Kal Krizi

Kal Krizi

Son dakika kal krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kal krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kal krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kal Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kal krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 kal krizi haberi bulunmuştur. Tüm kal krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araba, tren ve uçak gürültüsü sağlığı tehdit ediyor! Kalp krizi riski uyarısı
Araba, tren ve uçak gürültüsü sağlığı tehdit ediyor! Kalp krizi riski uyarısı ABD’de yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, arabalardan, trenlerden veya uçaklardan yüksek düzeyde gürültü duyan kişilerin, daha sessiz bölgelerde yaşayan kişilere kıyasla kalp krizi geçirme olasılığının daha yüksek olduğu açıklandı.
9.04.2022 Sağlık
Alzheimer hastalığına şifa, hafızayı yeniliyor! İşte unutkanlığı önleyen süper besinler...
Alzheimer hastalığına şifa, hafızayı yeniliyor! İşte unutkanlığı önleyen süper besinler... Alzahimer (Alzaymır) hastalığına şifa, hafıza zayıflığını önlüyor. Bol miktarda B kompleks vitaminleri, C vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar içeriyor, beynin düzgün olarak çalışabilmesine yardımcı oluyor. Tüketenler daha güçlü bir belleğe sahip oluyor, tansiyonunu ve kolesterolü kontrol altında tutuyor. Beynin düzgün çalışması çok önemli olan kalp ve damar sağlığını koruyor, günde bir avuç tüketenlerde beyin ve hafıza gelişimini sağlıyor. Uyku düzenini sağlıyor, stresi azaltmaya yardımcı oluyor. İşte Alzahimer kabusunu engellemeye yardımcı olan süper besinler ve yöntemler...
12.01.2022 Sağlık
Kolesterole karşı düşman, diyabete iyi geliyor! Bu besinler vücutta mucize yaratıyor
Kolesterole karşı düşman, diyabete iyi geliyor! Bu besinler vücutta mucize yaratıyor Kalp hastalığı ve diyabet için risk faktörlerini azaltıyor, kolesterole karşı iyi geliyor. Hepsi yüksek miktarda antioksidan içeriyor. İdrar yolu ve mide enfeksiyonları riskini azaltıyor ve kalp krizi riskini yüzde 30 azaltıyor. Özellikle kronik hastalıkların semptomlarını önlemeye ve azaltmaya yardımcı olan bu besinleri ortak özelliği ise C vitamini bakımından çok zengin olmalarıdır. İşte tüketildiğinde vücutta mucizeler yaratan 7 orman meyvesi...
18.11.2021 Sağlık
Küçük yaşta yaşanan travmalar kalp için tehlikeli!
Küçük yaşta yaşanan travmalar kalp için tehlikeli! "Çocuklukta ve gençlik yıllarında yaşanan stres böbreklerin bağışıklığa tepkisini değiştirebilir ve ileriki yaşlarda kalp krizi riskini yükseltebilir"
26.12.2017 Sağlık
Türk kadını kalpten gidiyor!
Türk kadını kalpten gidiyor! 8 MART Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadın kalp sağlığına dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanları Prof...
5.03.2014 Sağlık
Şiir okuyun, evlenin ömrünüze ömür katın
Şiir okuyun, evlenin ömrünüze ömür katın 'Men's Health dergisi, ünlü üniversitelerin bilimsel araştırmalarına dayanarak ilaç almadan daha sağlıklı yaşamanın 50 yolunu yazdı. Kafeinden uzak durmayı öğütleyen bu öneriler arasında korku filmi izlemek, şiir ezberlemek, kum torbası yumruklamak ve evlenmek de var
18.06.2003 Yaşam
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Dut kurusu hem sağlıklı hem de hızlı kilo verdiren kürlerin başında yer almaktadır. Sindirimi en hızlı çalıştıran besinlerden biri duttur. Dut içerisinde barındırdığı vitaminleri ile kalsiyum alımını desteklemektedir. Kilo vermek isteyen kişiler bir yandan da vitamin kazanma hedefi içerisindedir.
16.12.2023 Sağlık
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem Ramazan’ın bitip bayramın gelmesiyle yemek yeme düzenimiz bir hayli değişti. Aniden öğün sayımız arttı, tatlı krizlerimiz başladı. Bayramda aşırı yediklerimiz, bize kilo olarak geri döndü. Peki bayramda dengesiz beslenme sonucunda aldığımız kiloları nasıl verebiliriz? Aşırıya kaçtığımızda neler yapmalıyız? Uzman isim uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
23.04.2023 Sağlık
Herkes bunu konuşuyor! Pes etmedi, tam 190 kilo verdi, işte yeni hareketi
Herkes bunu konuşuyor! Pes etmedi, tam 190 kilo verdi, işte yeni hareketi 5 yıl boyunca sıkı bir diyet ve spor programı uygulayan 44 yaşındaki kadın tam 190 kilo verdi. Değişimi sosyal medyada viral olan kadın sıradaki hamlesini gözyaşları ile duyurdu.
11.01.2023 Dünya
Doktor Kıyamet, kâbus senaryosunu açıkladı! İşte nükleer füzenin hedefi olacak ilk kent
Doktor Kıyamet, kâbus senaryosunu açıkladı! İşte nükleer füzenin hedefi olacak ilk kent Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş son sürat devam ediyor... Rusya'dan gelen nükleer uyarıların yankıları sürerken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Doktor Doom (Doktor Kıyamet) olarak da bilinen Nouriel Roubini, nükleer füzenin hedefi olacak ilk kenti açıkladı. Batı ile Rusya, Ukrayna'daki savaş nedeniyle tarihinin en gergin dönemini yaşıyor.
23.10.2022 Dünya
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır?
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, obezite ve tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı Doğal antidepresan meyvesi olarak bilinen yaban mersini ve çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkisi ile tanınan dağ çileği mevsimi başladı.
14.12.2021 Sağlık
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi...
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi... Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyet için Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirten Esen, “Araştırmalarda, bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini de yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle karaciğer yağlanması olan, kalp damar hastalığı riski olan kişilerin uzun dönem bu diyetleri yapması tavsiye edilmemektedir” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi!
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi! Alınan kalori ile harcanan kalori arasındaki dengenin bozulmasıyla oluşan fazla kilolar bir de menopoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı gibi sağlık sorunları ile birleşince kilo vermek daha da imkansız hale geliyor. Peki, Neden kilo alıyoruz? Nasıl kilo verebiliriz? Sağlıklı beslenmede baklagiller neden önemli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay kilo vermek için basit adımları anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor Uzm. Dyt. Işınsu Köksal, "Şok diyetler yapmak yerine ayda 3-5 kg arasında kilo vermek sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlar. Şok diyetlerle verilen kiloların büyük bir kısmı, birkaç ay içerisinde geri alınıyor. Şok ve bilinçsiz diyetler, hormon dengesizliğine yol açıyor." ifadelerini kullandı.
11.06.2021 Sağlık
Süper besin cevizi tüketirken bunlara dikkat!
Süper besin cevizi tüketirken bunlara dikkat! Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper gıda olarak tanımlanıyor. Ceviz, tadı ve kullanım alanı çeşitliliği ile de en çok tercih edilen yağlı tohumlar grubuna giriyor. Kuruyemiş sınıfında değerlendirilen cevizin vücut üzerinde çok sayıda olumlu etkisi bulunuyor. Düzenli tüketildiğinde bağışlık sistemini güçlendiriyor, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu engelliyor. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlıyor. Diyetisyen Merve Sır, ceviz hakkında bilgi vererek, nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
4.06.2021 Sağlık
Ceviz kabuğu suyu tüketirken dikkat!
Ceviz kabuğu suyu tüketirken dikkat! Cevizin sağlığa bir çok faydası bulunuyor. Tokluk hissi vererek kilo vermede, mide ve bağırsak problemlerinin çözümünde, hatta kansere karşı pek çok faydası bulunan süper besin cevizi tüketirken dikkat etmeniz gerekenler var. Uzmanlar, ceviz tüketiminde miktarın iyi ayarlanmasını özellikle de ceviz kabuğu suyuna karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Peki, Süper besin cevizin faydaları neler? Ceviz kabuğu suyu zararlı mı? Ceviz neye iyi gelir? Ceviz suyu zayıflatır mı? Ceviz kabızlığa iyi gelir mi? Tüm merak edilen soruları Beslenme ve Diyet uzmanı Diyetisyen Merve Sır anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Her üç erişkinden biri hipertansiyon hastası
Her üç erişkinden biri hipertansiyon hastası Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, Türkiye'de erişkin nüfusun yüzde 31,2'sinde hipertansiyon olduğunu belirterek, bu rakamın 'her 3 erişkinden biri hipertansif' şeklinde özetlendiğini bildirdi.
16.05.2021 Sağlık
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı?
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Soğuk havanın kalp yetersizliği, kalp ritmi bozuklukları, hipertansiyon atakları, kalp spazmı ve kalp krizi oranlarında belirgin bir artışa yol açtığı uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Kalp krizlerinin en sık görüldüğü durumlar genellikle kar küremek, rüzgârlı ve soğuk havada yürümek, karlı havada araba lastiği değiştirmek, buzlu suya düşmek (sauna sonrası şok havuzu da dâhil) gibi sıcak ortamdan soğuğa ani geçişin olduğu durumlardır. Soğukta ortaya çıkan kalp sorunları kalp krizi olabileceği gibi, ani ölüm şeklinde de olabilir” dedi. Peki, Soğuk havaya bağlı kalpteki değişimler ne tür kalp hastalıklarına yol açar? Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Kalp hastaları nasıl beslenmeli? Kalp hastaları ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Hakan Uçar anlattı.
8.01.2021 Sağlık
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli neden Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
Virüs bulaşma korkusu kalbi vuruyor!
Virüs bulaşma korkusu kalbi vuruyor! Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazan Kanal kış aylarında kap hastalarının dikkat etmeleri gereken 10 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu. Kanal, sonbahar ve kış mevsiminde mevsimsel grip ve benzeri enfeksiyonların artışıyla birlikte Covid-19’a yakalanma riskinin artmasına dikkat çekerek, “Bugüne kadarki tecrübeler virüs enfeksiyonu öncesi kronik sağlık sorunları olanların olmayanlara göre hastaneye yatırılma olasılığının 6 kat ve ölme riskinin 12 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.” uyarısında bulundu.
15.12.2020 Sağlık
Korkutan corona virüs açıklaması: 6 ayda her gün 6 bin çocuk ölebilir
Korkutan corona virüs açıklaması: 6 ayda her gün 6 bin çocuk ölebilir Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Henrietta Fore, yeni tip corona virüs (covid-19) salgını nedeniyle, 68 ülkede rutin aşı hizmetlerinin kesintiye uğramasından dolayı 1 yaş altı 80 milyon çocuğun risk altında olduğu uyarısında bulunarak "Kovid-19'un hızla çocuk hakları krizine dönüşen bir sağlık krizi olmasından korkuyoruz" dedi.
22.05.2020 Dünya
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları Uzmanlar, kronik hastalığı olanların oruç tutmak için hekimlerine danışmaları, oruç tutmasında sakınca görülmeyen hastaların ise ilaçlarının kullanım saatlerini iftar ve sahura göre düzenlemeleri gerektiği tavsiyelerinde bulunuyor. Peki, Oruçta kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? Hangi hastalar oruç tutmamalı? Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?İşte oruç ile ilgili uzman görüşleri...
29.04.2020 Arşiv
MHP Çin tuzunun yasaklanması için yasa teklifi verdi
MHP Çin tuzunun yasaklanması için yasa teklifi verdi Doyma hissini baskılayan, epilepsiden obeziteye kadar hastalıklara davetiye çıkaran ‘Çin tuzu’nun (MSG) yasaklanması için MHP, Meclis’e yasa teklifi verdi. Bir çeşit kimyasal ürün olan ve ‘Çin tuzu’ olarak bilinen bu maddenin sadece kapalı gıdalarda değil, balıktan patates kızartmasına kadar gıda maddelerinde tat verici olarak kullanıldığı ifade edildi.
25.02.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kal Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kal krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.