Kadın Sağlığı

Kadın Sağlığı

Son dakika kadın sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.501 kadın sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm kadın sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.
8.02.2024 Adana
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi iş birliği ile “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” ve “Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı” seminerleri düzenlendi.
29.01.2024 Adana
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir?
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir? Hayıt otu kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık alanında ilaç kadar bilinen ve tercih edilen bir bitkidir. Birçok soruna çözüm getiren hayıt otu, anne sütü arttırmada da çok etkilidir. 
13.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor!
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor! Kadınlarda sıklıkla rastalanan kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza karşı koruyucu etkiye sahip olan tahinden bahsediyoruz. Aşırı tüketilmediğinde her besinde olduğu gibi son derece faydalı bir besin olan tahinin kadınlara faydaları da oldukça çok. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tahin kanser oluşumunu engelleyeci özelliğiyle de biliniyor. İşte kadın sağlığı için tahinin sayısız faydası...
18.05.2023 Sağlık
Bakan Yanık: 'Aile Eğitim Programı'mıza 3 milyon vatandaşımız katıldı
Bakan Yanık: 'Aile Eğitim Programı'mıza 3 milyon vatandaşımız katıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailenin güçlendirilmesi, aile değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarımını hedefleyen 'Aile Eğitim Programı'na yaklaşık 3 milyon vatandaşın katıldığını belirtti.
26.10.2022 Siyaset
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Kadın her yaşta beslenmesine özen göstermeli!
Kadın her yaşta beslenmesine özen göstermeli! Kadının hayatının her döneminde sağlığına özen göstermesi gerektiğini belirten uzmanlar, kadınlar için gençlik yıllarının sonları ile 50'li yaşların başı arasında iyi beslenmenin öneminin altını çiziyor. Karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağlar ile dengeli bir kahvaltı yapan kişilerin kilo vermesinin daha kolay olduğunu belirten uzmanlar, “Amacınız vücut yağlarından kurtulmak veya istenmeyen kilolardan kurtulmaksa, uyandıktan sonra 45 dakika içinde yemek yiyin” tavsiyesinde bulunuyor. Sağlıklı bir beden için folik asit ve B vitaminlerinin önemine işaret eden uzmanlar, kadınların günlük ortalama 2,7 litre yani yaklaşık 9 bardak su içmesini öneriyor.
5.03.2022 Sağlık
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler Menopozun çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Leyla Ercan, bu dönemin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler, takip ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Ercan, bu dönemde kalp hastalıkları, damar sertliği, kemik ve eklem hastalıkları gibi bazı sağlık sorunlarının gelişme olasılığı olduğundan sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gerektiğini vurguladı.
6.10.2021 Sağlık
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor'
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor' Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu? Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda yer alan bilgilere göre, saat 00:10 itibariyle toplam 32 milyon 876 bin 636 aşı yapıldı. Son bilgilere göre, birinci doz uygulanan kişi sayısı 19 milyon 290 bin 582, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 13 milyon 586 bin 54 oldu. Koronavirüsle mücadelede aşı süreci devam ederken vatandaşların aşılarla ilgili merakı da aşı sırasının düşmesi, aşı önceliği olan mesleklerin art arda açıklanmasıyla arttı. Aşı konusunda merak edilen konulardan biri de korona ve regl ilişkisi oldu. Peki, Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
13.06.2021 Gündem
Yaz hamileleri için altın değerinde 8 öneri
Yaz hamileleri için altın değerinde 8 öneri Havaların ısınmasıyla başlayan tatil planları herkesi mutlu etse de gebelerin aklında sorular oluşturabiliyor. Seyahate çıkmanın, şehirden uzaklaşmanın tehlikeli olduğunu düşünen anne adayları “Nelere dikkat etmeliyim?”, “Neler yasak, neler serbest?” gibi sorulara cevap arıyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İnci Öz yaz hamileleri için altın değerinde öneriler paylaştı.
11.06.2021 Sağlık
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor!
En sinsi kanser türü! Her yıl 200 bin kadın bu hastalıkla tanışıyor! Dünyada her yıl 200 bin kadın yumurtalık kanserine yakalanıyor. Ne yazık ki bu kadınların yarısından fazlası bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. En öldürücü kanser türlerinden biri olan yumurtalık kanseri geç belirti verdiği için de tespit edilmesi güçleşiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü ‘sinsi’ bir kanser türü olarak bilinen yumurtalık kanseri hakkında merak edilenleri anlattı.
24.05.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Topuklu ayakkabı doğurganlık şansını artırıyor mu?
Topuklu ayakkabı doğurganlık şansını artırıyor mu? Macaristanda topuklu ayakkabı giyen kadınların doğurganlık mesajı verdiğine dair bir araştırma yapıldı. Sırtın kıvrılmasına etki eden topuklu ayakkabının, kadınların doğum yapma şansını arttırdığını savunan araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulanık, Tıbbi olarak, kadın sağlığı açısından topuklu ayakkabı daha sağlıklıdır ya da doğurganlığı arttırır gibi bir yaklaşımımız söz konusu değil dedi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Yalçın ise topuklu ayakkabıyı günlük kullanımda da önermediklerini belirterek, Bilimsel olarak insanların doğurganlığının artıp artmadığı yönünde bir sonuç yok. Tamamen çalışmaya katılan insanların, denekleri izlediğinde topuklu ayakkabı giyenler daha çekici ve bu anlamda daha doğurgan gelmişler diye konuştu.
26.01.2021 Sağlık
Rahim ağzı kanseriyle mücadelede ‘güçlü bağışıklık’ vurgusu!
Rahim ağzı kanseriyle mücadelede ‘güçlü bağışıklık’ vurgusu! Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt, "Rahim ağzı kanserine karşı güçlü bir bağışıklık sistemi önemli sağlıklı beslenme, vitamin destekleri özellikle günlük D vitamini ihtiyacını karşılamak çok önemli" diyerek, erken tanı sayesine hastalığın ilerlemeden tedavi edilebildiğini de kaydetti.
25.01.2021 Sağlık
Erkekler kadınlara göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyor
Erkekler kadınlara göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyor Avrupa İstatistik Ofisi’nin (EUROSTAT) Avrupa ülkeleri arasında yaptığı araştırma, kendini sağlıklı hissetme oranı yaş ilerledikçe düşmesine rağmen, her yaş gurubundaki erkeklerin kadınlara göre kendilerini daha sağlıklı hissettiğini ortaya koydu. 16-44 yaş arası erkeklerde kendini sağlıklı hissedenlerin oranı yüzde 88,3 olurken, kadınlarda bu oran yüzde 86,3 oldu. 45-64 yaş arası erkeklerde ise bu oran yüzde 67,3 iken, aynı yaş gurubundaki kadınlarda yüzde 64,5 olarak görüldü.
16.12.2020 Sağlık
Sperm kalitesini artıran besinler
Sperm kalitesini artıran besinler Uzmanından Sperm Sayısını Artıran 8 Önemli Besin
12.10.2020 Sağlık
Suna Kıraç kimdir? Suna Kıraç kaç yaşında, neden öldü?
Suna Kıraç kimdir? Suna Kıraç kaç yaşında, neden öldü? Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suna Kıraç vefat etti. Kıraç, uzun yıllardır ALS hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Vehbi Koç’un kızı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suna Kıraç uzun yıllardır tedavi gördüğü ALS hastalığı nedeniyle bu sabah vefat etti. Kıraç, 1999’da bir, 2001’de de iki kez solunum yetmezliği teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, vefat haberini, “Yaşamını ailesine, Koç Topluluğu’na ve bu ülkeye adamış olan çok değerli Suna Kıraç’ı uzun yıllardır mücadele ettiği hastalığı nedeniyle bu sabaha karşı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek duyurdu. Peki, Suna Kıraç kimdir?
15.09.2020 Gündem
Menopozda, erken takip süreci kayıpları önlüyor
Menopozda, erken takip süreci kayıpları önlüyor Menopozun oluşturduğu zararları minimum seviyeye indirebilmek için menopoz takip sürecini ne kadar erken başlatırsak o kadar kadın sağlığı için önemlidir diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Balcı, “Çünkü kemik erimeye ve mineral kayıpları başladığı zaman biz o kaybı yerine gerçekten çok kolay koyamıyoruz” dedi.
29.08.2020 Sağlık
'Anne adaylarının temkinli olması'
'Anne adaylarının temkinli olması' Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Şafak Olgan, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 enfeksiyonunu gebelik sırasında geçirmiş sınırlı sayıda gebe olduğunu belirterek, gebelerde virüsten korunma adına alınması gereken önlemlerin, gebe olmayan bireylerden çok farklı olmadığını vurguladı. Doç. Dr. Olgan, gebelerin riskli ortamlarda mümkün olduğunca bulunmaması gerektiğine dikkati çekti.
18.04.2020 Sağlık
Hamilelere coronaya karşı 'dikkatli olun' uyarısı
Hamilelere coronaya karşı 'dikkatli olun' uyarısı Prof. Dr. Erkut Attar, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma endişesinin, erken doğum ya da düşük riski gibi tehlikeli olasılıklara yol açabildiğini ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
5.04.2020 Sağlık
Corona virüs endişesi bebeği etkileyebilir
Corona virüs endişesi bebeği etkileyebilir Corona virüse yakalanma endişesinin hamilelerde erken doğum ya da düşük riskine yol açabileceğini belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu.
4.04.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.