Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı

Son dakika Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.064 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı haberi bulunmuştur. Tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Açıkgözoğlu, hamilelikte spor yapılmasının tıbbi yararı olduğunu belirterek, “Hamilelikten önce yapılmayan özel bir spora, hamilelik esnasında başlanmasını önermiyorum” dedi ve egzersizlere başlamak için en uygun zamanın gebeliğin 10. haftası olduğunu vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında Rahim miyomları, genetik faktörlerden beslenen ve kadınların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Ailesinde rahim miyomu geçmişi bulunan bireylerin, bu sorunla karşılaşma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek. Erken teşhis ve modern tıbbın sunduğu olanaklarla başa çıkılabilmek ise mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç rahim duvarında oluşan ve tümör olarak adlandırılan miyomların tedavi sürecinde bireye özel yaklaşımların büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak robotik cerrahi yöntemlerin rahim miyomlarının tedavisinde sağladığı avantajları ve rahim miyomları hakkında merak edilenleri anlattı.
17.12.2023 Sağlık
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, menapozla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, dünyada menapoz yaşının 45-55 olduğunu ama ülkemizde ise 45-49'a kadar düştüğünü belirtti.
17.10.2023 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, menopoz sonrası gelişebilecek kanamaların rahim kanserinin bir belirtisi olabileceğini belirterek, “Erken tanı konulursa jinekolojik kanserlerin tedaviye çok iyi yanıt verdiği unutulmamalı” dedi.
23.09.2023 Sağlık
Cinsel yolla bulaşıyor! Erken teşhis büyük önem taşıyor
Cinsel yolla bulaşıyor! Erken teşhis büyük önem taşıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Atağ, rahim ağzı (serviks) kanserinin tüm kanserlerin yüzde 10’unu oluşturduğu ve 3. sıklıkta görülen kanser olduğunu belirterek, “Rahim ağzı kanseri, tarama testleri ile erken teşhis edilebilecek bir kanserdir” dedi.
24.08.2023 Sağlık
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, yaşam tarzının baba olmak için gereken sperm miktarında etkili olduğunu belirterek, 'kısırlık' hakkında açıklamalarda bulundu.
24.07.2023 Sağlık
Normal doğumun 10 faydası
Normal doğumun 10 faydası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özgür Gürsoy, annelere normal doğumu önererek sezaryen doğumun ise yalnız tıbbi gereklilik halinde başvurulacak bir seçenek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Gürsoy, normal doğumun anne ve bebeğe sağladığı 10 faydayı sıraladı.
20.06.2023 Sağlık
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisini İskenderun Sahra Hastanesi Başhekimi olarak tanıtan şahsın bölgede salgın olduğu iddialarını yalanladı.
18.03.2023 Gündem
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu Kahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023 Gündem
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan yeni yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.
31.12.2022 Yaşam
Üç Kız Kardeş'te Türkan hayatının hatasını yaptı!
Üç Kız Kardeş'te Türkan hayatının hatasını yaptı! Kanal D'nin sevilen dizisi Üç Kız Kardeş, Salı akşamı seyirciyle buluştu. İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş'in son bölümünde Mine'nin otele gelmesi seyircilerin aklını oldukça karıştırmıştı. Yüzleşmek için Mine'yi çağıran Türkan ise hayatının yanlışını yaptı. İşte Üç Kız Kardeş yeni bölümüyle ilgili detaylar...
2.11.2022 Magazin
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi?
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, yumurta rezervi ve kalitesini artıracak önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2022 Sağlık
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Güldür Güldür oyuncusu Onur Buldu baba oldu! Onur Buldu kiminle evli, bebeğinin ismi ne?
Güldür Güldür oyuncusu Onur Buldu baba oldu! Onur Buldu kiminle evli, bebeğinin ismi ne? Güldür Güldür oyuncularından Onur Buldu ile eşi Duygu Kozoğlu çiftinin bu sabah bebekleri dünyaya geldi. Doğum bu sabah saatlerinde gerçekleşti. Hastaneden bebeğin ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Peki, Onur Buldu kimdir, kaç yaşında? Onur Buldu kiminle evli, bebeğinin ismi ne? İşe detaylar…
20.06.2022 Ünlüler Dünyası
Güldür Güldür'ün sevilen ismi Onur Buldu'dan müjdeli haber!
Güldür Güldür'ün sevilen ismi Onur Buldu'dan müjdeli haber! Güldür Güldür Show'un öne çıkan isimlerinden Onur Buldu öğretmen Duygu Kozoğlu ile sessiz sedasız evlenmişti. Ünlü oyuncu bugün baba oldu.
20.06.2022 Magazin
Tatile çıkan kadınlara ıslak mayo uyarısı!
Tatile çıkan kadınlara ıslak mayo uyarısı! Hava sıcaklığının artması ve okulların kapanması ile başlayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda değerlendirmek isteyen kadınları uyardı. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınları bekleyen en büyük sıkıntılar arasında vajinal enfeksiyonun geldiği belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cihan Deniz Keleş kadınların sudan çıktıktan sonra kurulanmasını ve uzun süre ıslak mayo ile durmamasını tavsiye etti.
20.06.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.