Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerle ilgili flaş karar!
Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerle ilgili flaş karar! Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerle ilgili Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bir karar yayımlandı. Buna göre Ukrayna'dan yapılacak tarım ürünleri ithalatında resmî sertifika ve belgeler kontrollerde istenmeyecek.
2.03.2022 Ekonomi
552 milyon ithal ürün mercek altına alındı! 1.1 milyonu engellendi...
552 milyon ithal ürün mercek altına alındı! 1.1 milyonu engellendi... Ticaret Bakanlığı, bu yılın ilk 4 ayında oyuncaktan tıbbi cihaza, cep telefonundan inşaat demirine kadar 552 milyon ithal ürünü mercek altına aldı.Denetimler sonucunda 140 bin tıbbi cihaz, 50 bin oyuncak, 84 bin iş eldiveninin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1,1 milyon ürünün ithalatı güvensizlik nedeniyle engellendi. 142 bin akıllı bileklik ve kablosuz kulaklık ile 39 bin araç farı da ilgili düzenlemelere aykırı olduğu gerekçesiyle uygunsuz bulundu.
7.06.2019 Ekonomi
Sanayi Bakanlığı: 29 ithal ürün için toplatma kararı aldı
Sanayi Bakanlığı: 29 ithal ürün için toplatma kararı aldı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, haksız rekabetin önüne geçilmesi için can, mal ve çevre güvenliği açısından tehlike oluşturan ağırlıklı ithal ürünlere yönelik sıkı denetimler sonucu güvensizliği tespit edilen 29 ürüne ilişkin toplatma kararı alındı. Bunların yüzde 72'sini ithal ürünler oluşturdu
6.09.2018 Gündem
Avrupa'dan ABD'ye vergi misillemesi
Avrupa'dan ABD'ye vergi misillemesi AB Komisyonu, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerine karşı "misilleme" listesini açıkladı.
16.03.2018 Dünya