risk faktörlerine göre hareket edince önlenebiliyor. Sağlıklı beslenme ve egzersizin koruyucu olduğu bilinirken; tuz tüketiminin azaltılmasına da önem vermek gerekiyor. Çünkü fazla tuz tüketimi yüksek tansiyon ve kalp yetersizliği ihtimalini artırıyor. Prof. Dr. Aydın Yıldırım, “Dünya Kalp Günü” nedeniyle kalp ve damar hastalıklarını önleme konusunda neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.
28.09.2023 Sağlık
Döner Kaç Kalori? Döner Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Döner Kaç Kalori? Döner Besin Değerleri Ve Kalorisi... Özellikle ekmek arası tüketilen döner en sevilen et türleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda İskender ile birlikte en çok tüketilen yiyecekler içerisinde olduğunu söylemek gerekir. Tabii buna bağlı olarak ortalama şekilde ele alındığında döner için kullanılan etin belli bir kalorisi bulunur. Bu bağlamda et üzerinden besin kaynağına bakıldığında 100 gram doğrultusunda 128 kcal gelmektedir. Aynı zamanda bir porsiyon üzerinden bakıldığı zaman orta döner 235 gram eder ve 301 kalori etmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
1.02.2023 Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak'
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak' Kanser ile ilgili korkutan veriler açıklandı, 2017 yılından bu yana dünyada bir numaralı ölüm sebebi haline geldi, kritik uyarı yapıldı. Kanserin bir pandemi haline dönüşebileceğini ifade eden Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca, tarih vererek dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
7.12.2022 Ekonomi
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Kalp hastası milyonları ilgilendiren uyarı: ‘Pandemi olacak’
Kalp hastası milyonları ilgilendiren uyarı: ‘Pandemi olacak’ Teknolojinin gelişmesiyle birçok hastalığın tedavi edilmesi yaşam sürecini uzattı. Uzmanlar, önümüzdeki yüzyıl kalp yetmezliği pandemisi başlayabileceğini açıkladı.
24.09.2022 Sağlık
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
31.05.2022 Sağlık
Hipertansiyonu kontrol altına alıyor, kolesterolü düşürüyor! Kalp ve damar hastalığına karşı çok etkili, kalsiyum, magnezyum ve potasyum...
Hipertansiyonu kontrol altına alıyor, kolesterolü düşürüyor! Kalp ve damar hastalığına karşı çok etkili, kalsiyum, magnezyum ve potasyum... Yüksek tansiyon yani hipertansiyonu düşürmek için bol bol tüketilmesi öneriliyor, kalp ve damar hastalığına karşı çok etkili. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengin, flavonoid içeriği ile hipertansiyona yol açabileceği koroner hastalıklara karşı koruyucudur. Kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur, kanser ve kalp hastalıklarına karşı birçok faydalı etkisi bulunuyor. İltihap önleyici özelliği bulunuyor, kan dolaşımını kolaylaştırıyor. İşte yüksek tansiyonu hızlı bir şekilde kontrol altına alan besinlerin tam listesi...
10.05.2022 Sağlık
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar...
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar... İnsülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini koruyor, doğumu kolaylaştırıyor, loğusalıkta anne sütünü artırıyor. İçerisinde bol miktarda A, C, B1, B2, B3, B6, B9 (folik asit), B12, K, vitaminleri ve antioksidan barındırıyor. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını düzenliyor, kabızlığa karşı çok etkili, kötü kolesterol olan LDL'nin düşmesine neden oluyor, kansere karşı savaşıyor. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, manganez, çinko, magnezyum, kükürt, klor, fosfor, florin bakımından çok zengin, zayıflamaya çok yardımcı bir besin olduğu biliniyor. Kan yapımına destek oluyor, iltihapları önlüyor, vücut direncini artırıyor. İşte Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen mucizevi besinin faydaları...
28.04.2022 Sağlık
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat! Kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri açısından ilk sırada yer almaya devam ediyor. Son verilere göre 2030 yılında dünya genelinde 23 milyon kişinin kalp kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak ciddi kalp hastalıklarının önemli bir çoğunluğu risk faktörlerinin kontrol altına alınabilmesi sayesinde önlenebiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, “10-17 Nisan Kalp Haftası” sebebiyle kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.
9.04.2022 Sağlık
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilir
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilir Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Öz, kalp damar hastalıklarında gerekli tedbirlerin alınması sayesinde, erken teşhis ve tedaviler ile kalp krizi riskinin yüzde 80 oranında önlenebileceğini söyledi.
17.02.2022 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor!
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor! Donuk omuz sendromunun, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile belirti verdiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Bukan Arıca, “Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir. Omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması, iltihaplanması ve eklem içi sıvının azalmasına bağlı olarak eklem hareketinin sınırlanması sonucunda meydana gelir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
Çay günlük su tüketimi ihtiyacını karşılıyor mu?
Çay günlük su tüketimi ihtiyacını karşılıyor mu? Soğuk kış günlerinde artan çay tüketimi, su ihtiyacını gerçekten gideriyor mu? Mevsim geçişi ile artan çay tüketimini değerlendiren Diyetisyen Nagehan Afşar, çay içmenin belirli faydaları olsa da su yerine geçmediğini ve su tüketiminin yaşam için elzem olduğunun altını çizdi. Çay tüketimiyle ilgili detayları anlattı.
29.11.2021 Sağlık
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi...
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi... İstanbul’da yapılan güncel bir akademik araştırma, koronavirüs ölümlerinde hava kirliliğinin etkisine dikkat çekti. Araştırmaya göre, İstanbul’da koronavirüs pandemisi boyunca gerçekleşen ölümlerin yaş, sosyoekonomik durum ve hane halkı sayısının yanı sıra, hava kirliliğiyle de ilişkili olduğu açıklandı.
13.10.2021 Gündem
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün Kalp ve damar hastalıkları, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada ölümlerin en sık görülen nedeni olarak insanların karşısına çıktığı belirtilirken Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer, “Kalp sağlığını korumanın uzun yaşamın sırrı olduğunu hatırlatmak istiyorum” diyerek kalp damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.
30.09.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı Türk Kardiyoloji Derneği 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma konusunda uyardı. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, "Bu dönemde koronavirüs geçirmiş hastalarımız 'kalbimde hasar oluştu mu?' sorusuna cevap arıyor. Koronavirüsü ayakta geçiren kişide bu oran binde birden düşük, hastaneye yatmış kişide yüzde 25'e kadar çıkabiliyor. Hastaneye yatacak kadar ağır bir koronavirüs enfeksiyonu geçirdiyseniz kalp kontrolü yaptırın" uyarısında bulundu.
29.09.2021 Sağlık
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat! Son yıllarda kalp ve damar hastalıkları yaş ve cinsiyet farkı gözetmeden artış gösteriyor. Toplumun her kesiminden insanın yaşam kalitesini bozan kalp hastalıklarında temel çözüm, değiştirilebilir risk faktörlerinin ortadan kaldırılıp, hastalığın oluşumunun önlenmesi olarak ifade ediliyor. Bununla birlikte düzenli kontrollerin yapılması kalp sağlığını korumada anahtar rol oynuyor. Uzman Dr. Nuri Cömert “29 Eylül Dünya Kalp Günü” nedeniyle kalp sağlığını olumsuz etkileyen faktörler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
28.09.2021 Sağlık
Kronik kalp hastalarında egzersiz programları nasıl belirlenmelidir?
Kronik kalp hastalarında egzersiz programları nasıl belirlenmelidir? Kalp-damar hastalıkları en çok karşılaşılan ve hakkında en çok merak edilen hastalıkların başında gelmektedir. Kalp hastaları için egzersizin önemi herkes tarafından bilinmektedir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ebru Özenç konu hakkında bilgi verdi.
23.09.2021 Sağlık
Beyin gelişimi ve görme bozukluğuna omega önerisi
Beyin gelişimi ve görme bozukluğuna omega önerisi Omega yağ asitlerinin beyin gelişimi ve görme bozukluklarına çeşitli faydaları olduğunu söyleyen Dr. Beria Aksu Selman, “Omeganın içerisinde bulunan EPA ve DHA yağ asitlerinin faydaları oldukça fazladır. Omega 3-6-9 yağ asitlerinin beyin gelişimi, göz sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, koroner kalp hastalıklarının önlenmesi gibi çok önemli fonksiyonları vardır” dedi.
21.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Ve Damar Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp ve damar hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.