Kadına Yönelik Şiddet

Kadına Yönelik Şiddet

Son dakika kadına yönelik şiddet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadına yönelik şiddet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadına yönelik şiddet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadına Yönelik Şiddet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadına yönelik şiddet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.118 kadına yönelik şiddet haberi bulunmuştur. Tüm kadına yönelik şiddet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor"
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyal destek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Kent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etap binasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpa müzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hem de konserle eğlendi.
10.03.2024 Adana
İnci Taneleri yine zirvede! 8 Mart Kadınlar Günü unutulmadı!
İnci Taneleri yine zirvede! 8 Mart Kadınlar Günü unutulmadı! Kanal D’nin izlenme rekorları kıran dizisi İnci Taneleri’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen son bölümünde, kadına yönelik şiddet çarpıcı bir şekilde protesto edildi. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle hastaneye kaldırılan Dilber’e pavyonda çalışan arkadaşlarından destek geldi. Şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemeyen kadınlara erkekler de destek verdi. Havva Öğüt’ün “Şikâyet Olmasın Da Bak Ne Haldeyim.” türküsü eşliğinde ekrana gelen şiddet sahneleri izleyicinin yüreğine dokunurken; ekran başındaki milyonlar ise kadına yönelik şiddete dikkat çekilen o anlarda gözyaşına boğuldu.
8.03.2024 Magazin
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) 8 Mart Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.
8.03.2024 Gündem
İnci Taneleri ters köşe yaptı: Pavyonda kadına yönelik şiddet protesto edildi
İnci Taneleri ters köşe yaptı: Pavyonda kadına yönelik şiddet protesto edildi Kanal D’nin izlenme rekorları kıran dizisi İnci Taneleri’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen son bölümünde, kadına yönelik şiddet çarpıcı bir şekilde protesto edildi. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle hastaneye kaldırılan Dilber’e pavyonda çalışan arkadaşlarından destek geldi. Şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemeyen kadınlara erkekler de destek verdi. Ekran başındaki milyonlar ise kadına yönelik şiddete dikkat çekilen o anlarda gözyaşına boğuldu.  
8.03.2024 Vatan TV
İnci Taneleri ters köşe yaptı! Pavyonda kadına yönelik şiddet protesto edildi
İnci Taneleri ters köşe yaptı! Pavyonda kadına yönelik şiddet protesto edildi Kanal D’nin izlenme rekorları kıran dizisi İnci Taneleri’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen son bölümünde, kadına yönelik şiddet çarpıcı bir şekilde protesto edildi. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle hastaneye kaldırılan Dilber’e pavyonda çalışan arkadaşlarından destek geldi. Şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemeyen kadınlara erkekler de destek verdi. Ekran başındaki milyonlar ise kadına yönelik şiddete dikkat çekilen o anlarda gözyaşına boğuldu.
8.03.2024 Magazin
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.
8.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırdı." dedi. Öte yandan Erdoğan 'Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerini yapacağız. Kararın yasalaşmasının ardından 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına yatıracağız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile olmadan bireyin varlığı eksik kalır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile olmadan bireyin varlığı eksik kalır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Marjinal grupların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz etkisi olmamıştır. Kadın haklarıyla ilgili kazanımları örseletmeyiz. Mevzuatımızı sürekli genişletiyoruz, yeniliyoruz. 2024 yılı faaliyet planımız ilgili bakanlığımız ve ilgili kurumlarla planlanmıştır." ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sokakta kadını döven şüpheli ile ilgili açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sokakta kadını döven şüpheli ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Esenyurt'ta bir kadını sokak ortasında darbeden ve tepki gösteren kişileri de tehdit eden şüpheli ile ilgili hukuki sürecin Bakanlık tarafından titizlikle takip edileceğini açıkladı.
23.07.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yüzyıl olacak
Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yüzyıl olacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye Yüzyılı, gücünü milletten alan devlet anlayışıyla kültürümüzün inşasında ve aktarımında; birey, aile ve topluma yönelik sosyal politikalar, sosyal hizmet ve yardımlar kapsamında tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz yeni bir yüzyıl olacak" dedi.
18.07.2023 Gündem
Hazal Kaya hakkında Uzman Çavuş Orhan'a hakaretten 2 yıl 4 ay hapis istemi
Hazal Kaya hakkında Uzman Çavuş Orhan'a hakaretten 2 yıl 4 ay hapis istemi Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a (27) sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada para cezasına çarptırılan Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan oyuncu Hazal Kaya hakkında, 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
19.04.2023 Magazin
Adalet Bakanlığı'ndan başsavcılıklara 'cinsel istismar' genelgesi
Adalet Bakanlığı'ndan başsavcılıklara 'cinsel istismar' genelgesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddet ile çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine yönelik genelge yayınladı.
22.12.2022 Gündem
Bakan Yanık: Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış bunlara bakmayız
Bakan Yanık: Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış bunlara bakmayız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur. Şiddet mağduruysa mağdurdur, onu alır koruruz. Nitekim bunu yapmışız" dedi.
15.12.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan İmamoğlu davasındaki kararla ilgili açıklama
Bakan Soylu'dan İmamoğlu davasındaki kararla ilgili açıklama İmamoğlu davasındaki kararla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Yargıyı töhmet altında bırakmak doğru bir davranış değil. Kesinleşmemiş, daha adımları olan bir yargı kararı var. Bir önceki mahkeme safında da bugün yapılanlar da anayasa 138'e aykırıdır." dedi.
15.12.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası açıklaması
Bakan Bozdağ'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası açıklaması Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki bir çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin konuştu. Bozdağ, "Son günlerde yaşanan hadise nedeniyle hepimizin vicdanı sızladı. Yargımızın kararını herkesin beklemesinde fayda var. Eninde sonunda hak adalet yerini bulacak" dedi.
15.12.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar! Bakan Yanık: 2 Aralık'ta dava bize ihbar edildi
6 yaşındaki çocuğa istismar! Bakan Yanık: 2 Aralık'ta dava bize ihbar edildi 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi toplumda infiale neden oldu. Davanın ilk duruşması Ocak ayında görülecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2 Aralık 2022'de dava bize ihbar ediliyor ve davaya hemen müdahil olduk" dedi. Davanın öne çekilmesi ile ilgili de açıklama yapan Bakan Yanık, "Bizim talebimizle birlikte duruşma tarihi öne çekildi. Sanıkların tutuklu yargılanmasını talep ettik" diye konuştu.
13.12.2022 Gündem
Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? İçişleri Bakanlığı KADES uygulaması için mesaj gönderiyor!
Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? İçişleri Bakanlığı KADES uygulaması için mesaj gönderiyor! İçişleri Bakanlığı tarafından devreye alınan KADES uygulaması kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi durumların engellenmesi için kullanılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması acil müdahale gerektiren durumlarda hayat kurtarıyor. İçişleri Bakanlığı, son günlerde yaşanan şiddet ve taciz eylemlerinden dolayı pek çok kadının telefonuna uygulama hakkında bilgi içeren mesaj gönderiyor. Peki, Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? Kades ücretsiz mi, Kades nasıl yüklenir? İşte Kades indirme linki!
12.12.2022 Gündem
KADES uygulaması nedir, ne işe yarar? KADES uygulaması nasıl indirilir? Ücretsiz KADES uygulaması indirme linki!
KADES uygulaması nedir, ne işe yarar? KADES uygulaması nasıl indirilir? Ücretsiz KADES uygulaması indirme linki! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın KADES uygulaması gündem oldu. Türkiye’de de kadında yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı KADES uygulamasını hayata geçirdi. Düzenlenen programlar ve etkinliklerde sıklıkla KADES uygulamasından bahsediliyor. Her kadının KADES uygulamasını kullanması gerektiği dikkat çekilirken uygulama ile şiddet vakalarında daha hızlı müdahale mümkün olabiliyor. Peki, Kades nasıl indirilir? Kades uygulaması indirmek ücretsiz mi? Kades uygulaması indirme linkleri!
25.11.2022 Gündem
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları ve resimli sözleri! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir, tarihçesi?
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları ve resimli sözleri! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir, tarihçesi? Kadına şiddete, kadın cinayetlerine, kadın sömürüsüne hayır demek, tepkilerini dile getirmek günün anlam ve önemine istinaden farkındalık oluşturmak isteyen kadın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” için sözler ve mesajlar araştırıyor. İşte Resimli, anlamlı, mücadele vurgulu, şiddet karşıtı 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü mesajları ve kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü sözleri…
25.11.2022 Gündem
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi Kadına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi eklenirken, İzmir’de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil olmaması halinde sayılı günleri kalan eski eşi Can Şay’a karaciğer donörü olup, insanlık dersi verdi. Karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın kapılarını açan Azak, “Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası. Ameliyata umutsuzlukla girip, mutlulukla çıktık” dedi.
6.11.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: Aileyi korumayı hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: Aileyi korumayı hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki günlerde meclise sunacaklarını belirterek, "Bu değişiklik önerisiyle bir yandan başörtüsüne Anayasal güvence kazandırırken diğer yandan da sapkın akımlar tarafından giderek daha fazla tehdit edilen aile müessesini korumayı hedefliyoruz'' dedi.
31.10.2022 Siyaset
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor?
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Kız Çocukları Günü kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, bu konudaki farkındalığın artırılmasını amaçlıyor. Peki, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları, resimli sözleri ve tarihsel süreci…
11.10.2022 Gündem
Baldızını sokak ortasında öldürdü! Kendini şok sözlerle savundu
Baldızını sokak ortasında öldürdü! Kendini şok sözlerle savundu Çorum’da boşanma aşamasında olduğu eşinin kız kardeşini öldüren şahıs, geniş güvenlik önlemleri arasında getirildiği adliyede hakim karşısına çıkartıldı. Duruşmada savunma yapan sanık, "Olayın yaşandığı gün ben eşimle konuşurken Ezgi arabadan inerek bana aşağılayıcı sözler söyledi. Her şey bir anda oldu. Psikolojim iyi değildi” diyerek savunma yaptı.
7.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadına yönelik şiddet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.